Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Για πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στο Περού

Πρώην εκπαιδευτικός , υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Σουζάνα Βιγιαράν, ορκίστηκε ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού.
Η πρωτιά αυτή ωστόσο δεν είναι μοναδική. Για πρώτη φορά, μετά από 25 χρόνια, η Λίμα περνά στον έλεγχο των κομμάτων της αριστεράς, τα οποία υποστήριξαν την υποψηφιότητα της 61χρονης Σουζάνα Βιγιαράν.

Η 61χρονη είχε διατελέσει υπουργός το διάστημα 2000-1001 και είχε θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές το 2006. Στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, η Βιγιαράν είχε κάνει την έκπληξη κερδίζοντας την Λούρδες Φλόρες, εξέχουσα προσωπικότητα της περουβιανής δεξιάς.

Η Βιγιαράν εξελέγη υποσχόμενη την ανασυγκρότηση της πρωτεύουσας.  "Μία πόλη για όλους", και  "μεγάλη πόλη του Ειρηνικού", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις προεκλογικές ομιλίες της. Η Βιγιαράν υποσχέθηκε ότι ο κάθε πολίτης "θα έχει το δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή διαβίωση, χωρίς αποκλεισμούς", ώστόσο η νέα δήμαρχος θα πρέπει πρώτα να επιλύσει βασικά προβλήματα, όπως η βία και οι συγκοινωνίες

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου