Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Στην Αθήνα ο Ιάπωνας συνθέτης Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι 4 και 5 Δεκεμβρίου 25 χρόνια μουσικής κινηματογραφικής μαγείας

Τρεις συναυλίες και ένα Μaster Class για τη σύνθεση μουσικής κινηματογράφου θα δώσει ο Ιάπωνας συνθέτης Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, που επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι είναι 25 χρόνια ενεργός συνθέτης στον χώρο του κινηματογράφου. Έχει συνθέσει εξαιρετικές μελωδικές συνθέσεις που δημιούργησαν ένα ολόκληρο νέο ρεύμα φίλων της κινηματογραφικής μουσικής κινηματογραφικών επιτυχιών.
Στις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, εκτός από τα γνωστά μουσικά του θέματα για τις Ασιατικές παραγωγές «2046», «Ιπτάμενα Στιλέτα», «In the Mood for Love» θα ακουστούν και θέματά του για δυτικές παραγωγές όπως τα Hannibal Rising, Incendiary αλλά και από το φιλμ του Τομ Φορντ A Single Man.
Τις μουσικές του Ουμεμπαγιάσι θα ερμηνεύσει στην πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση η νεοσυσταθείσα Ελληνική Ορχήστρα και Χορωδία "Oticons Orchestra & Choir", που δημιουργήθηκε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε συναυλίες με μουσική από τον κινηματογράφο και ξεχωριστές τηλεοπτικές παραγωγές.
Την Oticons Orchestra & Choir θα διευθύνει ο σημαντικότερος εν ενεργεία μαέστρος στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, Βέλγος, Dirk Brossé που έχει εμφανιστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου σε χώρους όπως το Royal Albert Hall και το Barbican Center του Λονδίνου, ενώ το 2009 επιλέχτηκε από τον συνθέτη John Williams για να διευθύνει την παγκόσμια περιοδεία του "Star Wars in Concert".
Την Oticons Orchestra & Choir πλαισιώνουν, ακόμα, ο Ελβετός βιρτουόζος των έθνικ πνευστών Sandro Friedrich και η Σαβίνα Γιαννάτου.
Πληροφορίες
Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, στις 19:30 και 22:00 & Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:30
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1902075

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου