Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου και ώρα 8 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη των ομάδων «Παιδιά εν δράσεις» (http://www.kidsinaction.gr), που ασχολούνται με τους νέους, τις τέχνες, την έκφραση και το αστικό τοπίο, την παρεμβατική ομάδα «SFINA», την «Αλλη όψη» (http://www.alli-opsi.gr), που ασχολείται με την κινητική αναπηρία, και του «Δικτύου Κινήσεων Θεσσαλονίκης» (http://thesskinisis.wordpress.com), ενώ συμμετέχουν επίσης ομάδες με skate-boards, rollers και πατίνια που θα δώσουν μια άλλη εικόνα για την εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη.




Οπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι διοργανωτές, «αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και εκθέτοντας την τρωτότητα που αντιμετωπίζεται από τους ποδηλάτες και τους πεζούς στους δρόμους μας καθώς και στις αρνητικές συνέπειες που όλοι αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της εξάρτησης από το πετρέλαιο και των άλλων μορφών μη ανανεώσιμης ενέργειας».



Η ετήσια συμμετοχή της Θεσσαλονίκης είναι επιβεβλημένη, διότι η έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής, την έχει οδηγήσει στο να είναι η πιο μολυσμένη σε μικρό-σωματίδια πόλη στην Ευρώπη. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα σώματα, στολισμένα ποδήλατα, χρώματα και μουσικές θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο και το ποδήλατο πόλεις


πηγή:aggelioforos.gr
http://nazw.blogspot.com/2010/06/blog-post_1276.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου