Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η πρώτη θρυλική κούπα!



Από ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Όποιος κέρδιζε θα έπαιρνε τον πρώτο τίτλο στο γυναικείο βόλεϊ. Η ιστορία τελικά γράφτηκε με κόκκινα γράμματα καθώς οΟλυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ 3-2 σε έναν συγκλονιστικό τελικό! 
Από την στιγμή που στον τελικό είχαν προκριθεί οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ, ήταν δεδομένο πως σήμερα θα γραφόταν ιστορία, καθώς καμία ομάδα από τις δύο δεν είχε κερδίσει τίτλο. Τελικά αυτή η ιστορία είχε ερυθρόλευκο χρώμα. Τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη σε έναν τελικό διαφήμιση για το άθλημα, επικράτησαν της ΑΕΚ με 3-2 (25-22, 17-25, 19-25, 25-18, 15-10) και κατέκτησαν το Κύπελλο, ένα Κύπελλο που όπως αναφέραμε είναι και ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του τμήματος και δικαίως πανηγυρίστηκε έξαλα.

Χαντάβα, Γκίμπσον και ματ Νικολάκη

Για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, στηρίχθηκε σε τρία πράγματα. Αρχικά στην φοβερή απόδοση της Ευαγγελίας Χαντάβα η οποία δικαίως αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού. Εκτός όμως από την διεθνή ακραία, αλλά και συνολικά τις συμπαίκτριές της, ξεχώρισε με την παρουσία της η Γκίμπσον. Η Αμερικανίδα που αμφισβητήθηκε στο διάστημα που βρέθηκε στην χώρα μας, μπήκε στο τέταρτο σετ και ουσιαστικά άλλαξε την εικόνα του ματς. Φυσικά ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στον Γιάννη Νικολάκη, τον αρχιτέκτονα αυτής της επιτυχίας, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο βόλεϊ. Ο έμπειρος προπονητής και πάλι ανακάτεψε όσο μπορούσε την τράπουλα και με την είσοδο της Γκίμπσον έκανε το ματς στον Καμπερίδη, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη μεγάλη νίκη.

http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου