Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

«Καινούργιο» το φοινικόδασος του Πρέβελη

Αναγεννήθηκε από τις στάχτες του το φοινικόδασος του Πρέβελη που είχε πληγεί από πυρκαγιά την 22η Αυγούστου 2010. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και φωτογραφικού υλικού που παρουσιάζει... το φοινικόδασος που αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα και σπανιότερα οικοσυστήματα της πατρίδας μας έχει πρασινίσει εκ νέου. «Μετά από τις άμεσες ενέργειες των υπηρεσιών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το φοινικόδασος του Πρέβελη αναγεννήθηκε», τονίζει η ανακοίνωση. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι: «Όλοι οι φοίνικες (με χαρακτηριστικό είδος τον Phoenix theophrastii) αναβλάστησαν, σπόροι που είχαν πέσει στη γη φύτρωσαν και μικροί φοίνικες αναπτύσσονται κανονικά. Κατά τον ίδιο τρόπο αναγεννήθηκαν και τα υπόλοιπα είδη που συμπληρώνουν το οικοσύστημα, χαρουπιές, σχίνοι, πλατάνια και αλμυρίκια. 


zougla
http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_5899.html

Τον νίκησε το τσουνάμι

Ο Τακαχάσι Σιμοκαβάρα κατάφερε να ξεπεράσει τον έναν αιώνα ζωής, στη διάρκεια της οποίας πρωταγωνίστησε στον κλασικό αθλητισμό, για να «φύγει» τελικά άδοξα, όντας ένα από τα θύματα του τσουνάμι.
Ο 104 ετών πρωταθλητής είχε σημειώσει παγκόσμια ρεκόρ στην κατηγορία άνω των 100 ετών στον ακοντισμό, στον δίσκο και στη σφαιροβολία και το ίδιο στόχευε να κάνει και στο Λονδίνο σε ένα περίπου χρόνο, γι’ αυτό και προπονούταν εντατικά. Όμως το νήμα της ζωής του κόπηκε εντελώς ξαφνικά και όχι από φυσικά αίτια, όπως θα περίμενε κανείς.

Το καταστροφικό τσουνάμι που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του στη μακρινή Ιαπωνία «χτύπησε» και τη γενέτειρά του, Καμαϊσι, και ο ίδιος βρέθηκε ανάμεσα στα θύματα. Η IAAF με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε το γεγονός ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Τακαχάσι κατείχε τις κορυφαίες επιδόσεις για αθλητές άνω των 100 ετών στον ακοντισμό με 12.42μ, στη σφαιροβολία με 10.72μ και στη δισκοβολία με 5.11μ.



http://www.gazzetta.gr/

Το ταμείο είναι μείον!

Απελπιστική παραμένει η κατάσταση στις τάξεις της Ομοσπονδίας στίβου. Αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τις Ενώσεις και τα σωματεία δήλωσε ο ΣΕΓΑΣ που ζήτησε τη βοήθεια του κράτους.
Με ανακοίνωση ο ΣΕΓΑΣ έκανε έκκληση στην Πολιτεία να μεριμνήσει για την τακτική ροή εκταμίευσης των επιχορηγήσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς την ομοσπονδία, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να καταβάλει τα έξοδα διοργάνωσης των διασυλλογικών πρωταθλημάτων στις Ενώσεις και τα σωματεία-μέλη του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, για τους πρώτους τρεις μήνες του 2011 έχουν μπει στα ταμεία της ομοσπονδίας 700.000 ευρώ από τις επιχορηγήσεις της ΓΓΑ, τη στιγμή που για το ίδιο χρονικό διάστημα μόνο η μισθοδοσία του προσωπικού ξεπερνά το ποσό των 500.000 ευρώ.

«Ο ΣΕΓΑΣ ζητάει συγνώμη από τις Ενώσεις, τα Σωματεία, τους αθλητές και τους προπονητές γι’ αυτή τη δυσκολία και κάνει έκκληση στην Πολιτεία να μεριμνήσει για μια πιο τακτική ροή των εκταμιεύσεων των εγκεκριμένων από τη ΓΓΑ επιχορηγήσεων» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.



http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos/item/1054706673-

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του μπλοκ μας την 
Δευτέρα 4 Απριλίου στην  σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου&Ταύρου με ένα απο τα θέματα της για την  
Έγκριση της προμελέτης του έργου «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ. ‘ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ’ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ.   ΤΜΗΜΑ ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ – ΓΚΑΖΙ», 
ο Δήμαρχος μας θα εισηγηθεί θετικά μόνο με την προϋπόθεση ότι στην μελέτη του έργου θα προβλέπεται  να γίνει και παράλληλος πεζόδρομος μαζί με τον  ποδηλατόδρομο όπως φαίνεται στην άνωθι  φώτο απο τον δήμο θεσσαλονίκης.




ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΨΕΜΑΤΑΚΙ....ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Θέλει λίγο χρόνο για τον εαυτό της



H Cheryl Cole αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι έχει κουραστεί από τα ατελείωτα σχέδια και τη συνεχή δημιουργία μελλοντικών πλάνων σχετικά με τα επαγγελματικά και τα οικογενειακά της, τονίζοντας ότι το μόνο που ζητάει είναι να έχει λίγο χρόνο για τον εαυτό της χωρίς να χρειάζεται να σκέφτεται το μέλλον.
«Έχω ανάγκη να μην κάνω σχέδια. Είχα μια ζωή η οποία ήταν τέλεια «μονταρισμένη» για δέκα χρόνια περίπου. Αυτό που χρειάζομαι αυτό το διάστημα είναι να απολαύσω τη στιγμή», ανέφερε.
Μένοντας σε μια πόλη όπως το Λος Άντζελες, όπου κυριαρχεί η εμμονή με τη γυμναστική και την εργασία, είναι λογικό να έχει επηρεαστεί και η ίδια αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που ακολουθεί.
«Δεν έχω πρόγραμμα το οποίο ακολουθώ πιστά και είμαι κολλημένη σε αυτό. Οι άνθρωποι δίνουν τόσο πολύ από τον χρόνο τους, δουλεύοντας σκληρά που ξεχνούν να σκεφτούν αν πραγματικά είναι αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους», συμπλήρωσε.
http://www.zougla.gr/

Στόχος η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με τη Σερβία


Την ανάγκη διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, μιλώντας, χθες, σε ελληνο-σερβικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Βελιγράδι, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη σερβική πρωτεύουσα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι μερίδα Ελλήνων επιχειρηματιών ενδιαφέρεται να επενδύσει στο έδαφος της Σερβίας στους τομείς της ενέργειας, ειδικά στις ανανεώσιμες πηγές, των υποδομών, της παραγωγής και του τουρισμού.
«Επιθυμούμε να ενισχύσουμε την οικονομική συνεργασία, ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις Ελλήνων επιχειρηματιών στη Σερβία, αλλά θα πρέπει οι επενδύσεις να κινούνται και προς την αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να έχουν όφελος εξίσου και οι δύο πλευρές» είπε χαρακτηριστικά
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη σε ύψος επενδύσεων χώρα στη Σερβία με 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Συμπλήρωσε, δε, ότι οι 250 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Σερβία απασχολούν περίπου 25.000 εργαζομένους. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν θα επηρεάσει την υλοποίηση του Ελληνικού Σχεδίου για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (Ε.Σ.Ο.Α.Β.), από το οποίο προβλέπεται η χρηματοδότηση με 100 εκατομμύρια ευρώ της επέκτασης του οδικού «Άξονα 10» στη Νότια Σερβία.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς, και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της σερβικής Βουλής, Ντράγκολιουμπ Μιτσούνοβιτς ενώ θα έχει, επίσης, συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Νεμπόισα Τσίριτς.



http://www.zougla.gr/

Μείωση των διοδίων ίσως και πριν το Πάσχα

Το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των διοδίων ακόμη και πριν από το Πάσχα άφησε σήμερα ανοιχτό ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης. «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει σήμερα τις ανακοινώσεις, αν και η πλευρά των τραπεζών το ήθελε. Εμείς, την επόμενη εβδομάδα, θα δημοσιοποιήσουμε το σύνολο των προτάσεών μας. Συνεχίζω να πιστεύω ότι την άλλη εβδομάδα μπορεί να υπάρξει και συμφωνία», δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης. Όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης, το ελληνικό Δημόσιο έχει λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα, που ετέθησαν. Επιπλέον, επιταχύνθηκαν οι απαλλοτριώσεις, λύθηκαν προβλήματα χρηματοδότησης του δημοσίου και της ΕΕ και θεσπίσθηκαν ρυθμίσεις για το θέμα των διοδίων, όσον αφορά την καταβολή τους. «Στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των τραπεζών και των παραχωρησιούχων έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των διοδίων και τη λύση των τεχνικών προβλημάτων», σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει ότι οι εργασίες στα εργοτάξια σταματούν, επειδή «οι τράπεζες διακόπτουν τη χρηματοδότηση των έργων και αυτό δεν είναι ευθύνη του δημοσίου». 
newsit
http://sarotiko.blogspot.com/

Πρόγνωση του καιρού Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και αργότερα πιθανώς στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ιδιαίτερα στα ανατολικά της χώρας

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρές. Στη Θράκη και την υπόλοιπη Μακεδονία θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που το απόγευμα στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.



http://www.protothema.gr/

Ανάβρυτα 1984, Κλασσικό – Πρακτικό 64-58


του Σωτήρη Χιωτάκη
Είχαμε να σπάσουμε μια παράδοση βαριά, τότε, στα Ανάβρυτα. Το Πρακτικό Λύκειο κέρδιζε επί σειρά ετών το Κλασσικό στον ετήσιο αγώνα μπάσκετ στο κλειστό μας γυμναστήριο. Και σαν η δική μας η γενιά έφτασε στην 3η Λυκείου, νιώθαμε καταδικασμένοι να κερδίσουμε.

Αλλά δεν ήμασταν  επαγγελματίες.

Είχαμε τότε σούπερ σταρ τον Άρη τον Κωστάκο που  αν ήταν είκοσι πόντους ψηλότερους κι όχι 1,75 θα είχε κάνει επαγγελματική καριέρα play maker. Μετά ήμασταν μια ψυχωμένη ομάδα με ρόλους, εμένα και τον κολητό μου τον Αλέξανδρο Χατζηκωνσταντίνου κάτω από τα καλάθια και περιφέρεια με αρκετά καλούς παίκτες, δυνατούς σαν τον Βαγγέλη Στεργιόπουλο, και γρήγορους σαν τον Θέμη Χατζηιωάννου και τον Άρη Σωτηρόπουλο – ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά που ξεχνώ, πάνε σχεδόν 30 χρόνια πια. Μήνες ζούσαμε για αυτό το παιχνίδι, ούτε πανελλαδικές στο μυαλό, ούτε τίποτε!

Αλλά δεν ήμασταν  επαγγελματίες.

Το Πρακτικό είχε πολύ ψηλή και καλή ομάδα. Θυμάμαι τον  Βασίλη Καραβασίλη, τον Γιάννη τον Ευσταθίου – νηπιακό μου φίλο από το Παγκράτι - τον Λευτέρη Αζά. Οι περισσότεροι μας είχαν χαμένους, εμείς το πιστεύαμε!

Αλλά δεν ήμασταν  επαγγελματίες.

Λίγες μέρες πριν, δεν έβλεπα καν το κορίτσι μου! Προπόνηση και σκέψη στο καλάθι και στη ρακέτα – ζωγραφιστό το λένε τώρα. Κόντευα να ...χωρίσω – που λέει ο λόγος – αλλά εκεί, κεφάλι αγύριστο “είναι ο αγώνας μιας ζωής”, έτσι ένιωθα – έτσι νιώθαμε όλοι μας.

Αλλά δεν ήμασταν  επαγγελματίες.

Την ημέρα του παιχνιδιού, η κοπελιά με ρωτάει “πού να καθίσω για να σε βλέπω καλύτερα, να μου αφιερώσεις και κανένα καλάθι;” Τρελάθηκα! “Κάτσε όπου θέλεις, μην έλθεις καν, αρκεί να μην σε βλέπω!”, απάντησα... “Μα τι λες”, μου είπε, “ θα έλθω με την Τάνια την κολλητή μου, δεν το χάνουμε!” Έξαλλος εγώ: “Tην Τάνια, την κοπέλα του Τάκη από το Πρακτικό; Τρελάθηκες; Ούτε να της μιλάς δεν έπρεπε αυτές τις μέρες, τι είναι αυτά; Δεν θέλω να ξέρω αν θα είσαι μέσα, μην μου ξαναπείς τίποτε!”. Τόσο πορωμένοι ήμασταν!

Αλλά δεν ήμασταν  επαγγελματίες.

Και ήρθε ο αγώνας. Ο Κωστάκος η παιχτούρα τα έχωνε από παντού! Εγώ έπαιρνα το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, μοίραζα τάπες, ούτε τζαμπολ δεν έχανα, λύσσα! Και να πάσες στους γρήγορους, και να αιφνιδιασμοί. Το πιστεύαμε, ήταν κοντά, δεν γινόταν να χάσουμε!

Αλλά δεν ήμασταν επαγγελματίες.

Και θέλει, πια, κάπου  ένα λεπτό να λήξει. Η Κλασσικάρα μας είναι μπροστά 62-58 – τρίποντα δεν είχε τότε. Κατέβαζε την μπάλα  ο Κωστάκος και έχει πάνω του double team. Με βλέπει στην weak side, μου την περνάει και είμαι στο low post, κοντά στο ρολόι. Θέλω να του την ξαναδώσω, αλλά δεν τον βλέπω καν, τον έχουν κλείσει. Ντρίμπλα, βήμα προς τα πίσω, σηκώνομαι από τα 5,5 μέτρα και πάει μέσα! Τρέλα! Θυμάμαι, όταν προσγειώθηκα, έπαθαν κράμπες και τα δύο μου πόδια – τόσο δυνατά είχα πατήσει για να γλιτώσω τα χέρια του Καραβασίλη που ήταν κοντά 1,95 – ούτε 1,90 εγώ - και θύμιζε Φασούλα στο άνοιγμα. Είχε μπει, όμως, τι ευτυχία!

Αλλά δεν ήμασταν  επαγγελματίες  - κι ούτε κανένας  από μας προσπάθησε ποτέ να γίνει...

Υ.Γ. Τυχόν ομοιότητες ή -  μάλλον - διαφορές με αγώνες και ζάμπλουτους επαγγελματίες που είδαμε χτες ΔΕΝ είναι συμπτωματικές!   
http://www.protothema.gr/

Δέκα Final Fours σε 18 χρόνια!

Γιάννης Ράμμας 
Ο Παναθηναϊκός άφησε εκτός τελικής φάσης την κάτοχο του τίτλου κι οικοδέσποινα Μπαρτσελόνα κι ετοιμάζει βαλίτσες για το δέκατο Final Four της ιστορίας του μέσα σε 18 χρόνια!
Οι «πράσινοι» είναι η πιο συνεπής ομάδα των Final Fours, ακόμη κι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είδε το σερί των 8 συνεχόμενων συμμετοχών της να παίρνει τέλος, αφού σε 9 συμμετοχές τους έχουν κατακτήσει 5 τρόπαια. Και πάνε για το 6ο!

Στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης θα φτάσουν μάλιστα τις 10 παρουσίες σε τελική φάση τα τελευταία 18 χρόνια (σ.σ. πρώτη συμμετοχή το 1994 στο Τελ Αβίβ), που τους φέρνει στη σχετική λίστα μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πίσω από Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ που έχουν μία περισσότερη.

Οι πρώτοι σε συμμετοχές σε F4 (από το 1988 κι έπειτα):

1. Μπαρτσελόνα 11
2. Μακάμπι 11*
3. Παναθηναϊκός 10*
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10
5. Ολυμπιακός 6
6. Σιένα 4*
7. Μπένετον 4
8. Τάου/Κάχα Λαμποράλ 4
9. Παρτιζάν 4
10. Ρεάλ Μαδρίτης 3**
* Φετινές προκρίσεις
** Σε εξέλιξη η σειρά με τη Βαλένθια (2-2)

Οι πρώτοι σε τίτλους:

1. Ρεάλ Μαδρίτης 8
2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6
3. Παναθηναϊκός 5
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 5
5. Βαρέζε 5



http://www.gazzetta.gr/

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου&Ταύρου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 4 Απριλίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
     ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                Mοσχάτο   31/03/2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου             Τ.Κ. 183.45
Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                        Προς:  τους Δημοτικούς Συμβούλους
 Fax: 210-9416154                                        Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου                            
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη

7ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
 Αριθμ. Πρωτ.: 7662

     Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 4 Απριλίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00  με τα εξής θέματα:


  1. Λήψη απόφασης για: Α) Έγκριση της προμελέτης του έργου «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ. ‘ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ’ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ.   ΤΜΗΜΑ ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ – ΓΚΑΖΙ», με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν υπόψη τα όσα αναφέρονται στο με αριθ. πρωτ. 5177/2-3-2011 έγγραφο του ΥΠΟΜΕΔΙ.
Β) Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν  το δημοτικό οδικό    δίκτυο και απαιτούνται για την ορθή υλοποίηση του ανωτέρου έργου.
  1. Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα <<ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ>> για το έτος 2011.
3.     Λήψη απόφασης για απόδοση ποσού 1,944€ στις σχολικές επιτροπές Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου για αποζημίωση εθελοντών σχολικών τροχονόμων για το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2010.
  1. Έγκριση δωρεάν παραχώρησης σχολικών κτιρίων για την φιλοξενία προσκόπων εν όψει της Πανελλήνιας Προσκοπικής Συνάντησης                28 Απριλίου – 1 Μαϊου 2011 που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
  2. Συζήτηση επί της υπ΄ αριθμ. 6688/21-3-2011.
  3. Ενημέρωση Δημάρχου σε ερωτήματα που έχουν θέσει οι επικεφαλής των παρατάξεων και Δημοτικοί Σμβουλοι.


                                                                               
                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




                                                                               ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Δεν πάνε σε επαναληπτικές εκλογές Μοσχάτο - Ταύρος


Τέλος στα σενάρια περί επαναληπτικών εκλογών στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου δίνει η απόφαση του Εκλογοδικείου, που κλήθηκε να λύσει τις διαφορές μεταξύ των συνδυασμών των υποψηφίων, Βασίλη Σπανάκη και Άρη Κρεμμύδα.

Η βραδιά των εκλογών έκλεισε με διαφορά δύο ψήφων υπέρ του Βασίλη Σπανάκη, ο οποίος κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση.

Ο τρίτος συνδυασμός προσέφυγε στο Εκλογοδικείο, καταθέτοντας ένσταση κατά του αποτελέσματος. Μετά την εξέταση των ψηφοδελτίων και της αντένστασης του δεύτερου συνδυασμού, το Εκλογοδικείο έκρινε ότι δεν αλλάζει το αποτέλεσμα, μια και κατακυρώθηκαν στον Βασίλη Σπανάκη περισσότερα ψηφοδέλτια, που του δίνουν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα.
http://www.zougla.gr/

Αλλάζει όψη ο όρμος του Φαλήρου




 Σχέδια του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο για ενότητες αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής, σε αρμονία με τα έργα στον Ιππόδρομο
Του Γιωργου Λιαλιου


Η λεωφόρος Ποσειδώνος υπογειοποιείται. Πέντε κάθετοι δρόμοι του Μοσχάτου και της Καλλιθέας επεκτείνονται, γίνονται πεζόδρομοι και καταλήγουν ως προβλήτες μέσα στη θάλασσα. Στην κεντρική προβλήτα, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την ακτή, μέσα στη θάλασσα, δημιουργείται ένας χώρος αναψυχής. Στην παραλία δημιουργούνται ενότητες αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, σε πλήρη αρμονία με τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση στην περιοχή του Ιπποδρόμου. Αυτά είναι τα βασικά σημεία του σχεδίου για τον Φαληρικό Ορμο, όπως τα σχεδίασε ο διεθνούς φήμης Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο σε συνεργασία με Ελληνες συναδέλφους του. Το φιλόδοξο σχέδιο παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργό και είναι το πρώτο από όσα έχουν το τελευταίο διάστημα παρουσιαστεί που έχει συγκεκριμένο, αυστηρό χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένους πόρους: στόχος είναι τα έργα σε ολόκληρη την περιοχή, από τον Ιππόδρομο έως τις εκβολές του Κηφισού να δημοπρατηθούν σε ένα χρόνο από σήμερα.
Το masterplaπου παρέδωσε στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Υποδομών ο Ρέντσο Πιάνο αφορά μια έκταση 760 στρεμμάτων και μήκους 2,5 χιλιομέτρων, η οποία θα ενωθεί με την έκταση του παλαιού Ιπποδρόμου (245 στρέμματα), στην οποία το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα ανεγείρει τη νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Το «όραμα» της μελέτης είναι η σύνδεση της πόλης (Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νέο Φάληρο) με τη θάλασσα, μια σχέση που έχει διαρραγεί από τη δημιουργία της λεωφόρου Ποσειδώνος και του συνεχούς μπαζώματος των ακτών. Για τον λόγο αυτό, το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που περιλαμβάνει είναι η μετακίνηση της λεωφόρου Ποσειδώνος προς τη θάλασσα και η πλήρης υπογειοποίησή της.
Ταυτόχρονα, πέντε από τους δρόμους που σήμερα σταματούν στην παλαιά παραλιακή λεωφόρο θα επεκταθούν ως πεζόδρομοι μέσα στην έκταση του πάρκου και στη συνέχεια μέσα στη θάλασσα ως προβλήτες. Ετσι οι γειτονιές θα έχουν την ευκαιρία να «διεισδύσουν» εύκολα μέσα στο πάρκο. Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της μελέτης είναι η δημιουργία, μέσα στη θάλασσα, στο τέλος της κεντρικής προβλήτας ενός χώρου αναψυχής (λ.χ. εστιατόριο), στην ταράτσα του οποίου ο Ρέντσο Πιάνο οραματίστηκε ένα αερόστατο, το οποίο θα ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος, δίνοντας μια καταπληκτική θέα της περιοχής.
Το ίδιο το πάρκο θα χωριστεί σε τέσσερις μεγάλες οριζόντιες «ενότητες», οι οποίες θα ξεχωρίζουν από το είδος της βλάστησης. Κοντά στη θάλασσα θα φυτευθούν φυτά ανθεκτικά στην αλμύρα, ενώ στο βάθος, προς τον δρόμο, ψηλά δέντρα. Ενδιάμεσα θα βρίσκονται διεσπαρμένες σε ενότητες διάφορες λειτουργίες: άλση, περίπατοι, ποδηλατοδρόμοι, ένα καταδυτικό πάρκο, υπαίθρια γήπεδα, δύο μεγάλες προστατευόμενες πισίνες με θαλασσινό νερό και εγκαταστάσεις αναψυχής.
Ενα βασικό πλεονέκτημα των σχεδίων που παρουσιάστηκαν χθες είναι ότι περιλαμβάνουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, προκειμένου να ολοκληρωθούν ταυτόχρονα με την ανάπλαση στον ιππόδρομο, που πραγματοποιείται επίσης από τον Ρέντσο Πιάνο. Σημαντική ενίσχυση παρέχει το Ιδρυμα Σταύρου Νιάρχου, το οποίο χρηματοδότησε την εκπόνηση του masterplaκαι θα χρηματοδοτήσει όλες τις απαραίτητες μελέτες, μια χορηγία που εξασφαλίζει ένα πολύτιμο χρονικό άλμα στο έργο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος, η έγκριση του masterplaθα γίνει στις 20 Μαΐου, ενώ η έγκριση του σχεδιασμού, η περιβαλλοντική αδειοδότηση και οι τεχνικές μελέτες θα έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος Απριλίου του 2012, ώστε το έργο να είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί. Το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής), το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα Jessica (μια εκτίμηση το τοποθετεί στα 180-200 εκατ. ευρώ). Τέλος, υπάρχει η πρόθεση οι αρδευτικές ανάγκες του πάρκου να καλυφθούν από επεξεργασμένα λύματα από την Ψυττάλεια, έργο του οποίου ο διαγωνισμός τοποθετείται στο τέλος του έτους. Ολα λοιπόν δείχνουν πως η ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου βρίσκεται πλέον σε συγκεκριμένες βάσεις. Ας ελπίσουμε ότι επιτέλους θα περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.


http://www.kathimerini.gr/

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ - ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ * Α, Β, ΚΑΙ ΑΒ ΟΙ 3 «ΝΕΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΑΕΙ Νέο Λύκειο με κατεύθυνση το 1970


«Νέο Λύκειο» με παλιά συνταγή. Για τους γονείς αναβιώνει η εικόνα κλασικό, πρακτικό που ίσχυε μέχρι τη δεκαετία τού 1970. Για τα φροντιστήρια έρχονται καλύτερες μέρες
Για τους μαθητές ξεκινάει ένας άνισος εκπαιδευτικός γολγοθάς που θα διαρκεί 4 χρόνια καθώς:
* Θα δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ σε άγνωστο αριθμό μαθημάτων, χωρίς προκαθορισμένη ύλη.
* Η συνολική τους επίδοση σε όλο το Λύκειο, που διαμορφώνεται από το γραπτό και τον προφορικό βαθμό, ενδεχομένως θα προσμετράται για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.
* Θα αξιολογούνται από τα ίδια τα ΑΕΙ, ως φοιτητές πλέον, μετά το τέλος του πρώτου έτους, για την κατανομή τους σε προγράμματα σπουδών.
Το ενδεχόμενο να προσμετράται για το Πανεπιστήμιο η βαθμολογία ακόμη και της Α' Λυκείου που άφησε να φανεί αρχικά η υπουργός, προκάλεσε τέτοιες αντιδράσεις που ανάγκασαν το υπουργείο Παιδείας αργά το απόγευμα να κάνει διευκρινιστική δήλωση, σύμφωνα με την οποία:
«Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα παίξει ρόλο η επίδοση της Α' Λυκείου». Νωρίτερα πάντως, στη συνέντευξη Τύπου, σε σχετική ερώτηση, η Αννα Διαμαντοπούλου απάντησε ως εξής: «Θα μετράει η επίδοση σε όλο το Λύκειο, όχι λογιστικά, αλλά η προσπάθεια του μαθητή συνολικά».
Η εισαγωγή στα ΑΕΙ
Παρά το γεγονός ότι και το Νέο Λύκειο συνδέεται με την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εντούτοις ο τρόπος εισαγωγής των αποφοίτων στα ΑΕΙ δεν έγινε γνωστός, καθώς σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας δεν έχουν καταλήξει στο τελικό σχέδιο. Το αγκάθι που καλείται να ξεπεράσει το υπουργείο Παιδείας είναι με ποιο τρόπο θα διασφαλίσει την αδιάβλητη αξιολόγηση των φοιτητών κατά την επιλογή τους στο πρώτο έτος σπουδών.
Οι εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παραμείνουν σε κεντρικό επίπεδο και τα ΑΕΙ θα έχουν ένα βαθμό συμμετοχής καθώς θα καθορίζουν το συντελεστή βαρύτητας στα εξεταζόμενα μαθήματα, που θα είναι πιθανότατα τέσσερα (4). Το νέο σύστημα εισαγωγής θα ισχύσει για πρώτη φορά το 2013-14 για τους μαθητές που θα πάνε τον Σεπτέμβριο στην πρώτη Λυκείου με τα νέα δεδομένα.
Το Λύκειο με τη καινούργια του μορφή μετατρέπεται σε σχολείο εξειδίκευσης, με τη γενική παιδεία να παραγκωνίζεται αφού αυτή σταματά με το τέλος της Α' Λυκείου. Η Β' Λυκείου χωρίζεται σε δύο κατευθύνσεις κλασικής και πρακτικής παιδείας, ανάλογα με τις σπουδές που θα ακολουθήσουν οι μαθητές. Η Γ' Λυκείου είναι τάξη απόλυτης εξειδίκευσης και σε αυτή παραμένουν οι τρεις κατευθύνσεις, αλλά διαγράφεται η ονομασία θετική, θεωρητική, τεχνολογική.
Η Ιστορία, τελικά, παραμένει υποχρεωτικό μάθημα και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, ενώ τα πολλά μαθήματα επιλογής απαλείφθηκαν στο βωμό του Μνημονίου.
Τα πολυδιαφημισμένα μαθήματα επιλογής που θα εισάγονταν στο Λύκειο για να διευρύνουν τις κλίσεις και τις δεξιότητες των μαθητών είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα, καθώς ένα τέτοιο μπάτζετ θα κόστιζε πολύ, αφού απαιτεί καθηγητές ειδικοτήτων και ανάλογη υποδομή και στα πιο απομακρυσμένα Λύκεια της χώρας.
«Εμβάθυνση»
Ετσι, τα μαθήματα επιλογής ταυτίστηκαν με τα παραδοσιακά υποχρεωτικά μαθήματα, μόνο που βαφτίστηκαν μαθήματα «Εμβάθυνσης».
Δεν θα περιέχουν συγκεκριμένη ύλη και, σύμφωνα με την υπουργό, σκοπός των μαθημάτων αυτών είναι να βοηθηθεί ο μαθητής να κατανοήσει καλύτερα τα υποχρεωτικά μαθήματα ώστε να καταπολεμηθεί η παπαγαλία και τα φροντιστήρια. Αγνωστο είναι εάν θα βαθμολογούνται σε αυτά οι μαθητές αφού, όπως είπε η υπουργός: «Δεν είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε αυτό».
Πάντως, το μάθημα «Τέχνη και Πολιτισμός» ενσωματώθηκε για τους τύπους στα μαθήματα επιλογής της Β' και της Γ' Λυκείου αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι μαθητές υποχρεωτικά θα το αγνοήσουν και θα επιλέξουν ανάμεσα στα παραδοσιακά μαθήματα, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.
Στα επιλογής επέλεξαν να εντάξουν και την Ξένη Γλώσσα στη Β' και τη Γ' Λυκείου, σε αντίθεση με τα Θρησκευτικά που τελικά, υπό το φόβο των αντιδράσεων της Εκκλησίας, παραμένουν υποχρεωτικό μάθημα στην Α' Λυκείου αλλά και στη Β' Λυκείου. Απλά στη Β' Λυκείου η διδασκαλία τους γίνεται μονόωρη και ονομάζεται «Θρησκεία και Κόσμος».
Τα «πρότζεκτ»
Ενα καινοτόμο, αλλά άγνωστης αποτελεσματικότητας μάθημα, που εισάγεται για πρώτη φορά στο Λύκειο, κατά τα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, είναι η ερευνητική εργασία που θα λέγεται και «πρότζεκτ».
Θα είναι υποχρεωτική και στις τρεις τάξεις του Λυκείου και θα βαθμολογείται. Ο μαθητής που θα εργάζεται ατομικά ή συλλογικά, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να παραδίδει μια τέτοια εργασία δύο φορές το χρόνο. Οσο για το θέμα της; Η υπουργός έδωσε ένα παράδειγμα: «Διαχείριση κοινωνικών προβλημάτων». *
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=263791


Τα «χρειάστηκε» η Gisele


Ο κόσμος έχει συνηθίσει τη Gisele Bunchen να περπατάει με άνεση στην πασαρέλα και να «λάμπει» από ομορφιά και υγεία. Ως τοπ-μόντελ έχει καταγράψει πολλά «χιλιόμετρα» στον λευκό διάδρομο μπροστά σε χιλιάδες βλέμματα.
Φαίνεται όμως ότι όταν σβήνουν τα φώτα, οι δυνάμεις της την εγκαταλείπουν, μετατρέποντάς τη σε φυσιολογικό άνθρωπο που κουράζεται, ιδρώνει και κοκκινίζει αν χρειαστεί.
Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» το μοντέλο από τη Βραζιλία την ώρα που έβγαινε χθες από γυμναστήριο του Λος Άντζελες, έχοντας μόλις τελειώσει το πρόγραμμα εκγύμνασής της. Και όπως δείχνει και η φωτογραφία, δυσκολεύτηκε λιγουλάκι.
http://www.zougla.gr/

Στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία...

Ο... τελικός του Παναθηναϊκού έφτασε με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στο «καυτό» ΟΑΚΑ (9.45μ.μ, Novasports 4) και οι «πράσινοι» σκέφτονται μόνο τη νίκη-πρόκριση στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης... 
Στην πρώτη αναμέτρηση της σειράς, το «τριφύλλι» έφτασε μία ανάσα από το «διπλό» στη Βαρκελώνη, ενώ στη δεύτερη κατάφερε να ρίξει στο... καναβάτσο τους «μπλαουγκράνα», κάνοντας το break στη σειρά.

Την περασμένη Τρίτη, οι πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν την ολική... ανατροπή, επικρατώντας των Καταλανών στο ΟΑΚΑ και πλέον καλούνται να παλέψουν για την τρίτη διαδοχική τους νίκη επί της Μπάρτσα, η οποία θα τους χαρίσει την πρόκριση στο φετινό Final Four της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, φρόντισε να εστιάσει στην απαιτούμενη αγωνιστική βελτίωση της ομάδας του, εν όψει του τέταρτου αγώνα της σειράς, ενώ παράλληλα ζήτησε και την κόσμια υποστήριξη των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ.

Στον αντίποδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, που βρίσκεται πλέον με την... πλάτη στο τοίχο, καλείται να φτάσει στην επικράτηση, ώστε να στείλει την σειρά στην Βαρκελώνη και εν συνεχεία να παλέψει για την παρουσία της στο Final Four του «Palau Sant Jordi».

Ο προπονητής των Καταλανών, Τσάβι Πασκουάλ, αναγνώρισε την σαφή δυσκολία της δεύτερης διαδοχικής αναμέτρησης των «μπλαουγκράνα» επί ελληνικού εδάφους, ωστόσο, τόνισε ότι αμφότερες οι ομάδες θα έχουν πίεση...



Gazzetta.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_2215.html

Πιάνει λιμάνι η Αττικό Μετρό! Θετικά βήματα στην επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό

Την ομόφωνη έγκριση έλαβε η μελέτη για τη χωροθέτηση του έργου «Επέκταση της Γραμμής 3, τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς», από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ΚΑΣ , κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 29 Μαρτίου.

Η Γραμμή 3 θα είναι προέκταση της σημερινής που φτάνει μέχρι το Αιγάλεω και θα καλύπτει τις περιοχές Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Νίκαια, Κορυδαλλό και Πειραιά. Θα έχει μήκος 7,6 χλμ. και έξι νέους σταθμούς: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο. Στον Πειραιά θα υπάρχουν δύο σταθμοί, ο πρώτος στον τερματικό του ΗΣΑΠ και ο δεύτερος στο παρκάκι απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο.



περισσότερα http://www.protothema.gr/

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στη Συγγρού Χάος στους δρόμους από τη βροχή

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών στο λεκανοπέδιο, καθώς χάος επικρατεί στους δρόμους, λόγω της πρωινής βροχόπτωσης που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός αυτοκινήτων στις περισσότερες κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Από τα ξημερώματα η κυκλοφορία έχει διακοπεί από λεωφόρο Συγγρού προς Καλλιρρόης, τόσο από τη γέφυρα όσο και από τη διασταύρωση του ΦΙΞ.

Αποτέλεσμα είναι να έχει φρακάρει η λεωφόρος Συγγρού στην άνοδο όσο και οι δρόμοι πέριξ της Καλλιρρόης.

Αδιάβατη είναι και στην άνοδό της προς Αθήνα η Αμφιθέας, ενώ έχει μπλοκάρει και η παραλιακή στο ρεύμα προς Πειραιά, καθώς από νωρίς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι φωτεινοί σηματοδότες στο σημείο.

Δύσκολη είναι η κίνηση των οχημάτων και στην είσοδο της Αθηνών - Λαμίας από Καλυφτάκη έως ΚΤΕΛ ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στη Λ. Κηφισίας.

Με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στο ρεύμα ανόδου της εθνικής στο ύψος του Ρέντη.



http://www.protothema.gr/

Οι 28 κορυφαίοι αναβάτες που θα πάρουν τα βουνά…


Το Red Bull Donkey Cross μπαίνει στην τελική ευθεία, με τη συμμετοχή 28 Ελλήνων και ξένων κορυφαίων off-road αναβατών. Ανάμεσά τους διεθνείς συμμετοχές, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού με σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και μια γυναίκα. Η καρό σημαία θα πέσει το μεσημέρι της Κυριακής, 03 Απριλίου, στις 13:00, σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Πηλίου, την πανέμορφη Μακρινίτσα.

H πρώτη γνωριμία αναβατών και γαϊδουριών θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 2 Απριλίου, λίγο μετά την κλήρωση των συμπαθητικών τετράποδων ανά αναβάτη. Στη συνέχεια, οι αναβάτες θα ξεναγηθούν στην προκαθορισμένη διαδρομή του αγώνα, θα πάρουν «μαθήματα οδήγησης γαϊδουριού», καθώς και όλη την ενημέρωση για τον ειδικό κανονισμό. Η αγωνία θα κορυφωθεί την επόμενη μέρα, Κυριακή 3 Απριλίου, όπου αναβάτες και γαϊδουράκια θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Πηλίου, καλύπτοντας διαδρομή συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων με μηχανές αλλά και γαϊδουράκια.

Ανάμεσα στο κοινό θα βρεθεί και ο/η τυχερός/ή που “pimp-αρε” το γάιδαρό του, εξοπλίζοντάς τον με κράνος, ρόδες, εξάτμιση κ.λπ. και συγκέντρωσε τα περισσότερα “likes” στο διαγωνισμό www.redbull.gr/pimpmydonkey , που σημείωσε περισσότερες από 900 συμμετοχές σε μόλις 2 εβδομάδες! Εν αναμονή του rider που θα χαλιναγωγήσει μοτοσικλέτα & γαϊδουράκι με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο... μείνετε συντονισμένοι στο www.redbull.gr/donkeycross για όλες τις εξελίξεις!



http://www.zougla.gr/



Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-Παράταση παραστάσεων για το έργο - "Η Απολογία του Θεόφιλου Τσάφου" έως και την Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2011


Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ
του Νίκου Κούνδουρου
σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη με τον Νίκο Πανόπουλο

Τρίτη 22 Μαρτίου έως Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2011, στις 21:30

Μία ξεχωριστή, επίκαιρη, minimal παράσταση,
 με ευρύτερα πολιτικό χαρακτήρα, που πραγματεύεται με σύγχρονο τρόπο το διαχρονικό φαινόμενο του φανατισμού και την αμφισημία του κεντρικού της χαρακτήρα

Το θεατρικό έργο του Νίκου Κούνδουρου «Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ», το οποίο γράφτηκε πριν από 38 περίπου χρόνια, παρουσιάζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη θεατρική ομάδα ARTEFACT, κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30 στην αίθουσα: Black Box, έως και τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2011.

Ο Ν. Κούνδουρος κρατούσε όλα αυτά τα χρόνια, έναν εξαιρετικά ψυχογραφικό μονόλογο στο συρτάρι και αποφάσισε να τον εμπιστευτεί στη σκηνοθέτιδα Γιώτα Κουνδουράκη και τον ηθοποιό Νίκο Πανόπουλο.

Μια σκηνοθεσία, που η σκηνοθέτης του χαρακτηρίζει "ροκ", και ένα έργο, εξαιρετικά επίκαιρο και διαχρονικό που προκαλούν το θεατή.  Μια βαθιά τομή στη ψυχή και στη δομή του μυαλού ενός ανθρώπου- με εμμονές και δογματισμό που τον οδηγούν  να διαπράξει φόνο. Ένας ήρωας ο οποίος ενώ οδηγείται στην παράνοια και το έγκλημα δηλώνει δημόσια ΑΨΟΓΟΣ, ΑΘΩΟΣ,  και καλεί το θεατή να πάρει θέση στο δίλημμα: πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο που παριστάνει τον αφελή ή αντίστροφα...  

Σημειώνει η σκηνοθέτις Γιώτα Κουνδουράκη

Όταν ο Ν. Κούνδουρος μου διάβασε για πρώτη φορά το έργο  με την υπέροχη χαρακτηριστική φωνή  του, εικόνες γέμισαν το μυαλό μου και δεκάδες συναισθήματα με πλημμύρησαν.
Ένα έργο αποκάλυψη, γραμμένο πριν από χρόνια και όμως εξαιρετικά σύγχρονο δόθηκε στα χέρια μου από το μεγάλο μας σκηνοθέτη.   
Ενα έργο νυστέρι στη ψυχή ενός δολοφόνου, αλλά και μιας κοινωνίας που φτιάχνει δολοφόνους.
Ο  Θεόφιλος Τσάφος είναι ο εγκληματίας που έχει εκπαιδευτεί    για να εξευτελίσει  την ανθρώπινη ύπαρξη, κάνοντας  αρχή  από τη δική του ύπαρξη.
 Καταστρέφει πρώτα τον εαυτό του, καίει στη πυρά του ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ  τη καρδιά του και έτσι άκαρδος ψάχνει να βρει  θύματα, για να ολοκληρώσει τη Μυστική Αποστολή του.
 Καλά καμουφλαρισμένη η ΕΞΟΥΣΙΑ πίσω από την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, παρακολουθεί τον μισότρελο δολοφόνο, πίνοντας το αίμα και του θύτη και του θύματος.
 Πολλές φορές στη διάρκεια της πρόβας, ξεσπάγαμε μαζί με τον ηθοποιό μου Ν. Πανόπουλο σε λυγμούς . Που είναι το δικαστήριο, που θα κρίνει αυτόν τον ΑΨΟΓΟ δολοφόνο και που είναι τα μάτια της ΚΑΙΤΗΣ, που ζητούν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?
Δυστυχώς, η ιστορία των ανθρώπων έχει ατέλειωτες αιματοβαμμένες σελίδες  Φανατισμού και αμέτρητους δολοφόνους. Που κρύβονται όμως οι πραγματικοί ΕΝΟΧΟΙ?   
Με το βλέμμα σε ένα καλύτερο αύριο, καταθέτω κι εγώ μέσα από αυτό  το διαχρονικό έργο του Ν. Κούνδουρου, τη δική μου ψυχή στο κοινό, της δικές μου απορίες και ζητώ κι εγώ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ….
 Ευχαριστώ τον  Μεγάλο Ν. Κούνδουρο για την εμπιστοσύνη του και τους εκλεκτούς μου συνεργάτες για την εξαιρετικά δημιουργική συνεργασία μας.                                      
 Γιώτα  Κουνδουράκη
  
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας:
Νίκος Κούνδουρος
Σκηνοθέτις:
Γιώτα Κουνδουράκη
Ηθοποιός:
Νίκος Πανόπουλος

Σκηνογραφία - Εικαστική παρέμβαση:
Νίκος Γιαβρόπουλος
Φωτισμοί:
Δημήτρης Τσιούμας
Μουσική Επιμέλεια:
Αλέξης Κυριαζής
Βοηθός Σκηνοθέτη:
Harry Leontsini
Επεξεργασία Ήχου - Εφέ:
Αποστόλης Γιαννόπουλος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων:

Σταύρος Σκαρμαλιωράκης
Από 17 Μαρτίου 2011 έως 19 Απριλίου 2011
κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30

Αίθουσα: Black Box 

Εισιτήριο: 15€ Κανονικό,
                   10€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας                                          (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων

******

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Από την 1η Φεβρουαρίου 2011 ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με το εμπορικό κέντρο athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας) βάσει της οποίας οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, εφ΄ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, την ημέρα της παράστασης με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης.
****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς

Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr


mediasoup.gr
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr