Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

«Έφυγε» από τη ζωή η Elizabeth Taylor!


Η Elizabeth Taylor, μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς του 20ου αιώνα, άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Los Angeles όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Η μεγάλη ηθοποιός «έφυγε» σε ηλικία 79 ετών έπειτα από χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια την οποία «πάλευε» εδώ και πολύ καιρό. Το τελευταίο διάστημα αν και αντιμετώπισε πολλές επιπλοκές με την υγεία της, όλοι πίστευαν ότι θα καταφέρει να το ξεπεράσει. Δυστυχώς όμως οι ελπίδες τους δεν επιβεβαιώθηκαν.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της, λέγοντας πως η θρυλική ηθοποιός «έφυγε» ήρεμα από τη ζωή, εκφράζοντας τη λύπη και την οδύνη του για τον χαμό της, αφού όπως δήλωσε όλοι πίστευαν ότι θα τα κατάφερνε τελικά να επιστρέψει σπίτι.
Η Elizabeth Taylor, γεννήθηκε στο βόρειο Λονδίνο το 1932. Γρήγορα έγινε γνωστή όχι μόνο για τηναπαράμιλλη ομορφιά της αλλά και για το μεγάλο της ταλέντο. Τα βιολετί μάτια της μαγνήτιζαν κοινό και θεατές ενώ η γοητεία της την καθιέρωσε ως μια από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου.

Η ακμή της καριέρας της ήρθε τη δεκαετία του’50-’60, αφού κατάφερε να είναι υποψήφια τέσσερις φορές στη σειρά για Όσκαρ από το 1958 έως και το 1961. Τελικάκέρδισε δυο Χρυσά Αγαλματίδια, για την ερμηνεία της στην ταινία «Butterfield 8» και για την επίσης θρυλική επιτυχία «Ποιος φοβάται την Virginia Woolf».


Ωστόσο οι περισσότεροι την γνώρισαν και την αγάπησαν μέσα από την «Κλεοπάτρα» που μέχρι και σήμερα αποτελεί έπος στην ιστορία του κινηματογράφου. Εκεί ήταν που γνώρισε και τον μεγάλο της έρωτα Richard Burton και μαζί αποτέλεσαν ένα από τα μεγαλύτερα ρομάντσα στην ιστορία του Hollywood.


Πριν από τον Burton ωστόσο, είχε ενωθεί με τα δεσμά του γάμου άλλες τέσσερις φορές. Την πρώτη με τον Conrad Hilton, έπειτα με τον Michael Wilding, ακολούθησε ο Michael Todd και ο Eddie Fisher. O Burton ήταν ο πέμπτος κατά σειρά. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1963, έζησαν ένα φλογερό έρωτα, χώρισαν και το 1975 παντρεύτηκαν ξανά. Μετά τον Burton η Taylor παντρεύτηκε άλλες δυο φορές. Toν John W Warner και τον Larry Fortensky.
Eκτός από την ασύγκριτη ομορφιά και την ταραχώδη της ζωή, η μεγάλη ηθοποιός ήταν γνωστή και για τηνμεγάλη εκστρατεία της κατά του AIDS: Μετά το θάνατο του πολύ καλού της φίλου και ροκ σταρ Rock Hudson,η Taylor ίδρυσε το ίδρυμα κατά του AIDS με την επωνυμία της και έκτοτε επιδόθηκε σε έναν ανηλεή αγώνα κατά της νόσου.

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου