Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ – Κίνηση πολιτών Μοσχάτου




Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010, στις 7.30 μ.μ στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Χαλκίδη 21) η «Μεσοποταμία – Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου» θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή και ζωγράφου Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, εμβληματικής φυσιογνωμίας της ρωσικής καλλιτεχνικής πρωτοπορίας και του Οκτώβρη με τίτλο: «….παρακαλώ να λείψουν τα κουτσομπολιά.
Τα απεχθανόταν φοβερά ο μακαρίτης
» από το γράμμα του πριν αυτοκτονήσει (στις 14 Απρίλη του 1930 ).
Η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σόνια Ιλίνσκαγια θα μιλήσει για «τον Μαγιακόφσκι του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου», ενώ στη σχέση του με τον κυβοφουτουρισμό θα αναφερθεί η εικαστικός Σοφία Αλεξανδρίδου.
Οι ηθοποιοί Βασιλική Ρούσου και Μελέτης Γεωργιάδης θα διαβάσουν ποιήματα του. Το εικαστικό μέρος (video-art) έχει επιμεληθεί η Σοφία Αλεξανδρίδου.
Το αφιέρωμα θα κλείσει με μια παρέμβαση λόγου, εικόνας και μουσικής: «Γιατί αυτοκτόνησε ο Μαγιακόφσκι;». Κείμενα και αφήγηση: Νάντια Βαλαβάνη. Αφήγηση και τραγούδι: Μπενέττα Οικονόμου.  Πιάνο: Κατερίνα Καραμπάτσα. Video-art: Περικλής Αντωνίου και Έλσα Τριβιζάκη. Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Σκλάβος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου