Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σεξ ή shopping;

Επιτέλους λύθηκε το μυστήριο πίσω από την εμμονή των γυναικών με τα ψώνια…

Σύμφωνα µε ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουεστµίνστερ, το shopping μπορεί να δημιουργήσει τόση έξαψη όση και το σεξ, καθώς δραστηριοποιεί τις περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται µε τα συναισθήματα ευχαρίστησης.

Αυτό εξηγεί γιατί πολλές φορές τα υλικά αγαθά μπορούν να λειτουργήσουν για κάποιους ανθρώπου ως υποκατάστατο της ανάγκης να αναπτύξουν στενές προσωπικές σχέσεις.

Βέβαια αυτή την δύσκολη οικονομικά εποχή καλύτερα να προτιμήσετε το σεξ, που κοστίζει λιγότερο!.
 
http://rc-cafe.blogspot.com/2010/12/shopping.html

Συγκέντρωση στο Αγρίνιο για την κλιματική αλλαγή...


Από τους Οικολόγους Πράσινους
Συγκέντρωση ενάντια στην κλιματική αλλαγή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Αγρινίου
Με το κλίμα, δεν γίνεται να παζαρέψουμε…
Η περσινή Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, με τη μεγαλύτερη συνάθροιση αρχηγών κρατών στην ιστορία, κατέληξε σε ναυάγιο. Ήταν τα αποκαλυπτήρια για την απουσία πολιτικής βούλησης να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, η κλιματική αλλαγή.
Ένα χρόνο αργότερα, η Συνδιάσκεψη στο Κανκούν του Μεξικού ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου, με μηδενικές σχεδόν προσδοκίες για επίτευξη δεσμευτικής Συμφωνίας.
Στο μεταξύ η Κλιματική Αλλαγή δεν περιμένει, ούτε...
 μπορούμε να παζαρέψουμε μαζί της!
Πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι να ζητήσουμε ευθύνες από τις κυβερνήσεις για τη μέχρι τώρα αποτυχία τους να δράσουν, και να πιέσουμε όσο πιο ασφυκτικά μπορούμε για να υπάρξει επιτέλους η αναγκαία πολιτική βούληση.
Από τη Συνδιάσκεψη στο Κανκούν, τα ελάχιστα που απαιτούμε άμεσα, είναι:
 Συγκεκριμένο Οδικό Χάρτη για μια παγκόσμια δεσμευτική Συμφωνία στη Συνδιάσκεψη του 2011, με στόχους μείωσης εκπομπών ικανούς να αποτρέψουν την κλιματική αλλαγή
 Άμεση αναβάθμιση του στόχου μειώσεων της ΕΕ από 20% σε 30% ως πρώτο βήμα για την αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων
 Επέκταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο χωρίς παράθυρα για εικονικές μειώσεις εκπομπών
 Δεσμευτικό και δίκαιο μηχανισμό μεταφοράς πόρων και τεχνολογίας προς τις φτωχότερες χώρες, χωρίς μείωση της χρηματοδότησης για ανθρωπιστικούς-αναπτυξιακούς σκοπούς
 Κατάργηση των μηχανισμών «αντιστάθμισης εκπομπών» μετά το 2013
 Ενισχύσεις για τον τερματισμό της αποψίλωσης δασών, με σεβασμό στην προστασία της βιοποικιλότητας και των δικαιωμάτων των ιθαγενών κοινοτήτων
 Περιορισμούς στις εκπομπές από τις διεθνείς αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές
Η κλιματική αλλαγή αφορά και την Ελλάδα.
Με την αλλαγή του κλίματος, η χώρα μας αναμένεται να πληγεί έντονα: μείωση βροχοπτώσεων, εντονότεροι καύσωνες, διάβρωση παράκτιων ζωνών, ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, σοβαρές ζημιές στη γεωργία και τον τουρισμό. Το ελληνικό «κλιματικό αποτύπωμα» είναι ήδη πολύ μεγάλο, ενώ διαθέτουμε την πιο βρώμικη οικονομία στην Ευρώπη των 15.
Δεν μπορούμε να κρύβουμε άλλο το κεφάλι μας στην άμμο!
 Πέρα από τα κούφια λόγια της κυβέρνησης για «πράσινη ανάπτυξη», χρειαζόμαστε ουσιαστικά μέτρα και στη χώρα μας, για απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη.
 Να σταματήσουν τα σχέδια για νέα λιγνιτωρυχεία και για κλείσιμο των 2/3 του σιδηροδρομικού δικτύου.
 Προωθούμε τις απαραίτητες αλλαγές και στις δικές μας καθημερινές συνήθειες.
ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ,
ΓΙΑΤΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Διοργανώνουν:


* Οι Οικολόγοι Πράσινοι

* Η Πανελλήνια κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου

* Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα

* Ο όμιλος φίλων σιδηρόδρομου Δυτικής Στερεάς «Χαρίλαος Τρικούπης»

* Ο Ναυτικός Ομιλος Αγρινίου

* Ο Αθλητικός όμιλος "Αχελώος" Τμήμα ποδηλασίας

* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αχελωίς»

* Σύλλογος προστασίας περιββάλοντος Νεοχωρίου

* Η Ποδηλατομάδα Κοκκινοσκουφίτσα

* Η Οικολογική εφημερίδα

* Η Οικολογική Κίνηση Αγρινίου
http://press-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_9978.html

Δύο πτώματα σε σακούλες, στη χωματερή των Άνω Λιοσίων


Τα πτώματα δύο ανδρών βρέθηκαν απόψε μέσα σε σακούλες στη χωματερή των Άνω Λιοσίων. Το μακάβριο εύρημα αποκαλύφθηκε από έναν ρακοσυλλέκτη, ο οποίος έψαχνε στα σκουπίδια και μόλις είδε το περιεχόμενο στις σακούλες ειδοποίησε την αστυνομία. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, τα θύματα είναι δεμένα χειροπόδαρα και πιθανόν πρόκειται για αλλοδαπούς.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διερευνηθούν από τη νεκροτομία που θα γίνει αύριο. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφαλείας Αττικής

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Όσο πιο θηλυκή η γυναίκα, τόσο πιο άπιστη...


Οι γυναίκες με αυξημένα οιστρογόνα νιώθουν λιγότερο δεσμευμένες στη σχέση τους και είναι περισσότερο επιρρεπείς σε ερωτικές «περιπέτειες» και απιστία… παρά σε μία σταθερή σχέση.

Σύμφωνα με έρευνα του.Πανεπιστημίου Όστιν στο Τέξας που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Biology Letters» της Βρετανικής Βασιλικής Ακαδημίας, οι νεαρές γυναίκες αισθάνονται πιο ελκυστικές, όταν έχουν υψηλά επίπεδα οιστραδιόλης (ενός εκ των οιστρογόνων).


Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα της ερευνήτριας Δρ Ντουράντε, οι γυναίκες αυτές έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φλερτάρουν και να εμπλέκονται σε σχέσεις με κάποιον άλλο πέρα -και κρυφά- από τον σύντροφό τους.


Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως… τα οιστρογόνα επηρεάζουν τη γονιμότητα των γυναικών, καθώς και τον τρόπο που ντύνεται και συμπεριφέρεται (όσο περισσότερα οιστρογόνα, τόσο πιο προκλητικά και τολμηρά).


Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες που παράγουν με φυσιολογικό τρόπο αυξημένα επίπεδα θηλυκών ορμονών, «εμπλέκονται σε μια ευκαιριακή σειριακή μονογαμία, όντας ανοιχτές σε περιπέτειες και μετακινούμενες από τη μια σχέση στην επόμενη, όταν τους προκύψει καλύτερος σύντροφος».

Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι γυναίκες με υψηλή οιστραδιόλη θεωρούνται σημαντικά πιο ελκυστικές εξωτερικά από τις ίδιες και τους άλλους γύρω τους, γεγονός που τις βοηθά συχνά να πετυχαίνουν τους κοινωνικούς στόχους τους.

Τα επίπεδα οιστραδιόλης αυξομειώνονται στη διάρκεια του κύκλου της γυναίκας, ανάλογα με το επίπεδο γονιμότητας και το σεξουαλικό ενδιαφέρον, ενώ μειώνονται όταν οι γυναίκες χάνουν βάρος, ασκούνται τακτικά και μεγαλώνουν.


newscity

Βραδιά Ελληνικής παράδοσης απο τον Παγκαλαβρυτινο στην Χαλανδρίτσα





«Με το τραγούδι χαίρομαι, με το τραγούδι κλαίω, με το τραγούδι αγαπώ, μ’ αυτό ότι θέλω λέω». Αυτά τα συναισθήματα θα ξεδιπλωθούν στη  βραδιά ελληνικής παράδοσης που διοργανώνουν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.
Πρόκειται για  μια  μοναδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  στο κέντρο «Μπαλκόνι» της Χαλανδρίτσας το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, με σκοπό τη διατήρηση των ηθών και εθίμων και της παράδοσης της περιοχής μας, αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών και των φίλων του Συλλόγου.
Στην παραδοσιακή  αυτή εκδήλωση θα πάρουν μέρος δέκα χορευτικά τμήματα, εκατόν πενήντα  χορευτές, του Π.Σ. τα οποία θα παρουσιάσουν χορούς από την Πελοπόννησο, τη Θράκη, τα Νησιά, την Ήπειρο, την Κέρκυρα, αλλά και λαϊκούς. 
Στο πλαίσιο  της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί  για έκτη συνεχή χρόνια και ο καθιερωμένος διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού και καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν  να διαγωνισθούν, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. ή να το δηλώσουν κατά την είσοδό τους στο κέντρο.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο γνωστός τραγουδιστής, Τάκης Μπαλάσης από την Αρκαδία  με το επιτελείο του και πολλοί άλλοι παραδοσιακοί καλλιτέχνες.
Η οργανωτική επιτροπή προσκαλεί τα μέλη του Π.Σ. και όχι μόνο σε μια αξέχαστη  βραδιά. Προσκλήσεις διατίθενται από όλα τα  μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και καθημερινά στα γραφεία Παπαδιαμαντοπούλου 17α,  τηλ. 2610 272722 από 7-10 μ.μ. & 6972 296949.
«Παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, η παρουσία μας στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο δε θα υπολείπεται σε τίποτα από τη μέχρι τώρα πορεία μας, αλλά θα αποδειχθεί ότι αποτελεί την απαρχή μιας νέας σημαντικότερης και δυναμικότερης παρουσίας μας στο χώρο.
Ήδη σχεδιάζουμε τις δράσεις της νέας χρονιάς, πάντα προσαρμοσμένες βέβαια στη νέα πραγματικότητα. Δεν θα αφήσουμε τον πολιτισμό να υποχωρήσει. Με αιχμή τον πολιτισμό θα αναδείξουμε το ανανεωμένο πρόσωπο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, ένα πρόσωπο που φιλοδοξούμε να προκαλέσει ένα διευρυμένο ενδιαφέρον, να προσελκύσει επισκέπτες, να αναδείξει την περιοχή μας ως τόπο προορισμού. Έχουμε τη δυνατότητα και τη γνώση, έχουμε τη θέληση.  Προβλήματα υπάρχουν, ίσως περισσότερα από τις άλλες φορές, αλλά και πότε ο πολιτισμός ήταν άμοιρος προβλημάτων.
Δεν θα βουλιάξουμε στη  μιζέρια. Δική μας  επιλογή είναι  η φυγή προς ένα  δημιουργικό αύριο, πλημμυρισμένο από  φαντασία, δημιουργία, συμμετοχή και  πρωτοβουλίες», δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Σ., Αθανάσιος Φραντζής.
Το πρόγραμμα  της εκδήλωσης έχει ως εξής:
8.30 - 9.00 μ.μ. Άφιξη  μελών και φίλων του Συλλόγου.
9.00 - 9.10 μ.μ. Άφιξη  επισήμων.
9.10 - 9.45 μ.μ. Παρουσίαση  παραδοσιακών χορών από τρία  χορευτικά τμήματα .
9.45 - 10.00 μ.μ. Διαγωνισμός  δημοτικού τραγουδιού.
10.00 - 10.30 μ.μ.  Χαιρετισμοί επισήμων  και του  προέδρου του Π.Σ. Απονομή αναμνηστικών.
10.30- 11.00 μ.μ. Παρουσίαση  παραδοσιακών χορών από χορευτικά  τμήματα του Συλλόγου.
11:00 μ.μ. και  μέχρι πρωίας πλούσιο δημοτικό  λαϊκό, παραδοσιακό πρόγραμμα.

«Μάννα» εξ’ ουρανού για 300 αγελάδες

Συνδρομή της Αεροπορίας Στρατού στη χορήγηση τροφής σε παγιδευμένα ζώα
Δύο ελικόπτερα «Χιούι» της Αεροπορίας Στρατού, από το 3ο Τάγμα Ελικοπτέρων της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, «επιστρατεύθηκαν» για την ρίψη τροφής σε περίπου 300 βοοειδή, που εδώ και τέσσερις ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένα σε νησίδα του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή της Βυρώνειας.

Μετά τις τελευταίες πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή, και την αύξηση της στάθμης των νερών, δημιουργήθηκε μία νησίδα στο σημείο όπου έβοσκαν οι αγελάδες.

Ενώ η στάθμη του νερού ανέβαινε, τα ζωντανά συγκεντρώθηκαν στη νησίδα για να σωθούν, με αποτέλεσμα το νερό να τα αποκόπτει όχι μόνο από την τροφή τους αλλά και από τους βοσκούς.

Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και οι βοσκοί για να μην πεθάνουν τα ζωντανά τους ζήτησαν την βοήθεια των αρχών.

Καθώς παρέμενε αδύνατη η προσπέλαση της περιοχής με επίγεια μέσα, κρίθηκε απαραίτητη η ρίψη ζωοτροφών από αέρος, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η διάσωση του κοπαδιού με τις αγελάδες.

Την όλη επιχείρηση συνέδραμαν και κάτοικοι της περιοχής, φορτώνοντας μπάλες με σανό στα ελικόπτερα, ώστε να διευκολύνουν τους άνδρες του στρατού, αλλά και τους κτηνοτρόφους.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4608156

¨Ετσι καρφώνουν οι cheerleaders! (video)

Στο NBA έχουμε συνηθίσει τις cheerleaders να χορεύουν και να ενθουσιάζουν το κοινό. Όμως δεν παύουν να μας εκπλήσσουν.
Στα βιντεάκια που ακολουθούν απολαύστε μερικά απο τα πιο ωραία καρφώματα απο τα πιο όμορφα κορίτσια του ΝΒΑ.




sportygossip 
http://korkos.blogspot.com/2010/12/cheerleaders-video.html

ΤΟ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ….

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_1694.html

Οι παντρεμένοι συμπεριφέρονται καλύτερα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αντίληψη ότι οι παντρεμένοι άνδρες τείνουν να έχουν λιγότερες παραβατικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές από τους ανύπαντρους.

Η μελέτη είναι η πρώτη που ερεύνησε τις συνέπειες του γάμου στην αντικοινωνική συμπεριφορά, αξιοποιώντας δείγματα γενετικού υλικού από διδύμους, προκειμένου να απομονώσει τυχόν επίδραση των γονιδίων στη συμπεριφορά των ατόμων, σε σχέση με την επίδραση του κοινωνικού περιβάλλοντος.
Οι ερευνητές επί 12 χρόνια εξέτασαν δεδομένα από 289 ζεύγη διδύμων ανδρών, σε διάφορες χρονικές στιγμές, όταν ήταν 17, 20, 24 και 29 ετών.
Οι ερευνητές, υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας Αλεξάντρα Μπαρτ του πολιτειακού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ψυχιατρικής «Archives of General Psychiatry» του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, διαπίστωσαν ότι αφενός, οι λιγότερο αντικοινωνικοί άνδρες είναι πιθανότερο να παντρευτούν μέχρι τα 30 τους σε σχέση με τους περισσότερο αντικοινωνικούς, αφετέρου, από τη στιγμή που παντρεύονται, ο γάμος «φρενάρει» περαιτέρω την όποια αντικοινωνική συμπεριφορά τους.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με χαμηλότερα επίπεδα αντικοινωνικής συμπεριφοράς στις ηλικίες των 17 και 20 ετών ήταν πιθανότερο να έχουν παντρευτεί μέχρι τα 29 τους.
Στη συνέχεια, μετά το γάμο, τα ποσοστά αντικοινωνικής συμπεριφοράς μεταξύ των παντρεμένων μειώθηκαν κι άλλο, ενώ των διδύμων αδελφών τους που είχαν μείνει ανύπαντροι, η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν είχε μειωθεί ανάλογα.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο γάμος επιδρά σε μεγάλο βαθμό έμμεσα, καθώς, για παράδειγμα, αυξάνει την ικανότητα δημιουργίας δεσμών με άλλους ανθρώπους, ή μειώνει τον χρόνο που ένας άνδρας μπορεί πια να περάσει με τους παλιούς φίλους του.
Όσο πιο πετυχημένος είναι ένας γάμος, τόσο πιο μεγάλη φαίνεται να είναι η επίδραση στη βελτίωση της συμπεριφοράς ενός άνδρα (λιγότερη τάση για παραβατικότητα-εγκληματικότητα, λιγότερα ψέματα, λιγότερη επιθετικότητα, λιγότερη κατανάλωση αλκοόλ και ξενύχτια, περισσότερες τύψεις για κάποια κακή συμπεριφορά, κ.α.).
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παντρεμένοι συνειδητοποιούν ότι «έχουν πλέον περισσότερα να χάσουν», αν συνεχίσουν την παλιά αντικοινωνική συμπεριφορά τους.
Δεν είναι σαφές αν κάτι ανάλογο συμβαίνει στις γυναίκες, όπως είπε η Μπαρτ, καθώς εξ αρχής αυτές είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Προηγούμενες έρευνες έχουν συμπεράνει ότι οι παντρεμένοι, εν γένει, φαίνεται να έχουν κι άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ανύπαντρους, όπως καλύτερη υγεία, μακροβιότερη ζωή, λιγότερη κατάθλιψη και, γενικότερα, πιο «ήσυχη» ζωή.


ΑΠΕ/ΜΠΕ, Reuters

Μετρητά τέλος για αγορές πάνω από 1.500 ευρώ!

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 απαγορεύεται σε όλους τους Έλληνες να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή με μετρητά εφόσον η αξία της υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ.

Για τις συναλλαγές μεταξύ...
επιχειρήσεων το πλαίσιο γίνεται ακόμη πιο αυστηρό. Όλες οι πράξεις άνω των 3.000 ευρώ όχι μόνο θα εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών αλλά θα διαβιβάζονται αυτόματα στο υπουργείο Οικονομικών.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει... ο τελευταίος φορολογικός νόμος.


Επιπλέον κάθε επιχείρηση ή επαγγελματίας θα υποχρεούται να πραγματοποιεί όλες τις συναλλαγές μέσω τραπεζικού λογαριασμού που θα διατηρεί σε συγκεκριμένη τράπεζα.


Η αγορά κρούει το κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο μετρό και ζητά επείγοντος να αλλάξει η σχετική ρύθμιση.


Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά από το υπουργείο οικονομικών το όριο αυτό να αυξηθεί στα 3.000 ευρώ, όπως ισχύει και στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων.


Επιπρόσθετα, σημαντικά προβλήματα τόσο στους επιχειρηματίες όσο και τους εργαζόμενους προκαλεί το μέτρο της υποχρεωτικής καταβολής των μισθών σε τραπεζικό λογαριασμό. Η ΓΣΕΒΕΕ πρότεινε την υποχρεωτική καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό μόνο των ασφαλιστικών εισφορών και των διαφόρων κρατήσεων (π.χ. ΦΜΥ) με την αναλυτική κατάσταση του μισθολογίου.

Από...http://24wro.blogspot.com/2010/12/1500_08.html#ixzz17T94CnoA

http://anemo-milos.blogspot.com/2010/12/1500.html

Έμφραγμα στην Αθήνα



Εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης αναζητά απεγνωσμένα σήμερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας. Ακινητοποιημένα παραμένουν τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, το Μετρό, ο Η.Σ.Α.Π., το Τραμ και ο Προαστιακός.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απεργούν αντιδρώντας στις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τόσο στην οργανωτική δομή του συγκεκριμένου κλάδου όσο και στις εργασιακές σχέσεις.


Οι δρόμοι της Αθήνας παραμένουν αδιαπέραστοι. Ακόμα και για τις πιο σύντομες διαδρομές θα χρειαστείτε πολύ περισσότερη ώρα απ’ ότι συνήθως. Ακινητοποιημένα παραμένουν και τα τρένα του Ο.Σ.Ε. με αποτέλεσμα δεκάδες δρομολόγια να ματαιωθούν, εκτός από ελάχιστα που πραγματοποιούνται για να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες.


Η απεργία στον Ο.Σ.Ε., που ξεκίνησε απόψε τα μεσάνυχτα, επηρεάζει και το πρόγραμμα των δρομολογίων που επρόκειτο να γίνουν σήμερα και την Πέμπτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 35 δρομολόγια να ματαιωθούν.


Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει ηγετικά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ελλειμματικών Δ.Ε.Κ.Ο., είναι οι πέντε εταιρείες - που λειτουργούν σήμερα υπό την ομπρέλα του Ο.Α.Σ.Α. - να γίνουν δύο, να υπάρξουν μετατάξεις προσωπικού, να γίνουν περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, όχι με μειώσεις μισθών, αλλά με καταργήσεις επιδομάτων, να αυξηθούν τα εισιτήρια και να μειωθεί από το 75 στο 50% η επιδότηση εισιτηρίου από το κράτος.


Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι στον Ο.Σ.Ε. έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 έξω από τα γραφεία του Ο.Σ.Ε. επί της οδού Καρόλου 1 στο κέντρο της Αθήνας.


Λόγω της απεργίας ισχύει φυσικά ο δακτύλιος. Σήμερα ημέρα της απεργίας στα Μ.Μ.Μ. εγκαινιάζονται και τρεις νέοι λεωφορειόδρομοι!



http://www.zougla.gr/

Πτώση με καγιάκ από καταράκτη

http://molemou1.blogspot.com/2010/12/blog-post_8877.html

H Ελληνίδα μούσα της Louis Vuitton!

Της Εβελίνας Ρίζου
Xρώμα από Ελλάδα

 

Τη λένε  Άβελυν Τζανετάκου, κατάγεται από τη Μάνη, είναι μόλις 20 ετών και τον περασμένο Μάιο στέφθηκε βασίλισσα της ομορφιάς κατακτώντας τον τίτλο της Μις Παγκόσμιος Τουρισμός! Αυτή είναι η νέα μούσα της Louis Vuitton…

Φορώντας μία υπέροχη midi φούστα του οίκου Louis Vuitton, συνδυασμένη με τοπ της ίδιας φίρμας, με styling που παραπέμπει στη δεκαετία του ’60 και με φόντο την Εθνική Βιβλιοθήκη της Αθήνας, η Άβελυν Τζενετάκου χάρισε μοναδικές πόζες σε ένα από τα κορυφαία περιοδικά μόδας των Ηνωμένων Πολιτειών, το “Genlux”, κερδίζοντας τις εντυπώσεις…τόσο που η γενική διευθύντρια του οίκου Caroline Krug ζήτησε να δει το book της Ελληνίδας καλλονής, θέτοντάς την πρώτη στη λίστα των υποψήφιων μοντέλων που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στην παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια της Louis Vuitton.
http://www.protothema.gr/



Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης


Συνελήφθη στις 10 το βραδύ της Τρίτης ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης, επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ, ο οποίος ουσιαστικά έχει καταρρεύσει οικονομικά.
Η σύλληψη έγινε έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε ο 6ος Τακτικός Ανακριτής, για "νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα".

Ήδη εναντίον του είχαν τεθεί σε ισχύ περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 100.000 ευρώ τα οποία είχε καταβάλει.


Ο επιχειρηματίας, που αντιμετώπιζε κατηγορίες για παρουσίαση  πλαστών εγγυητικών επιστολών ύψους 550 εκατ. ευρώ, για λογαριασμό των εταιρειών του, θα απολογηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=94444

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Άλλο ένα βραβείο για τη Naomi Campbell


Από τη Ρωσία στην Αγγλία ταξιδέψε η «μαύρη γαζέλα της πασαρέλας», Naomi Campbell, προκειμένου να βραβευτεί για άλλη μία φορά για την παρουσία της στη μόδα.

Η Naomi θα παραλάβει ακόμη ένα  βραβείο για την πολυετή πορεία της στον χώρο, βλέπετε μετράει 25 χρόνια στις πασαρέλες. Θα βρεθεί, λοιπόν, στα British fashion awards, τα οποία θα πραγματοποιηθούν αύριο. Στο πλευρό θα έχει και την καλή της φίλη, τη Victoria Beckham, η οποία έχει φροντίσει να δούμε μια Naomi που δεν θα περιμένουμε.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=217051&cid=11

Από την πίστα ξανά στους στίβους!

Από την πίστα ξανά στους στίβους!
Στίβος -Από Κατερίνα Παλαιάκη
Έχοντας στο... τσεπάκι το βραβείο της νικήτριας από το «Dancing With The Stars», όπως η δική μας Έρρικα Πρεζεράκου, η επικοντίστρια Μόνικα Πίρεκ επικεντρώνεται πλέον στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της.
Αγκαλιά με ένα αγαλματίδιο, αλλά και τα κλειδιά μιας πολυτελούς «Mercedes», η Πολωνή πρωταθλήτρια του επί κοντώ ολοκλήρωσε θριαμβευτικά τις εμφανίσεις της στο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα. Τύγχανε γνώστρια του αντικειμένου, καθώς σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το χορό, και έτσι η Πίρεκ με παρτενέρ τον Ρόμπερτ Ροβίνκι κυριάρχησε και πάνω στην πίστα, βαδίζοντας στα χνάρια κι άλλων Ευρωπαίων πρωταθλητών που μετείχαν στο συγκεκριμένο σόου, σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

«Εξακολουθώ να μην το πιστεύω. Ήθελα να χορέψω καλά και έχω ορισμένες όμορφες αναμνήσεις. Τώρα θα μου λείψει να μαθαίνω ένα χορό κάθε εβδομάδα, αλλά ήταν μια μεγάλη περιπέτεια», σχολίασε η Πολωνή.

Πλέον, έχοντας εκπληρώσει με επιτυχία την αποστολή της, επικεντρώνεται στα αγωνιστικά της καθήκοντα και επιστρέφει στις προπονήσεις, εν όψει της νέας σεζόν, χωρίς να ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμών, όπως συνέβη το 2010, που την υποχρέωσαν να απέχει από το Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης το περασμένο καλοκαίρι.

Η Πίρεκ θα μπει σε εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων, αφού σχεδιάζει να λάβει μέρος σε αγώνες του κλειστού στίβου, με απώτερο στόχο, φυσικά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Ο χορός μού έδωσε νέα κίνητρα για τον αθλητισμό και να παλέψω για μετάλλια, μεταξύ των οποίων και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου σε δύο χρόνια. Θα προετοιμαστώ στο προπονητικό κέντρο της Σπάλα. Βασικός στόχος μου τη νέα σεζόν είναι το παγκόσμιο της Νταεγού», συμπλήρωσε η Πίρεκ, η οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό κλειστού στο Παρίσι. 
http://www.gazzetta.gr/

Εντόπισαν μεγάλες ποσότητες αναβολικών στην Κύπρο

Μεγάλο αριθμό παράνομων αναβολικών και πρώτη ύλη παρασκευής απαγορευμένων φαρμάκων εντόπισε, σήμερα, η Κυπριακή Αστυνομία στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής εκστρατείας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι, εκτός από την Κύπρο, η εκστρατεία κάλυψε την Ολλανδία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ιρλανδία και Αυστρία και έχει επεκταθεί και στην Αμερική. Στην Κύπρο ερευνήθηκαν επτά ύποπτοι χώροι, αλλά μόνο σε έναν εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός σκευασμάτων και συσκευασιών, καθώς και πρώτη ύλη παρασκευής απαγορευμένων φαρμάκων, δηλαδή στεροειδών αναβολικών. Όλα κατασχέθηκαν και θα μεταφερθούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων, ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα παράνομα φάρμακα στέλνονταν στο εξωτερικό, ενώ ερευνάται κατά πόσο έχουν διοχετευτεί και στην κυπριακή αγορά
http://www.newsit.gr.
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/12/blog-post_5214.html

Αυτό θα πει αποκλεισμός

Κανείς δε βρίσκει ελκυστική την ιδέα να μείνει αποκλεισμένος στη μέση του πουθενά.
Αν όμως μείνει αποκλεισμένος σε ένα καλά εξοπλισμένο παμπ – εστιατόριο – ξενοδοχείο και έχει και παρέα, τότε τα πράγματα αλλάζουν...
Αυτό ακριβώς συνέβη σε επτά άτομα, δύο θαμώνες και πέντε υπαλλήλους του Lion Inn στο Blakey Ridge του βόρειου Γιόρκ της Αγγλίας.
Και οι επτά είναι από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου αποκλεισμένοι στην απομονωμένη παμπ μετά από μία δυνατή χιονόπτωση, κατά την οποία... έπεσαν περίπου πέντε μέτρα χιόνι με αποτέλεσμα να καλυφθούν και τα αυτοκίνητά τους.
Η 18χρονη σερβιτόρα Katie Underwood τόνισε ότι η εμπειρία είναι πρωτότυπη και συναρπαστική. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, τα περισσότερα παράθυρα δεν μπορούν να ανοίξουν, εξ αιτίας του ύψους του χιονιού, αλλά μπορούν να ανοίγουν την πίσω πόρτα για να παίρνουν αέρα.
Είπε ακόμα, πως έχουν αρκετή ξυλεία, αρκετά αποθέματα τροφής και μπύρας (η παμπ σερβίρει 150 άτομα κάθε βράδυ), αλλά και δωμάτια για να κοιμούνται.
Η νεαρή σερβιτόρα είπε ακόμα πως περνάνε αρκετά καλά παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, τρώγοντας και πίνοντας ποτά.
Πηγή:skai.gr

http://alepounews.blogspot.com/2010/12/blog-post_4152.html

Αυξάνονται οι άποροι στις ουρές των συσσιτίων

Συνωστισμό στο κατώφλι των συσσιτίων δήμων, Αρχιεπισκοπής και ανθρωπιστικών οργανώσεων, δημιουργεί ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και συσσώρευσης μεταναστών/προσφύγων στις ελληνικές μεγαλουπόλεις.
Οι ουρές απόρων έξω από τους ορισμένους χώρους εστίασης διογκώνονται, παράλληλα με την αλλαγή της σύνθεσης των ανθρώπων, που τις σχηματίζουν, για την ικανοποίηση της βασικής ανάγκης. Της καθημερινής τους σίτισης.

    Το «φρέσκο αίμα» στα συσσίτια είναι νεόπτωχοι Έλληνες. Χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, μόνοι, χωρίς στήριγμα από παιδιά και οικογένεια, θύματα της σκληρής μετάβασης από τη σήψη αυτού του τόπου στην αναγγένησή του.
ΑΠΕ 

http://feedproxy.google.com/~r/Ksipnistere_/~3/7zqOFHmleo4/blog-post_9544.html 

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων


Τις ημέρες και τις ώρες που τα καταστήματα θα λειτουργούν με εορταστικό ωράριο ανακοίνωσε  προς το καταναλωτικό κοινό η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής , Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

Όπως διευκρινίζεται, η ομοσπονδία αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στην προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15/12/2010, διευκρινίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις του εμπορικού κόσμου και το σχετικό διεκδικητικό πλαίσιο θα αποφασιστούν για προσφορότερο χρόνο.

Μία ημέρα μετά, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αναλυτικά:

ΠΕΜΠΤΗ 16/12/2010 9.00-21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12/2010 9.00-21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/2010 9.00-18.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12/2010 10.00-18.00
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/12/2010 9.00-21.00
ΤΡΙΤΗ 21/12/2010 9.00-21.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/12/2010 9.00-21.00
ΠΕΜΠΤΗ 23/12/2010 9.00-21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/12/2010 (Παραμονή Χριστουγέννων) 9.00-18.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/12/2010 (Χριστούγεννα) ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/12/2010 (Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων) ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 27/12/2010 9.00-21.00
ΤΡΙΤΗ 28/12/2010 9.00-21.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/12/2010 9.00-21.00
ΠΕΜΠΤΗ 30/12/2010 9.00-21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/12/2010 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) 9.00-18.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/1/2011 (Πρωτοχρονιά) ΚΛΕΙΣΤΑ
KΥΡΙΑΚΗ 2/1/2011 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/1/2011 ΚΛΕΙΣΤΑ

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού κατά την Κυριακή 19-12-2010. Από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, επανέρχεται το κανονικό ωράριο. Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα και την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων.

Τέλος, αντιδράσεις συναντά η καταρχήν απόφαση που έχει υπάρξει να ανοίξουν τα καταστήματα και την προσεχή Κυριακή 12 Δεκεμβρίου για να τονωθεί η αγορά, με αποτέλεσμα να παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο αν θα ανοίξουν ή όχι...

http://www.star.gr/ellada_kosmos/71396/

Συνελήφθη ο MrWikiLeaks στο Λονδίνο


Στη σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασαντζ προχώρησε το πρωί της Τρίτης η βρετανική αστυνομία. Η σύλληψη έγινε στο Λονδίνο, σε εφαρμογή ευρωπαϊκού εντάλματος που έχει εκδοθεί στο πλαίσιο ερευνών της σουηδικής Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ασαντζ κατηγορείται για βιασμό, ωστόσο έχει προκαλέσει και πονοκέφαλο στις ΗΠΑ με τις αποκαλύψεις εγγράφων που έκανε από την ιστοσελίδα του.

«Αντιμετωπίζει ενώπιον των σουηδικών Αρχών μία κατηγορία για παράνομο εξαναγκασμό, δύο κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και μία κατηγορία για βιασμό, για πράξεις του τον Αύγουστο του 2010» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας του Λονδίνου.

Μην φανταστείτε πάντως καμία κινηματογραφική καταδίωξη. Ο Ασαντζ παραδόθηκε ο ίδιος, καθώς η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι παρουσιάστηκε κατόπιν ραντεβού σε αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks πρόκειται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον δικαστηρίου, όπου νομικές πηγές βρετανικών ΜΜΕ εκτιμούν ότι θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, απολαμβάνοντας όμως και πάλι τη... νομιμότητα.

Ο Τζούλιαν Ασαντζ κρυβόταν σε άγνωστη τοποθεσία στη Βρετανία από την περασμένη εβδομάδα, όταν άρχισε η δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων διπλωματικών εγγράφων των Ηνωμένων Πολιτειών από το δικτυακό τόπο WikiLeaks...

http://www.star.gr/ellada_kosmos/71599/

Η «οδύσσεια» της Μπαρτσελόνα


Κάθε μέσο, κυριολεκτικά, χρησιμοποίησαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα για να φτάσουν στο γήπεδο και να αγωνιστούν κόντρα στην Οσασούνα.

Τα μεγάλα αστέρια των Καταλανών, μιας και τα αεροδρόμια όλης της Ισπανίας είχαν νεκρώσει από την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, άρχισαν την «οδύσσεια» προς το γήπεδο, μπαίνοντας αρχικά σε τρένο.

Ως κοινοί θνητοί, οι μπλαουγκράνα των εκατομμυρίων ευρώ, γνώριζαν την αποθέωση των χιλιάδων θαυμαστών τους, καθώς περνούσαν από τους ενδιάμεσους σταθμούς.

Το τρένο ωστόσο δεν πήγαινε στο γήπεδο και έτσι αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν και σε πούλμαν για να καταφέρουν να φτάσουν τελικά στον προορισμό τους.

Έχοντας διανύσει 480 χιλιόμετρα, αφού η Λίγκα δεν δέχθηκε το αίτημά τους για αναβολή του αγώνα, οι μπλαουγκράνα έφτασαν με καθυστέρηση στο γήπεδο και μιας και δεν υπήρχε χρόνος για ζέσταμα, μπήκαν απλά στο γήπεδο και καθάρισαν το ματς με 0-3.

Φανταστείτε δηλαδή να πήγαιναν ... κολυμπώντας.

http://www.star.gr/

Εξόρμηση στην "αυθεντική" και "παρθένα" Ευρυτανία...

Από το http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Η αποκάλυψη του πιο απόμερου καταφυγίου
Τα επιβλητικά βουνά του πιο ορεινού διαμερίσματος της χώρας, της Ευρυτανίας, ο Τυμφρηστός, η Καλιακούδα, η Χελιδόνα, τα Αγραφα, κρατούν ακόμη μυστική για τους πολλούς τη μαγευτική εικόνα της, την οποία συνθέτουν εντυπωσιακά τοπία, ορμητικά νερά, λίμνες, παραδοσιακοί ­ ξεχασμένοι ­ οικισμοί χωμένοι στα ελατοδάση, ονομαστά μοναστήρια, πετρόκτιστα γεφύρια. Για τον επισκέπτη ο οποίος είναι έτοιμος να υπομείνει τους στριφογυριστούς δρόμους αλλά και τους δύσβατους χωματόδρομους, να...
 θυσιάσει στη χάρη της αυθεντικότητας κάποιες από τις ανέσεις του, να ενεργοποιήσει κάπου κάπου και τις φυσικές δυνάμεις του, η αποκάλυψη είναι εντυπωσιακή. Και γίνεται εντυπωσιακότερη όσο αφήνει την περιπέτεια να εισχωρήσει στο ταξίδι του.
Οσο πιο απάτητο είναι ένα τοπίο τόσο πιο δύσκολα παραχωρεί την παρθενικότητά του. Κάθε όμορφη εικόνα ανταλλάσσεται με μια μικρή ή μεγάλη μάχη με τον κακοτράχαλο δρόμο, τα νεροφαγώματα, τις κατολισθήσεις, τα πεσμένα δένδρα, τη λάσπη, την ομίχλη, το χιόνι. Και εδώ είναι που μπλέκεται το ταξίδι με την περιπέτεια και τελικά γίνεται εξερεύνηση. Μια εξερεύνηση με οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς τα οποία παρέχουν την ελευθερία στους επιβαίνοντες να παρακάμψουν την πεπατημένη και να μπουν στα μονοπάτια των λίγων.
Μια εξόρμηση όμως σε απομονωμένους ορεινούς δρόμους δεν είναι εύκολη και σίγουρα διόλου μοναχική υπόθεση, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Οι μηχανές έχουν και τις ιδιοτροπίες τους και πολλά εμπόδια είναι ανυπέρβλητα για το πλήρωμα ενός μόνον τζιπ. Είναι μάλλον ομαδική περιπέτεια με κατάλληλα εξοπλισμένα οχήματα και ορισμένους τουλάχιστον έμπειρους οδηγούς.
Η είσοδος της Ευρυτανίας είναι αντιπροσωπευτική της εικόνας της. Ο επισκέπτης γνωρίζει πρώτα ένα από τα βουνά της, τον Τυμφρηστό, προτού ακόμη αποκτήσει ουσιαστική επαφή με την ίδια. Ο δρόμος μετά τη Λαμία τρέχει κατά μήκος του Σπερχειού ποταμού και σκαρφαλώνει στον Τυμφρηστό. Μετά το χωριό Κάψη, το οποίο ζει συντροφιά με το χιόνι, στον αυχένα πια του βουνού, οι δρόμοι χωρίζουν. Ο βασικός κλωθογυρίζει μέσα στα έλατα ως το χωριό Αγιος Νικόλαος για να ακουμπήσει μετά από 7 χλμ. τα πρώτα σπίτια του Καρπενησιού. Ενας άλλος δρόμος, αριστερά, ακολουθεί μια θεαματική διαδρομή, περνάει από τις τοποθεσίες Νεραϊδοβούνι και Κοκκάλια (πήρε το όνομά της από τα σπαρμένα οστά των νεκρών της μάχης μεταξύ του ενωμένου στρατού Ευρυτάνων - Αιτωλών και των Γαλατών το 279 π.Χ.) και φέρνει τον επισκέπτη στο χωριό Κρίκελλο στα 1.120 υψόμετρο.......Κ.Π
της παρθένας χειμωνιάτικης φύσης μέσα από τις δύσβατες διαδρομές και τους δασικούς δρόμους των ψηλών βουνών Καλιακούδα, Χελιδόνα και Αγραφα.

http://press-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_5959.html

3η Πολυποδηλατική Συνάντηση στην Σαντορίνη 5/12/2010


Πιστεύουμε πως στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, η χρήση του ποδηλάτου στηριγμένη στην φύση και τον πραγματικό κόσμο, μπορεί να βοηθήσει τον καθένα μας να βρει μέσα του τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσει το φόβο, την ανασφάλεια και το.....
άγχος της εποχής μας.

Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην 3η Ποδηλατική Συνάντηση σήμερα 5 Δεκέμβρη 2010 , με διπλάσιους χαμογελαστούς, χαρούμενους , κεφάτους και δυναμικούς ποδηλάτες από την προηγούμενη συνάντηση.

Μεγάλη ήταν και η χαρά αυτών που μας έβλεπαν να περνάμε στους δρόμους του νησιού. Γέμισε η Σαντορίνη από ποδήλατα και ποδηλάτες όχι μόνο από το νησί , αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας που έμαθαν για τις ποδηλατικές, ηφαιστειακές ποδηλατοβόλτες μας!!

Φάνης Αναστόπουλος Κωνσταντίνος Νταβαρίνος

 
http://www.cyclingsantorini.gr/
http://feedproxy.google.com/~r/Ksipnistere_/~3/9J_LzazgpN4/3-5122010.html

Ενίσχυση της απασχόλησης και της διαδικασίας κοινωνικοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία...


Tης Όλγας Σαράφη

"Το Νοέμβριο του 2010 η Επιτροπή υπέβαλε νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία, για το διάστημα 2010 - 2020, η οποία θα περιλαμβάνει κεφάλαια για την απασχόληση και την εκπαίδευση και θα περιγράφει συγκεκριμένες ενέργειες με σκοπό να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην εφαρμογή της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία", επεσήμανε η...
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κα Reding αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας σχετικά με την κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία και την επιτυχημένη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Τα άτομα με αναπηρία έχουν τις μισές πιθανότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση, το 1/3 αυτών δεν έχει ταξιδεύσει ποτέ και το 50% δεν έχει συμμετέχει ποτέ σε αθλητικές δραστηριότητες. Σε μια περίοδο, που τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μειώνεται, είναι κοινή παραδοχή ότι τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν -ή να παραμείνουν- εκτός αγοράς εργασίας, και κατ’ επέκταση να συρρικνωθεί το εισόδημά τους. Παράλληλα τα ΑμεΑ έχουν δυσκολότερη και συχνά πιο κοστοβόρα πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες και με αυτόν τον τρόπο η απειλή του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας για αυτήν την ευπαθή κοινωνική ομάδα αυξάνει επικίνδυνα.
Σημειώνεται ότι το 1/6 του εργατικού δυναμικού της Ευρώπης αποτελείται από ΑμεΑ και το ποσοστό απασχόλησης των ΑμεΑ στην Ευρώπη είναι 50%, όταν το ποσοστό για τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι 68%, ενώ μόνο το 20% των πολιτών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα είναι ενεργά μέλη στην αγορά εργασίας και σε συνδυασμό με την επιτακτική ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης σε μια γηράσκουσα Ευρώπη, αλλά και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
"Η Επιτροπή υπέβαλε πρόταση Οδηγίας του Συμβουλίου για την εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης, ενώ μέσω των προγραμμάτων δια βίου μάθησης προάγει την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, στοχεύοντας στην ενίσχυση της συμμετοχής όλων των μειονεκτουσών ομάδων. Παράλληλα, στο πλαίσιο αύξησης της κινητικότητας, προγράμματα της Ε.Ε., όπως το "Νεολαία σε κίνηση" που δίδουν προτεραιότητα σε ΑμεΑ καλύπτουν τις πρόσθετες δαπάνες στις οποίες αυτά υποβάλλονται", σημείωσε η κα Reding.


http://press-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_07.html

Εικόνες «Βαβέλ» στο βορρά της Αλβανίας. Κάποιοι αρνούνται να βγουν από τα σπίτια τους γιατί είναι σε βεντέτα.

Περισσότεροι από 11.000 Αλβανοί πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των καταστροφικών πλημμυρών, που "χτύπησαν" τη χώρα, την περασμένη εβδομάδα. "Η κατάσταση είναι κρίσιμη και υπάρχουν ακόμη περιοχές που είναι αποκλεισμένες, εξαιτίας των πλημμυρών", δήλωσε εκπρόσωπος της αλβανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 7.500 σπίτια έχουν πλήρως καταστραφεί κι άλλα 2.600 έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένες ζημιές ενώ η συνολική επιφάνεια που πλημύρισε είναι 140.000 στρέμματα. Η μεγαλύτερη πόλη του βορρά Σκόδρα μετατράπηκε σε «Βενετία» με τις βασικές είσοδοι της πόλης μπλοκαρισμένες και, μάλιστα, σε αρκετά τμήματα της πόλης το νερό έφτανε τα δύο μέτρα, έχοντας προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην ηλεκτροδότηση.

Περίπου 1.400 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις βόρειες περιοχές της Αλβανίας, προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων από τις πλημμυρισμένες εστίες τους και να τούς εξασφαλίσουν τροφή.
Δέκα οικογένειες στο χωριό Mushan αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, για να προστατευτούν από τη βεντέτα! Σύμφωνα με τον νόμου του Kanun (νόμος του 15ο αιώνος που σέβονται όσο τίποτα άλλο στο βορρά της Αλβανία) η εκδίκηση δεν μπορεί να γίνει μέσα σε σπίτι. Πριν από ένα μήνα άλλωστε το θέμα έτυχε μεγάλης προβολής στην Αλβανία καθώς είχαν σκοτώσει κάποιον κληρικό που συνδέονταν με «αίμα» με κάποια άλλη οικογένεια και αρνούνταν να  προφυλαχθει κηρύσσοντας τη συμφιλίωση.

Το Σάββατο, οι αλβανικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του ΝΑΤΟ προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ενώ ήδη Ελλάδα και Τουρκία έχουν αποστείλει βοήθεια.

Χθες, εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντομοντ Χατζηνάστο, κάλεσε σε συνάντηση τους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του ΝΑΤΟ προκειμένου να τούς ενημερώσει για την κατάσταση και να ζητήσει τη βοήθειά τους.
Οι πρώτες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας έφθασαν, σήμερα, στην Αλβανία από χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για να ανακουφίσουν τους κατοίκους περιοχών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που επλήγησαν από πλημμύρες.
Πέντε φορτηγά, με 25 τόνους τροφίμων, είδη ένδυσης και καθαριστικά, έφθασαν, σήμερα, στο λιμάνι του Δυρραχίου.
Δύο ημέρες νωρίτερα, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Τουρκία προσέφεραν την υποστήριξή τους και έστειλαν ελικόπτερα για τη διανομή τροφίμων στις πληγείσες περιοχές, στη Σκόδρα.
Ένα ελικόπτερο διάσωσης και δύο S-70 ελικόπτερα της τουρκικής αεροπορίας προσγειώθηκαν, την Κυριακή, στο αεροδρόμιο του Ρίνας.Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελείται από 22 αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων και ιατρικό προσωπικό.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, Λέοναρντ  Όλι, η Ελλάδα έχει εκφράσει συμπαράσταση στην Αλβανία με την αποστολή δύο ελικόπτερων, με δυναμικότητα μεταφοράς μέχρι τρεις τόνους.
Εν τω μεταξύ, ο Ερυθρός Σταυρός στην Αλβανία έχει στείλει στη Σκόδρα δύο φορτηγά με τρόφιμα, κουβέρτες και καθαριστικά.
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/12/blog-post_1137.html

To αρχαιότερο ποδήλατο στο κόσμο?????


Ο Κινέζος ιστορικός Xu Quan Long έβγαλε την περίεργη ανακάλυψη του στους δρόμους του Πεκίνου.
Όπως λέει(και από ότι φαίνεται) είναι πολύ δύσκολο να οδηγηθεί και εφευρέτης του θεωρείται ο Lu Ban, που έζησε 2.500 χρόνια πριν!





http://feedproxy.google.com/~r/Ksipnistere_/~3/cQqVBM61GlU/to_07.html

Η αθανασία είναι κοντά, χάρη στην τεχνολογία

Πριν από πολλά χρόνια, νομίζω το 1995,  είχα διαβάσει ένα ιδιαίτερα περίεργο επιστημονικό βιβλίο με τίτλο The Physics of Immortality, του φυσικού Frank Tipler. Ο συγγραφέας ισχυρίζονταν πως είχε ανακαλύψει έναν μηχανισμό βασισμένο στους νόμους της φυσικής, δια του οποίου η ανθρωπότητα θα μπορούσε να κατακτήσει την αθανασία και να πετύχει ακόμη και την δευτέρα παρουσία! Και όλα αυτά, τα αποδείκνυε με εξισώσεις και αριθμούς!
Όπως λέει, ο  τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει αυτό, είναι με τη χρήση υπολογιστών απέραντης μνήμης και δυνατότητας. Η εξέλιξη  δηλαδή του ανθρώπου, θα επιτρέψει την συνεχή ανάπτυξη της επιστημονικής προόδου, με τελικό αποτέλεσμα τον έλεγχο του σύμπαντος. Σύμφωνα με τον Tipler, η όλη διαδικασία της εξέλιξης  θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία μιας παντοδύναμης νόησης, η υπολογιστική ισχύς και η μνήμη της οποίας θα αναπτυχθεί με γεωμετρική πρόοδο, ξεπερνώντας τη κατάρρευση του σύμπαντος, και παρέχοντας άπειρο εμπειρικό χρόνο που θα χρησιμοποιηθεί για να «τρέξουν» ηλεκτρονικές προσομοιώσεις όλων των μορφών ευφυούς ζωής που πέρασε ποτέ από το σύμπαν.
Κουφαθήκατε; Έ λοιπόν, όσο παράξενα ακούγονται όλα αυτά σε εσάς σήμερα, άλλο τόσο παράξενα μου ακούστηκαν εμένα τότε. Μάλιστα,  αμφιβάλλω  και αν τελείωσα την ανάγνωση του βιβλίου. Έλα όμως που περιδιαβαίνοντας σήμερα στο διαδίκτυο, έπεσα επάνω σε ένα τωρινό άρθρο, που διαπραγματεύεται κάτι παρόμοιο. Και όπως όλα δείχνουν, ο Frank Tipler όχι μόνο δεν ήταν «πειραγμένος», αλλά σίγουρα ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Βρετανό μελλοντολόγο Ian Pearson, ο θάνατος θα πάψει να μας απασχολεί, το αργότερο ως  το 2050. Πρόκειται για έναν από τους πολλούς ερευνητές, ειδικούς σε θέματα κυβερνητικής και τεχνητής νοημοσύνης, που συγκλίνουν στην ίδια βασική ιδέα: Γιατί να μην «ανεβάσουμε» όλα όσα υπάρχουν μέσα στο μυαλό, όλα δηλαδή όσα κάνουν έναν άνθρωπο να είναι άνθρωπος, σε έναν υπολογιστή, και στη συνέχεια να τα «κατεβάσουμε» σε ένα νέο σώμα; Αν το πετύχουμε, θα πετύχουμε και την αθανασία.
Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, χρειάζονται περισσότερες πρόοδοι τόσο στο λογισμικό όσο και στο hardware των υπολογιστών, καθώς και πιο εξελιγμένα interfaces που να συνδέουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τον ψηφιακό. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον αδύνατο. Μπορούμε να το πετύχουμε μέσα στα επόμενα 40 χρόνια; Η απάντηση των ειδικών είναι: Ίσως και πολύ νωρίτερα. Αυτό που χρειάζεται είναι νέοι υπερταχείς υπολογιστές με πελώρια χωρητικότητα μνήμης. Και όπως πιστεύουν, όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα μέχρι το 2020, σε δέκα μόλις χρόνια από σήμερα. Και αν υπάρξει και κάποια σημαντική εξέλιξη στους κβαντικούς υπολογιστές, αυτό το χρονικό διάστημα θα μειωθεί σημαντικά.
Μερικοί πάλι, δεν είναι τόσο αισιόδοξοι. Αρκούνται στην ιδέα της εικονικής αθανασίας. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, όλα όσα συνιστούν τον άνθρωπο, «φορτώνονται» σε ένα ψηφιακό avatar το οποίο επιβιώνει και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, μέσα σε ένα διαρκές και θεωρητικά αιώνιο διαδίκτυο.
Μήπως μιλάμε για επιστημονική φαντασία; Όχι βέβαια. Μια οργάνωση που ονομάζεται The Digital Immortality Institute, ήδη ερευνά τα παραπάνω. Και έχει καθορίσει πως τα τρία απαραίτητα πράγματα που χρειάζονται προκειμένου να επιτευχθεί η ψηφιακή αθανασία είναι: Εγγυημένη πρόσβαση στο διαδίκτυο, διασφάλιση της ακεραιότητας του avatar που αντιστοιχεί στον κάθε χρήστη, και τέλος η προϋπόθεση ότι η προσωπικότητα, η μνήμη, και όλα όσα συνιστούν τη μοναδικότητα ενός ατόμου, θα «φορτωθούν» στο ψηφιακό του αντίγραφο πριν το άτομο αυτό πεθάνει.
Για τον Pearson όμως, η εικονική πραγματικότητα δεν έχει ενδιαφέρον. Θέλει να πετύχει την πραγματική αθανασία, όπως το θέλει και ο Anders Sandberg ο οποίος είναι μέλος του κινήματος transhuman (πέραν του ανθρώπου). Ο Sandberg είναι πεπεισμένος ότι η απαραίτητη τεχνολογία  είναι προ των πυλών. Και πιστεύει ότι το όραμα της αθανασίας θα γίνει πραγματικότητα εξαιτίας της επιθυμίας του ανθρώπου να σταματήσει τη γήρανση και να νικήσει τον θάνατο. Παράλληλα, ίσως λυθεί και το πρόβλημα του υπερπληθυσμού.
Ένας άλλος ομοϊδεάτης του, ο θεωρητικός της τεχνητής νοημοσύνης Eliezer Yudkowsky πιστεύει πως η τεχνολογία αυτή θα πρέπει να αναπτυχθεί σύντομα, και πριν την εξελίξει κάποια κακοπροαίρετη κυβέρνηση ή άλλη ομάδα. Θεωρεί την τεχνητή νοημοσύνη ως το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της αθανασίας. Όμως αν γίνει, θα πρέπει να γίνει σωστά διότι αλλιώς οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές.
Κάποιοι άλλοι πάλι, όπως ο 80χρονος πατέρας της τεχνητής νοημοσύνης Marvin Minsky, ο άνθρωπος που εφηύρε τα   τεχνητά δίκτυα νευρώνων, και συνιδρυτής του εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης του ΜΙΤ, πιστεύουν πως οι μάζες δεν μπορούν να χειριστούν την αθανασία και δεν την αξίζουν. Απομονωμένος στον ελιτίστικο ακαδημαϊκό του κόσμο, θεωρεί πως οι μόνοι που δικαιούνται να γίνουν αθάνατοι είναι οι επιστήμονες, που χρειάζονται  περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν το έργο τους, ενώ η υπόλοιπη ανθρωπότητα θα πρέπει να αρκεστεί στο φυσιολογικό όριο ζωής. Παριστάνοντας τον Θεό, ο Minsky απορρίπτει τους ηθικούς προβληματισμούς και επιμένει πως κάτι τέτοια ζητήματα δεν αφορούν στους επιστήμονες. Η επιστημονική κοινότητα, λέει, δεν θα πρέπει να περιορίζεται από ρυθμίσεις, κανόνες, και νομοθεσίες. «Οι επιστήμονες δεν θα πρέπει να έχουν ηθική ευθύνη για τις εφευρέσεις τους, θα πρέπει να μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα ότι θέλουν. Δεν πρέπει να υπόκεινται στο ίδιο αξιακό σύστημα με την υπόλοιπη ανθρωπότητα».
Κάτι τέτοιο βέβαια, είναι τρομακτικό. Θυμίζει την ιστορία του Δρος Φράνκεσταϊν.
S.A. (www.helium.com)

http://feedproxy.google.com/~r/AntiWeblog/~3/TQiWfPhrcd0/

Ανάλυση της ψυχρής εισβολής 10-11-12 Δεκεμβρίου




Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου:

Την νύχτα της Πέμπτης προς τη Παρασκευή θα ξεκινήσει το πέρασμα του πολύ ψυχρού μετώπου όπου και αναμένεται το πρώτο στάδιο πτώσης της θερμοκρασίας και το πιο απότομο για το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Πίο συγκεκριμένα η πτώση από τα μεσάνυχτα προς την Παρασκευή θα μπουκάρει στα ΒΔκά της χώρας και αναμένονται βαθμιαία τα χιόνια να κατεβούν σε χαμηλά υψόμετρα και το πρωινό της Παρασκευής και σε πεδινά τμήματα πρώτα της Ηπείρου και στην συνέχεια της Μακεδονίας και της Θράκης. Βαθμιαία τα χιόνια θα αρχίζουν να κατεβαίνουν σε χαμηλά υψόμετρα και σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδος, βαθμιαία όμως στην Δυτική και κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο όταν τα χιόνια έχουν καταφέρει να φθάσουν μέχρι και μηδενικό υψόμετρο ο καιρός προοδευτικά θα βελτιωθεί...όπως και στην συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με εξαίρεση την Θράκη. Στην συνέχεια τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με χιονοπτώσεις στις βορειότερες περιοχές μέχρι το κύμα.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου:

Ζώνη σύγκλισης θα δίνει από το πρωί χιονοπτώσεις μέσα στο κεντρικό Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στο τόξο Β.Αιγαίο-Σποράδες -Εύβοια...Κυκλάδες,Β.Κρήτη, στα βόρεια και κεντρικά μέχρι και το "κύμα" και στις Κυκλάδες και την Κρήτη σε χαμηλά υψόμετρα. Μέσα στην ημέρα αναμένεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με συνοδεία καταιγίδων(Τοπικά χιονοχαλαζοκαταιγίδες, κοκοσάλι για την Κρήτη)..Τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν και δυτικότερα και στην ζώνη αυτή να μπει Αττική-Βοιωτία,πιθανόν Αν.Θεσσαλία,Αν.Πελοπόννησος.Φθιώτιδα με ασθενέστερα φαινόμενα.. Βασικό αίτιο της συγκεκριμένης μεταβολή η κυρίως trough που σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της θάλασσας θα δώσει και πολύ καλές συνθήκες αστάθειας τις πρώτες βραδυνές ώρες του Σαββάτου κυρίως με αναμενόμενες και καταιγίδες με συνοδεία χιονιού ή και χιονοχάλαζου..στις προαναφερόμενες περιοχές κατά κύριο λόγο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.
Η σκυτάλη στην υπόλοιπη Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες:

Στην συνέχεια από ότι φαίνεται θα σημειωθεί πρόσκαιρη ύφεση από την Κυριακή, όμως διαφαίνεται εκ νέου κυκλογέννεση, μια που η εκτεταμένη trough θα συνεχίζει να εκτείνεται στην Κεντροανατολική Μεσόγειο, ενώ το κρύο θα παραμείνει καλά εγκλωβισμένο, και οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Προς το παρόν δεν μπορεί να διευκρινισθεί ποια θα είναι αυτή η θέση πιθανότερο σενάριο κυκλογέννεση Ιόνιο και πέρασμα ανατολικότερα, γεγονός που θα ωφελήσει για σημαντικές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο κορμό της Ηπειρωτικής χώρας και για τον ορεινό όγκο που τόσο της χρειάζεται. Χιονοπτώσεις σε πεδινά της βόρειας χώρας διακρίνονται και στην συνέχεια το χαμηλό θα περάσει ανατολικότερα και τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλότερα και στα κεντρικά..

Η τελευταία παράγραφο απλά αποτελεί μια τάση, μια που η προγνωσιμότητα είναι πολύ κακή...

Πέρα από τα χιόνια που προαναφέρονται, αναμένονται και άλλα φαινόμενα τα οποία θα αναλυθούν σε πιο συγκεκριμένο άρθρο 24-36 πριν τα φαινόμενα λάβουν χώρα...

Το βασικότερο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η πολύ μεγάλη και ασυνήθιστη πτώση(πτώση μετάβασης 2 εποχών),οι χιονοπτώσεις κυρίως σε ανατολικά προσήνεμα ακόμη και σε νησιά του Αιγαίου

(Δεν θα ήταν καθόλου περίεργο αν βλέπαμε χιόνι στην Νάξο για πρώτη φορά τον Χειμώνα, όταν κάποιες πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας μπορεί να μην καταφέρουν να δουν την πρώτη νιφάδα αν και στο αμέσως χρονικό διάστημα θα ομαλοποιηθούν τα πράγματα και πιθανότατα θα δούμε χιονοπτώσεις πιο σημαντικές εκεί.)

Σημειώνεται ότι λεπτομέρειες για τον καιρό της Αττικής θα δοθούν περίπου 24-36 ώρες πριν να λάβει χώρα το φαινόμενο, μια που λεπτομέρειες τις τελευταίας στιγμής θα καθορίσουν για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο και αν, καθώς και οι ώρες τις οποίες θα επηρεαστούν..


Επιμέλεια: Θεόδωρος Γκέσουρας
Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Μάχη για τη φυσική ομορφιά


Περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διεθνή εκστρατεία εναντίον εταιρειών ενέργειας, οι οποίες πρόκειται να αναγείρουν και να διαχειρίζονται το προτεινόμενο κέντρο φυσικού αερίου στα παράλια Kimberley της Δυτικής Αυστραλίας, ύψους $30 δισ.Η περιοχή αυτή είναι από τις πιο όμορφες της Αυστραλίας, άγρια και παρθένα και διαβιούν αρκετοί Αβορίγινες.Έχει, όμως και τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν πολυεθνικές εταιρίες, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στους Αβορίγινες.Η εκστρατεία των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των Αβοριγίνων στρέφεται κατά των εταιρειών Woodside Petroleum,
Chevron, Shell, BHP και BP και αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με την εκστρατεία κατά της κατασκευής του εργοστασίου παρασκευής χάρτου Gunns στην Τασμανία, κόστους $2 δισ. Έχει, επίσης, την υποστήριξη του γνωστού επιχειρηματία Geoffrey Cousins, από τους διευθυντές της Telstra και πρώην εκτελεστικού διευθυντή της Optus Vision.Ο πολιτειακός πρωθυπουργός Δυτ. Αυστραλίας Colin Barnett, είπε ότι θα παραχωρηθεί έκταση γης στο ακρωτήριο James Price για τη νέα βιομηχανία καθώς οι διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει με τις τοπικές κοινότητες των ιθαγενών και το Land Council απέτυχαν.Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την απαρχή της εκστρατείας από πλευράς των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των ομάδων ιθαγενών. Επίσης, ένας αριθμός διασημοτήτων έχει ήδη εκδηλώσει την αντίθεσή του στο όλο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένων και των μουσικών Missy Higgins, John Butler και Xavier Rudd..Ο επιχειρηματίας Cousins είπε στην εφημερίδα "The Age" ότι "το Kimberley είναι μία από τις τελευταίες περιοχές άγριας φύσης στον κόσμο και γι' αυτό το όλο ζήτημα θα διεθνοποιηθεί μιας και οι πολυεθνικές εταιρείες που εμπλέκονται στο προτεινόμενο σχέδιο το μόνο που θέλουν είναι να βάλουν στο χέρι την γη των ιθαγενών".Αλλά ο πρωθυπουργός της Δυτ. Αυστραλίας υπεραμύνεται του σχεδίου του, λέγοντας ότι "αποφασίστηκε μετά από δύο χρόνια άκαρπων διαπραγματεύσεων και όλες σχεδόν οι λεπτομέρειες έχουν ήδη συμφωνηθεί. Όλη αυτή η κωλυσιεργία έχει ήδη στοιχίσει $16 εκατομμύρια".Και ενώ το Kimberley Land Council, από την πλευρά του, θέλει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, ο ιθαγενής νομικός Joseph Roe, κατέθεσε τίτλο ιθαγενούς ιδιοκτησίας για το James Price, σέρνοντας το Kimberley Land Council στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία δικαιοδοσία να υπογράψει κάποια συμφωνία με την εταιρεία Woodside Petroleum και την πολιτειακή κυβέρνηση.
Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση του Joseph Roe, αλλά αυτός επανέρχεται με έφεση κατά της απόφασης. Το κύριο σημείο στην υπόθεσή του είναι ότι το Land Council "μαγείρεψε" μια συνάντηση με ιθαγενείς που προτάσσουν το επιχείρημα ότι η επίμαχη γη έγινε ιθαγενής το 2009, κάτι που λέχτηκε και στην εκπομπή του ABC "Four Corners". Η συνάντηση αυτή έδωσε το δικαίωμα στο Land Council να υπογράψει συμφωνία με την Woodside ύψους $1,5 δις εκ μέρους της ιθαγενούς κοινότητας Goolarabooloo Jabirr Jabirr.Εάν ο Roe αποδείξει ότι το Kimberley Land Council έδρασε παράνομα, τότε θα εγερθούν αμφιβολίες για τις συμφωνίες μεταξύ της Woodside και της πολιτειακής κυβέρνησης.Οι διεθνείς εταιρείες έχουν αποδειχθεί ευάλωτες σε ανάλογες διεθνείς εκστρατείες περιβαλλοντικών και άλλων οργανώσεων. Για παράδειγμα, η Greenpeace κατάφερε σε διάστημα έξι βδομάδων να κινητοποιήσει μέσω του διαδικτύου περισσότερο από ένα εκατομμύριο επισκέπτες στο ιθαγενές δάσος της Ινδονησίας Sinar Mas εναντίον της εταιρείας Nestle η οποία εξάγει φοινικέλαιο από εκεί.Επιπλέον, η εκστρατεία αυτή απειλεί να προκαλέσει μακρόχρονες διακοπές στην ανέγερση του κέντρου φυσικού αερίου.

πηγη:http://news247.gr
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/09/blog-post_2196.html

Τρίπρας: Εξελέγη αντιπρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς


Τσίπρα, που εξελέγη αντιπρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαικής Αριστεράς.Η εκλογή του κ Τσίπρα έγινε το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι και στην μέχρι τώρα πορεία του κόμματος της Ευρωπαικής Αριστεράς, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είναι ο νεώτερος που αναδεικνύεται σε θέση αντιπροέδρου.Το ΚΕΑ έχει τέσσερις αντιπροέδρους και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκλογή του κ. Τσίπρα ενδεχομένως του ανοίγει την πόρτα και για τη διεκδίκηση της Προεδρίας τα επόμενα χρόνια. 

http://www.epikaira.gr 
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/12/blog-post_517.html

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Hair cut και στα φάρμακα που προμηθεύονται τα ασφαλισιτκά ταμεία. Είναι τόσο εντυπωσιακή η μείωση των τιμών των φαρμάκων που επιτεύχθηκε, μετά από διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρίες και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφισης που άφησε ακόμη έκπληκτη και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Όπως έκπληκτη έμεινε από το ποσό που κατέβαλαν κάθε μήνα τα ασφαλιστικά ταμεία για την προμήθεια των φαρμάκων...



Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν για πρώτη φορά από το υπουργείο Εργασίας και που παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα», η μηνιαία δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων για την προμήθεια φαρμάκων ανερχόταν σε 5,2 δισ. ευρώ. Ήδη με την ηλεκτρονική συνταγογράφιση και με τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τις φαρμακευτικές εταιρίες, έπεσαν οι μηνές (κατά τον μήνα Νοέμβριο) κατά 850 εκατ. ευρώ. Μόνον μέσα σε μήνα, δηλαδή, εξοικονομήθηκαν, δηλαδή, 850 εκατ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι μέσα στο 2011 η μηνιαία δαπάνη για φάρμακα που επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία να μειωθεί στο 1,4 δισ.

ευρώ από περίπου 5 δισ. ευρώ που είναι σήμερα», δηλώνει στο «Βήμα», ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι με τη δημιουργία ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας (με την οποία ένας ασφαλισμένος θα μπορεί να καταφεύγει για ιατρικές εξετάσεις σε όποιο ασφαλιστικό ταμείο επιθυμεί, είτε είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, είτε στον ΟΓΑ, κτλ) θα δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα, αποτελούμενη από τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας η οποία θα διαπραγματεύεται τις τιμές των φαρμάκων κάθε μήνα.

Όσον αφορά τις μειώσεις φαρμάκων, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι ο μεγαλύτερος ασφαλισιτκός οργανισμός της χώρας, το ΙΚΑ, πλήρωνε έως τώρα 205 εκατ. ευρώ, τον μήνα για φάρμακα. Με τη νέα μέθοδο πλήρωσε τον Νοέμβριο 135 εκατ. ευρώ, δηλαδή επιτεύχθηκε έκπτωση της τάξεως του 34%. Στον ΟΠΑΔ (Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων), η μηνιαία δαπάνη για φάρμακα ήταν μέχρι πρότινος 55 εκατ. ευρώ. Τον μήνα Νοέμβριο επιτεύχθηκε σημαντική έκπτωση και δαπανήθηκαν μόνον 32 εκατ. ευρώ. Στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελμάτων (ΟΑΕΕ) η μηνιαία δαπάνη για τα φάρμακα ήταν 28 εκατ. ευρώ, ενώ τον Νομέμβριο ήταν μόλις 15 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας κ. Κουτρουμάνης αναφέρει ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μέιωση των τιμών των φαρμάκων και επισημαίνει πόσα χρήματα πλήρωναν έως τώρα τα ασφαλισιτκά ταμεία αδίκως.: «Η σπατάλη», πρόσθεσε,« ήταν ανεπίτρεπτη».
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_6317.html

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Το πιο αισθησιακό...πάντσερ που είδες ποτε!


Η «καυτή» Λίζα Μιντέιρος, φωτογραφήθηκε για γνωστή αθλητική ιστοσελίδα του Περού, Depor.pe, φορώντας μπλούζα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας. Ομόρφυνε ξαφνικά η μπλούζα των «πάντσερ»… Όπως η ίδια η σαγηνευτική η Λίζα, δηλώνει είναι φανατική οπαδός της εθνικής ομάδας των Γερμανών, λέγοντας παράλληλα πως «μισεί» τον Πουγιόλ! Οι φωτογραφίες της, φιλοξενούνται και στην ισπανική ιστοσελίδα El mundo deportivo.
 

Πηγή: www.theplayer.gr
http://www.gossip-tv.gr/story/69483/pio-aisthesiakopantser-pou-eides-pote

Λάβα και στάχτη...


Λάβα και στάχτη εκτοξεύεται από τον κρατήρα του ηφαιστείου Τουνγουράουα στον Ισημερινό, ύστερα από αρκετούς μήνες σχετικής ηρεμίας. Πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου έχει... δημιουργηθεί ένα νέφος ηφαιστειακής στάχτης που φθάνει τα τέσσερα χιλιόμετρα, ενώ παράλληλα λάβα ρέει από τη δυτική πλευρά. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_5331.html

Ε. Βενιζέλος: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο στρατό


Διέψευσε τα περί απολύσεων στο στράτευμα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν περικοπές στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «τα δημοσιεύματα και τα ραδιοτηλεοπτικά σχόλια τα οποία είναι μη διασταυρωμένα και μη ακριβή», ενώ ξεκαθάρισε: «Ποτέ δεν μιλήσαμε για απολύσεις. Για απολύσεις μόνιμου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ουδέποτε μιλήσαμε».

Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας έγιναν στην εκδήλωση που έγινε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για τον προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Άγιο Νικόλαο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αντιπροσωπεία της Βουλής, εκπρόσωποι κομμάτων και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στην ομιλία του ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος, Δημ. Ελευσινιώτης, διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού να ανταποκριθεί στην υψηλή αποστολή του.

http://www.star.gr/politics/71506/

Το απόλυτο χάος στο κέντρο της Αθήνας!

Το απόλυτο χάος στο κέντρο της Αθήνας!

Οδομαχίες με πέτρες και βόμβες μολότοφ

Απροσπέλαστο είναι εδώ και αρκετή ώρα το κέντρο της Αθήνας καθώς ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και ομάδων κουκουλοφόρων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Τα ενεργά μέτωπα που είναι σε εξέλιξη.. έχουν επεκταθεί σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας, όπως στη Σταδίου, την Πανεπιστημίου, τα Προπύλαια και το Σύνταγμα. Μάλιστα, οδομαχίες με πέτρες και βόμβες μολότοφ έχουμε αυτή την ώρα στα Προπύλαια.


Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο από καπνούς ενώ κάθε τόσο ακούγονται κρότοι από διάφορα σημεία. Τέλος, από το πρωί έχει διακοπή η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

www.newsbeast.gr

Πέθανε η αστυνομική διοικητής της Χάιφα


Έχασε τη μάχη, που έδινε από την περασμένη Πέμπτη, για να κρατηθεί στη ζωή, η αστυνομική διοικητής της Χάιφα, Αχούβα Τομέρ, η οποία νοσηλευόταν, έχοντας τραυματιστεί στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η Τομέρ έγινε το 42ο θύμα της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της χώρας. Είχε τραυματιστεί σοβαρά, ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβίσει σωφρονιστικούς υπαλλήλους που επέβαιναν σε λεωφορείο, το οποίο είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Στο ίδιο δυστύχημα, σχεδόν 38 υπάλληλοι απανθρακώθηκαν μέσα στο λεωφορείο καθώς και δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας, ανάμεσά τους και ένας 16χρονος εθελοντής πυροσβέστης.


Χρειάστηκαν πάνω από 84 ώρες για να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ αποτέφρωσε 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης και περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δέντρα και υποχρέωσε 17.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=216521&cid=5

Στο κρεβάτι, αγκαλιά με το… Facebook


Αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης έδειξαν ότι το 72% των συμμετεχόντων «ρίχνει» μια ματιά στο προφίλ του στο Facebook, λίγο πριν αποκοιμηθεί.
Επίσης, το 18% – εκτός από την προαναφερθείσα ματιά – κάνει και μερικά post-it της τελευταίας στιγμής, πριν βυθιστεί στην αγκαλιά του Μορφέα!
Η μέση διάρκεια ασχολίας με το Facebook, λίγο πριν από τον ύπνο, κάτω από τις κουβέρτες, είναι 16 λεπτά.
Η τάση αυτή, βέβαια, δεν βρίσκει και τόσο σύμφωνους τους ειδικούς. «Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, είτε είναι υπολογιστές είτε κινητά ή άλλα gadget, ασκεί ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στον ύπνο» δηλώνει κατηγορηματικά ο δρ Μάικλ Χέιστινγκς, από το κέντρο του βρετανικού Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου (MRC) στο Νοσοκομείο Άντενμπρουκ.
«Η έκθεση στο λαμπερό φως της οθόνης ενός κομπιούτερ και ενός κινητού την ώρα που είναι κανείς ξαπλωμένος επιβραδύνει την ικανότητα του εγκεφάλου και ολόκληρου του οργανισμού να βυθιστεί στον ύπνο. Το επακόλουθο είναι να μην κοιμάται κανείς όπως και όσο χρειάζεται – και δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται αντιληπτό».
Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως, εκτός από το Facebook, το 25% των νέων χρησιμοποιεί στο κρεβάτι το κομπιούτερ του για να καταρτίζει το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, ενώ το 10% βρίσκει την ώρα κατάλληλη για να κάνει τις on-line πληρωμές του.

http://www.zougla.gr/