Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ικανοποιημένη η Κύπρος από τη συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν



Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Κυπριακή κυβέρνηση από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για το Κυπριακό κατά την επίσκεψή του στο Ερζερούμ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε "ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, παρόμοιο με αυτό του Προέδρου Χριστόφια, μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα "Μιλιέτ", καλώντας την Άγκυρα να κάνει αυτά που πρέπει στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές του διεθνούς δικαίου”. Επεσήμανε ότι ο κ. Παπανδρέου υπέδειξε, επίσης ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι εκείνος με τον οποίο μπορούν να διαπραγματευθούν.
Απέρριψε την πρόταση Ερντογάν για πενταμερή διάσκεψη, τονίζοντας ότι “η τουρκική πρόταση δεν γίνεται αποδεκτή ούτε και από τα Ηνωμένα Έθνη”.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, τόνισε ότι η συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν «έχει τεράστια συμβολική και πολιτική σημασία”.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, δήλωσε ότι “πολύ σωστά ο κ. Παπανδρέου έθεσε το Κυπριακό” αλλά χαρακτήρισε τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν “προκλητική”.

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου