Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Γενική απεργία την Τετάρτη


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και στις μειώσεις μισθών
Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις έχουν ήδη ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αναμένονται αρρυθμίες, καθώς τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία αναμένεται να ακινητοποιηθούν για όλο το διάστημα της ημέρας. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργεί μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ αναμένεται η απόφαση των εργαζομένων στο μετρό. Όσον αφορά στο τραμ, δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 6 το πρωί και από τις 12 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν στις πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, αφού η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης.
Κλειστές θα παραμείνουν και οι τράπεζες καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι δικηγόροι ενώ η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων, εκτός Αθηνών και Πειραιώς, αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής μέχρι την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως. Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια.
Στην πανελλαδική απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) οι οποίοι θα προχωρήσουν σε δυο στάσεις εργασίας. Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Περισσότερα http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου