Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τι συμφέρει στην εξαγορά χρόνων ασφάλισης


Τι συμφέρει στην εξαγορά χρόνων ασφάλισης

Ένσημα σε… τιμή ευκαιρίας, αρκεί να υπάρχουν λεφτά στην τσέπη, δίνει το «μίνι ασφαλιστικό» με τις τελευταίες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας. 
Αγοράζονται δικαιώματα για σύνταξη με ποσά που ξεκινούν ακόμη και από 90 ευρώ (ενδεικτικά, για δημόσιο υπάλληλο με αποδοχές 1350 ευρώ το μήνα). 

Η εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» φιλοξενεί σήμερα έναν οδηγό για την εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης, ο οποίος δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα ασφαλισμένων. 

Η πιο φθηνή εξαγορά είναι αυτή των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς υπολογίζεται μόνο με την εισφορά εργαζομένου (6,67%) επί των συντάξιμων αποδοχών. Αντίθετα η ακριβότερη αναγνώριση είναι αυτή που γίνεται στα ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας μισθωτός συμφέρει να αναγνωρίσει, το στρατό, τυχόν επιδοτούμενη ανεργία, αλλά και χρόνο που έχει ως βάση υπολογισμού το βασικό ημερομίσθιο. 

Τους ελεύθερους επαγγελματίες συμφέρει να αναγνωρίσουν χρόνο που έχει ως βάση υπολογισμού το βασικό ημερομίσθιο και το χρόνο που μεσολαβεί από την έναρξη επαγγέλματος μέχρι την ασφάλιση στο ταμείο. 

Τους δημόσιους υπαλλήλους συμφέρει να αναγνωρίσουν όλους τους χρόνους που υπολογίζονται με εισφορά εργαζομένου.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/144865/ensima-se-timi-eukairias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου