Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η Βρετανία πάγωσε!



Κλειστά αεροδρόμια και κεντρικοί δρόμοι
Ένας από τους πιο κρύους χειμώνες από το 1993 ζει εδώ και μέρες η Βρετανία. Αρκετές περιοχές είναι αποκλεισμένες ενώ φορτηγά και... αυτοκίνητα έχουν αποκλειστεί στους δρόμους. Κλειστά και αεροδρόμια.

Καμία πτήση δεν γίνεται από το πρωί στα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και του Γκάτγουικ. Το χιόνι που έπεφτε από το βράδυ ήταν αρκετό για να κλείσουν οι πίστες προσγείωσης και απογείωσης.

Προβλήματα όμως και στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Μ25 όπου 400 φορτηγά και αυτοκίνητα είναι “κολλημένα” αφού οι δρόμοι έχουν κλείσει από την βαριά χιονόπτωση.


Οι Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα και προειδοποιεί τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Αρκετοί επιβάτες τρένου πέρασαν περίπου 6 ώρες μέσα σε αυτό όταν οι συρμοί ακινητοποιήθηκαν λόγο του χιονιού. Το τρένο αναχώρησε από την Γέφυρα του Λονδίνου για το Κεντ όμως έφτασε μετά από έξι ώρες. Αρκετοί επιβάτες κοιμήθηκαν μέσα σε αυτό περιμένοντας να δουν τι θα γίνει. Τελικά μετά από 6 ώρες το τρένο ξεκόλλησε και έφτασε στον προορισμό του.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας και σε Βέλγιο, Πολωνία, Ελβετία και Γερμανία που έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε κεντρικούς οδικούς άξονες.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_9825.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου