Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Παραίτηση Φιλίππου από ΣΕΦ

Από το κακό στο χειρότερο πάει ο ελληνικός αθλητισμός λόγω της οικονομικής κρίσης. Τελευταίο θύμα ο Νίκος Φιλίππου που λόγω των συνθηκών παραιτήθηκε από διευθυντής -συντονιστής στο ΣΕΦ
Οι συνθήκες ήταν τέτοιες, που δεν γινόταν και αλλιώς. Γι αυτό και ο Νίκος Φιλίππου αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του διευθυντή-συντονιστή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το ίδιο έπραξαν και η πρόεδρος Μαρία Μανιδάκη, ο αντιπρόεδρος Κώστας Βαλεργάκης και ο σύμβουλος Αρης Πασαγιάννης.


Αυτό σημαίνει πως το ΣΕΦ βρίσκεται σε άνευ προηγουμένου κρίση και ίσως η παράπλευρη απώλεια να αφορά τον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί η ομάδα μπάσκετ χρησιμοποιεί το Στάδιο και δίχως διοίκηση ή διευθυντή, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Αλλωστε εκκρεμούν και οι υπογραφές των συμβάσεων.


Το θέμα με τους παραιτηθέντες ήταν κυρίως ηθικό και είχε να κάνει με την αλλαγή των δεδομένων στις εργασιακές συνθήκες στο ΣΕΦ. Σε μια εποχή που η Γενική Γραμματεία απαιτούσε απολύσεις του υπαλληλικού προσωπικού και ζητούσε από τους υπευθύνους του ΣΕΦ να επιλέξουν δίχως ξεκάθαρα κριτήρια, ήταν σαφές πως ουδείς ήθελε να αναλάβει τέτοια ευθύνη.

Το ίδιο επιθυμούσε προφανώς και ο Νίκος Φιλίππου - ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ - που προτίμησε να φύγει ο ίδιος. Εδώ και ένα χρόνο ανέλαβε τη θέση - δίχως αυτό να συνδυάζεται με χρηματικές απολαβές γιατί δεν έχει πληρωθεί από την ημέρα που πήγε - και επιχείρησε να βοηθήσει από το πόστο του, σε μια δύσκολη περίοδο για το Στάδιο.

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει ακόμα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια απόφαση που δεν αλλάζει. Και από χθες έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι. Και εδώ που τα λέμε, ο Φιλίππου, ένας άνθρωπος που δοξάστηκε σε αυτό το Στάδιο (και μαζί με την υπόλοιπη Εθνική του 87΄ το δόξασε κιόλας), δεν μπορούσε 24 χρόνια μετά να γίνει... κουκουλοφόρος.



http://www.gazzetta.gr/article/item/226755-paraitese-philippou-apo-seph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου