Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πρωτοβουλία Μίχα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις


Στη λέσχη του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι

Να αναλάβει ο Δήμος Πειραιά να επισκευάσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη λέσχη του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι με την προϋπόθεση ότι ο Ερασιτέχνης θα τις έχει ανοικτές και επισκέψιμες για άθληση και στους νέους και στις νέες του Πειραιά, πρότεινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Μίχας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μίχας επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί σημαίνον μέρος της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας του Πειραιά. Σε αυτόν γράφτηκαν χρυσές σελίδες στην ιστορία της πειραϊκής και ελληνικής καλαθοσφαίρισης, αφού αγωνιζόταν για αρκετό χρονικό διάστημα (μετά το 1949) η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στην οποία δέσποζαν τότε, οι φυσιογνωμίες των αδελφών Σπανουδάκη (Γιάννης και Αλέκος) με τους οποίους ο Ολυμπιακός κατέκτησε τα πρώτα του πρωταθλήματα.

Όπως είναι ωστόσο γνωστό η εξέλιξη του αθλήματος έφερε σταδιακά του αγώνες μπάσκετ σε κλειστά γυμναστήρια. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι όμως, ποτέ δεν έπαψαν να σφύζουν από ζωντάνια και από τις φωνές, άλλοτε των παιδικών τμημάτων του ερασιτέχνη και άλλοτε των νέων της ευρύτερης περιοχής που έβρισκαν εκεί διέξοδο για αθλοπαιδιές και αναψυχή.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο χώρος βιώνει την παρακμή και την εγκατάλειψη. Σπασμένες μπασκέτες, ξηλωμένη περίφραξη συνιστούν μια εικόνα ντροπής και προσβολής της αθλητικής ιστορίας, αποστερώντας ταυτόχρονα από την πειραϊκή νεολαία έναν από τους λιγοστούς χώρους άθλησης που έχει η πόλη γενικότερα και ειδικότερα η συγκεκριμένη περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μίχας τόνισε ότι «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της λέσχης του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της πόλης μας και ένα από τους λιγοστά γήπεδα μπάσκετ που διαθέτει μια μεγάλη περιοχή από τη Ζέα και το κέντρο του Πειραιά έως την Πειραϊκή. Με δεδομένη λοιπόν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε η κατάσταση αυτή να αλλάξει και να ξαναζωντανέψει ένας χώρος στον οποίο γράφτηκε ιστορία».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και με αφορμή την συζήτηση θέματος για επιχορήγηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του Εθνικού από τον Δήμο Πειραιά, ο κ. Μίχας πρότεινε – πράγμα που έγινε αποδεκτό – το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά σε μια από τις προσεχείς του συνεδριάσεις να αποφασίσει συνολικά για την επιχορήγηση όσων ερασιτεχνικών σωματείων και συλλόγων της πόλης έχουν ανάγκη στήριξης σε συνεργασία με τα συλλογικά, αντιπροσωπευτικά τους όργανα.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου