Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Με ποια θέλει να χορέψει;

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα συμμετάσχει στο γνωστό ανά τον κόσμο show «Dancing With The Stars»…

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, για παρτενέρ του θέλει το γνωστό μοντέλο από την Παραγουάη, Λαρίσα, το οποίο κατάφερε να ξετρελάνει ακόμα και τον πρώην τεχνικό της Αργεντινής.



http://www.zougla.gr/

«Η καταστολή στη Λιβύη είναι η πιο αιματηρή»

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα του Βατικανού L' Osservatore Romano, η Λιβύη είναι «η χώρα του Μάγρεμπ, όπου η καταστολή της λαϊκής εξέγερσης φαίνεται να είναι η πιο αιματηρή».

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της με τίτλο: «Το αίμα του Λιβυκού λαού», η εφημερίδα σημειώνει ότι το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι κάλεσε την «πολεμική αεροπορία, και σύμφωνα με διάφορες πηγές, και μισθοφόρους».

Υπογραμμίζει επίσης ότι σε σχέση με την Τυνησία και την Αίγυπτο, όπου οι λαϊκές διαδηλώσεις ανάγκασαν τους ηγέτες να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, «η Λιβύη έχει μια ιστορία πάλης μεταξύ των φυλών, για λόγους τόσο εθνικούς όσο και θρησκευτικούς, και αυτοί θα μπορούσαν να επαληθευτούν και πάλι, συμβάλλοντας στο να γίνει η κατάσταση ακόμη πιο εκρηκτική». 



http://www.zougla.gr/

Έκτακτη ενίσχυση από το ΥΠΕΣ σε ΟΤΑ


Συνολικά 10 εκατ. ευρώ μοιράζονται σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να χορηγήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους Δήμους Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης για την κάλυψη λειτουργικών τους αναγκών.

Στο Δήμο Αθηναίων το ποσό της ενίσχυσης είναι 4 εκατ. ευρώ και από 3 εκατ. ευρώ στους Δήμους Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
 http://www.newsbeast.gr/

Ομορφιά και θέαμα στο Γέρακα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το All Star Day 2011. Οι παίκτριες της Α1 Γυναικών, προσέφεραν στον Γέρακα όμορφο θέαμα με τις ξένες να κερδίζουν τις ελληνίδες.


Διατηρώντας την παράδοση, οι Ξένες All Stars επικράτησαν των Ελληνίδων με 2-1 σετ (24-26, 26-24, 15-7) στο Champion All Star Day 2011 που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Γέρακα, με φιλάθλους όρθιους καθώς οι δύο κερκίδες είχαν γεμίσει! MVP της μεγάλης γιορτής η Μάγια Ογκνιένοβιτς.

Για να ξεκινήσει το πάρτι, χαμήλωσαν τα φώτα και έγινε η παρουσίαση των δύο ομάδων… Ευαγγελία Χαντάβα (Ολυμπιακός), Εύη Κυριακίδου (Ολυμπιακός), Ελένη Ιχτιάρη (Κερατέα), Μαρία Νομικού (Ηρακλής Κηφισιάς), Νικολέτα Κουτουξίδου (ΑΕΚ), Ελένη Κιόση (Ανατόλια), Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός), Αλίκη Κωνσταντινίδου (Πειραματικό), Αριστέα Γιακούμπ (Ηρακλής), Ιωάννα Βλάχου (Ανατόλια), Ευαγγελία Τσίμα (Μαρκόπουλο), Αρετή Κονόμη (Μαρκόπουλο), Ευαγγελία Χρήστου (Πανελλήνιος). Προπονητές οι Τάκης Φλώρος και Θανάσης Στράντζαλης.

Ακολούθησαν οι… Μπριζίτκα Μόλναρ (Παναθηναϊκός), Τάμι Μαχόν (Παναθηναϊκός), Γέλενα Μλαντένοβιτς (Παναθηναϊκός), Έλενα Κόλεβα (Ολυμπιακός), Γιάνα Σιμάνκοβα (Μαρκόπουλο), Κάταλιν Κις (ΑΕΚ), Μάγια Ογκνιένοβιτς (Ολυμπιακός), Σόνια Μποροβίντσεκ (ΑΕΚ), Σουζάνα Γιόζα (Ηρακλής), Εμιλία Νίστρομ (Πανιώνιος), Μάρτα Νιέβα (Κερατέα), Ροσίτα Γιάνεβα (Ανατόλια), Βέσνα Γέλιτς (Πανελλήνιος), Μίλκα Ντα Σίλβα (Μαρκόπουλο). Προπονητές οι: Γιάννης Νικολάκης και Τέλης Σωτήρχος.

Διαιτητές ήταν η Ειρήνη και Λεμονιά Μουλά, επόπτριες οι Μαρία Οικονόμου και Αικατερίνη Σωμαράκη και γραμματεία η Ναταλία Εμμανοηλίδη. Τις απονομές στις δύο ομάδες έκαναν τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Θανάσης Ρέρρας και Νεκτάριος Χαλβατζής.

Τιμητική πλακέτα για την φιλανθρωπική προσφορά της απονεμήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΕΟΠΕ, Γιάννη Στουραϊτη στη Μαρί Κυριακού, η οποία απουσίαζε και το βραβείο παρέλαβε η κ. Νικολάου, αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Με αγάπη».

Επίσης, τιμήθηκε για την προσφορά του στη διοργάνωση ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος. Την πλακέτα παρέλαβε από τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Παναγιώτη Σιδέρη η αντιδήμαρχος Ειρήνη Κουνενάκη. Αναμνηστικό δόθηκε και στον Όμιλο Φίλων Γέρακα για τη συνεισφορά τους.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, Κώστας Ψαρουδάκης τίμησε τον παράγοντα Βαγγέλη Κωβαίο, ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας βράβευσε τον προπονητή Σταύρο Νάτση, η αντιδήμαρχος Παλλήνης Ειρήνη Κουνενάκη την Τασούλα Πολυζώη και ο βουλευτής περιφέρειας Αττικής, Παντελής Ασπραδάκης την Έφη Σφυρή.

Πρώτη στο σερβίς η Παπαφωτίου

Στον διαγωνισμό για το καλύτερο σερβίς, τοποθετήθηκε ένα μεγάλο μπαλόνι στη μία γωνία του απέναντι τερέν και οι αθλήτριες έπρεπε να στοχεύσουν εκεί. Αυτή που είχε καλύτερο… σημάδι ήταν η Αθηνά Παπαφωτίου.

Η πασαδόρος του Παναθηναϊκού βαθμολογήθηκε από την κριτική επιτροπή με 9, 8, 9, 9 και άφησε πίσω τις τις Μάγια Ογκνιένοβις (8, 8, 8, 8), Γιάνα Σιμάνκοβα (7, 7, 8, 8) και Ευαγγελία Χρήστου (8, 8, 8, 8).

Καλύτερη η Γιάνεβα

Ροσίτσα Γιάνεβα, Σουζάνα Γιόζα, Ευαγγελία Χαντάβα και Ελένη Κιόση συμμετείχαν στον διαγωνισμό της καλύτερης επίθεσης με πασαδόρους οι μεν ξένες την Μάγια Ογκνιένοβιτς και οι Ελληνίδες την Νικολέτα Κουτουξίδου.

Στην κριτική επιτροπή η Έφυ Σφυρή, η Τασούλα Πολυζώη, η διαιτητής Λεμονιά Μουλά και μία κοπέλα από το κοινό, η Σοφία!

Νικήτρια αναδείχθηκε η Ροσίτσα Γιάνεβα από το Ανατόλια που βαθμολογήθηκε με 9, 10, 9, 10. Ήταν μάλιστα η μόνη που πήρε 10άρια! Η Γιόζα είχε 8, 7, 8 και 8, η Χαντάβα 8, 9, 8, 8 και η Κιόση που την… απείλησε, 9, 9, 9, 9!



http://www.gazzetta.gr/

Διάγγελμα Καντάφι από στιγμή σε στιγμή – Φήμες πως θα ανακοινώσει τη μεταβίβαση της εξουσίας

 Θα ανακοινώσει τη μεταβίβαση εξουσιών σε τοπικές κυβερνήσεις σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια
- 560 οι νεκροί από την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με την αντιπολίτευση, 62 μόνο στην Τρίπολη
- 1.400 άνθρωποι αγνοούνται
- Έκλεισαν τα εμπορικά λιμάνια, καταστράφηκαν οι διάδρομοι του αεροδρομίου στη Βεγγάζη

«Ο στρατηγός Καντάφι θα μιλήσει στο λαό της Λιβύης, στην Πράσινη Πλατεία», μετάδωσε το κρατικό κανάλι της χώρας. Μεταδόθηκαν επίσης εικόνες από την πλατεία, όπου μικρός αριθμός διαδηλωτών βρίσκεται ήδη στην πλατεία. Επικαλούμενο την ίδια πηγή, το Sky News μετέδωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης θα ανακοινώσει πως μεταβιβάζει την εξουσία.

Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, θα αναθέσει την εξουσία σε τοπικές κυβερνήσεις και θα τους παραχωρήσει και τον έλεγχο των προϋπολογισμών τους.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η ακριβής ώρα του διαγγέλματος Καντάφι. Σημειωτέον ότι τη Δευτέρα, η ομιλία του προς το λαό προαναγγέλλονταν επί πέντε ώρες. Και όταν τελικά εμφανίστηκε, το διάγγελμά του είχε διάρκεια 26 δευτερόλεπτα.

Και μάλιστα στα αυτά 26 δευτερόλεπτα, ο επί 42 χρόνια μονάρχης της Λιβύης δεν αναφέρθηκε καν στην απόφασή του να βομβαρδίσει τον ίδιο του το λαό! Και αυτό εξόργισε ακόμη περισσότερο τους διαδηλωτές. Μάλιστα, ακόμη και κόσμος που δε μένει στην πρωτεύουσα, μετέβη στην Τρίπολη για να ενωθεί με τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, η εμφάνιση Καντάφι χαροποίησε τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές, που δηλώνουν πως δε θέλουν ο Καντάφι, αλλά να μείνει στη χώρα έτσι ώστε να μπορέσουν, όταν πέσει η κυβέρνηση του, να τον δικάσουν.

Η κατάσταση στη χώρα παραμένει έκτος ελέγχου. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Καντάφι, 560 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων.

Tο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι μόνο στην Τρίπολη, από την Κυριακή και μετά έχουν χάσει τη ζωή τους 62 άνθρωποι. Κατά την αντιπολίτευση, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 560, ενώ αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων, μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια.


newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_8310.html

Αψιμαχίες Βενιζέλου – ΝΔ για τις κρίσεις των αξιωματικών


Λίγα 24ωρα πριν από την επίσημη έναρξη των τακτικών ετήσιων κρίσεων των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα … στη ΝΔ και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι «εχθροπραξίες» ξεκίνησαν μετά την προειδοποίηση στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να μην αξιολογηθούν τα μόνιμα στελέχη του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας με κομματικά κριτήρια.
Με επιστολή που απέστειλε την Τρίτη στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καταγγέλει τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «επιχείρησαν να παρέμβουν στις διαδικασίες των ετήσιων κρίσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που διενεργούνται κατά νόμον το Μάρτιο» και κάνει λόγο για «θεσμικά, δηλαδή συνταγματικά και δημοκρατικά αδιανόητη «προειδοποίηση», που δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού προς τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς αυτή κατά νόμον έχει την ευθύνη της αξιολόγησης των στελεχών».
Αφού διευκρινίζει ότι «η κυβέρνηση έχει εκ του Συντάγματος και του νόμου την αρμοδιότητα  της επιλογής των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων», ο κ. Βενιζέλος αναρωτιέται «τι νόημα έχει συνεπώς αυτή η «προληπτικού» χαρακτήρα δήλωση των εκπροσώπων του κόμματος σας;» και θέτει σκληρά ερωτήματα στον πρόεδρο της ΝΔ.
«Το κόμμα σας γνωρίζει τα πολιτικά φρονήματα και τις κομματικές προτιμήσεις κάθε αξιωματικού; Έχει καταταγμένα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με αδιαφανή και μη νόμιμα κριτήρια και με βάση αυτά τα στοιχεία αποφαίνεται πολιτικά εντός και εκτός Βουλής;» αναφερει μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος στην επιστολή του, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να δώσει οδηγίες «για την άμεση επανόρθωση του ατοπήματος».
Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, και οι αναπληρωτές του, κ.κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Στέφανος Γκίκας, είχαν προβεί σε κοινή δήλωση, στην οποία αναφέρονταν «στην περσινή εμπειρία των πρωτοφανών κομματικών κρίσεων» και έκαναν λόγο για «πρωτοφανή κομματική άλωση των Ε.Δ. με τις επαναφορές στην ενέργεια γνωστών κομματικών αποστράτων, τις δυσμενείς κρίσεις πολλών άξιων αξιωματικών και τις αποστρατείες ικανότατων και εμπειρότατων στελεχών», προειδοποιώντας παραλλήλως την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Άμυνας ότι δεν θα ανεχτούν «νέες κομματικές παρεμβάσεις στην Επετηρίδα των Αξιωματικών και αναξιοκρατικές κρίσεις».
Πρέπει να σημειωθεί ότι στις ετήσιες τακτικές κρίσεις του 2010 είχαν επανέλθει στην ενεργό υπηρεσία αρκετοί απόστρατοί αξιωματικοί με το βαθμό του ανωτάτου (δεν εξετάζουμε το αν τα στελέχη αυτά είχαν συνταξιοδοτηθεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ με κομματικά κριτήρια), μεταξύ των οποίων και ο αξιωματικός που επανήλθε και τοποθετήθηκε από τον κ. Βενιζέλο διευθυντής στο στρατιωτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Βενιζέλου προς τον κ. Σαμαρά: http://www.mod.mil.gr/el/enimerosi/anakoinosis-typou/3733-epistoli-yetha-pros-proedro-nd.html
Ολόκληρη η δήλωση του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ: http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=71120&Itemid=309
protothema
http://troktiko.eu/

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ 2011






































































































































http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201











«Δεν παίξαμε καλά»


Ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος εμφανίστηκε απογοητευμένος από τα επεισόδια που ακολούθησαν τη λήξη του παιχνιδιού, δηλώνοντας ότι δεν του άρεσε καθόλου ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη του Ολυμπιακού.
 «Είχα πει ότι ήθελα να τους βάλουμε όσα περισσότερα γκολ γίνεται. Όμως να είμαστε ντόμπροι, δεν αξίζαμε τη νίκη, τέλος. Δεν παίξαμε καλά. Δεν το χάρηκα καθόλου».
http://www.zougla.gr/

Mία «κούκλα» από την Κύμη

Είναι ξανθιά, διάσημη, sexy και κατάγεται από την Κύμη. Πρόκειται για την Λίνα Σακκά.Η γοητευτική ηθοποιός γεννήθηκε στην Κύμη και όπως λέει σε συνεντεύξεις της κατά τύχη, μετακόμισε στην Αθήνα.

Το πραγματικό της όνομα είναι Ευαγγελία ενώ της αρέσει πολύ η Κύμη αν και τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολο να την επισκέπτεται συχνά λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων.

Η Λίνα αυτή την περίοδο σκίζει πρωταγωνιστώντας στην σειρά «Κούκλες» και υποδύεται την Κατερίνα που είναι μεταφράστρια βιβλίων, είναι μάνα, είναι σύζυγος, είναι νοικοκυρά, είναι καλή φίλη για την παρέα της. 



ΠΗΓΗ:evianews
http://www.zougla.gr/

Αλλαγές σε στρατιωτικά επιδόματα στο νέο φορολογικό

Αναπροσαρμογές σε μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (ΜΤΣ, ΜΤΝ και ΜΤΑ) προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου το μέρισμα του κυρίως ασφαλισμένου μεταβιβάζεται στην ορφανική οικογένεια, στα ποσοστά που μεταβιβάζεται και η κύρια σύνταξη, σε ποσοστό ανάλογο της εκάστοτε συντάξεως του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι θα μεταβιβάζεται αντί για το 100% του μερίσματος περίπου το 70%.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο «με τον τρόπο αυτό, αφενός επιτυγχάνεται προσαρμογή της νομοθεσίας των τριών Ταμείων στις ισχύουσες στο Δημόσιο ασφαλιστικές αντιλήψεις και αφετέρου βελτίωση της βιωσιμότητάς τους με την ορθολογικοποίηση των παροχών».

Επίσης, προβλέπεται ότι χηρεύουσες οικογένειες που είχαν δικαιωθεί ολόκληρο το μέρισμα του κυρίως ασφαλισμένου θα διατηρήσουν το μέρισμα αυτό ως προσωπική διαφορά μέχρι συμψηφισμού του, με μελλοντικές αυξήσεις του μερίσματος.

Με τη ρύθμιση αυτή θα τύχουν περίπου ίσης μεταχείρισης οι νέες ορφανικές οικογένειες με τις παλαιότερες.

Ακόμη το βοήθημα πένθους που καταβάλλουν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, το οποίο δεν συναρτάται με καμιά ανταποδοτικότητα, μειώνεται από τα δεκαπέντε σε δέκα μηνιαία μερίσματα του κυρίως ασφαλισμένου θανόντος.



http://www.zougla.gr/

Τουλάχιστον 65 οι νεκροί στη Νέα Ζηλανδία


Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί

Ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που έπληξε σήμερα την πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 65 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο πρώθυπουργός της χώρας Τζον Κι, ο οποίος προέβλεψε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Η πόλη θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με κτίρια να έχουν καταρρεύσει και εγκλωβισμένους να υπάρχουν κάτω από τα ερείπια. Στο πλευρό της Νέας Ζηλανδίας τάσσεται η Αυστραλία με την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρν να δηλώνει διατεθειμένη να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί η χώρα.
http://www.newsbeast.gr/

Ανακαινίζεται το Μουσείο στη Στοά του Αττάλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στη Στοά του Αττάλου, που έχουν σκοπό την ανακαίνιση του πάνω ορόφου της Στοάς και το άνοιγμά τους στο κοινό.Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την ψηφιοποίηση του υλικού από τις ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, σύγχρονα αρχιτεκτονικά στοιχεία του ανακαινισμένου κτιρίου θα καθαριστούν και το διαχωριστικό που χωρίζει την ανοικτή κιονοστοιχία από τα γραφεία και τις αποθήκες θα αντικατασταθεί με ένα νέο διαφανές.

Αυτό θα επιτρέψει στους επισκέπτες να βλέπουν τις περιοχές όπου αποθηκεύονται οι αρχαιότητες.

Επιπλέον, ένας εκθεσιακός χώρος θα δημιουργηθεί στην ανοικτή κιονοστοιχία του ορόφου για να προβληθούν επιπλέον ευρήματα από τις αποθήκες του μουσείου.

Αυτό θα διπλασιάσει ουσιαστικά το μόνιμο εκθεσιακό χώρο προσιτό στο κοινό και θα παρέχει ένα χώρο για προσωρινές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και διαλέξεις.

Ένας δεύτερος στόχος του έργου είναι η ψηφιοποίηση του υλικού από τις ανασκαφές της Αρχαίας Αγοράς.

Όλα τα υλικά που ανακτώνται από τα σχεδόν 80 χρόνια της ανασκαφής στην Αρχαία Αγορά είναι αποθηκευμένα στη Στοά του Αττάλου, καθιστώντας το μοναδικό ερευνητικό κέντρο.

Για κάθε αντικείμενο υπάρχει αναφορά στην πηγή της ανασκαφής και το πλαίσιο στο οποίο βρέθηκε. Υπάρχουν αρχεία που πληροφορούν για το που, το πότε και με ποια άλλα αντικείμενα βρέθηκε ένα εύρημα, τα οποία έχουν συχνά σημαντικές επιπτώσεις στην κατανόηση μας για την ημερομηνία και τη χρήση οποιουδήποτε κομματιού.

Ο τρίτος στόχος του έργου θα είναι η δημιουργία ενός ενιαίου ολοκληρωμένου και συνεκτικού ψηφιακού αρχείου όλων των αρχαιολογικών πόρων στην Αρχαία Αγορά: από τις βάσεις δεδομένων των αρχαιοτήτων, τις φωτογραφίες, καθώς και αρχιτεκτονικά σχέδια, μέχρι τα τρέχοντα δεδομένα ανασκαφών, εκθέσεις και εκδόσεις.

Αυτό το ψηφιακό αρχείο θα είναι αναζητήσιμο και προσβάσιμο από οπουδήποτε, ελεύθερα διαθέσιμο στο κοινό, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σπουδαστές του κλασικού κόσμου, και τις κοινότητες των θαυμαστών του κλασικού κόσμου παντού.

Το έργο αποτελεί συνεργασία της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και της Α’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Έχουν ήδη προκηρυχθεί διαφορετικοί διαγωνισμοί για την υλοποίηση του έργου, ενώ ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του τεύχους προκήρυξης για το διαγωνισμό της ψηφιοποίησης.

Παράλληλα, ετοιμάζεται ο μεγάλος όγκος του υλικού που θα ψηφιοποιηθεί, με τη συγγραφή των απαραίτητων προδιαγραφών να έχει ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, προχωράει η συντήρηση των γλυπτών του Μουσείου της Στοάς του Αττάλου. Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί και συντηρηθεί 35 λίθινα εκθέματα επί συνόλου 56 και βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός των άλλων 19 έργων. Επίσης, έχουν καθαριστεί 24 από τις 33 πώρινες βάσεις των γλυπτών που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η μουσειογραφική μελέτη για την επανέκθεση των γλυπτών στον άνω όροφο της Στοάς.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012. 



tanea
http://sarotiko.blogspot.com/

Ο Καντάφι βομβάρδισε την πρωτεύουσα

Μαχητικά αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν για να βομβαρδίσουν αμάχους στην πρωτεύουσα Τρίπολη, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ο πρεσβευτής της Λιβύης στην Ινδία, ο οποίος παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων.

"Κάνω έκκληση στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Τώρα είναι η ώρα να είμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς για να προστατεύσουμε το λαό της Λιβύης", είπε στο Ρόιτερς από το Νέο Δελχί ο Αλι αλ-Εσάουι.
Ο Εσάουι, ο οποίος είπε ότι παραιτήθηκε εξαιτίας της άνευ προηγουμένου βίας κατά του λαού της ΛΙβύης, πρόσθεσε ότι περιμένει κι άλλες παραιτήσεις διπλωματών αν συνεχιστεί η βία.
"Η πτώση του (Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ) Καντάφι είναι η απαίτηση του λαού στους δρόμους", είπε ο ίδιος.

NEWSDAY

http://sarotiko.blogspot.com/

Επτά σημεία αντίδρασης των «πρασίνων» Παναθηναϊκός: Πάει στην UEFA και καταθέτει πρόταση μομφής κατά Μαρινάκη


Ο Παναθηναϊκός στέλνει (μέσω της ΕΠΟ) στην UEFA φάκελο που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και οπτικοακουστικό υλικό των γεγονότων του σαββατιάτικου ντέρμπι, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΠΑΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του του. Παράλληλα, θα κατατεθεί στη Σούπερ Λίγκα πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, την πρόσκληση του οποίου για συνάντηση κορυφής, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι, απέρριψε η “πράσινη” ΠΑΕ. Με δήλωσή του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία»
Ο Δημήτρης Γόντικας, πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Παναθηναϊκού, κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει το Σάββατο το ΟΑΚΑ (με τον Ατρόμητο) και να στηρίξει τους παίκτες, για τους οποίους τόνισε ότι είναι οι “ηθικοί νικητές του ντέρμπι”, ενώ παρέθεσε τις επτά θέσεις στις οποίες συμφώνησαν τα μέλη του ΔΣ  (από το οποίο απουσίαζαν και πάλι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας). Παράλληλα, απέρριψε την πρόσκληση του προέδρου του Ολυμπιακού για συνάντηση κορυφής, ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρξει επίσημη απάντηση με ανακοίνωση της ΠΑΕ.
Τα “7 σημεία αντίδρασης” στα οποία συμφώνησαν τα μέλη του ΔΣ:
1.Υπάρχει από το ΔΣ η έκφραση συγχαρητηρίων στους παίκτες μας, που τους θεωρούμε ηθικούς νικητές.
2.Έχουμε απαιτήσει την οριστική διαγραφή των διαιτητών, του παρατηρητή και του τέταρτου.
3.Θα σταλεί ένας πλήρης φάκελος στην ΕΠΟ, που θα περιλαμβάνει όλο το υλικό, που θα κοινοποιηθεί στην UEFA για να επιληφθεί του θέματος.
4.Θα συγκληθεί ΔΣ της Σούπερ Λίγκας για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του προέδρου.
5.Θα καταθέσουμε σύντομα προτάσεις για το ποδόσφαιρο, με τη συνεργασία άλλων ΠΑΕ που έχουν δηλώσει πρόθεση να συμμετέχουν.
6.Ξεκίνησαν οι ποινικές διαδικασίες σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο.
7.Όλο το ΔΣ, αλλά και οι παίκτες μας κάνουν έκκληση στον κόσμο να είναι συνολικά στο γήπεδο στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Είναι οι ηθικοί νικητές και αξίζουν την αναγνώριση από τους φιλάθλους μας».
Γ. Βαρδινογιάννης: “Τέλος με τη φαρσοκωμωδία”
Σχεδόν 45 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ (συνολικά κράτησε 1,5 ώρα), ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Βαρδινογιάννης, αποχώρησε και κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΠΑΕ έκανε λόγο για φαρσοκωμωδία. Ακόμα, τόνισε ότι τα πρώτα χρόνια ύπαρξης της Σούπερ Λίγκας ήταν απλά ένα φωτεινό διάλειμμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο επέστρεψε στο παρελθόν του.
περισσότερα http://www.enet.gr/

Γενική απεργία την Τετάρτη


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και στις μειώσεις μισθών
Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις έχουν ήδη ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αναμένονται αρρυθμίες, καθώς τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία αναμένεται να ακινητοποιηθούν για όλο το διάστημα της ημέρας. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργεί μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ αναμένεται η απόφαση των εργαζομένων στο μετρό. Όσον αφορά στο τραμ, δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 6 το πρωί και από τις 12 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν στις πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, αφού η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης.
Κλειστές θα παραμείνουν και οι τράπεζες καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι δικηγόροι ενώ η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων, εκτός Αθηνών και Πειραιώς, αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής μέχρι την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως. Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια.
Στην πανελλαδική απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) οι οποίοι θα προχωρήσουν σε δυο στάσεις εργασίας. Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Περισσότερα http://www.enet.gr/

ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ, Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ ΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ


Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού και της κατανάλωσης ζωικών τροφίμων θα έχει κάνει τον πλανήτη «αγνώριστο» το 2050, προειδοποιεί η WWF και άλλοι επιστήμονες. Σύμφωνα με προβλέψεις του ΟΗΕ, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει φέτος τα επτά δισεκατομμύρια, πριν σταθεροποιηθεί τελικά στα εννέα δισεκατομμύρια γύρω στα μέσα του αιώνα...


Για να ταΐσουμε όλα αυτά τα στόματα, «θα πρέπει να παράξουμε τα επόμενα 40 χρόνια όσα τρόφιμα είχαμε παράξει τα τελευταία 8.000 χρόνια» δήλωσε ο Τζέισον Κλέι της WWF.

Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, «μέχρι το 2050 ο πλανήτης μας δεν θα είναι πια αναγνωρίσιμος» προειδοποίησε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης.

Η αύξηση του πληθυσμού θα επιδεινώσει το πρόβλημα της εξάντλησης των φυσικών πόρων, συμφώνησε ο Τζον Κάστερλαϊν, διευθυντής της Πρωτοβουλίας Πληθυσμιακής Έρευνας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο.

Σημαντικό πρόβλημα, κατά τον ίδιο, είναι και η προβλεπόμενη αύξηση των εισοδημάτων, τα οποία αναμένεται να τριπλασιαστούν τα επόμενα 40 χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο και να πενταπλασιαστούν στις χώρες που θεωρούνται σήμερα αναπτυσσόμενες.

Το πρόβλημα είναι ότι η αύξηση του εισοδήματος οδηγεί συνήθως και σε αύξηση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων, των οποίων η παραγωγή απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας και πρώτων υλών.

H παραγωγή ενός κιλού κρέατος απαιτεί γύρω στα επτά κιλά τροφής σε σπόρους, ενώ για την παραγωγή ενός κιλού τυριού ή αβγών χρειάζονται τρία με τέσσερα κιλά, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδικοί που συμμετείχαν στο συνέδριο.

«Περισσότεροι άνθρωποι, περισσότερο χρήμα, ο ίδιος πλανήτης» σχολίασε ο Τζον Κλέι της WWF.

Σύμφωνα με τον Τζον Κάστερλαϊν, η μόνη λύση είναι να ανακόψουμε την παγκόσμια πληθυσμιακή έκρηξη: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ελαχιστοποιήσουμε την αύξηση του πληθυσμού, και ο μόνος βιώσιμος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι μέσω του αποτελεσματικού οικογενειακού προγραμματισμού» είπε.

http://fimotro.blogspot.com/

Νέα κινητοποίηση Σε 48ωρη απεργία οι εκπαιδευτικοί, συγκέντρωση το πρωί στα Προπύλαια


Αθήνα
Σε 48ωρη απεργία έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, λόγω της μείωσης στις αποδοχές τους, αλλά και στις δαπάνες για την Παιδεία.

Οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11 το πρωί της Τρίτης και θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων δασκάλων και καθηγητών υπερψηφίστηκε από τους προέδρους των τοπικών ενώσεων των καθηγητών, ενώ οι εκπαιδευτικοί απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Νέα γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Συγχρόνως αποφασίστηκε ενημερωτική εκστρατεία, με θέμα τις επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.in.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-"ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ"


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ « ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ » ΕΘΕΣΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.  

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ .

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ –ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ




ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ


           Εδώ και 24 ημέρες 287 μετανάστες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα (μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ) και στο ΕΚ Θεσσαλονίκης, γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.
Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας – χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.
          Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.
      Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου  εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος.
            Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας, να προχωρήσει στη νομιμοποίηση αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής, από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.


Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 79-71(32-28) ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Ά ΕΣΚΑΝΑ


Αποκριάτικο Ξεφάντωμα…




Την ετήσια αποκριάτικη χοροεσπερίδα του θα πραγματοποιήσει ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος της Πάτρας στο κέντρο «ΑΚΤΑΙΟΝ» Πατρών Πύργου 94-96 Παραλία Πατρών, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δ.Σ. του  Συλλόγου, τηρώντας το έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και ένα ανεπανάληπτο αποκριάτικο ξεφάντωμα. Άλλωστε οι αποκριάτικοι χοροί του Π.Σ. αναδεικνύονται κάθε φορά στο μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της Αποκριάς στην Πάτρα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Π.Σ. ενώ θα πάρουν μέρος τα χορευτικά τμήμα του Συλλόγου.
Μάλιστα σε αυτή την εκδήλωση τα χορευτικά τμήματα θα παρουσιάσουν αποκριάτικα δρώμενα, λαϊκούς και ευρωπαϊκούς χορούς και πολλές, πολλές εκπλήξεις. 
Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι καλλιτέχνες του κέντρου που θα απογειώσουν το κέφι με το λαϊκό και αποκριάτικο ρεπερτόριό τους.
Το Δ.Σ. του  Συλλόγου υπόσχεται ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι και καλεί τα μέλη με τους φίλους του να συμμετάσχουν.
Προσκλήσεις διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ. και στα γραφεία του Συλλόγου Παπαδιαμαντοπούλου 17Α . περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 2610 272722 από 6μμ έως 10 μμ και στο κιν. 6972 296949.