Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Euro 2012: Μόνο νίκη!

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης στο Euro 2012, η Εθνική μας ομάδα φιλοξενείται απόψε (21.30 – MEGA) από τη Μάλτα… 
Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική μας ομάδα που σε λίγες ώρες θα κοντραριστεί στο νησί της Μεσογείου με την αντίστοιχη ομάδα της Μάλτας, σε μία αναμέτρηση όπου οι τρεις βαθμοί για την «γαλανόλευκη» θα είναι και ο αυτοσκοπός.
Μετά τις δύο ισοπαλίες της Εθνικής μας ομάδας στο ξεκίνημα των προκριματικών του Euro 2012, με Γεωργία (1-1 εντός) και Κροατία (0-0 εκτός) τα νικηφόρα αποτελέσματα με Λετονία (1-0 εντός) και Ισραήλ (2-1 εντός) έφεραν και πάλι τα χαμόγελα στο «γαλανόλευκο» στρατόπεδο. Για να μπορεί όμως να συνεχίσει να κυνηγά την πρωτιά και την πρόκριση με αξιώσεις η Ελλάδα θα πρέπει να δραπετεύσει από τη Μάλτα με το «διπλό» έστω και με… μισό μηδέν.
Οι επιλογές του Σάντος
Ο προπονητής της Εθνικής μας, Φερνάντο Σάντος, γνωρίζει πολύ καλά την κρισιμότητα του αγώνα και για αυτό θα παρατάξει την ανάλογη 11άδα ώστε να καταφέρει να δει την ομάδα να φτάνει στη βαθμολογία τους 11 βαθμούς. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες ενδείξεις οι 11 που θα ξεκινήσουν βασικοί θα είναι οι εξής:
Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας. Στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά θα έχουμε τους Τζαβέλλα, Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Τοροσίδη (με τον Μόρα να διεκδικεί μία θέση στα στόπερ) και μπροστά τους θα κινηθούν οι Κατσουράνης και Καραγκούνης.
Στις θέσεις των εξτρέμ, όπως όλα δείχνουν, θα παίξει αριστερά ο Σαμαράς και δεξιά ο Νίνης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σαλπιγγίδης έχοντας πίσω του ως «δεκάρι» έναν εκ των Λυμπερόπουλου, Φετφατζίδη ή Κονέ, με τον «Λύμπε» να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Τέλος, την αποστολή συμπληρώνουν οι Βύντρα, Καφές, Μήτρογλου, Χαλκιάς και Λαγός, ενώ ένας παίκτης θα μείνει εκτός της τελικής 18άδας.
Η προϊστορία με Μάλτα
Άλλες τέσσερις φορές έχει παίξει κόντρα στη Μάλτα η Εθνική μας (όλες για επίσημα παιχνίδια) διατηρώντας το απόλυτο των εντός έδρας νικών με σύνολο γκολ 15-0, την ώρα που εκτός έδρας τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα, καθώς η Ελλάδα μετρά μόλις μία νίκη, η οποία επετεύχθη το 2008 με 1-0. (Αναλυτικά εδώ)
Οι παίκτες της Μάλτας
Από την μεριά των γηπεδούχων ο ομοσπονδιακός προπονητής της Μάλτας, Τζον Μπάτιγκεγκ κάλεσε τους: Χογκ, Γκαούτσι, Χάμπερ, Ζεράφα, Καρουάνα, Τσικλούνα, Μάμο, Φάιλα, Μπρίφα, Ερέρα, Αγκους, Πέις, Χάτσινσον, Τσιμπέρας, Π. Φένες, Ρ. Φένες, Σάμουτ, Μπαϊάντα, Κόεν, Μίφσουντ, Σκέμπρι, Γουντς, Μπογκντάνοβιτς.
Οι διαιτητές του αγώνα
Στον αυριανό αγώνα της Εθνικής μας η UEFA έχει ορίσει διαιτητή τον :Μίκαελ Βάινερ από τη Γερμανία με βοηθούς τους, Χόλγκερ Χένσελ και Κρίστοφ Μπόρνχορστ. Τέλος, παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Δανός Μπένι Γιάκομπσεν.
Τα άλλα ματς του ομίλου
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για την Εθνική τα άλλα σημερινά παιχνίδια του ομίλου μας. Αναλυτικά, η πρωτοπόρος (και βασική αντίπαλος της χώρας μας για την πρωτιά) Κροατία θα φιλοξενηθεί στις 19:00 ώρα Ελλάδας από την σκληροτράχηλη Γεωργία του Κετσπάγια, ενώ στις 20:05 ώρα Ελλάδας το Ισραήλ θα υποδεχτεί την Λετονία σε μια αναμέτρηση όπου ο χαμένος θα αποχαιρετήσει πρόωρα την υπόθεση πρόκριση.
Η Βαθμολογία (4 αγων.)
1.Κροατία 10
2. Ελλάδα 8
3. Γεωργία 6
4. Ισραήλ 4
5. Λετονία 4
6. Μάλτα 0



gazzetta.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/euro-2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου