Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Πέφτει» η αυλαία στη Φιλοθέη

Από Κατερίνα Παλαιάκη 
Με τα «Κυριακίδεια 2011», διοργάνωση που θα αποτελέσει παράλληλα τον τελικό, θα πέσει την Κυριακή (6/2) στη Φιλοθέη η αυλαία της εφετινής σειράς των αγώνων του ΣΕΓΑΣ, «Γύροι των Πόλεων».
Ο αγώνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Έλληνα δρομέα Στέλιου Κυριακίδη θα αναδείξει τους φετινούς νικητές της σειράς. Μέχρι στιγμής, στους άνδρες έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟΒ Χίου), ο Γιάννης Ζερβάκης (Σητειακός ΑΟ) και ο Θόδωρος Αναγνώστου (Δρομέας Αμαρουσίου).

Στις γυναίκες θα αγωνιστούν οι: Ειρήνη Κοκκιναρίου (Δρομέας Αμαρουσίου), νικήτρια των δύο τελευταίων αγώνων, Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός), Ελευθερία Πετρουλάκη (Σητειακός ΑΟ), Σοφία Ρήγα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) και Βασιλική Λίβα (ΓΣ Αναγέννηση). 

Το πρόγραμμα (Κυριακή, 6/2) 
10:00 Έναρξη των αγώνων από το Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού 
10:10 1.000μ κοριτσιών 4ης-5ης-6ης Τάξης Δημ. Σχολείων 
10:10 1.000μ αγοριών 4ης-5ης-6ης Τάξης Δημ. Σχολείων 
10:10 1.000μ Κοριτσιών Γυμνασίων (γεν. μέχρι και 1996) 
10:10 1.000μ Αγοριών Γυμνασίων (γεν. μέχρι και 1996) 
10:40 4.000μ Κ (1994-95) 
10:40 4.000μ Νεανίδων (1992-93) 
10:40 4.000μ Γυναικών (1976-91) 
10:40 4.000μ βετεράνων Γυναικών (άνω των 35 ετών) 
11:30 6.000μ Παίδων (1994-95) 
11:30 6.000μ εφήβων (1992-93) 
11:30 6.000μ Ανδρών (1976-1991) 
11:30 6.000μ βετεράνων Ανδρών Α΄ (1975-1963) 
11:30 6.000μ βετεράνων Ανδρών Β΄ (1962 και μεγαλύτεροι)





http://www.gazzetta.gr/



Πρόκριση αν δεν υπάρξει… αυτοκτονία


Αν το πάθημα με την Ουνιρέα, της έχει γίνει μάθημα, η ΕΑΠ δεν χάνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ. Οι Πατρινοί επικράτησαν της Ταλίν στην Εσθονία με 3-1 και με νίκη στο «Τόφαλος» παίρνουν το εισιτήριο για τους «4».

Αν δεν υπήρχε ο αγώνας με την Ουνιρέα και η ήττα που έβαλε την ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου στις περιπέτειες του… χρυσού σετ, θα λέγαμε από τώρα πως η ΕΑΠ είναι στους «4» του Τσάλεντζ Καπ. Οι Πατρινοί επικράτησαν μέσα στην Εσθονία της Ταλίν με 3-1 (20-25, 25-23, 25-22, 25-15) και πλέον θα πρέπει να κερδίσουν και μέσα στο «Τόφαλος» για να βρεθούν στα ημιτελικά. Για να το πετύχουν δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά, αλλά να τους έχει γίνει μάθημα το πάθημα με τους Ρουμάνους.
Αν τελικά η ΕΑΠ προκριθεί στους «4» θα είναι η δεύτερη φορά που το πετυχαίνει και πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τη Ματσεράτα που επικράτησε με 3-2 της Γκάζπρομ και με τη ρεβάνς στην Ιταλία είναι φαβορί.
ΕΑΠ ΛΟΥΞ (Χριστόπουλος) : Ντέιβινσον 24, Ντορνέλας 22, Μαντέκας 13, Κουρνέτας 1, Σουλτανόπουλος 6 (2 μπλοκ), Ασπιώτης, λίμπερο ο Στεφάνου με 71%, (Μακρυγιάννης 3 με 2 μπλοκ, Πατρινός).
Χριστόπουλος: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»
Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ΕΑΠ Λουξ, Γιώργος Χριστόπουλος, είπε: «Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη μέσα σε ένα γεμάτο γήπεδο κόντρα σε μια ομάδα που δεν είχε χάσει ούτε σετ μέσα στην έδρα της. Μετά το πρώτο σετ, βρήκαμε το ρυθμό μας και φτάσαμε στη νίκη. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα και η πρόκριση θα κριθεί στην ρεβάνς που θα γίνει στην Πάτρα». 

http://www.gazzetta.gr/

Πώς ονόμασε το νέο της album;

Σε λίγο καιρό η διάσημη τραγουδίστρια, Britney Spears κυκλοφορεί το νέο της album με τον τίτλο «Femme Fatale».

Χθες η 29χρονη τραγουδίστρια έδωσε στην κυκλοφορία το πρώτο εξώφυλλο από το άλμπουμ της, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει και το πρώτο single, «Hold It Against Me».







http://www.zougla.gr/

Ψεύτικα τα προφίλ της σε Facebook και Twitter

Κανένα σχόλιο δεν έκανε η Ελένη Φουρέιρα, για την επανεμφάνιση παλαιότερων φωτογραφιών της, ούτε σχολίασε το γεγονός μέσω του Twitter, καθώς η σελίδα με το όνομά της δεν ανήκει στην ίδια.

«Πόσο αστείο είναι αυτό που έκαναν με τη φωτογραφία μου. Με έκαναν άλλον άνθρωπο. Καμία σχέση. Χα χα, ωραία θα ήμουν χοντρούλα και ασπρούλα», πολλοί θεώρησαν ότι η ποπ τραγουδίστρια απάντησε με το δικό της χιουμοριστικό τρόπο.

Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή, αφού, σύμφωνα με τη δισκογραφική της εταιρία, η Ελένη Φουρέιρα δεν διατηρεί προσωπικό λογαριασμό σε κανένα κοινωνικό δίκτυο, ούτε στο Twitter, ούτε στο Facebook, γεγονός που πρέπει να γνωρίζουν οι θαυμαστές της.



http://www.zougla.gr/

Στο έλεος της νεροποντής η Αττική

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές της χώρας με επίκεντρο το Λεκανοπέδιο και την Ανατολική Αττική. Ακινητοποιημένη είναι από το απόγευμα η Λεωφόρος Ποσειδώνος στα νότια προάστια της Αθήνας, στο ρεύμα ανόδου. Σε δεκάδες ανέρχονται οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια. Προβλήματα και στο ορεινό δίκτυο της Φθιώτιδας από τις χιονοπτώσεις ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου στην περιοχή του Τολού Αργολίδας.

Χιονίζει στην Πάρνηθα

Η τροχαία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας από το Τελεφερίκ και μετά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν έχουν ανοίξει τον δρόμο. Δένδρο που έπεσε στον δρόμο και επί της οδού Περγάμου στη Γλυφάδα προκαλεί πρόβλημα στην κυκλοφορία ενώ πάλι στην Γλυφάδα και στην οδό Ζέπου έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα από τα όμβρια ύδατα ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν λειτουργούν τα φρεάτια.

Προβλήματα στην Πρωτεύουσα

Η διακοπή της λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στην περιοχή Γαλατσίου έχουν προκάλεσαν σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ανάλογα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Ηλιούπολή και στον Καρέα. Από την νεροποντή διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Αγίου Χριστοφόρου στα Σπάτα ενώ πτώση δένδρου προκάλεσε πρόβλημα στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Προβλήματα στα Νότια πΠοάστια

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί από τις 16:00 μέχρι και αυτή την ώρα στη Λ. Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το παλαιό αεροδρόμιο «Ελληνικό» μέχρι και την Καλαμακίου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έχει προκαλέσει πλημμύρα στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νερό έχει φτάσει τους 50 πόντους, ενώ έντονο πρόβλημα στην κυκλοφορία παρατηρείται στην οδό Κανάρη στο Καλαμάκι.

Μία μητέρα, τηλεφώνησε σε κατάσταση απόγνωσης στη zougla.gr λέγοντας ότι περίμενε από τις 16:00 την κόρη της να επιστρέψει με το σχολικό, χωρίς κάτι τέτοιο να καταστεί δυνατό.

Και νέα επιδείνωση του καιρού

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην κεντρική και νότια χώρα αλλά και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στα βουνά της Πελοποννήσου αλλά και της Στερεάς Ελλάδας.

Η Ε.Μ.Υ. έχει προειδοποιήσει για πιθανότητα πλημμυρών σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.



περισσότερα http://www.zougla.gr/

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου: Νέες στάσεις στα μέσα μεταφοράς

Έπειτα από ένα τριήμερο ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό, σήμερα τα μέσα μεταφοράς κινούνται κανονικά, αφού ανεστάλη και η...

24ωρη απεργία των εργαζομένων στον Η.Σ.Α.Π..

Ωστόσο, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ. ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων, καθώς τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:30, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από τις 11:00 μέχρι τις 15:00.

Εκτός δρομολογίων θα μείνει και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος για τέσσερις ώρες, από τις 12:00 έως τις 16:00


madata.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/4_5253.html

Με «σβηστές μηχανές» Ανατόλια και Ολυμπιακός


Χωρίς να συναντήσουν το παραμικρό πρόβλημα οι Ανατόλια καιΟλυμπιακός προκρίθηκαν στους «8» του Κυπέλλου επικρατώντας με 3-0 των Πανελληνίου και Πανιωνίου αντίστοιχα. Στη δωδεκάδα και η Γκίμπσον για τις «ερυθρόλευκες», χωρίς βέβαια να αγωνιστεί.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η κλήρωση, στα ζευγάρια Ολυμπιακός-Πανιώνιος και Ανατόλια-Πανελλήνιος τα φαβορί ήταν ξεκάθαρα και δεν ήταν άλλα από τις γηπεδούχες ομάδες. Από την στιγμή μάλιστα που οι φιλοξενούμενες αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες, το έργο και των δύο έγινε ακόμα πιο εύκολο, καθώς τόσο οι «ερυθρόλευκες» όσο και τα κορίτσια της Ευστρατίας Κοκκίνου έκαναν περίπατο επικρατώντας με 3-0 και παίρνοντας με άνεση το εισιτήριο για την οχτάδα.

Υπό το βλέμμα της Γκίμπσον
Ας πάρουμε τους αγώνες ξεχωριστά. Στο Ρέντη και με την νεοαποκτηθείσα Μάλορι Γκίμπσον να είναι στην αποστολή φορώντας την φανέλα με το 9, ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο επικρατώντας του Πανιωνίου με 3-0 (25-8, 25-9, 25-13).
Ολυμπιακός (Γ.Νικολάκης): Μουστάκη 3, Κυριακίδου 12, Καβαθά 8, Ογκνιένοβιτς 12, Χαντάβα 13, Κόλεβα 11, Μαγγίνα (λ. 50%)/ Τζούριτς 3, Μουρατίδη.
Πανιώνιος (Τ. Σωτήρχος): Γκούζου 5, Αναγνωστοπούλου 2, Πετρουλάκη, Νάστου 4, Σταυροπούλου 2, Σιλχάνοβα 1, Τσιάρα (λ. 20%)/ Μίνα(λ. 24%), Μπουζουνιεράκη 1.
Νικολάκης: «Παίξαμε σοβαρά»
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης ανέφερε: «Όπως μαρτυρά και το επιμέρους σκορ των σετ δεν δυσκολευτήκαμε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Είμαι ικανοποιημένος που ανεξαρτήτως της διαφοράς δυναμικότητας παίξαμε σοβαρά και εφαρμόσαμε αυτά που είχαμε πει πριν από την έναρξη του αγώνα. Η Γκίμπσον δεν αγωνίστηκε καθώς προέρχεται από ένα κουραστικό υπερατλαντικό ταξίδι. 
περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011

Το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011 είναι ταυτόχρονα γιορτή και πρόκληση. Είναι η γιορτή για τη δέσμευση εκατομμυρίων πολιτών στην Ευρώπη οι οποίοι αφιερώνουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο τους στην εθελοντική εργασία προς όφελος άλλων. 


Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελοντές καθώς και η προσφορά εκ μέρους των χιλιάδων εθελοντικών οργανώσεων που υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλάζει σημαντικά τη ζωή μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι εθελοντές κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.
Ταυτόχρονα, το ΕΕΕ2011, είναι πρόκληση για τα 3/4 του ευρωπαϊκού πληθυσμού που δεν έχουν γίνει ακόμα εθελοντές. Μπορούν και εκείνοι να προσφέρουν πολλά.



http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/02/2011.html
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/2011_2571.html

Έως και 1.000 νέους πλανήτες εντόπισε το Kepler




Για πραγματική “αποκάλυψη” στη διαστημική έρευνα κάνουν λόγο οι επιστήμονες της NASA, μετά τα τελευταία...

 “ευρήματα” του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler, που έχει ως αποστολή την αναζήτηση πλανητών στο Σύμπαν.

Τα τελευταία δεδομένα από το τηλεσκόπιο, είναι πιθανό να αποκαλύπτουν την ύπαρξη εκατοντάδων άγνωστων μέχρι σήμερα πλανητών, ο αριθμός των οποίων μπορεί να φτάσει μέχρι και τους χίλιους!

Οι 54 από αυτούς φαίνεται να βρίσκονται σε µια περιοχή που θα µπορούσε υπό ορισµένες προϋποθέσεις να φιλοξενήσει ζωή,αριθμός που θεωρείται εξαιρετικά μεγάλος.

Το γεγονός πάντως ότι ένας πλανήτης βρίσκεται σε κατοικίσιµη ζώνη, δε σηµαίνει ότι έχει ζωή, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άρη.

Εξάλλου, οι επιστήµονες δεν µιλούν απαραιτήτως για νοήµονα ζωή, αλλά ακόµη και για ζωή σε βακτηριδιακή µορφή ή ακόµη και σε µορφές, που δεν γνωρίζουµε.

Εάν επιβεβαιωθούν τα εν λόγω δεδομένα του Kepler, θα πρόκειται για μία επανάσταση στον τομέα της διαστημικής έρευνας, μέσα σε δέκα χρόνια, οπότε και έχει ξεκινήσει η αναζήτηση πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος, έχουν εντοπιστεί περίπου 500 πλανήτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι γίγαντες αερίου.

Πάντως, ανεξάρτητα από τον τελικό αριθμό των πλανητών, που πράγματι εντόπισε το τηλεσκόπιο, οι επιτελείς της ΝΑSΑ θεωρούν δεδομένο, πως κάποιοι εξ αυτών θα έχουν μέγεθος ανάλογο με αυτό της Γης.

Το Κepler είναι εξοπλισμένο με την πιο ισχυρή κάμερα που έχει τεθεί ποτέ σε τροχιά, ανάλυσης 95 megapixel, που του επιτρέπει, να εντοπίζει τις κινήσεις όλων των πλανητών γύρω από ένα άστρο, και όχι μόνο των μεγάλων. Μπορεί μάλιστα, να παρατηρεί 100.000 αστέρια την ίδια στιγμή.

Το Κepler, που βρίσκεται σε τροχιά μόλις ένα χρόνο, έχοντας παρατηρήσει ένα πολύ μικρό μέρος του Γαλαξία, όπως έχει προγραμματιστεί από τη NASA, θα λειτουργήσει ως το 2013, αν και ο σχεδιασμός του επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του ως το 2015

cosmo.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/1000-kepler.html

Εγκώμια για Σουάρεζ, Κυργιάκο!

Ο Κένι Νταλγκλίς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον ντεμπούτο του Λουίς Σουάρεζ με την φανέλα της Λίβερπουλ ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Σωτήρη Κυργιάκου. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος μαζί του, αλλά και για το γκολ που πέτυχε ο Μεϊρέλες. Δεν είχε την ευκαιρία να προπονηθεί μαζί μας επειδή υπήρχαν κάποια τυπικά θέματα που έπρεπε να λυθούν. Όταν θα αρχίσει να προπονείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα θα βελτιωθεί και άλλο», δήλωσε ο Σκωτσέζος τεχνικός.
Όμως ο «King Kenny» μίλησε με κολακευτικά λόγια και για τον Σωτήρη Κυργιάκο: «Ο Σότο (Κυργιάκος) ήταν εξαιρετικός. Η παρουσία του και ο τρόπος που χειρίστηκε τις καταστάσεις στην περιοχή μας ήταν φανταστικός και όταν πιεστήκαμε ήταν πάντα εκεί. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν δεχτήκαμε γκολ και σίγουρα μας βοήθησε πολύ».
 
Πηγή: www.newsbomb.gr
http://www.newsbomb.gr/sports/story/egkwmia-gia-soyarez-kyrgiako

http://www.gossip-tv.gr/

Αποχωρεί από την ελληνική σημαία η εταιρεία Louis

Στην υποστολή της ελληνικής σημαίας από τα έξι κρουαζιερόπλοια του προχωράει ο κυπριακός όμιλος Louis Hellenic Cruises.

Ο όμιλος ο οποίος απασχολεί περίπου 1.000 έλληνες ναυτικούς επικαλείται ανισότητα στα λειτουργικά έξοδα μετά την άρση του καμποτάζ σε σχέση με τα αντίστοιχα πλοία άλλων σημαιών που θα μπορούν από φέτος να πραγματοποιούν κρουαζιέρες από τα ελληνικά λιμάνια. 



http://www.skai.gr/news/


Η εταιρεία έχει σήμερα έξι κρουαζιερόπλοια σε ελληνική σημαία, τα «Emerald», «Destiny», «Saphire», «Majesty», «Queen» και «Cristal» και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Μεσόγειο και 5η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο.

ΕΕ: 48.811 νέοι Ελληνες αναζήτησαν εργασία στο εξωτερικό το 2010


Στις πρώτες θέσεις κατάταξης των Ευρωπαίων που αναζητούν εξάσκηση ή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό βρίσκονται οι Έλληνες, όπως προκύπτει από απάντηση της επιτρόπου για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Αν. Βασιλείου έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται ένατη σε απόλυτο αριθμό χρηστών με 48.811 συμπληρωμένα βιογραφικά στην ευρωπαϊκή πύλη Europass. Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου, ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα υψηλός αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτόν άλλων χωρών που προηγούνται σε αριθμό χρηστών όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία.
Σημειώνεται ότι το Europass αποτελεί την πλέον διαδεδομένη ευρωπαϊκή πύλη αναζήτησης εργασίας όπου από το 2005 και έπειτα έχουν συμπληρωθεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά σημειώματα, από τα οποία τα 3,5 εκατ. το 2010. Το 70% των χρηστών του ήταν ηλικίας κάτω των 30 ετών και ειδικότερα: το 13% ήταν κάτω των 20, το 34% ήταν μεταξύ 20 και 25 και το 24% μεταξύ 25 και 30 ετών. Το ένα τρίτο των χρηστών του Europass CV δεν είχαν καμία επαγγελματική πείρα και ένα ακόμη τρίτο είχε επαγγελματική πείρα μικρότερη των 5 ετών.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανικολάου σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους `Ελληνες να αναζητήσουν διεξόδους στο εξωτερικό. Όλα τα στοιχεία από κάθε κατεύθυνση εδώ και καιρό αυτό δείχνουν. Χρειάζονται πολιτικές συγκράτησης, ευκαιριών και επένδυσης του ειδκευμένου δυμανικού της χώρας. Πολιτικές που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον».

http://www.naftemporiki.gr/

Η Cameron Diaz παρτενέρ του Colin Firth

O Colin Firth έχει δει τις «μετοχές» του να εκτοξεύονται στα ύψη, μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Ο λόγος του Βασιλιά» και αν, όπως λέγεται, κερδίσει και το Oscar ο Βρετανός ηθοποιός θα συγκαταλέγεται στους καλύτερους της γενιάς του.

Δεν είναι τυχαίο πως οι αδελφοί Cohen τον επέλεξαν για την επερχόμενη ταινία τους, τη διασκευή του «Gambit» από το μακρινό 1966.

Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στο πλευρό του θα βρίσκεται η Cameron Diaz, η οποία θα υποδυθεί τον ρόλο που στην αυθεντική ταινία είχε ενσαρκώσει η Shirley MacLaine.

Ο Firth θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε ενσαρκώσει ο Michael Caine, ένας καταξιωμένος Βρετανός ηθοποιός, στα χνάρια του οποίου βαδίζει σταθερά ο Firth.







http://www.zougla.gr/

Θύμα επιτήδειων στο Facebook

H Κατερίνα Λέχου είναι ακόμα ένα από τα διάσημα πρόσωπα που έπεσε θύμα επιτήδειων στο Facebook. Η ηθοποιός μίλησε γι’ αυτό το γεγονός σε συνέντευξή της.

«Ποτέ δεν είχα, δεν έχω καμία επαφή με Ίντερνετ. Πολλοί φίλοι μου μού είπαν ότι με βρήκαν στο Facebook όπου, λέει, έχω profile και τους μιλούσα κιόλας. Μου κάνει εντύπωση πώς ένας άνθρωπος φορώντας τη μάσκα ενός άλλου ανθρώπου θέλει να 'χει επικοινωνία. Ο καθένας είναι μοναδικός και μπορεί να 'χει επικοινωνία. Όλο αυτό μου φαίνεται νοσηρό. Μπορεί να βγάλει κάποιος ένα προφίλ διαφορετικό αυτού που είσαι και να γίνει υπόλογος πραγμάτων που δεν έχεις πει ή δεν έχεις κάνει».



Πηγή:star
http://www.zougla.gr/

Ο ΠΑΟ έκανε στο 63' το 1-3 αλλά δεν άντεξε Πρόκριση-θρίλερ της ΑΕΚ στο 98'! Ο Μίτσελ με φάουλ από 40 μέτρα το 2-3

Πρόκριση-θρίλερ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε η ΑΕΚ που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό σκοράροντας με τον Μίτσελ στο 97'30''! Η “Ένωση” έχασε ως γηπεδούχος με 2-3, αλλά προκρίθηκε γιατί είχε κερδίσει με 2-0 στο πρώτο ματς. Ο Λαγός έβαλε μπροστά την ΑΕΚ στο 13', ο Παναθηναϊκός απάντησε με Σισέ (21'), Ζιλμπέρτο (45') και Βύντρα (63'). Στο 73' αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα ο Βύντρα, στον οποίο ο διαιτητής χαρίστηκε (και δεν απέβαλλε) από το 34ο λεπτό. Επεισοδιακό το ματς, με άγριες συμπλοκές στο τέλος οπαδών της ΑΕΚ με την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων. Στα ημιτελικά η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.


Πριν το παιχνίδι, περίπου 150 οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν, κάνοντας και χρήση χημικών, με τον καπνό να μπαίνει στο γήπεδο και να κάνει για περίπου πέντε λεπτά αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε από την ατμόσφαιρα και έχοντας ως παρακαταθήκη τα δύο εκτός έδρας γκολ του πρώτου αγώνα, αλλά και την υποστήριξη περίπου 20.000 οπαδών της, άνοιξε γρήγορα το σκορ με τον Λαγό, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Λυμπερόπουλου. Ο άπειρος Ορέστης Καρνέζης φέρει ευθύνη, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του.


περισσότερα:http://www.enet.gr/

«Πέταξαν» καταθέσεις 29 δισ. ευρώ το 2010

Μείωση 12,24%, παρατηρήθηκε στις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών το 2010, οι οποίες τον Δεκέμβριο ήταν κατά 29,122 δισ. ευρώ λιγότερες σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Oι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες τον Δεκέμβριο του 2010 ανήλθαν σε 208.084 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 237.987 που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.
Η μείωση στο μεγαλύτερο της μέρος (23 δισ. ευρώ) επήλθε λόγω της μείωσης των καταθέσεων των νοικοκυριών.
Σε σύγκριση με το Νοέμβριο, τα στοιχεία του Δεκέμβρη έδειξαν ότι οι καταθέσεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.
Καταθέσεις και ρέπος των μη ΝΧΙ στα ΝΧΙ στην Ελλάδα
(εκτός της Τράπεζας της Ελλάδος)
   
(υπόλοιπα τέλους περιόδου, σε εκατ. ευρώ)   
Τέλος περιόδου12/0911/1012/10
Επιχειρήσεις και Νοικοκυριά237.987208.862208.864
Σε ευρώ217.844190.243191.328
Σε λοιπά νομίσματα20.14318.61917.537
Ασφαλιστικές επιχειρήσεις1.7872.4182.377
Καταθέσεις όψεως371607475
Ταμιευτηρίου   
Προθεσμίας1.4161.8111.902
Ρέπος000
Λοιπές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις3.0073.1783.168
Καταθέσεις όψεως445688585
Ταμιευτηρίου   
Προθεσμίας2.4072.3932.510
Ρέπος1549873
Μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις36.33329.83329.810
Καταθέσεις όψεως14.04312.02111.994
Ταμιευτηρίου   
Προθεσμίας22.26417.80917.811
Ρέπος2635
Νοικοκυριά196.860173.433173.510
Καταθέσεις όψεως*11.4709.3619.810
Ταμιευτηρίου75.81166.08266.706
Προθεσμίας109.57097.98596.989
Ρέπος955
 
http://www.enet.gr/

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Ποιές περιοχές θα πληγούν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

- Χιονίζει σε αρκετές περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου, Τρίπολη, Πάρνηθα και Παρνασσό
- Καταιγίδες αλλά και χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο
- Οδηγίες από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώση θα πλήξει την χώρα για 48 περίπου ώρες.

Ήδη η κακοκαιρία άρχισε από την ορεινή Πελοπόννησο με χιονόπτωση η οποία όσο περνάει η ώρα εντείνεται περισσότερο. Οι δρόμοι σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ανοικτοί. Συνεργεία εκχιονισμού της ΔΕΣΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων και της κοινοπραξίας Μορέας, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν.Τέλος, οι αρχές συνιστούν στους διερχόμενους οδηγούς, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για να τις χρησιμοποιήσουν αν παραστεί ανάγκη.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τη Δυτική Κρήτη, τις Δυτικές Κυκλάδες, βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια (κυρίως τη νότια), τις υπόλοιπες Κυκλάδες και την υπόλοιπη Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα).
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και πρόσκαιρα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων στα ανατολικά που θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Από τις πρωινές κιόλας ώρες οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Οι χιονοπτώσεις γρήγορα θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας, Ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένιση των θυελλωδών ανέμων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει:

- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
- Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
- Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_274.html

Ταραχές στο Κάιρο


Συγκρούσεις και μολότοφ στην πλατεία Ταχρίρ

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο υπουργό Υγείας, όταν οι υποστηρικτές του προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ επιτέθηκαν κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Νωρίτερα, ο απολογισμός των νεκρών από τη νύχτα έως σήμερα το πρωί έκανε λόγο για έξι νεκρούς.  

«Τα περισσότερα από τα θύματα επλήγησαν από πέτρες ή από ρόπαλα και σιδηρολοστούς. Σήμερα τα ξημερώματα υπήρξαν πυροβολισμοί. Ο αριθμός των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 836, 86 νοσηλεύονται και πέντε είναι νεκροί», δήλωσε ο υπουργός Αχμεντ Σάμιχ Φαρίντ τηλεφωνικά στην κρατική τηλεόραση.
http://www.newsbeast.gr/

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

Tο καλό άλμα
Η όλη πορεία της κοινωνίας μας από την περίοδο του Σημίτη, από την προοπτική δηλαδή της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ μέχρι σήμερα, μου θυμίζει άλμα εις μήκος, το άλμα εις τριπλούν ακριβέστερα.Το τρέξιμο από την αφετηρία, η φόρα δηλαδή που παίρνει ο άλτης, είναι η περίοδος μέχρι το Μνημόνιο. Η απελευθέρωση του πιστωτικού τομέα με τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και η, αντισταθμιστική στη μείωση των πραγματικών μισθών, αύξηση των...
ιδιωτικών δανείων.
Η προοδευτική ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας - από τον ΟΑΕΔ στα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων.
Η μείωση των φορολογικών συντελεστών των Α.Ε. κατά 20%, έτσι ώστε να κατέχουμε πλέον την προτελευταία θέση στους φόρους των Νομικών Προσώπων στην Ε.Ε.-27, και η επακόλουθη αντισταθμιστική αύξηση των κρατικών δανείων.
Η κατάρρευση των φόρων περιουσίας στο 50% του μέσου όρου της Ε.Ε. Το χρέος της Ολυμπιάδας ή αλλιώς τα έσοδα των κατασκευαστικών εταιρειών.
Η διαφθορά των κρατικο-κομματικών μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Η φορολογική απαλλαγή του εφοπλιστικού τομέα – μόλις 12 εκατ. ευρώ(!) οι φόροι των ναυτιλιακών εταιρειών για το 2011, δεν ξεπερνάνε τα 100 εκατ. για όλη την προηγούμενη δεκαετία.
Η απαλλαγή των εμπορικών εσόδων της Εκκλησίας - το 2004 από 10% έγινε πλήρης η απαλλαγή των μισθωμάτων που εισέπραττε.
Τα εξοπλιστικά προγράμματα και οι συνεπακόλουθες μίζες τους - μόνο για την περίοδο 1988-2009, η επιπλέον επιβάρυνση της Ελλάδας σε αμυντικές δαπάνες, σε σχέση με τον μέσο όρο των λοιπών χωρών της Ε.Ε.-15, ανέρχεται στα 60 δισ. ευρώ.
Η άνευ όρων απαλλαγή των τραπεζικών ιδρυμάτων από τη φορολογία - τι έλεγε η αντιπολιτευόμενη Λούκα Κατσέλη; “Οι τράπεζες, υπολογίζεται ότι πληρώνουν περίπου το 7% των κερδών τους σε φόρους, έναντι 27% που καταβάλλει ένας μέσος εργαζόμενος...”.
Όλα αυτά λοιπόν ήταν η καλή ταχύτητα, η καλή φόρα. Και με το Μνημόνιο έρχονται τα δυο γερά βήματα πριν το άλμα ή αλλιώς τα δίδυμα ελλείμματα.Βήμα 1ο (με το αριστερό, ε;):
Ο δημόσιος τομέας ευθύνεται για το χρέος.
Κάτω από το πέλμα του άλτη συνθλίβονται όλες οι μη βολικές αλήθειες: ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, επί του συνόλου των εργαζομένων κάθε χώρας, κατατάσσει την Ελλάδα στην 14η θέση επί συνόλου 17 ευρωπαϊκών κρατών.
Ότι οι δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας βρίσκονται σταθερά κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. - θεωρητικά θα έπρεπε να είχαμε σπαταλήσει άλλα 48 δισ. ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια για να ήμασταν απλώς στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Βήμα 2ο:
Το έλλειμμα ανταγωνιστικότητος της ελληνικής οικονομίας ευθύνεται για το δημόσιο χρέος.
Τι φταίει τελικά; Απλό, οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα, όχημα αυτών οι “καλές” εργασιακές σχέσεις.
Είναι πλέον η σειρά άλλης μιας μη βολικής αλήθειας να συνθλιβεί: από το 2002 έως το 2008 το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών επιδεινώθηκε κατά 24,6 δισ. ευρώ, και από 10,2 δισ. έφτασε στα 34,8 δισ. ευρώ. Σωστό; Σωστό. 
Αν δούμε όμως τα Ισοζύγια των Καυσίμων, το Ισοζύγιο των Πλοίων (προσοχή, οι παραγγελίες νέων πλοίων θεωρούνται ως εισαγωγές της Ελλάδας που επιδεινώνουν το εμπορικό ισοζύγιο) και το Ισοζύγιο Τόκων, Μερισμάτων και Κερδών, τότε θα διαπιστώσουμε ότι αυτά τα τρία ισοζύγια επιδεινώθηκαν αθροιστικά κατά 22 δισ. ευρώ ή αλλιώς ότι εξηγούν το 90% της συνολικής επιδείνωσης του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών. 
Ερώτημα: πού είναι οι μισθοί του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα μέσα σε όλα αυτά;
Όμως ο άλτης δεν έχει καιρό για απαντήσεις, βρίσκεται ήδη στον αέρα και μπροστά του τον περιμένει μια αφράτη και χρυσίζουσα άμμος. Ή μήπως δεν είναι άμμος και είναι καθαρή, γνήσια χρυσόσκονη;
Μήπως είναι η ώρα να χάσει το έδαφος κάτω απ' τα πόδια του;
Αυγή / ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΥΡΟΥ*
* Ο Άγγελος Κούρος είναι οικονομολόγος.
-

http://www.dramablogs.gr/

Η Adriana Sklenarikova επιστρέφει στην Ελλάδα


Αναμένεται να αναστατώσει τον ανδρικό πληθυσμό

Η πληθωρική και σέξι Adriana Sklenarikova έρχεται στη χώρα μας την Παρασκευή. Το πασίγνωστο μοντέλο θα φτάσει στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει σε φωτογράφιση για την καλοκαιρινή κολεξιόν γνωστής εταιρείας ρούχων. Η χαρά του ανδρικού πληθυσμού θα κρατήσει μόλις τρεις ημέρες, καθώς η Adriana αναμένεται να αποχωρήσει τη Δευτέρα.
http://www.newsbeast.gr/