Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι Δ. Δασκαλόπουλος: «Τελευταία μας ευκαιρία η νεά πίστωση χρόνου»

Με τον πρόεδρο της Ε.Ε, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. της 11ης Μαρτίου, ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι  «στέλνουν στην ελληνική κοινωνία το ευπρόσδεκτο μήνυμα ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια δεν την απορρίπτει, αλλά αναγνωρίζει τις δυσκολίες και τις θυσίες της».

«Η νέα πίστωση χρόνου που μας δόθηκε, αποτελεί ταυτόχρονα και την τελευταία μας ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ, τονίζοντας ότι «οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου επιτάσσουν αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία, απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των αντιπελατειακών μεταρρυθμίσεων, ουσιαστική μείωση του Κράτους, δραστικότερη καταπολέμηση του χρέους, αποφασιστικότερους ρυθμούς στην προώθηση των αναγκαίων αλλαγών».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι ο πρόεδρος της Ε.Ε. ανήκει σε εκείνους που κατανοούν το ελληνικό πρόβλημα και εκτιμά το γεγονός ότι μέσα σε 12 μόλις μήνες, η Ελλάδα έκανε δύσκολα και μεγάλα βήματα για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ οι αντιδράσεις στις αλλαγές που επιτελούνται είναι αναπόφευκτα ισχυρές -και αυτές σχεδόν μονοπωλούν τα φώτα της δημοσιότητας- ωστόσο, η μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων δείχνει να έχει συνείδηση ότι δεν υπάρχει άλλος, ευκολότερος δρόμος προς το μέλλον.

Ο πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΕΒ συναντήθηκαν, επίσης, στο Βερολίνο με ανώτατους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και με το προεδρείο της Γερμανικής Ένωσης Εργοδοτών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι: «Οι κανόνες των αγορών είναι απαιτητικοί, αλλά όχι αυθαίρετοι. Οι επιχειρήσεις διαθέτουν από τη φύση τους μεγαλύτερη ικανότητα ευελιξίας και προσαρμογής. Δεν συμβαίνει, ωστόσο, το ίδιο με τις κοινωνίες».

«Δεν μπορούν πάντα να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς των αλλαγών που υπαγορεύει η αγορά. Υπενθύμισα στους Γερμανούς συναδέλφους ότι το γερμανικό οικονομικό θαύμα βασίστηκε σε μία ευρεία, ανανεούμενη συναίνεση, μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας. Αυτήν τη συναίνεση επιδιώκουμε και στην Ελλάδα, προκειμένου οι δυνάμεις της κοινωνίας να ενστερνιστούν τις αλλαγές που χρειάζονται οι δυνάμεις της οικονομίας για να παράξουν πλούτο, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη», πρόσθεσε.



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου