Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ξεκίνησε το Dakar



Θοδωρής Κατσαρογιάννης 


Με την πραγματοποίηση της 1ης ειδικής διαδρομής, μήκους 222 χλμ., ξεκίνησε ο φετινός "μαραθώνιος" των συμμετεχόντων στο ράλι Dakar, που διεξάγεται στην Αργεντινή και τη Χιλή για 3η σερί χρονιά.

Ταχύτερος όλων ήταν ο νικητής του περσινού αγώνα, Κάρλος Σάινθ, ο οποίος ολοκλήρωσε την ειδική από την Βικτόρια στην Κόρντομπα σε δύο ώρες και 18 λεπτά πίσω από το τιμόνι του Volkswagen Touareng του.
"Για περίπου 20 χλμ. υπήρχε πολλή βροχή και δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα", δήλωσε ο ισπανός, παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι.
"Επιπλέον είχαμε πρόβλημα με τους υαλοκαθαριστήρες, οι οποίοι σταμάτησαν να δουλεύουν. Εκτός από αυτό, το αμάξι πήγε μια χαρά. Είμαι χαρούμενος που τέλειωσε η μέρα. Μου θύμισε κάπως το Ράλι Μ. Βρετανίας!".
Ενα λεπτό και 31 δευτερόλεπτα πιο αργός ήταν στην 2η θέση ο οδηγός-θρύλος του Dakar, Στεφάν Πετερανσέλ, με το X3 της X-Raid BMW, ενώ την πρώτη 5άδα κλείνουν τρεις ακόμα οδηγοί της VW, οι Νασέρ Αλ-Ατίγια, Μαρκ Μίλερ και Ζινιέλ ντε Βιγιέ.
Στις μοτοσικλέτες, ο γάλλος Σιρίλ Ντεσπρέ με KTM κέρδισε την ειδική για να πάρει κεφάλι στην κατάταξη, 31" μπροστά από τον πορτογάλο Ρουμπέν Φαρία και 46" από τον Μαρκ Κομά, αμφότεροι επίσης με KTM.
Ο μοναδικός έλληνας που συμμετέχει στο ράλι, Βασίλης Ορφανός, έκλεισε τη μέρα στην 113η θέση, δύο ώρες και 37 λεπτά πίσω από την κορυφή. Αυτή είναι η 5η φορά που ο Ορφανός παίρνει μέρος σε Dakar, οδηγώντας φέτος μια εργοστασιακή Aprilia RXV 450.
Στα φορτηγά, ο ρώσος Βλαντιμίρ Τσάγκιν έδειξε από νωρίς ότι είναι το φαβορί για μία ακόμα νίκη σε Dakar, κερδίζοντας την 57η ειδική της καριέρας του. Δεύτερος είναι ο τσέχος Αλες Λοπράις, ανιψιός του έξι φορές νικητή Κάρελ, και τρίτος ο ρώσος Φιρντάους Καμπίροφ.
Στα quads, ο αργεντίνος Μάρκος Πατρονέλι δεν ξεκίνησε καλά την προσπάθειά του να κερδίσει για 2η σερί χρονιά το ράλι, τερματίζοντας την ειδική μόλις στην 9η θέση, περίπου 10 λεπτά πίσω από τον νικητή Γιόσεφ Μάτσασεκ από την Τσεχία.
Η 2η ειδική, από την Κόρντομπα στο Τουκουμάν, περιλαμβάνει 300 αγωνιστικά χλμ. για τις μοτοσικλέτες και τα quads, και 324 χλμ. για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=83131&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sportline+%28Sport.gr+-+Breaking+News%29#ixzz19xMhzFg8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου