Δευτέρα 24 Μαΐου 2010


Στην Ρώμη Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Του 2020...!!!


Η Ρώμη επικράτησε ανάμεσα σε 5 (!) Ιταλικές πόλεις που ήθελαν να διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς του 2020…

…Η Βενετία δεν κατάφερε να γίνει υποψήφια πόλη για τους Ολυμπιακούς του 2020. Αντί αυτής η Ρώμη θα διεκδικήσει το χρίσμα από Ιταλικής πλευράς. Δυσαρέσκεια προκάλεσε στην ιταλική Ολυμπιακή επιτροπή η υποψηφιότητα πέντε(!) πόλεων για το χρίσμα. Αν και η απόφαση βγαίνει το 2013 οι "μνηστήρες" είναι ήδη στιςεπάλξεις!

Αν και όπως δηλώνει ο υπεύθυνος της υποψηφιότητας της Βενετίας έγιναν τα πάντα η Ρώμη κέρδισε λόγω πολιτικών σκοπών. Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε σε ορισμένους Ιταλούς "αθάνατους" η πληθώρα υποψηφίων πόλεων! Εντυπωσιακή και η δήλωση του προέδρου της Ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής, Τζιάνι Πετρούτσι: "Στην επόμενη συνάντηση μας πρέπει να θέσουμε νέα κριτήρια για το ποιοί μπορούν να είναι υποψήφιοι για να κάνουν Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν δεν το κάνουμε θα γίνουν όσοι και οι πίτσες της Νάπολι!"

Πέρα από τη Ρώμη πολύ δυνατές υποψηφιότητες πρέπει να θεωρούνται αυτή της Νοτίου Αφρικής (αν όλα πάνε κατ' ευχήν στο επερχόμενο Μουντιάλ) της Ντόχα του Ντουμπάι αλλά και του Τόκιο. Ακόμη ενδιαφέρον έχουν δηλώσει οι Τούρκοι και η Κωνσταντινούπολη (μετά από 4 αποτυχημένες προσπάθειες το 2000,2004,2008 και 2012) η Μαδρίτη (η οποία έχει επίσης δύο αποτυχημένες υποψηφιότητες το 2012 και 2016) και η Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία.

http://the-blog-gr.blogspot.com/2010/05/2020.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου