Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ποδηλατόδρομος Μοσχάτου..θυμίζει ευρωπαικό ποδηλατόδρομο...

Ποδηλατόδρομος Μοσχάτου
Αν και έχει μήκος μόνο ένα χιλιόμετρο περίπου, μας κάνει να χαιρόμαστε γιατί επιτέλους συναντάμε στην Αθήνα ό,τι θαυμάζουμε στις Ευρωπαϊκές πόλεις. Μας προτρέπει επίσης να φανταζόμαστε τις αθηναϊκές γειτονιές…κάπως αλλιώς, με αντίστοιχους τέτοιους ποδηλατοδρόμους., έτσι που να είναι αναμφίβολα πιο όμορφες αλλά και βιώσιμες.

Για να φτάσετε εκεί:

Φορτώστε το ποδηλατάκι σας στον ηλεκτρικό και κατεβείτε στην Καλλιθέα. Μόλις αποβιβαστείτε από τον σταθμό, κάντε δεξιά στα σκαλάκια που βρίσκονται απέναντι από τον «Γρηγόρη» και ακολουθείστε τον πεζόδρομο της οδού Πατριάρχου Γρηγορίου.

Στο 2ο στενό στρίψτε αριστερά στην οδό Φορνέζη και στο τέρμα της, βρίσκεστε στο ποτάμι (Ιλισσός). Εδώ ξεκινά ο ποδηλατόδρομος, στην οδό Σαλαμίνος, η οποία στη συνέχεια θα μετονομαστεί σε Ιλισσού. Προσέξτε ένα ροζ σπιτάκι με κήπο που εξέχει στο δρόμο: τι καλά θα ήταν αν η πόλη μας είχε περισσότερο χρώμα – φανταστείτε τις πολυκατοικίες βαμμένες με διάφορα χρώματα, δε θα ήταν πιο ωραία;.Όταν τελειώνει ο ποδηλατόδρομος, σας προτείνουμε να συνεχίσετε ως το τέλος της οδού Ιλισσού. Είναι ήσυχος δρόμος, χωρίς μεγάλη έλευση αυτοκινήτων. Θα βρεθείτε στην μικρή παραλιακή, κοντά στη θάλασσα. Έχετε δύο επιλογές. Είτε θα πάτε αριστερά προς Τροκαντερό, είτε δεξιά προς Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Όποιες από τις δύο επιλογές και να κάνετε, θα πρέπει να περάσετε απέναντι, κάτω από την υπόγεια διάβαση, για να βρεθείτε στην παραλία. Στρίψτε στο τέλος της οδού Ιλισσού αριστερά, περάστε με προσοχή το γεφυράκι που έχει το κακό του το χάλι και συνεχίστε ευθεία. Θα περάσετε τη συμβολή με τη Θησέως και στα 300 περίπου μέτρα θα δείτε απέναντι την υπόγεια διάβαση.

Καλή βόλτα!


http://www.forfree.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου