Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, αλλά το Facebook σκοτώνει τον… γάμο!





Το Facebook, το πιο διαδεδομένο site κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, εμπλέκεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε 1 στα 5 διαζύγια που βγαίνουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε στην Αμερική!

Όπως αναφέρει η έρευνα που διεξήγαγε η Αμερικανική Ακαδημία Δικηγόρων Διαζυγίων, περίπου στο 80% των υποθέσεων, ο «απατημένος» χρησιμοποιεί το Facebook και άλλα site κοινωνικής δικτύωσης για να «τσακώσει» τον αγαπημένο/-μένη του.

Φωτογραφίες και προκλητικά μηνύματα που έχουν βρεθεί στο Facebook, έχουν αποτελέσει αποδείξεις για να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» μεταξύ αρκετών ζευγαριών.

Όπως φαίνεται δεν είναι λίγοι εκείνοι που αν και έχουν σχέση, χρησιμοποιούν το Facebook για να επανασυνδεθούν με παλιούς έρωτες που έχουν πολλά χρόνια να δουν.

Περίπου το 66% των δικηγόρων που πήραν μέρος στην έρευνα, ανέφεραν το Facebook ως τη μεγαλύτερη πηγή για εύρεση ενοχοποιητικών στοιχείων. Ακολουθεί το MySpace, με ποσοστό 15%, ενώ το Twitter με μόλις 5%.

Όπως είπε ο Terry Real, σύμβουλος γάμου, πολλοί από τους χρήστες καταφεύγουν στο Facebook για να δημιουργήσουν μια «φανταστική» ζωή που θα τους βγάλει από την ρουτίνα. «Δεν πρέπει όμως να θεωρούμε υπεύθυνο το Facebook» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «πριν από το Facebook υπήρχε το e-mail, και πιο πριν το τηλέφωνο. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα».

Ακόμα και οι επώνυμοι όμως χρησιμοποιούν το Facebook, για να «πιάσουν στα πράσα» τους αγαπημένους τους. Η πρωταγωνίστρια της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» Eva Longoria, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου όταν παρατήρησε ότι ο πρώην, πλέον, σύζυγός της, συνομιλούσε με μια άλλη γυναίκα μέσω Facebook.



http://www.protothema.gr/world/article/?aid=93357

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου