Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο Ολυμπιακός έκανε την Ευρώπη να... παραμιλάει

Ο Ολυμπιακός έκανε την Ευρώπη να... παραμιλάει. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους φιλάθλους... Από τον διαιτητή της αναμέτρησης του ΣΕΦ, μέχρι παίκτες που αγωνίζονται στην Ρωσία, την Τουρκία και το ΝΒΑ, όλοι έμειναν... άναυδοι με την άμυνα για όσκαρ της ομάδας του Ντούσαν Ιβκοβιτς…
Οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν κάθε ρεκόρ και το... twitter πήρε... φωτιά! Μέχρι τα ξημερώματα, έμεναν... ζωντανοί μοναδικοί διάλογοι ανάμεσα στον Ιερεθουέλο, τους οπαδούς αλλά και παίκτες όπως ο Ρακόσεβιτς, ο Λάνγκφορντ και ο Σπλίτερ. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο και το... θρίλερ της Βαρκελώνης, εκεί όπου οι «μπλαουγράνα»... γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από τα... μαγικά χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας θυμηθούμε κάποιες από τις ατάκες που κυκλοφόρησαν... διαδικτυακά, μετά την λήξη των δύο αναμετρήσεων.
Ξεκινώντας με ποιον άλλον, τον Ντανιελ Ιερεθουέλο, έναν εκ των... τυχερών διαιτητών που βρέθηκαν στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε αυτή την εκπληκτική παράσταση που πρόσφερε ο Ολυμπιακός στους φιλάθλους του αθλήματος...
«Είναι δύσκολο να κατανοήσεις αυτό που έγινε απόψε, αυτό που ζήσαμε ήταν μοναδικό. Μπορείς να δώσεις κάποιες εξηγήσεις όπως η εμπειρία. Η Σιένα δεν ηττήθηκε από... λάθος, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και απόψε ήταν τεράστια», είπε απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις φιλάθλων ο διαιτητής του ΣΕΦ, Ντανιελ Ιερεθουέλo.

Συνεχίζοντας, εμφανίστηκε σίγουρος πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί: «Το δεύτερο παιχνίδι δεν θα είναι το ίδιο, θα είναι πολύ δύσκολο. Τόσο οι Ελληνες όσο και οι Ιταλοί θα ηρεμήσουν, αν και η ψυχολογία είναι με τον μέρος των πρώτων. Οπως και να χει, για να το πω απλά, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο και πολύ λιγότερο σε αγώνα των πλέι οφ».
Από την πλευρά του, ο Κιθ Λάνγκφορντ εμφανίστηκε περισσότερο... εκφραστικός! Ο άσος της Κίμκι δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε να γίνεται στο ΣΕΦ και δεν... κρατήθηκε: «Δεν θέλω να φανώ ασεβής απέναντι στους φιλάθλους της Σιένα αλλά...  51-9! .... Θέλω να πω... ! Οπως η Φλόριδα Εβανς...», είπε ο Αμερικανός για να συμπληρώσει: «Εχω χάσει πολλά παιχνίδια στην καριέρα μου αλλά ποτέ δεν υπήρξε σκορ 51-9! Είναι μια ψυχολογική καταστροφή».
Ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς, ο οποίος αγωνίζεται στη Εφές, απλά... ζήλεψε: «Υπέροχα παιχνίδια στην φάση των πλέι οφς. Πραγματικά μου λείπουν τα παιχνίδια σε αυτή την φάση της διοργάνωσης. Χαίρομαι που η Τάου νίκησε και... τι υπέροχο παιχνίδι έγινε στην Βαρκελώνη»!
Στην Βαρκελώνη... έμεινε, όπως ήταν φυσικό και ο Ρούμπιο: «Παρεμπιπτόντως, είδε κανείς το άλμα του Σάντα όταν η μπάλα πήγαινε να βγει; Εκπληκτικό!» είπε ο άσος της Μπαρτσελόνα, αφού... ηρέμησε από το θρίλερ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και συμπλήρωσε: «Το παιχνίδι αυτό ήταν ένας... τελικός. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας»!
Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα έστειλε και ο Τιάγκο Σπλίτερ από την άλλη άκρη του Ατλαντικού: «Συγχαρητήρια στους `μπλαουγράνα', δεν είδα το παιχνίδι αλλά με το τελικό αποτέλεσμα και μόνο κατάλαβα τι έγινε»!

sentragoal.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/51-9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου