Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Οι καλύτερες τσιρλίντερ! (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή τα πλέι οφ του NFLη εφημερίδα BILDεπανέλαβε πόσο σημαντική είναι η παρουσία των τσιρλίντερ στα γήπεδα. Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό φωτορεπορτάζ, το οποίο σας μεταφέρουμε.





Φυσικά, οι φωτογραφίες δεν είναι μόνο από γήπεδα χόκεϊ, αλλά από διάφορα στάδια, στα οποία οι κοπέλες είχαν κλέψει την παράσταση με τις χορευτικές τους ικανότητες.

Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες για να ξέρετε τι χάνετε…






















































































πηγή http://www.sportdog.gr/

Η γυναίκα που επισκίασε την ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας προέδρου της Βραζιλίας

Eίναι 27 ετών, έχει παντρευτεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βραζιλίας και στην ορκωμοσία της Προέδρου όλα τα φλας είχαν στραφεί επάνω της. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!


Στη νέα βραζιλιάνικη κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από ισχυρές γυναίκες, μια 27χρονη πρώην βασίλισσα της ομορφιάς συναγωνίζεται με την πρόεδρο της χώρας, Ντίλμα Ρουσέφ, για το ποια θα κάνει τη μεγαλύτερη... αίσθηση στα μέσα ενημέρωσης.

Οι φωτογραφίες της Μαρσέλα Τεμέρ και του 70χρονου συζύγου της, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μισέλ Τεμέρ, φιγουράρουν για δεύτερη ημέρα στα πρωτοσέλιδα των βραζιλιάνικων εφημερίδων, αφού το ζευγάρι τράβηξε επάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων της Ρουσέφ.


Η κατάξανθη απόφοιτος της νομικής γνώρισε το σύζυγό της πριν από επτά χρόνια όταν, σε μια εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Σάο Πάουλο, του ζήτησε μια φωτογραφία και εκείνος σε αντάλλαγμα της ζήτησε το τηλέφωνό της.

"Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στην περίπτωσή μας", είπε η Μαρσέλα Τεμέρ. "Είναι σαν ο Μισέλ να είναι 30 χρονών. Ακούγεται αστείο να το λέμε, αλλά είναι η αλήθεια", πρόσθεσε.

Η Τεμέρ σκοπεύει να δώσει εξετάσεις για να πάρει την άδεια να ασκεί δικηγορία και κατόπιν να αναλάβει κάποιο φιλανθρωπικό έργο.



http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=58512&catid=7#

H Τζούλια Αλεξανδράτου καβαλάει την μηχανή!!!


Είχαμε δει την Τζούλια Αλεξανδράτου να οδηγεί μια ροζ Porsche πριν από λίγο καιρό, αλλά τώρα η "τραγουδίστρια-πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών" άλλαξε γούστα και οδηγεί ένα πολυτελέστατο Jeep που φυσικά είναι και αυτό ροζ κα γράφει επάνω Julia!!!!Προφανώς μετά το ροζ DVD έχει ένα κόλλημα με το ροζ!Αυτά είναι τα μεγαλεία μιας μεγάλης σταρ!!!
Όμως δεν αρκείται εκεί, καθώς καβαλάει και μια μηχανή ....Λέτε να την δούμε σύντομα με καμιά ροζ Harley;





Read more: ~ news-piper.blogspot.com 

Ανέβηκε τρέχοντας τα Ιµαλάια! Ο έλληνας δροµέας που έτρεξε επί 15 µέρες στηνψηλότερη οροσειρά του κόσµου

Ο Νίκος Καλοφύρης  (πάνω δεξιά) ήταν ο µοναδικός Ελληνας που πήρε µέρος στο Solu Khumbu Trail. Κάτω, µαζί µε τον Μπάµπη Γκιριτζιώτη, που τον ακολούθησε... περπατώντας για να φωτογραφίσει τον αγώνα του

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πέτρος Στεφανής 


«Είχα ακούσει για την επίδραση του µεγάλου υψόµετρου στον ανθρώπινο οργανισµό, αλλά ποτέ µου δεν µπορούσα να φανταστώ αυτό που έζησα και στην πράξη!», λέει ο Νίκος Καλοφύρης. «Τελικά ο αγώνας αυτός αποδείχθηκε πολύ πιο σκληρός απ’ όσο τον υπολόγιζα. ∆εν ήθελα, ωστόσο, µε τίποτα να τα παρατήσω. ∆εν τρέχεις κάθε µέρα στα Ιµαλάια…». 
Διήνυσε συνολικά 230 χιλιόµετρα σε δύο εβδοµάδες, τροχάδην, µέσα σε τριάντα ώρες και είκοσι λεπτά. Μαζί µε τον υπόλοιπο ποδαρόδροµο στις κατά τόπους ανηφορικές µετακινήσεις του, ξεπέρασε τα 300 χιλιόµετρα. Μόνο που δεν πήγε ευθεία στην… Εθνική Οδό, ούτε γύρω γύρω σε κάποιο στάδιο. Ο 40χρονος πυροσβέστης ανέβασε στα ύψη τον πήχυ της δυσκολίας στο τρέξιµό του. Τον περασµένο Νοέµβριο, έγινε ο πρώτος έλληνας δροµέας που πήρε µέρος στον φηµισµένο αγώνα αντοχής Solu Κhumbu Τrail. Στις κακοτράχαλες πλαγιές της «στέγης του κόσµου», στα αφιλόξενα Ιµαλάια, στο Νεπάλ, όχι απλά κατάφερε κι ανέβηκε τρέχοντας από τα 1.950 ώς τα 5.500 µέτρα, αλλά και κατετάγη τρίτος. 

«Με βοήθησε σίγουρα η καλή τεχνική κατάρτισή µου, το γεγονός ότι τρέχω στα βουνά από δώδεκα χρονών. Μαζί µου, βέβαια, είχα και την τύχη: σε κανένα σηµείο δεν είχα το παραµικρό γλίστρηµα ή πτώση, ούτε καν ανάµεσα στα παγωµένα µονοπάτια που διέσχισα! Ειδικά, ωστόσο, σε τρεις από τις συνολικά δεκατρείς ηµερήσιες διαδροµές εκεί στα ψηλά, κάπου µεταξύ 4.500 και 5.500 µέτρων, πραγµατικά ζορίστηκα. Εφτασα σε σηµείο να κινδυνεύει σοβαρά η υγεία µου. Η συµβουλή του γιατρού που µας ακολουθούσε ήταν να εγκαταλείψω. Αλλά εγώ δεν τον άκουσα. Εκείνες τις ώρες µ’ ένοιαζε µόνο να περάσω τη γραµµή του τερµατισµού…», λέει σήµερα στα «ΝΕΑ». 

Από την τρίτη κιόλας µέρα του τολµηρού εγχειρήµατός του, οι αντοχές του δοκιµάστηκαν για τα καλά. «Αρπαξα ένα γερό κρύωµα, ανέβασα και πυρετό. Σταδιακά, λόγω υψόµετρου, χαµηλής θερµοκρασίας κι όλης αυτής της ταλαιπωρίας, έπαθα βρογχίτιδα κι ελαφρά πνευµονία. Ενιωθα έτοιµος να λιποθυµήσω, αν τυχόν έκανα ένα βήµα µου πιο γρήγορα! Η σκέψη µου άρχισε να γίνεται πιο δυσχερής, έπρεπε τότε να συγκεντρωθώ ακόµα περισσότερο. Εκεί πια πίεσα υπέρµετρα τον εαυτό µου. Συνέχισα να είµαι ανταγωνιστικός, απλά µείωσα κάπως τον ρυθµό µου. Ηδη ξεπερνούσα κατά πολύ τα 2.817 µέτρα, όπου είχα φτάσει τρέχοντας…», ανατρέχει. 

Στο διάβα του χρειάστηκε να προσπεράσει στενά περάσµατα, δύσβατα µονοπάτια, βράχια και τµήµατα παγετώνων. «Το µάτι µου προλάβαινε να βλέπει και τριγύρω. Μ’ εντυπωσίασε, για παράδειγµα, η πρώτη µατιά σ’ αυτή τη σειρά µε τους “γίγαντες”, τις διαδοχικές κορυφές που ξεπερνούσαν τα 7.000 µέτρα. Ειδικά στο Καλαπατάρ είχα την καλύτερη θέα στο Εβερεστ! Σαν να είµαι στον Υµηττό και να βλέπω την Ακρόπολη, τόσο κοντά του έτρεχα! Τότε είπα “ναι, αξίζει τον κόπο τόση κούραση!”». Σήµερα, απ’ τον πρώτο κιόλας καιρό µετά την επιστροφή του στο Μέτσοβο, εξακολουθεί να τρέχει! Εστω και σε µειωµένο, ήπιο ρυθµό. «Το βασικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις, να χαίρεσαι όλη αυτή τη διαδικασία. Αν το δεις έστω και λίγο ως αγγαρεία, το παιχνίδι το ‘χασες. Προσωπικά, διανύω τουλάχιστον 8 µε 9 χιλιάδες χιλιόµετρα κάθε χρόνο…». 



http://www.tanea.gr/

Ο καιρός σήμερα και αύριο Νεφώσεις και βροχές

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές.

Συγκεκριμένα θα αναπτυχθούν καταιγίδες στο Αιγαίο οι οποίες στα ανατολικά τμήματα κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση στα βορειοδυτικά ενώ θα σημειωθούν χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στο νότιο Αγαίο θα πνέουν  από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Μακεδονία, Θράκη

Αναμένονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά όπου το πρωί θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Προβλέπονται χιόνια στα ορεινά. Το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Θράκης.

Οι άνεμοι θα κινούνται από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά θαλάσσια 7 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κινηθεί από μηδέν (0) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά έως 04 βαθμούς.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν το πρωί στα νότια.
Λίγα χιόνια θα έχουμε και στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι  αρχικά θα είναι  κυκλωνικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ και σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η Θερμοκρασία θα κινηθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου και συγκεκριμένα στην Ηπειρο από 02 έως 12 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Χαρακτηριστικό του καιρού οι νεφώσεις με τις τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν το πρωί στη νότια Πελοπόννησο. Λίγα Χιόνια προβλέπονται στα ορεινά της Θεσσαλίας και τη νύχτα στα ορεινά της Στερεάς.
Οι άνεμοι θα κινηθούν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Στα νότια θαλάσσια τμήματα δυτικοί νοτιοδυτικοί που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η Θερμοκρασία θα κινηθεί από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Κυρίαρχο στοιχείο οι νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνένουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα πνέουν βόρειοι με την ίδια ένταση.
Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νότιων διευθύνσεων 4 με 6 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η Θερμοκρασία στα Δωδεκάνησα θα κινηθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο ανατολικό Αιγαίο από 05 έως 12 βαθμούς.


Αττική

Θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα κινηθούν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές τα χαρακτηριστικά του καιρού και στη συμπρωτεύουσσα.
Οι άνεμοι θα κινηθόύν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.



Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 04/01/2011

Τοπικές νεφώσεις στα δυτικάκατά διαστήματα. Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι κυρίως τις πρωινές ώρες.
Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές θα κυριαρχήσουν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Ευβοίας. Στο Αιγαίο τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Οι ανεμοι θα κινηθούν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση σε όλη τη χώρα. Θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός το πρωί και τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά. 

http://www.tovima.gr/

Το Πεκίνο είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ισπανία να εξέλθει από την οικονομική κρίση


Η Κίνα είναι έτοιμη "να καταβάλει προσπάθειες" για να βοηθήσει την Ισπανία να εξέλθει από την οικονομική και... 
χρηματοπιστωτική κρίση, ανακοίνωσε ο κινέζος πρεσβευτής στη Μαδρίτη μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης Λι Κετσιάνγκ στην Ισπανία.

Ο Λι Κετσιάνγκ φθάνει αύριο για τριήμερη επίσκεψη στην Ισπανία, όπου θα έχει συνομιλίες σχετικά με τις οικονομικές δυσχέρειες της χώρας, σε περιβάλλον ανησυχιών για την κρίση δημοσιονομικού χρέους στην Ευρώπη, πρώτο προορισμό των κινεζικών εξαγωγών.

Οι συνομιλίες του Λι Κετσιάνγκ με τον πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο και την υπουργό Οικονομικών Ελένα Σαλγάδο θα είναι κρίσιμες για την οικονομική σταθεροποίηση, διαβεβαίωσε ο πρεσβευτής της Κίνας Ζου Μπανγκζάο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Νέα Κίνα.

Οι συνομιλίες θα αφορούν την επέκταση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και την "αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών", δήλωσε ο κινέζος πρεσβευτής, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Η ισπανική οικονομία, η πέμπτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισήλθε σε ύφεση το 2008, με το ξέσπασμα της παγκόσμιος οικονομικής κρίσης, και δεν έχει ανακάμψει.

Πρόσφατα, η Κίνα η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο και διαθέτουσα τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα, δήλωσε έτοιμη να βοηθήσει τις περισσότερο εκτεθειμένες στην κρίση δημοσιονομικού χρέους ευρωπαϊκές οικονομίες, μετά την παροχή οικονομικής υποστήριξης στην Ελλάδα και, στη συνέχεια, στην Ιρλανδία.

Στο τέλος Δεκεμβρίου, εκφράζοντας τη "μεγάλη ανησυχία " της για την ικανότητα των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, η Κίνα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη "να επενδύσει" τα συναλλαγματικά της αποθέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεσμεύθηκε για την αγορά κρατικών ομολόγων της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, χωρίς να διευκρινίσει το μέγεθος αυτών των επενδύσεων.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας ανέρχονταν στο τέλος Σεπτεμβρίου σε 2.648 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Λι Κετσιάνγκ θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχος του κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο. Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας , θα επισκεφθεί, μετά την Ισπανία, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

ΑΠΕ

http://sarotiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_4441.html

Xιλή - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι από το σεισμό των 7,1 βαθμών


Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε στο κέντρο της Χιλής, στο εσωτερικό των εδαφών, 171 χιλιόμετρα νότια της Κονσεπσιόν...
η οποία είχε καταστραφεί από φονικό σεισμό το Φεβρουάριο, χωρίς να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Αρχικά, το USGS είχε αναφέρει πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών και το επίκεντρό του βρισκόταν ανοικτά των ακτών.

"Με βάση τα γνωστά δεδομένα που αφορούν τους σεισμούς και τα τσουνάμι, δε υπάρχει καμία απειλή για τσουνάμι μεγάλου εύρους", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού. "Ωστόσο, σεισμοί τέτοιου μεγέθους προκαλούν κάποιες φορές τοπικά τσουνάμι που μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές κατά μήκος των ακτών που βρίσκονται λίγότερα από 100 χλμ μακριά από το επίκεντρο", προσθέτουν οι αμερικανοί ειδικοί.

Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 17:20 τοπική ώρα (22:20 ώρα Ελλάδας), βρίσκεται κοντά στις ακτές, στην επαρχία Αραουκάνια, 589 χιλιόμετρα νότια του Σαντιάγο, στο εσωτερικό. Είχε εστιακό βάθος 16 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές ή για απώλειες από το σεισμό.

naftemporiki.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/x-71.html

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ 434 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Τη μείωση των τιμών σε 434 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και απορρόφηση του ΦΠΑ σε 1509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ανακοίνωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας...


Με το νέο έτος μειώνονται οι τιμές από 0.8% έως 38% σε συνολικά 661 επώνυμα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Σε 126 προϊόντα οι τιμές μειώθηκαν στα τέλη του 2010, ενώ σε 434 προϊόντα οι τιμές μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Θα ακολουθήσει η μείωση της τιμής 101 προϊόντων από τα μέσα Ιανουαρίου έως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2011.

Ακόμη, 1509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας θα διατηρήσουν την τιμή πώλησης που είχαν κατά το
2010, καθώς οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα, το λιανεμπόριο και τα είδη οικιακής χρήσης συμφώνησαν να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13%.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, έχει υπολογισθεί ότι από τις μειώσεις αυτές μπορεί να προκύψει πραγματικό οικονομικό όφελος έως και 50 ευρώ μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια.

Ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να προχωρήσουν σε μείωση τιμών και απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ σε περισσότερα προϊόντα που αποτελούν το «καθημερινό καλάθι» ενός νοικοκυριού, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για άμεση και έμπρακτη ανταπόκριση στο κάλεσμα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν είναι πραγματικές και καθαρές, δεν σχετίζονται με προσφορές και θα ισχύσουν καθ' όλη τη διάρκεια του 2011.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η μείωση των τιμών βασικών
καταναλωτικών προϊόντων αποτελεί μια στάση ευθύνης και αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουν και το κράτος και οι επιχειρήσεις.

http://fimotro.blogspot.com/

Ξεκίνησε το Dakar



Θοδωρής Κατσαρογιάννης 


Με την πραγματοποίηση της 1ης ειδικής διαδρομής, μήκους 222 χλμ., ξεκίνησε ο φετινός "μαραθώνιος" των συμμετεχόντων στο ράλι Dakar, που διεξάγεται στην Αργεντινή και τη Χιλή για 3η σερί χρονιά.

Ταχύτερος όλων ήταν ο νικητής του περσινού αγώνα, Κάρλος Σάινθ, ο οποίος ολοκλήρωσε την ειδική από την Βικτόρια στην Κόρντομπα σε δύο ώρες και 18 λεπτά πίσω από το τιμόνι του Volkswagen Touareng του.
"Για περίπου 20 χλμ. υπήρχε πολλή βροχή και δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα", δήλωσε ο ισπανός, παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι.
"Επιπλέον είχαμε πρόβλημα με τους υαλοκαθαριστήρες, οι οποίοι σταμάτησαν να δουλεύουν. Εκτός από αυτό, το αμάξι πήγε μια χαρά. Είμαι χαρούμενος που τέλειωσε η μέρα. Μου θύμισε κάπως το Ράλι Μ. Βρετανίας!".
Ενα λεπτό και 31 δευτερόλεπτα πιο αργός ήταν στην 2η θέση ο οδηγός-θρύλος του Dakar, Στεφάν Πετερανσέλ, με το X3 της X-Raid BMW, ενώ την πρώτη 5άδα κλείνουν τρεις ακόμα οδηγοί της VW, οι Νασέρ Αλ-Ατίγια, Μαρκ Μίλερ και Ζινιέλ ντε Βιγιέ.
Στις μοτοσικλέτες, ο γάλλος Σιρίλ Ντεσπρέ με KTM κέρδισε την ειδική για να πάρει κεφάλι στην κατάταξη, 31" μπροστά από τον πορτογάλο Ρουμπέν Φαρία και 46" από τον Μαρκ Κομά, αμφότεροι επίσης με KTM.
Ο μοναδικός έλληνας που συμμετέχει στο ράλι, Βασίλης Ορφανός, έκλεισε τη μέρα στην 113η θέση, δύο ώρες και 37 λεπτά πίσω από την κορυφή. Αυτή είναι η 5η φορά που ο Ορφανός παίρνει μέρος σε Dakar, οδηγώντας φέτος μια εργοστασιακή Aprilia RXV 450.
Στα φορτηγά, ο ρώσος Βλαντιμίρ Τσάγκιν έδειξε από νωρίς ότι είναι το φαβορί για μία ακόμα νίκη σε Dakar, κερδίζοντας την 57η ειδική της καριέρας του. Δεύτερος είναι ο τσέχος Αλες Λοπράις, ανιψιός του έξι φορές νικητή Κάρελ, και τρίτος ο ρώσος Φιρντάους Καμπίροφ.
Στα quads, ο αργεντίνος Μάρκος Πατρονέλι δεν ξεκίνησε καλά την προσπάθειά του να κερδίσει για 2η σερί χρονιά το ράλι, τερματίζοντας την ειδική μόλις στην 9η θέση, περίπου 10 λεπτά πίσω από τον νικητή Γιόσεφ Μάτσασεκ από την Τσεχία.
Η 2η ειδική, από την Κόρντομπα στο Τουκουμάν, περιλαμβάνει 300 αγωνιστικά χλμ. για τις μοτοσικλέτες και τα quads, και 324 χλμ. για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=83131&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sportline+%28Sport.gr+-+Breaking+News%29#ixzz19xMhzFg8

Το σχέδιο που επεξεργάζονται τρία υπουργεία «Χειροπέδες» και φυλακή για φοροφυγάδες


«Ανοχή τέλος» για τους φοροφυγάδες, είναι πλέον το σύνθημα στο υπουργείο Οικονομικών, που για το 2011 βάζει στόχο να κλείνει στη φυλακή όποιον παραβάτη συλλαμβάνει «επ’ αυτοφώρω» η νεοσύστατη φορολογική αστυνομία.

Το σχέδιο προβλέπει ότι από τον Μάρτιο και με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, βαριές παραβάσεις –οι οποίες και σήμερα ακόμα θεωρούνται ποινικό αδίκημα- θα αντιμετωπίζονται πια με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τέτοιες θα θεωρούνται για παράδειγμα τα πλαστά ή εικονικά τιμολόγια, η μη απόδοση ΦΠΑ άνω των 50.000 ή 60.000 ευρώ, αλλά και η απόκρυψη εισοδήματος άνω των 70.000 ευρώ.

Στο στόχαστρο μπαίνει κυρίως η προκλητική φοροδιαφυγή αλλά και ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. Όσοι διαπιστώνεται πως φοροδιαφεύγουν θα παραπέμπονται σε δίκες εξπρές, με σκοπό να πληρώσουν ή τουλάχιστον να εκτίσουν ποινή φυλάκισης για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι, όπως απαιτεί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για τη σύλληψή τους, το οικονομικό επιτελείο οργανώνει «τάγματα εφόδου» με τη συμβολή της φορολογικής αστυνομίας. Οι 100 ένστολοι πιάνουν άμεσα δουλειά, ενώ ήδη εισέβαλλαν σε επιχειρήσεις και τα πρώτα κλιμάκια του ΣΔΟΕ για ελέγχους με φορητά laptop, κάνοντας φύλλο και φτερό τα λογιστήριά τους.

Ωστόσο παραμένουν ακόμα ανεπίλυτα ορισμένα νομικά ζητήματα για την άσκηση του αυτοφώρου, στα οποία θα πρέπει να βρουν λύση τα τρία συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη). Για παράδειγμα, η μη απόδοση ΦΠΑ (που αποτελεί διαδεδομένο φαινόμενο στις μέρες μας καθώς πολλοί μικρομεσαίοι προτιμούν να πληρώσουν με αυτόν τους προμηθευτές τους και δεν τον αποδίδουν πληρώνοντας πρόστιμο 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης) θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικές προσαγωγές εμπόρων και επαγγελματιών. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν αρκεί για να ασκηθεί το αυτόφωρο, απλά να διαπιστωθεί η καθυστέρηση ως «στιγμιαία» παράβαση ή πρέπει να θεωρηθεί «κατ’ εξακολούθησιν» και να έχουν προηγηθεί προειδοποιήσεις ή κατά συρροή παραβάσεις.

Για το 2011 το οικονομικό επιτελείο βάζει στόχο να εξοικονομήσει 5 δισ. ευρώ επιπλέον από τα 14 δισ. που ήθελε το 2010. Για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, ρίχνει στην αγορά φοροεισπράκτορες με λαπ-τοπ που θα επιβάλουν online και επιτόπου πρόστιμα για τις παραβάσεις που εντοπίζουν. Το Μάρτιο φέρνει και νομοσχέδιο με πολύ βαριές ποινές, επ’ αυτοφώρω συλλήψεις και φυλάκιση φοροφυγάδων από τη φορολογική αστυνομία!



http://www.protothema.gr/

Ξεκινάει ο "γολγοθάς" από σήμερα για το επιβατικό κοινό


Με νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κάνει ποδαρικό το 2011. Μπορεί σε ένδειξη καλής θέλησης να ανεστάλη η απεργία που είχε αποφασιστεί την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και να αντικαταστάθηκε από στάσεις εργασίας στην αρχή και την λήξη της βάρδιας, ωστόσο οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν κανονικά,αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα.
Όπως έχει ανακοινωθεί, κανένα μέσο μεταφοράς δεν κινείται τη Δευτέρα από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09.00 το πρωί αλλά και από τις 9.00 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
Η στάση εργασίας αφορά τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Μία ώρα λιγότερη το πρωί και το βράδυ θα είναι η στάση εργασίας για το τραμ, οι συρμοί του οποίου θα κυκλοφορήσουν μόνο από τις 8.00 πμ έως τις 10.00 το βράδυ, ενώ από τις κινητοποιήσεις εξαιρούνται όλη μέρα τα δρομολόγια του προαστιακού, που θα εκτελούνται κανονικά.
Πέρα ωστόσο από τη στάση εργασίας, επιπρόσθετα προβλήματα τη σήμερα Δευτέρα αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση για κατάληψη του σταθμού του μετρό του Συντάγματος από τους εργαζομένους στο συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο. Η απόφαση αυτή ελήφθη ώστε να γίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η κινητοποίηση, που έχει κριθεί παράνομη και καταχρηστική στα δικαστήρια. Μαζί τους, μάλιστα, αναμένεται να βρεθούν και άλλοι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ξεκινήσουν συρμοί από την αποβάθρα.
Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και την Τετάρτη, παραμονή των Φώτων. Στα μπλε λεωφορεία οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα. Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο γενικευμένης 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη, κάτι που έχει εξαγγελθεί και για την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.
Φυσικά, πέρα από την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, οι κινητοποιήσεις αυτές αναμένεται να προκαλέσουν υπερφόρτωση στους δρόμους της Αθήνας και ενδεχομένως μποτιλιάρισμα στους δρόμους...

star

http://gianniotis.blogspot.com/2011/01/blog-post_03.html

Περήφανος για... Ρεάλ ο Γκέκας

Περήφανος για... Ρεάλ ο Γκέκας
Το όνομα του Φάνη Γκέκα συνδέεται με την Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ελληνας επιθετικός της Αιντραχτ Φρανκφούρτης δήλωσε περήφανος που ακούγεται για την «βασίλισσα» την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Χθεσινό ρεπορτάζ της «El Mundo Deportivo» ανέφερε πως ο Γκέκας είναι στην λίστα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ψάχνει επιθετικό για να αντικαταστήσει τον τραυματία Γκονζάλο Ιγκουαϊν. Μάλιστα, υποψήφιος για τους Μαδριλένους είναι και ο Μίροσλαβ Κλόζε, με τον Γερμανό να είναι πιο ακριβός από τον Ελληνα, ενώ δεν έχει και δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Φάνης Γκέκας έμαθε για το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης και μίλησε στην εφημερίδα «Goal», τονίζοντας την περηφάνια του: «Είμαι περήφανος που το όνομά μου συνδέεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

http://www.gazzetta.gr/

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Εντοπίστηκαν φορτηγά με κλοπιμαία

Δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα με αλβανικές πινακίδες, γεμάτα κλοπιμαία, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μοσχάτου σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών. 

Εντός των δύο φορτηγών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένας κινητήρας γεννήτριας, τρεις ηλεκτρογεννήτριες, ένας δίσκος κοπής ασφάλτου, ένα μηχάνημα οδοποιίας, ένα υδραυλικό σφυρί, που είχε αφαιρεθεί από την περιοχή του Νέου Ψυχικού, τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες, που είχαν αφαιρεθεί από την περιοχή του Βύρωνα και της Καισαριανής, ένα μηχάνημα έργων, που είχε κλαπεί από την περιοχή των Σπάτων, ένα «τζετ σκι» και μία εξωλέμβια μηχανή, που είχαν αφαιρεθεί από την περιοχή των Καλυβίων και της Παιανίας αντίστοιχα. 

Από την Ασφάλεια Μοσχάτου κατασχέθηκαν τα δύο φορτηγά οχήματα, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους κατόχους τους. 

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, οι κλοπές διαπράχθηκαν από σπείρα που δραστηριοποιείται στη κλοπή οχημάτων, γεννητριών παραγωγής ρεύματος και κυρίως δίκυκλων μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, με σκοπό τη μεταφορά τους εκτός Ελλάδας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Πηγή: zougla.gr 


Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί ο Βανζίρου!

Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί ο Βανζίρου!
Από Κατερίνα Παλαιάκη |
Δεν πρόλαβε να μπει καλά καλά η νέα χρονιά και ο Σάμι Βανζίρου αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο, καθώς κατηγορείται από τη σύζυγό του Τιέσα Νιέρι για απόπειρα δολοφονίας!


Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο του Πεκίνου αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα της συζύγου και της οικιακής βοηθού στις αστυνομικές Αρχές, απείλησε να σκοτώσει τις δύο γυναίκες με όπλο.

Όλα έγιναν με αφορμή ενός καβγά που είχαν το περασμένο βράδυ ο 24χρονος πρωταθλητής με τη γυναίκα του, όταν εκείνος εμφανίστηκε ξαφνικά την επομένη με πιστόλι και μεθυσμένος εξαπολύοντας απειλές, ενώ κατάφερε χτυπήματα στη βοηθό που εργάζεται στο σπίτι του, χτυπώντας τη στο πρόσωπο με το όπλο.

Ο νικητής του Μαραθωνίου του Λονδίνου το 2009 συνελήφθη από την αστυνομία, πέρασε τη νύχτα στη φυλακή, ενώ αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση 4.000 δολαρίων. Κατά την απολογία του στο δικαστήριο αρνήθηκε κάθε κατηγορία, η υπόθεση όμως δεν έχει «κλείσει».

Στις 9 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου στην πόλη Νιαχουρούρου στην Κένυα για να καταθέσει, ενώ η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα Μαρτίου.

Ο Βανζίρου ήταν ο πρώτος Κενυάτης που χάρισε το χρυσό μετάλλιο στη χώρα του σε Μαραθώνιο Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ σε ηλικία 21 ετών έγινε παράλληλα ο νεότερος χρυσός Ολυμπιονίκης μετά το 1932.



http://www.gazzetta.gr