Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αλλαγές σε στρατιωτικά επιδόματα στο νέο φορολογικό

Αναπροσαρμογές σε μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (ΜΤΣ, ΜΤΝ και ΜΤΑ) προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου το μέρισμα του κυρίως ασφαλισμένου μεταβιβάζεται στην ορφανική οικογένεια, στα ποσοστά που μεταβιβάζεται και η κύρια σύνταξη, σε ποσοστό ανάλογο της εκάστοτε συντάξεως του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι θα μεταβιβάζεται αντί για το 100% του μερίσματος περίπου το 70%.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο «με τον τρόπο αυτό, αφενός επιτυγχάνεται προσαρμογή της νομοθεσίας των τριών Ταμείων στις ισχύουσες στο Δημόσιο ασφαλιστικές αντιλήψεις και αφετέρου βελτίωση της βιωσιμότητάς τους με την ορθολογικοποίηση των παροχών».

Επίσης, προβλέπεται ότι χηρεύουσες οικογένειες που είχαν δικαιωθεί ολόκληρο το μέρισμα του κυρίως ασφαλισμένου θα διατηρήσουν το μέρισμα αυτό ως προσωπική διαφορά μέχρι συμψηφισμού του, με μελλοντικές αυξήσεις του μερίσματος.

Με τη ρύθμιση αυτή θα τύχουν περίπου ίσης μεταχείρισης οι νέες ορφανικές οικογένειες με τις παλαιότερες.

Ακόμη το βοήθημα πένθους που καταβάλλουν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, το οποίο δεν συναρτάται με καμιά ανταποδοτικότητα, μειώνεται από τα δεκαπέντε σε δέκα μηνιαία μερίσματα του κυρίως ασφαλισμένου θανόντος.



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου