Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Απόφαση-δικαίωση για απολυμένη μητέρα από τον Άρειο Πάγο



Μία απόφαση που προστατεύει τη μητρότητα εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, καθώς έκρινε άκυρη καικαταχρηστική την απόλυση εργαζόμενης μητέρας.

Η περιπέτεια για τη νεαρή γυναίκα άρχισε μετά την απόκτηση του πρώτου της παιδιού. Ο εργοδότης της, αποφάσισε να της ανοίξει την "πόρτα" της ανεργίας, με το σκεπτικό ότι, λόγω του νεαρού της ηλικίας της, θα μπορούσε να ξαναμείνει έγκυος στο μέλλον.

Η γυναίκα που εργαζόταν ως βοηθός μικροβιολόγου το Νοέμβριο του 2004 έμεινε έγκυος και λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στην εγκυμοσύνη της, παρέμεινε κλινήρης, καθ' όλη τη διάρκεια της κύησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου: "Τόσο η εγκυμοσύνη της ενάγουσας, όσο και η γέννηση του τέκνου της και οι συνέπειες της μητρότητας, σχετικά με το χρόνο απασχόλησής της, δηλαδή να μην εργάζεται για περίπου επτά μήνες και να λαμβάνει πλήρεις αποδοχές και στη συνέχεια να εργάζεται με μειωμένο ωράριο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να μη μειώνονται αντίστοιχα οι αποδοχές της, δημιούργησαν δυσαρέσκεια στο γιατρό εργοδότη της και εμπάθεια στο πρόσωπό της, λαμβανομένου υπόψη ότι λόγω της ηλικίας της υπήρχε πιθανότητα να καταστεί ξανά έγκυος στο μέλλον". 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/107502/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου