Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


Στρατιωτικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών στη Λιβύη, σύμφωνα αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς: «Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αδιανότητο. Πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα βομβαρδίζουν αδιακρίτως τη μία περιοχή μετά την άλλη. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί νεκροί» αναφέρουν χαρακτηριστικά...
«Όποιος κινείται, ακόμη και αν βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο, θα τον χτυπήσουν».
Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χαγκ μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι εγκατέλειψε τη χώρα και βρίσκεται εν πτήσει για τη Βενεζουέλα.

Ο Γουίλιαμ Χαγκ από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται είπε σε δημοσιογράφους: «Με ρωτήσατε νωρίτερα εάν ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται στη Βενεζουέλα».

» Δεν έχω πληροφορίες ότι είναι εκεί, αλλά έχω δει ορισμένες πληροφορίες που δείχνουν ότι βρίσκεται καθ' οδόν για την περιοχή».

Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες έσπευσε να αρνηθεί ότι ο Μ.Καντάφι οδεύει προς την Βενεζουέλα.

Ο Λίβυος ηγέτης έχει δεχθεί έντονες πιέσεις μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Νωρίτερα σήμερα, η Διεθνής Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH) ανακοίνωσε ότι πόλεις της Λιβύης, ανάμεσά τους η Βεγγάζη, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών μετά τις αυτομολήσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του στρατού.

Η Ομοσπονδία ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών από την αρχή της εξέγερσης στη Λιβύη σε 300 με 400.

«Πολλές πόλεις έπεσαν, κυρίως στην ανατολική χώρα. Στρατιωτικοί πήραν το μέρος» των εξεγερμένων κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρόεδρος του FIDH Ζουαχάιρ Μπελχάσεν, αναφερόμενη κυρίως στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών.

http://fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου