Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Μέσα από την απελπισία μπορεί να ξεπεταχτεί η ελπίδα!


Γράφει ο Καφενόβιος

Η εκτίμηση για ένα ακόμη πιο δύσκολο 2011, καθιστά σκοτεινή τη νέα χρονιά. Σαν μία νύχτα που δεν λέει να ξημερώσει. Πουθενά μια ρωγμή, λίγο φως. Παντού ελλείμματα, χρέη, δάνεια, επιτηρήσεις, ανελέητα παιχνίδια από τις διαβόητες αγορές και εκβιασμούς από τους οίκους αξιολόγησης, περικοπές μισθών και συντάξεων, ανεργία, φτώχεια, φαλκίδευση δικαιωμάτων που έδειχναν ακλόνητα, ανασφάλεια και δυσφορία, που φτάνει και ξεπερνάει το κατώφλι της αμφισβήτησης και οργής.
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, μόνο ένα πράγμα μπορούμε να ευχηθούμε για την καινούργια χρονιά: Καλό κουράγιο. Ή μάλλον καλύτερα θα ήταν να μην το ευχηθούμε, αλλά να το ...........υποσχεθούμε. Να έχουμε το κουράγιο που χρειάζεται (και χρειάζεται πολύ) για να μην αφήσουμε να συνεχιστεί η λεηλασία της ζωής μας.
Η μεγαλύτερη ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας αφορά το μέλλον. Η πλειονότητα του κόσμου -όπως και οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν- δηλώνει ότι, δεν βλέπει πως οι θυσίες τις οποίες υπομένει σήμερα, θα έχουν αντίκρισμα αύριο. Εστω και αν αυτό το αύριο αφορά δύο ή τρία χρόνια.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απελπιζόμαστε. Μέσα από την απελπισία, όμως, μπορεί να ξεπεταχτεί η ελπίδα, όπως μέσα από τη λύπη βγαίνει η χαρά.
Σήμερα αναζητείται φως.
Θα μας πείτε ότι και το 2011 θα περάσει. Ναι, από πάνω μας!...


http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_891.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου