Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πάνω από 100 χώρες θα πάρουν εικόνα Περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι θα δουν το αυριανό «clasico»

Η υφήλιος χωρίζεται στα δύο. Η «μάχη», η πρώτη καθώς μέσα σε 17 μέρες θα ακολουθήσουν ακόμα τρεις, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα (Σάββατο 23:00, ΣΚΑΪ), θα καθηλώσει στις τηλεοράσεις περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη, παρότι είναι το πιο... ανούσιο από τα τέσσερα ντέρμπι που θα παιχτούν. Η Μπαρτσελόνα επί της ουσίας έχει 
εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν πτοεί τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους


Μιλάμε για το πιο εμπορικό ποδοσφαιρικό ντέρμπι στον κόσμο. Άλλωστε το "clasico" είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι. Το (αγεφύρωτο) χάσμα που χωρίζει τις δύο ομάδες δεν είναι μόνο αθλητικό. Δεν είναι καν κυρίως αθλητικό. Κοινωνικοπολιτικές διαφορές, ρίζες στον εμφύλιο και μία κόντρα που κρατάει εδώ και 109 χρόνια.

Περισσότερες από 100 χώρες θα πάρουν εικόνα από το 210ο clasico της ιστορίας, με 500 εκατομμύρια θεατές να υπολογίζεται ότι θα το παρακολουθήσουν, σπάζοντας το ρεκόρ του αγώνα του πρώτου γύρου. Τότε, και με το παιχνίδι του "Καμπ Νόου" να διεξάγεται την... αντιεμπορική Δευτέρα, το είδαν ζωντανά 420 φίλαθλοι, με την Μπαρτσελόνα να τους αποζημιώνει με μία "manita", μία παλάμη γκολ δηλαδή (5-0).



http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου