Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Οικονομική κρίση και εγκληματικότητα



«Η οικονομική κρίση που διατρέχουμε, σε συνδυασμό με την συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος, μπορεί να μας πάει ακόμα πιο μακριά, να μετατρέψει την « κρίση ασφάλειας » σε κοινωνική κρίση, όπου θα κυριαρχούν η βία, ο χουλιγκανισμός και η αυτοδικία».

Τα προαναφερόμενα τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια, την Δευτέρα 31 Μαΐου από την Εταιρεία Πολιτισμού- Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης.

Ο Δημήτρης Καρύδης ο οποίος μετείχε ως εισηγητής στην Ημερίδα, υπογράμμισε ότι οι όποιες κοινωνικές παροχές και οικονομική ανάπτυξη… «έχουν περιορισμένη αξία , αν οι πολίτες στερηθούν το αγαθό της ασφάλειας στην καθημερινή τους ζωή συμπληρώνοντας ότι όλες οι μορφές εγκληματικότητας και παραβατικότητας … «καταστρέφουν την κοινωνική ειρήνη και αλληλεγγύη».

Ο βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων συνέδεσε την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας με την παγκοσμιοποίηση μορφών εγκληματικής δραστηριότητας υπογραμμίζοντας … « Το έγκλημα από περιορισμένο και ανοργάνωτο, γίνεται διεθνικό και οργανωμένο. Τα βαλκάνια και η ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, παρά τις ευρωπαϊκές προοπτικές της περιοχής, συνεχίζουν να συσσωρεύουν παράνομη δραστηριότητα , διακίνηση ναρκωτικών, ανθρώπων, όπλων, ξέπλυμα χρήματος και οικονομικές απάτες».

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία ο Δημήτρης Καρύδης τόνισε …« Η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας με τη δράση ένοπλων ομάδων που πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις, συνδέεται περισσότερο με το κοινό έγκλημα και δρά σε συνεργασία με αυτό, παρά με ιδεολογικές επιλογές αλλαγής της κοινωνίας».

Ο Δημήτρης Καρύδης αφού έδωσε στατιστικά στοιχεία που συνδέονται με την αύξηση της εγκληματικότητας αναφέρθηκε στη νέα αντιεγκληματική πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας ότι «για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτής της πολιτικής, χρειάζεται η πλήρης αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ τόσο στη δομή της όσο και στη λειτουργία της , με βασικό δόγμα , οι αστυνομικοί να είναι στο δρόμο δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από την εγκληματικότητα».

Τέλος, ο βουλευτής καταδίκασε τις πρόσφατες δολοφονικές πράξεις -όπως τις χαρακτήρισε- του ισραηλινού στρατού, οι οποίες όπως τόνισε … « αποτελούν ντροπή για όλο το σύγχρονο κόσμο, και σαν τέτοιες πρέπει να αντιμετωπισθούν. Το ισραηλινό κράτος πρέπει να απομονωθεί από τη Διεθνή Κοινότητα και η κυβέρνησή του να τιμωρηθεί παραδειγματικά ως εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας».
 
http://www.facebook.com/notes/demetres-karydes/oikonomike-krise-kai-enklematikoteta/10150186328550254

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου