Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Μάχη στο ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής...

Από το press-gr

Γερά στο παιχνίδι και ο Λάμπρος Μίχος

Του Έκτορα Πηλού

Σκληρή αναμένεται η μάχη στο κυβερνών κόμμα για το «χρυσό χρίσμα» του πρώτου Περιφερειάρχη της χώρας που θα ηγηθεί της Αττικής μέχρι το 2014. Οι υποψηφιότητες μπορεί να λήγουν την Κυριακή το βράδυ, αλλά...

στην περίπτωση των Περιφερειών και ειδικά της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει σημασία η διαδικασία αλλά η ουσία και τελικά η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.
Το πρώτο στοιχείο που θα κρίνει εν πολλοίς τη συνέχεια, είναι αν θα προτιμηθεί κεντρικό πολιτικό πρόσωπο ή στέλεχος της αυτοδιοίκησης.
Στην πρώτη περίπτωση ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η Φώφη Γεννηματά (παίζει και για το Δήμο) ίσως και ο Κώστας Σκανδαλίδης, προηγούνται -αν και ο πρώτος δηλώνει ότι δεν τον αφορά η ιστορία.
Στη δεύτερη εκδοχή στην οποία ίσως τελικά καταλήξει ο πρωθυπουργός για να μην οδηγήσει το νέο θεσμό σε «μετωπική πολιτική αντιπαράθεση», υπάρχουν στο τραπέζι τα ονόματα των δύο πετυχημένων νομαρχών Γιάννη Σγουρού και Γιάννη Μίχα, ενώ τις τελευταίες μέρες πολλά στελέχη προτείνουν τον έμπειρο στα αυτοδιοικητικά Λάμπρο Μίχο, νυν βουλευτή και επί σειρά ετών δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας.
Ο Λάμπρος Μίχος, υπεύθυνος Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, έχει δουλέψει για τον «Καλλικράτη» στηρίζοντας ανοιχτά τον Γιάννη Ραγκούση, ενώ αυτό το διάστημα έχει «οργώσει» όλη την Ελλάδα μιλώντας για τη σημασία του εγχειρήματος, γεγονότα που τον βάζουν στο κάδρο των υποψηφίων με σημαντικές πιθανότητες να λάβει αυτός το χρίσμα.
Πάντως, η διαδικασία επιλογής Περιφερειαρχών θα ολοκληρωθεί γρήγορα, καθώς αφενός απαιτείται μεγάλη προετοιμασία, αφετέρου αυτό θα σημάνει αλλαγή ατζέντας, κάτι που θεωρεί αναγκαίο η κυβέρνηση αυτό το διάστημα.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/06/blog-post_9383.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου