Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ξεκίνησε η κατασκευή του αεροδρομίου Δυτικής Θεσσαλίας

pournari.blogspot.com
Ν
έα αναπτυξιακά δεδομένα για τη Δυτική Θεσσαλία και ιδιαίτερα για το νομό Καρδίτσας εγείρει η κατασκευή ενός μικρού αεροδρομίου στη Μυρίνη του δήμου Κάμπου.
Ο δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία και μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρία, θα είναι έτοιμη πρώτη φάση του έργου, προϋπολογισμού 600.700 ευρώ, που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης με ασφαλτοτάπητα μήκους 681μέτρων και πλάτους 20 μέτρων, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης κατά 450 μέτρα.
Εκατέρωθεν του βασικού διαδρόμου θα κατασκευασθούν δύο χωμάτινοι διάδρομοι ασφαλείας, ενώ στην αρχή και στο τέλος του θα κατασκευασθούν ασφαλτοστρωμένοι κυκλικοί διάδρομοι για την αναστροφή των αεροσκαφών. Έως τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται και η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του έργου, που περιλαμβάνει την κατασκευή πύργου ελέγχου με το συνδεδεμένο στη βάση του κτίριο για την κάλυψη των βασικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού (γραφείο διοίκησης, μικρή αίθουσα αναμονής ή ενημέρωσης , WC κλπ).
Το αεροδρόμιο θα ανήκει στην κατηγορίας D, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τύπους ελαφρών αεροσκαφών, που προσγειώνονται και στα περισσότερα αεροδρόμια των ελληνικών νησιών. Το κόστος κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων αναμένεται να ανέλθει σε 300.000 ευρώ. Πέραν του πτήσεων για τη μεταφορά τουριστών, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εκτιμάται ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς τη Δυτική Θεσσαλία. 


http://krmns.blogspot.com/2010/06/blog-post_4107.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου