Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Με 160 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι Δήμοι

Με 160 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι Δήμοι

Μετά από απόφαση του υπ. Εσωτερικών

Με το ποσό των 160.332.985 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους Δήμους και Κοινότητες της χώρας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Όπως επισημαίνεται, στα 160 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε δήμους και κοινότητες, καθώς και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, Σχολικών Φυλάκων και εργαζόμενων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι- Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/82438/me-160-ekat-euro-enishuodai-oi-dimoi/

Έκλεψαν τα μετάλλια της Ξάνθου!

Η πρώην πρωταθλήτρια του μήκους, Νίκη Ξάνθου βρέθηκε μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη όταν... επέστρεψε σπίτι της. Άγνωστοι είχαν κλέψει μετάλλια, τιμητικές πλακέτες και προσωπικά της αντικείμενα.


Το πρωί της Δευτέρας άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι της Νίκης Ξάνθου στον Άγιο Στέφανο, χωρίς η ίδια να βρίσκεται μέσα και της πήραν τρία μετάλλια και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι κλέφτες πήραν, το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η Ξάνθου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας το 1997, το χρυσό από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Βιέννης το 2002, το χρυσό από τους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπάρι το 1997, αλλά και διάφορες τιμητικές διακρίσεις από αγώνες και εκδηλώσεις.

newsit 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_9034.html

Τα παχύσαρκα παιδιά είναι καρδιοπαθή από τα 15 τους


Βρετανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι τα παιδιά που είναι παχύσαρκα στα 9 τους χρόνια και δεν αδυνατίζουν έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από υπέρταση, αυξημένη χοληστερόλη και αυξημένη αντοχή στην ινσουλίνη όταν γίνουν 15 ετών.
Ωστόσο, τα παιδιά που κατορθώνουν να αδυνατίσουν, ελαττώνουν σημαντικά τις συνέπειες των περιττών κιλών στην καρδιαγγειακή τους υγεία.
Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ντέμπι Λόουλορ.


Πηγή: ygeia.tanea.gr
http://www.zougla.gr/

Η Μπουλέ είναι υπεράνω…

Για τις φήμες που τη θέλουν να βρίσκεται σε τηλεοπτική κόντρα με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου μίλησε η Νάντια Μπουλέ, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «TiVo».

Παρόλο που το «Top Chef», το reality μαγειρικής που παρουσιάζει η Νάντια στον ANT1 έχει αλλάξει ημέρα προβολής και δεν συμπίπτει με το τηλεπαιχνίδι «Money Drop» του MEGA, παρουσιαστής του οποίου είναι ο Άρνι , πολύ είναι εκείνοι που ακόμα και τώρα πιστεύουν πως υπάρχει κόντρα ανάμεσα στο ζευγάρι.

Τι απαντάει η ίδια;

«Τα δημοσιεύματα σε σχέση με την εκπομπή τα αντιμετωπίζω ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι είμαστε σε έναν χώρο που δέχεται μεγάλο σχολιασμό, είναι μέσα στα τηλεοπτικά πλαίσια, συμβαίνει σε όλους, συνεπώς κρατάω μια απόσταση, προκειμένου να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ».

Σας φοβίζει ότι η επαγγελματική αντιζηλία σε μία σχέση;

«Δεν συγκρούομαι καθόλου επαγγελματικά, δεν φοβάμαι τίποτε από όλα αυτά».

Πιστεύετε ότι, αν το «Top Chef» είχε βγει νωρίτερα στον αέρα, θα είχε καλύτερη πορεία;


«Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Υπάρχουν πολλά υποθετικά σενάρια, μπορεί ναι, μπορεί και όχι».

Τα καταφέρνετε στην κουζίνα ή όχι;


«Νομίζω πως ναι, έχω μια αίσθηση για τη μαγειρική, χωρίς να έχω εξειδικευμένες γνώσεις. Επειδή όμως μου αρέσει η διαδικασία και θέλω να υπάρχει σπιτικό φαγητό στο σπίτι και θεωρώ ότι είναι σημαντικό κομμάτι της καλής διάθεσης, προσπαθώ να μαγειρεύω».
http://www.zougla.gr/

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ


Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο σε όλα τα ΜΜΕ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών αλλά και τα αδελφά σωματεία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση. Η ΕΣΗΕΑ καλεί...
τους εργαζόμενους στον τύπο σε συγκέντρωση στις 11 η ώρα το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έξω από τα γραφεία της (Ακαδημίας 20) και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι: "Διατρανώνουμε την συνολική αντίθεση του Κλάδου στην συστηματική λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και διακηρύσσουμε την συνολική και πολύμορφη αντίδρασή μας απέναντι στις υπαγορευόμενες μεθοδεύσεις από κυβέρνηση, εργοδοσία και ΔΝΤ. Δεν αφήνουμε να περάσει η απορρύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων με την κατάργηση των ΣΣΕ, με την ελαστική απασχόληση, με την αυθαίρετη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων και αμοιβής, με τις μαζικές απολύσεις. Αντιμετωπίζουμε σε κάθε επίπεδο την δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, την ανατροπή θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων.".

Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "δεν θα ανεχθούμε μειώσεις στους μισθούς, υποβάθμιση των ΣΣΕ, απολύσεις και δυσμενείς τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις" και καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις "να σταματήσουν αμέσως τις πρωτοβουλίες απορρύθμισης και να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ όπου μπορούν να συζητηθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα που η κρίση δημιουργεί στον Τύπο".
http://fimotro.blogspot.com/2010/11/24_671.html

ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΤWITTER


Στην εκστρατεία... «Θυσιάστε την ψηφιακή σας ζωή» θα συμμετέχει η Lady Gaga, απέχοντας από διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι να συγκεντρωθεί ένα εκατομμύριο δολάρια στο ταμείο της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Κρατήστε ένα παιδί στη ζωή» που στηρίζει οικογένειες που χτυπήθηκαν από τοAIDS σε φτωχές χώρες. Η εκστρατεία, στην οποία συμμετέχουν και καλλιτέχνες της ποπ και ηθοποιοί, ξεκινά την Τετάρτη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS...
Η Lady Gaga είναι από τους πιο «δημοφιλείς» διάσημους των κοινωνικών δικτύων, έχοντας 24 εκατομμύρια φαν στο Facebook ενώ την «παρακολουθούν» στο twitter επτά εκατομμύρια χρήστες.

Aνάμεσα στους άλλους συμμετέχοντες είναι ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο Usher, η Τζένιφερ Χάντσον, ο Ράιαν Σικρεστ, ο Ελάιτζα Γουντ, οι αδελφές Καρντέισιαν και ο σύζυγος της Αλίσια Κιζ (ιδέα της οποίας είναι το «Κρατήστε ένα παιδί στη ζωή).

Η οργάνωση δέχεται δωρεές μέσω μηνυμάτων από κινητά, και η Αλίσια Κιζ ελπίζει πως η συμμετοχή των αστέρων με μεγάλη και ενεργή «βάση» θαυμαστών θα διευκολύνει την επίτευξη του στόχου του 1 εκατ. δολαρίων.

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/facebook-witter.html

Δεκάδες παιδιά ποδοπατήθηκαν ενώ ανέβαιναν τη σκάλα του σχολείου τους!


Πάνω από εκατό παιδιά τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν σε δημοτικό σχολείο της Σιντζιάν της βορειοδυτικής Κίνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ οι μαθητές κατέβαιναν τις σκάλες για το μάθημα της γυμναστικής… Κάποιοι από αυτούς έπεσαν με αποτέλεσμα να παρασύρουν και τους άλλους.

Τα παιδιά που υπέστησαν τραύματα, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία ενώ δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιος θάνατος.

http://www.star.gr/

Στο φως 271 άγνωστα έργα του Πικάσο


Τουλάχιστον 271 άγνωστα έργα του Πάμπλο Πικάσο, που χρονολογούνται από το 1900 έως το 1932, παρουσίασε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κυανή Ακτή. Στο μεταξύ, οι κληρονόμοι του μεγάλου ζωγράφου κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων για κλεπταποδοχή.

Ο κ. Γκενέκ και η σύζυγός του παρουσίασαν πίνακες, μπλοκ και σκίτσα του Πικάσο η αξία των οποίων εκτιμάται στα 60 εκατομμύρια ευρώ! Μεταξύ των έργων περιλαμβάνονται εννέα κυβιστικά κολάζ, μία υδατογραφία της «μπλε εποχής» του, γκουάς, λιθογραφίες και πορτραίτα της πρώτης συζύγου του ζωγράφου, 'Ολγας.

Ο 71χρονος ήρθε σε επαφή με τον Κλοντ Πικάσο, τον διαχειριστή της κληρονομιάς του ζωγράφου, προκειμένου να αποκτήσει πιστοποιητικό αυθεντικότητας των έργων.

Ωστόσο, οι κληρονόμοι του Πικάσο κατέθεσαν μήνυση κατ' αγνώστων για κλεπταποδοχή, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κατασχέσει τα έργα και ο κ. Γκενέκ να βρεθεί προσωρινά στη φυλακή.

Από την πλευρά του, ο συνταξιούχος υποστηρίζει πως είναι αθώος και τα έργα βρέθηκαν στα χέρια του μετά από δωρεά του ίδιου του Πικάσο. Πάντως, ο Κλοντ Πικάσο διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του 71χρονου, επισημαίνοντας πως ο πατέρας του δεν θα χάριζε ποτέ τέτοια ποσότητα έργων...

http://www.star.gr/civilization/70577


Γ. Μαρίνος: Ασφαλιστικό και εφιάλτες



Μετά την εκλογική αντιμνημονιακή τρικυμία εν κρανίω, το μνημόνιο είναι πάντα εδώ, όπως είχαμε προειδοποιήσει. Ευτυχώς. Γιατί αλλιώς θα είχαμε ήδη κηρύξει επισήμως πτώχευση. Και προχωρεί η εφαρμογή του, παρά τις ψευδοαντιστασιακές αντιδράσεις ακόμα και μελών τής κυβέρνησης.


Και πρώτη προτεραιότητα έχει το τι θα γίνει με το πλεονάζον προσωπικό των καταχρεωμένων ΔΕΚΟ. Απολύσεις αποκλείονται μέχρι τώρα από κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Προκρίνονται οι μετατάξεις. Δηλαδή, ό,τι και να γίνει θα εξακολουθήσει το Δημόσιο να πληρώνει. Η ολοένα και πιο δύσπιστη τρόικα όμως επέβαλε να θεωρούνται οι μετατασσόμενοι πλεονάζοντες ως νέοι διορισμοί.


Ετσι θα συνυπολογίζονται στη συμφωνημένη φόρμουλα πέντε συνταξιοδοτήσεις ένας διορισμός. Συνεπώς, οι εκλεκτοί του πελατειακού συστήματος θα παραμείνουν τρόφιμοι του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά σε βάρος των μάταια αναμενόντων να βρουν επιτέλους μια θέση εργασίας. Μια επιπλέον αδικία σε βάρος των νέων.


Εν πάση περιπτώσει, με το αναπόφευκτο μπάχαλο που θα προκύψει θα καταστήσει ακόμα πιο δυσλειτουργική την ήδη σε ημιπαράλυση και σε λευκή απεργία δημοσιοϋπαλληλία, ενώ θα προκύψει και επιδείνωση στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης. Αφού οι μετατασσόμενοι ως απολυόμενοι θα δικαιούνται εφάπαξ.


Και πώς θα αντέξει το ήδη σε ασφυξία σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης τη μαζική έξοδο στην ανεργία όχι μόνο των υπό απόλυση συμβασιούχων, αλλά και όσων θα περισσέψουν από τους υπό μετάταξη ή από το μόνιμο προσωπικό των οργανισμών που θα κλείσουν; Και πού θα βρει λεφτά ο ΟΑΕΔ για πρόσθετα επιδόματα ανεργίας.


Πάλι φυσικά θα την πληρώσουν οι ευσυνείδητοι ασφαλισμένοι του ιδιωτικού τομέα, από τις εισφορές και τον ιδρώτα των οποίων επί δεκαετίες επωφελούνται οι στρατιές των συνταξιούχων που με 10 και 15 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας παίρνουν συντάξεις χωρίς να συνεισφέρουν ανάλογα ασφάλιστρα ή που με διάφορες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις παίρνουν σύνταξη χωρίς να πληρώσουν πεντάρα, όπως π.χ. οι αγρότες για τις συντάξεις τους, οι οποίοι ουσιαστικά δεν καταβάλλουν ασφάλιστρα.


Οπως υπογραμμίζει ο καθηγητής Πλάτων Τήνιος στη μόλις εκδοθείσα μελέτη του «Ασφαλιστικό: Μια μέθοδος ανάγνωσης»: « Ενα ζευγάρι αγροτών εισπράττει άνω των 700 ευρώ τον μήνα (ο κάθε σύζυγος αγρότης παίρνει αυτοτελώς τη δική του σύνταξη),δηλαδή ένα ποσό που υπερβαίνει την κατώτερη σύνταξη που δικαιούται κάποιος άλλος εργαζόμενος μετά από καταβολή εισφορών 15 ετών.Για αυτό τον λόγοείναι διαδεδομένη πρακτική να επιζητούν τον χαρακτηρισμό “αγρότης” πολλά άτομα με ευκαιριακή ή καθόλου σχέση με αγροτικές δραστηριότητες » (υποθέτω συμπεριλαμβάνονται και οι αγρότες του Κολωνακίου).


Η στήλη αυτή εδώ και 20 χρόνια ασταμάτητα αποκαλύπτει τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ασφαλιστικών απαλλαγών και χαριστικών ευνοιών προς διάφορες κατηγορίες κυρίως μη εργαζομένων (π.χ. των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα), που όλες αυτές τις πλήρωναν οι ευσυνείδητοι και με πολυετή μόχθο πραγματικοί εργαζόμενοι.


Ματαίως. Τις αλήθειες αυτές αποκρύπτουν όλα τα κόμματα και τα περισσότερα ΜΜΕ στο πλαίσιο του φαύλου πελατειακού συστήματος. Δηλαδή ένα σύστημα που υπηρετεί το μαρξογενές δικαίωμα στην τεμπελιά, όπως π.χ. η νομοθετημένη πρόβλεψη ότι ο συνταξιούχος θα έχει ακριβώς την ίδια σύνταξη είτε δηλώσει 15 χρόνια ασφάλισης είτε 23! Χάρη σε αυτό το ανορθολογικό και φαύλο σύστημα η μέση διάρκεια ασφάλισης στο ΙΚΑ ήταν μόλις 23 χρόνια και για πολλούς ήταν μόνον 15! Ετσι, αυτονόητα χρεοκόπησαν τα Ταμεία και γι΄ αυτό, παρά την αντίθετη εντύπωση που δίνεται από την κυβέρνηση, « η αντιμετώπιση του μακροχρόνιου ασφαλιστικού προβλήματος παραμένει ζητούμενη », όπως διαπιστώνει ο προλογίζων το βιβλίο κ. Γιάννης Σπράος.


Αν θέλετε να κατανοήσετε το εφιαλτικό πρόβλημα του Ασφαλιστικού ξεχάστε αυτά που σας έκαναν να πιστεύετε και διαβάστε το μελέτημα αυτό, του οποίου η παρουσίαση θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου (7 μ.μ.), στην αίθουσα Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αιόλου.



jmarinos@tovima.gr


Ο Γ. Μαρίνος είναι άρθρογράφος στο οικονομικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ»
http://www.dousisnews.com/economy

Bazaar βιβλίων και αντιγράφων ελληνικών μουσείων

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Βιβλία, αντίγραφα, κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά αντικείμενα, είδη γραφείου και άλλα χρηστικά αντικείμενα, είναι μερικά από τα είδη που θα πωλούνται στο bazaar με έκπτωση έως και 70%. που θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2010.
Στο bazaar συμμετέχουν το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων Ελληνικό Τμήμα (ICOM), το Ίδρυμα Οικ. Γ. Ψαροπούλου Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία, ο Σύλλογος Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Για πρώτη χρονιά συμμετέχει και το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
Το Bazaar θα είναι ανοικτό την Παρασκευή 3/12 και το Σάββατο 4/12 από τις 10:00 έως τις 20:00, ενώ την Κυριακή 5/12 θα παραμείνει ανοικτό από τις 10:00 έως τις 17:00.
Πληροφορίες
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα
Στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2010
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1902604

Στην Αθήνα ο Ιάπωνας συνθέτης Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι 4 και 5 Δεκεμβρίου 25 χρόνια μουσικής κινηματογραφικής μαγείας

Τρεις συναυλίες και ένα Μaster Class για τη σύνθεση μουσικής κινηματογράφου θα δώσει ο Ιάπωνας συνθέτης Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι, που επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι είναι 25 χρόνια ενεργός συνθέτης στον χώρο του κινηματογράφου. Έχει συνθέσει εξαιρετικές μελωδικές συνθέσεις που δημιούργησαν ένα ολόκληρο νέο ρεύμα φίλων της κινηματογραφικής μουσικής κινηματογραφικών επιτυχιών.
Στις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, εκτός από τα γνωστά μουσικά του θέματα για τις Ασιατικές παραγωγές «2046», «Ιπτάμενα Στιλέτα», «In the Mood for Love» θα ακουστούν και θέματά του για δυτικές παραγωγές όπως τα Hannibal Rising, Incendiary αλλά και από το φιλμ του Τομ Φορντ A Single Man.
Τις μουσικές του Ουμεμπαγιάσι θα ερμηνεύσει στην πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση η νεοσυσταθείσα Ελληνική Ορχήστρα και Χορωδία "Oticons Orchestra & Choir", που δημιουργήθηκε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε συναυλίες με μουσική από τον κινηματογράφο και ξεχωριστές τηλεοπτικές παραγωγές.
Την Oticons Orchestra & Choir θα διευθύνει ο σημαντικότερος εν ενεργεία μαέστρος στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, Βέλγος, Dirk Brossé που έχει εμφανιστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου σε χώρους όπως το Royal Albert Hall και το Barbican Center του Λονδίνου, ενώ το 2009 επιλέχτηκε από τον συνθέτη John Williams για να διευθύνει την παγκόσμια περιοδεία του "Star Wars in Concert".
Την Oticons Orchestra & Choir πλαισιώνουν, ακόμα, ο Ελβετός βιρτουόζος των έθνικ πνευστών Sandro Friedrich και η Σαβίνα Γιαννάτου.
Πληροφορίες
Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, στις 19:30 και 22:00 & Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:30
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1902075

Επιστροφή στο... 1960 και σε ανεργία 14,3% το 2011

Της Χριστινας Kοψινη

Στη χρονική περίοδο 2009 - 2015, το 2011 θα είναι το πιο δύσκολο έτος για την απασχόληση. Αυτή τη χρονιά η ανεργία, σύμφωνα με τις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών, αναμένεται να ανέλθει στο 14,3% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Εάν επαληθευθεί αυτή η πρόβλεψη (η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η μη καταγεγραμμένη ανεργία θα προσεγγίσει το 20%) το ποσοστό των ανέργων θα αντιστοιχεί στα επίπεδα του 1960. Με μία ουσιώδη διαφορά. Το 1960 υπήρχε ακόμη η διέξοδος της μετανάστευσης στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Προοπτική η οποία σήμερα είναι πολύ περιορισμένη διότι ανάλογη διέξοδο μπορεί να βρει μόνο το υψηλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Αγοραστική δύναμη

Με την ανεργία να εκτινάσσεται και να προσεγγίζει ταχύτατα εντός του 2010 το 12%, η αξιολόγηση που εμπεριέχεται στην έκθεση του ΙΝΕ των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την πορεία των οικονομικών και κοινωνικών δεικτών μετά την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων αποκτά μιαν άλλη διάσταση. Δείκτες όπως η παραγωγικότητα, η σύγκλιση των μισθών, οι επενδύσεις, η κερδοφορία των επιχειρήσεων επιστρέφουν στα επίπεδα του 2004 και του 2006. Η αγοραστική δύναμη των μισθών επιστρέφει στα επίπεδα του 1984. Σε αυτές τις συνθήκες, ακόμη κι αν η ανάκαμψη του 2013 συνδυαστεί με ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ 0,4%, εξαιρετικά δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει τη δυσμενή εικόνα.
Η πρόβλεψη για υψηλή ανεργία, φθίνουσα πορεία στην προσφορά θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με την εκτίναξη του πληθωρισμού και τη χειροτέρευση των μη δημοσιονομικών μεγεθών δεν προβληματίζουν μόνο τη ΓΣΕΕ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία (θα την παρουσιάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου), αλλά και τους εκπροσώπους της τρόικας με τους οποίους ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ Σ. Ρομπόλης φαίνεται πώς είχαν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση την περασμένη Πέμπτη.
Η συνάντηση δεν έμοιαζε σε τίποτε με αυτήν που είχε προηγηθεί του ασφαλιστικού και των εργασιακών ρυθμίσεων. Χωρίς υπεροψία και σε κλίμα έντονου προβληματισμού, όπως περιγράφουν οι παριστάμενοι, οι ελεγκτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο του στασιμοπληθωρισμού και των προβλημάτων της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Παραδέχθηκαν δε ότι στις μετρήσεις για τον πληθωρισμό δεν έλαβαν υπόψη την επίδραση από την αύξηση της έμμεσης φορολογίας. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχετε τους στόχους των δημοσιονομικών υποχρεώσεων, αλλά όχι κι αυτούς της ανταγωνιστικότητας και της πραγματικής οικονομίας», φέρεται να είπε ο Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ, επιμένοντας ότι τώρα πρέπει να μετατοπιστούν οι πολιτικές σε κατεύθυνση που να ενισχύονται οι συντελεστές της πραγματικής οικονομίας. «Θα συμφωνείτε μαζί μας για τις παρεμβάσεις που ζητήσαμε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση στο σκέλος της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής», επισήμανε ο εκπρόσωπος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Κλάους Μαζούχ.
Πάντως, το πρώτο ερώτημα που ετέθη από την πλευρά των ελεγκτών αφορούσε την «αίσθηση» των συνδικαλιστών για το κοινωνικό κλίμα που διαμορφώνεται σε συνθήκες υψηλής ανεργίας.
Τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Από τον Απρίλιο του 2009 έως και τον Απρίλιο του 2010 χάθηκαν 130.000 θέσεις εργασίας. Βάσει των παραδοχών του υπουργείου Εργασίας, η μείωση της απασχόλησης το πρώτο εξάμηνο του 2010 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος αντιστοιχεί σε 110.000 θέσεις εργασίας. Ανάλογη υποχώρηση κατά 110 έως 130.000 θέσεις εργασίας αναμένεται και για το 2011 και θεωρείται βέβαιο ότι ο δείκτης της απασχόλησης θα κατέλθει στα επίπεδα του 2006.

Προγράμματα

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν υπό τη μορφή των προγραμμάτων επιδότησης εισφορών ή θέσεων εργασίας, από τον ΟΑΕΔ και από τα κοινοτικά κονδύλια δεν θα μεταβάλουν την κατάσταση. Αντιθέτως, υπάρχουν ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι η μεγάλη υποτίμηση των μισθών και συντάξεων που αντικατέστησε το όπλο της υποτίμησης του νομίσματος σε συνθήκες δραχμής δεν θα έχει επίδραση στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αφού ήδη η αγοραστική δύναμη των μισθών έχει υποχωρήσει κατά 20% και των συντάξεων σε ποσοστό πάνω από το 25%. Τα ποσοστά αυτά αναμένεται να αυξηθούν πολύ περισσότερο μέχρι το τέλος τους έτους, καθώς ήδη στα μεγάλα αστικά κέντρα οι δύο στις τρεις νέες θέσεις εργασίας είναι είτε προσωρινής είτε μερικής απασχόλησης, όπως αποδεικνύεται και από τα πρόσφατα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

http://www.kathimerini.gr/

Ποδηλατάδα στους φωτισμένους δρόμους της Αθήνας


Εδωσαν ραντεβού μέσω Facebook και κάθε Παρασκευή βράδυ ένα πολύχρωμο πλήθος μεταφέρει στο Θησείο τα ποδήλατά του και έχει διάθεση για βόλτα


ΕΛΛΗ ΙΣΜΑΗΛΙΔΟΥ |
Μια πορεία διαφορετική από τις άλλες παρατηρείται κάθε Παρασκευή βράδυ στους δρόμους της Αθήνας. Οι περαστικοί δεν απομακρύνονται αγχωμένοι αλλά χειροκροτούν με ενθουσιασμό, οι συμμετέχοντες δεν φέρουν πανό αλλά ποδηλατικά κράνη, δεν φωνάζουν συνθήματα αλλά δίνουν ρυθμό (ενίοτε τραγουδώντας) 
«ένα- δύο, ένα- δύο» και παρά την παρουσία της Αστυνομίας όλοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται για διαδήλωση αλλά για βόλτα- για την ακρίβεια... ποδηλατοβόλτα. Η καθιερωμένη πλέον νυχτερινή ποδηλατοπορεία
τιτλοφορείται «Freeday», από τη σύνθεση των λέξεων «Free» (ελεύθερος) και «Friday» (Παρασκευή) και οργανώνεται, ως είθισται, για τα πρωτοποριακά κινήματα πόλης μέσω... Facebook. Ξεκινώντας από μια μικρή ομάδα ποδηλατών κατόρθωσε να αριθμεί σήμερα περίπου 1.500 συμμετέχοντεςοι οποίοι ποδηλατούν σε συνολική διαδρομή 40-60 χλμ. στους φωτισμένους δρόμους της πρωτεύουσας και μας προκαλούν να δούμε τη μετακίνηση (αλλά και τη διασκέδαση) με άλλο μάτι. 
«Το “Freeday” έχει αποδείξει ότι το ποδήλατο δεν αφορά μικρή ομάδα νέων αλλά χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών,ζευγάρια,παρέες,γονείς με παιδιά,ποδηλάτες από όλες τις περιοχές της Αθήνας οι οποίοι μαζεύονται γεμάτοι όρεξη κάθε Παρασκευή για να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία» τονίζει στο «Βήμα» ο κ.Ι. Καλύβας, τεχνικός υπολογιστών. Ο ίδιος έκανε την πρώτη βραδινή ποδηλατοβόλτα τον Μάιο του 2009 και από τότε δίνει αδιαλείπτως το «παρών» καθώς, όπως δηλώνει, μόνο εδώ βρίσκει «ένα αντίδοτο στην κρίση,στο άγχος και σε όλη την αρνητική ενέργεια που μας κατακλύζει.Για εμάς τους ποδηλάτεςαυτή η βόλτα είναι η έξοδος της Παρασκευής.Οπως η πλειονότητα των Αθηναίων φορά τα καλά της και βγαίνει για ποτό, εμείς φοράμε τα κράνη μας και βγαίνουμε για...βραδινή ποδηλασία!». Η ώρα είναι 9.30 μ.μ. και η πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο έχει γεμίσει εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας, συνοδευόμενους από ισάριθμα ποδήλατα διαφόρων τύπων: αθλητές με ποδήλατα κούρσας τελευταίας τεχνολογίας, φοιτητές με παλιά mountain bikes, μητέρες με «γυναικεία» ποδήλατα σουηδικού τύπου, νέοι άντρες με «σπαστά» ποδήλατα πόλης (τα λεγόμενα «city bike») και ζευγάρια με διπλά ποδήλατα. Κάθε τόσο μια νέα ομάδα προστίθεται στην πολύχρωμη παρέα καθώς οι ποδηλάτες διαφόρων περιοχών της Αθήνας συρρέουν στην αφετηρία κατά κύματα μετά τις «προσυγκεντρώσεις» που οργανώνουν στις κατά τόπους γειτονιές.

Η ένταση που προκαλείται από τον συνωστισμό αναμειγνύεται με την αδημονία καθώς κανένας δεν γνωρίζει την ακριβή πορεία της διαδρομής παρά μόνο τον τελικό προορισμό. «Αυτή η μυστικοπάθεια τηρείται πρωτίστως για λόγους ασφαλείας. Παράλληλαόμωςέχουμε αντιληφθεί ότι εξάπτει την περιέργεια των συμμετεχόντων, μια και κάθε ποδηλατοβόλτα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις» εξηγεί ο κ. Καλύβας. Ενας ποδηλάτης, διαφορετικός κάθε Παρασκευή, αναλαμβάνει τον ρόλο του «οδηγού» και λαμβάνει ως ιδιότυπο έμβλημα ένα χαρακτηριστικό έντονο φως. Γύρω στις 10.00 μ.μ. δίνεται η εναρκτήρια... ορθοπεταλιά και οι ποδηλάτες ξεχύνονται στην Ερμού. Η «Ελεύθερη ημέρα» έχει αρχίσει...

Ποιος μαραθώνιος; Εκδρομή... 
Πλήθος ποικιλόχρωμο και ενθουσιώδες πλημμυρίζει τους δρόμους της Αθήνας - είναι η δική τους έξοδος της Παρασκευής
Οποιος αντιλαμβάνεται το «Freeday» ως ιδιότυπο ποδηλατικό μαραθώνιο θα βρεθεί αντιμέτωπος με το αναπάντεχο, παρακολουθώντας το ιδίοις όμμασι. Αντί για αθλητές σε αγώνες ταχύτητας, οι ποδηλάτες μοιάζουν μάλλον με... σχολιαρόπαιδα που απολαμβάνουν την πολυαναμενόμενη εκδρομή τους. Γελούν, φωνάζουν, τραγουδούν, συχνά σταματούν για να μιλήσουν με τους περαστικούς και να τους εξηγήσουν περί τίνος πρόκειται. Ο ρυθμός είναι βατός και οι στάσεις συχνές, με αποτέλεσμα άνθρωποι κάθε ηλικίας να μπορούν να απολαύσουν τη διαδρομή.

Δεν επωφελούνται όμως μόνο οι ίδιοι από τις ενδορφίνες της νυχτερινής ποδηλασίας. Παρακολουθώντας την πολύχρωμη πορεία των δί τροχων μέσα από τους δρόμουςυπό άλλες συνθήκες ασφυκτικά γεμάτους με αυτοκίνητα- η ίδια η πόλη και οι άνθρωποί της μοιάζουν να μεταλλάσσονται. Περαστικοί χειροκροτούν, οικογενειάρχες βγαίνουν στα μπαλκόνια και ανάβουν τα φώτα σαν να περνά επίσημη πομπή, παιδιά πανηγυρίζουν και επευφημούν. «Σε μια χώρα όπου η ποδηλατική παιδεία λείπει και η μονομανία του αυτοκινήτου κυριαρχεί, είμαστε “ζωντανή διαφήμιση”,ένας άλλος τρόπος διασκέδασης,σε τελική ανάλυση ένας άλλος τρόπος ζωής είναι εφικτός» σχολιάζει η κυρία Αγγελική Σπηλιωτοπούλου, καθηγήτρια Λυκείου, η οποία από τον Σεπτέμβριο συμμετέχει στο «Freeday» μαζί με την 11χρονη κόρη της Ιωάννα«Και εγώ η ίδιαάλλωστεκάπως έτσι “μυήθηκα” στις ποδηλατοβόλτες.Εβγαινα από ένα εστιατόριο μια Παρασκευή του Μαΐου και ξαφνικά πέρασαν από μπροστά μου εκατοντάδες ποδήλατα! Ενθουσιάστηκα, αγόρασα καινούργιο ποδήλατο και ξεκίνησα» προσθέτει.

Πώς κατορθώνει όμως να εμπιστεύεται την ανήλικη κόρη της σε ένα νυχτερινό ποδηλατικό εγχείρημα χωρίς να τρέμει από τον φόβο; «Η ποδηλατοβόλτα είναι οργανωμένη με τέτοιον τρόπο ώστε τα αυτοκίνητα- η βασική απειλή για τον ποδηλάτη- δεν αναμειγνύονται με τους συμμετέχοντες.Συνεπώςολόκληρη η πόλη μετατρέπεται σε ασφαλή πίστα για όλους εμάς που λαχταρούσαμε πάντα να ανεβούμε στη σέλα και ποτέ δεν το τολμούσαμε» αντιτείνει η κυρία Σπηλιωτοπούλου.

Κρύβουμε έναν ποδηλάτη μέσα μας
Η παρουσία της Αστυνομίας- διακριτική αλλά αναμφίβολα καθησυχαστική- παίζει σημαντικό ρόλο στην άρση των επιφυλάξεων. Ενα περιπολικό συνήθως συνοδεύει τον «οδηγό» της πορείας και αποκλείει τη διέλευση των οχημάτων, αφήνοντας συνήθως ελεύθερη μια λωρίδα για τα αυτοκίνητα, όπου αυτό είναι εφικτό. Ταυτόχρονα δύο αστυνομικοί μοτοσικλετιστές ακολουθούν το τελικό άκρο της πορείας, ώστε το σύνολο των ποδηλατών να είναι προστατευμένο. «Ετσι,δεκάδες άνθρωποι αποφασίζουν να συμμετάσχουν πρώτη φορά απλώς επειδή μας είδαν την περασμένη Παρασκευή και ένιωσαν ότι επιτέλους μπορούσαν να ποδηλατήσουν στην άσφαλτο με ασφάλεια» σχολιάζει η κυρία Ιωάννα Αγράφα, δημόσιος υπάλληλος.

Διόλου τυχαίο αν αναλογιστούμε ότι, απαυδισμένοι από την κίνηση και το μποτιλιάρισμα, οι περισσότεροι Αθηναίοι κρύβουν μέσα τους έναν... «εν δυνάμει ποδηλάτη». Απλώς δεν έχουν τολμήσει ακόμη να κάνουν το πρώτο βήμα, συχνότερα για λόγους ασφαλείας. «Κατανοώ απολύτως όσους φοβούνται,διότι και εγώ αντιμετωπίζω δεκάδες κινδύνους στις καθημερινές μετακινήσεις μου και έχω υποστεί ακόμη και μετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητο. Αυτοί οι κίνδυνοιωστόσοεκλείπουν στη βραδινή ποδηλατοβόλτα και έτσι κατορθώνουμε να δώσουμε στους Αθηναίους ένα προστατευμένο και ασφαλές πλαίσιο που θα τους βοηθήσει να υπερβούν τους δισταγμούς τους» υπογραμμίζει η κυρία Αγράφα, η οποία μάλιστα συχνά μεταφέρει και το... γατάκι της στις βραδινές ορθοπεταλιές, προστατευμένο στον κόρφο της.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=370123&dt=28%2F11%2F2010#ixzz16ewwCN9y

Κ.Λέχου: «Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα σκουπίδια»


Η Κατερίνα Λέχου, πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς το «Νησί» ,που κάνει τα μηχανάκια της agb να χτυπάνε κόκκινο, μιλάει για τον ρόλο της και την επιτυχία της σειράς.
Πιο συγκεκριμένα η ηθοποιός δήλωσε, «ήταν δύσκολο και απαιτητικό "στοίχημα" που με γέμισε ευθύνη και χαρά. Τα γυρίσματά μας ήταν δύσκολα και οι συνθήκες ήταν μερικές φορές πάρα πολύ δύσκολες, αλλά υπήρχε εξαιρετικό κλίμα και μετριαζόταν το κρύο και η κούραση» και συνήχησε «ήταν μια ακριβή εμπειρία για μένα και απόλαυσα τη συνεργασία με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου, τον Θοδωρή Παπαδουλάκη που μας σκηνοθέτησε με μεγάλη έμπνευση, τη συνεργασία με καλούς ηθοποιούς , με πρώτο και κύριο τον "άντρα μου" τον Στέλιο Μάινα».
Τέλος η όμορφη ηθοποιός, αναφερόμενη στην επιτυχία της σειράς είπε, «χάρηκα πολύ που η σειρά αγκαλιάστηκε με τόσο μεγάλη θέρμη, γεγονός που αποδεικνύει ότι το κοινό της τηλεόρασης "διψάει" για καλές δουλειές και γυρνά την πλάτη στα "σκουπίδια"».
Πηγή: Tv Ζάπινγκ
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=212053&cid=11

Μεγάλη διάκριση για τον Έλληνα ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή

Ο καλύτερος τζουντόκα στην Ευρώπη για το 2010 ανακηρύχθηκε με απόλυτη πλειοψηφία ο Ηλίας Ηλιάδης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τζούντο (EJU).


Κορυφαίος Ευρωπαίος τζουντόκα ο Ηλιάδης
Ο έλληνας αθλητής χαίρει της πλήρους εκτιμήσεως των αθλητών και των ομοσπονδιών παγκοσμίως, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να τον έχει χαρακτηρίσει «Ολύμπιο θεό», όταν έγινε «χρυσός» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου.

«Δεν είναι μικρό πράγμα μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής λόγω σοβαρών τραυματισμών και προβλημάτων υγείας να βρίσκεσαι ξανά στην κορυφή. Είναι τεράστια τιμή για μένα να δέχομαι από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία τον σχετικό τίτλο,
για δεύτερη φορά τα τελευταία έξι χρόνια. Ο τίτλος αυτός μου δίνει δύναμη να συνεχίσω σε ακόμη πιο έντονους ρυθμούς, ενώ αποτελεί και ένεση ηθικού ενόψει της επόμενης χρονιάς όπου με περιμένουν ένα σωρό αγωνιστικές υποχρεώσεις, οι οποίες θα κρίνουν και την παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», δήλωσε ο Ηλιάδης.
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/81995/korufaios-europaios-tzoudoka-o-iliadis-/

Κακοκαιρία σκέπασε την Ευρώπη


Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η δυτική Ευρώπη με το θερμόμετρο να σημειώνει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη -συνηθισμένη στις χαμηλές θερμοκρασίες- Βρετανία, το θερμόμετρο έδειξε το μεγαλύτερο ψύχος τα τελευταία 17 χρόνια και σημειώθηκαν θερμοκρασίες μέχρι -17οC!

Η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στις συγκοινωνίες ενώ η αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Περισσότερα από 10.000 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ τα δρομολόγια των τρένων είχαν μεγάλες καθυστερήσεις και στο Νόργουιτς ματαιώθηκαν οι αεροπορικές πτήσεις.

Και στην Πολωνία, όμως, η αναπάντεχη χιονόπτωση προκάλεσε χάος στους δρόμους και αιφνιδίασε τους κατοίκους αλλά και τις αρχές που πασχίζουν να κρατήσουν ανοικτούς δρόμους και σε κατάσταση λειτουργίας τις συγκοινωνίες.

Στην Γερμανία, εξάλλου, τα περισσότερα από τα χιονοδρομικά έχουν ανοίξει νωρίτερα από το αναμενόμενο καθώς το χιόνι έχει φτάσει τους 45 πόντους.

Μεγάλη κακοκαιρία, όμως, αντιμετωπίζει και η Ιταλία όπου ήδη 5 ορειβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω χιονοστιβάδων. Στον ιταλικό βορρά αντιμετωπίζουν έντονη χιονόπτωση την ώρα που ο νότος πλήττεται από ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις.
http://www.star.gr/

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

«Έσβησε» ο Φούντας




Ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της χρυσής εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου, ο Γιώργος Φούντας, πέθανε στις 16:15 το απόγευμα της Κυριακής σε ηλικία 86 ετών, χτυπημένος από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ο Γιώργος Φούντας γεννήθηκε το 1924 στο Μαυρολιθάρι Παρνασσίδας του Νομού Φωκίδας. Ο θάνατος ενός στενού του φίλου υπήρξε η αφορμή που τον ώθησε να ασχοληθεί με την ηθοποιία. Έτσι, ξεκίνησε τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Στο θέατρο έκανε το ντεμπούτο του στην παράσταση «Νυφιάτικο τραγούδι», ενώ στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1944 στην ταινία «Τα Χειροκροτήματα», πλάι στον Αττίκ και τον Δημήτρη Χορν.

Ωστόσο, ο ρόλος που τον καθιέρωσε στο ελληνικό κινηματογραφικό στερέωμα ήρθε το 1955 με την ταινία «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη. Παραμένει, άλλωστε, θρυλική μέχρι τις ημέρες μας η ατάκα του προς την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη: «Φύγε, Στέλλα, κρατάω μαχαίρι!».
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=211943&cid=4

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΗΦΙΣΟΣ, ΡΥΠΑΡΟ ΠΟΤΑΜΙ


Ρεπορτάζ : Μάχη Τράτσα
(από ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής)
Αυτό κι αν είναι μαγικό ραβδάκι... Ο Κηφισός σαν τον Μανωλιό αλλάζει και βάζει τα βρώμικα «ρούχα» του αλλιώς. Οι αγωγοί με τα τοξικά απόβλητα που χύνονταν στο ποτάμι σήμερα έχουν ως διά μαγείας εξαφανιστεί. Αλλά το ποτάμι δεν καθάρισε. Ο υγρός οχετός από βιομηχανίες αλλά και κατοικίες κατά...
μήκος του τελευταίου «ζωντανού» ποταμού του Λεκανοπεδίου αναβλύζει σαν φυσική πηγή εν μέσω της κοίτης του, αφού
πλέον οι αγωγοί έχουν θαφτεί ή καμουφλαριστεί για να μην εντοπίζονται εύκολα. Ετσι ξαφνικά, εκεί που κοιτάζεις τα «ειδυλλιακά», κόκκινα από τη ρύπανση, νερά του Κηφισού, ο υδάτινος καμβάς μπορεί να μαυρίσει ή να πρασινίσει, ανάλογα με το είδος των αποβλήτων που διοχετεύονται εκείνη τη στιγμή. Σε άλλα σημεία η αυθαίρετη δόμηση και οι επιχωματώσεις αλλοιώνουν το τοπίο, ενώ παράνομα ποιμνιοστάσια στις όχθες του, με
γουρούνια, κατσίκες, πρόβατα και βοοειδή, αποτελούν εστίες μόλυνσης. «Το Βήμα» με καθοδηγητή τον πρόεδρο της Οικολογικής Εξόρμησης Αττικής και μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού κ. Π. Τσίτουρα, γνωστό και με το παρατσούκλι «Ρομπέν του Κηφισού», ακολούθησε το ρυπασμένο ρεύμα του ποταμού και βρήκε όσα δεν μπορούν να... βρουν οι αρμόδιες Αρχές.

Πρώτη στάση στις Αδάμες, στη Νέα Κηφισιά. Ο κ. Τσίτουρας, ο οποίος αγωνίζεται επί 50 χρόνια για τη σωτηρία του Κηφισού, ήθελε ξεκινώντας το οδοιπορικό να δούμε πώς ήταν ο ποταμός πριν από πολλά χρόνια. Ενας μικρός παράδεισος επιβιώνει εκεί, σε πείσμα του τσιμέντου και της ρύπανσης. Λίγο μετά τη συμβολή του Κηφισού με το ρέμα Κοντοχρήστου τα νερά ρέουν ήσυχα και δείχνουν καθαρά «διά γυμνού οφθαλμού». Τα δέντρα και η πυκνή βλάστηση «κρύβουν» τον ουρανό και δημιουργούν μια ήσυχη πράσινη γωνιά, λίγα μέτρα μακριά από την πυκνοδομημένη πόλη. «Θα μπορούσε ο δήμος να διαμορφώσει εδώ έναν χώρο περιπάτου. Πέντε λεπτά από το κέντρο της Κηφισιάς και βρισκόμαστε σε ένα φυσικό περιβάλλον που νομίζεις ότι βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα» λέει ο 78χρονος ακτιβιστής. Οπως επισημαίνει, αν η περιοχή αυτή γίνει επισκέψιμη, ταυτόχρονα θα προστατευθεί. «Θα έρχεται εδώ κόσμος.Δεν θα μπορούν εύκολα να ρίχνουν τους αγωγούς τους στο ποτάμιή να πετούν μπάζα και σκουπίδια, διότι κάποιος περιπατητής θα υπάρχει εδώ, θα τους δει και θα τους καταγγείλει» αναφέρει. Πιο κάτω όμως, στο ρέμα της Χελιδονούς, η εικόνα ανατρέπεται. Τα διάφανα νερά που έρρεαν στις Αδάμες, εδώ γίνονται μαύρα. Λίγο πριν από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠβρίσκονται πάνω στην μπαζωμένη παλαιά κοίτη του ρέματος, καθώς η επιχείρηση άλλαξε τη ροή του για να δημιουργήσει χώρο- ο χείμαρρος δημιουργεί μια μικρή λίμνη με αδιάφανα από τη ρύπανση ύδατα. «Δείτε τι ρίχνουν. Με την ανοχή του κράτους καταστρέφονται ο Κηφισός και οι παρακηφίσιες περιοχές,και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες δηλώνουν ανευθυνότητα» τονίζει ο κ. Τσίτουρας.

Δυσωδία παρανομίας


Η ρύπανση προέρχεται συνήθως από υγρά απόβλητα βιομηχανιών και βιοτεχνιών που εδρεύουν στις παρακηφίσιες περιοχές. «Στον Κηφισό πέφτουν επίσης και αστικά λύματα που διοχετεύονται με παράνομα συνδεδεμένους αγωγούς στο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.Μεγάλη πληγή αποτελεί όμως και η απόρριψη μπάζων και σκουπιδιών στα πρανή και στην κοίτη του ποταμού» σημειώνει.

Στο Μενίδι, δίπλα στις όχθες του Κηφισού (ανάμεσα στα ρέματα της Πύρνας και της Χελιδονούς), παράγκες που λειτουργούν εν είδει κτηνοτροφικής μονάδας φιλοξενούν βοοειδή, κατσίκες, πρόβατα, κότες. Η δυσωδία είναι αφόρητη, καθώς ο καταπατημένος χώρος- ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων- είναι γεμάτος περιττώματα ζώων. «Πού είναι ο υπεύθυνος;» ρωτάει τους αλλοδαπούς εργάτες της παράνομης «φάρμας» ο «Ρομπέν του Κηφισού». «Σε μία εβδομάδα να τα έχει μαζέψει πείτε του. Θα ξανάρθω» τους απείλησε.

Στον δρόμο προς το ρέμα της Πύρνας ένας πολίτης με ξύλα και συρματοπλέγματα έκλεινε την πρόσβαση προς την κοίτη. «Ε, τι κάνεις εκεί; Φράζεις το ρέμα;» του φωνάζει ο κ. Τσίτουρας. «Δική μου είναι η έκταση,κύριεΤσίτουρα» του απαντά εκεί νος. «Οχι,κάνεις λάθος.Δική μου είναι και όλων των Ελλήνων» αποκρίνεται. Στην ερώτηση πώς τον ήξερε ο συγκεκριμένος καταπατητής, ο κ. Τσίτουρας είπε χαρακτηριστικά: «Πενήντα χρόνια γυρίζω σχεδόν καθημερινά σπιθαμή προς σπιθαμή τον Κηφισό.Ολοι με ξέρουν εδώ»!

Οπως λέει ο ίδιος με απογοήτευση, «στα 12.500 στρέμματα του Κηφισού σπανίζει η νόμιμη ιδιοκτησία. Τόσες χιλιάδες στρέμματα του Δημοσίου και σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο που να διεκδικεί το κράτος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παράνομη δόμηση αποτελεί μεγάλη πληγή για την περιοχή. Αυθαίρετα κτίσματα και περιφράξεις μέσα στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του ποταμού αλλοιώνουν το τοπίο. «Δεν επαρκούν οι μηχανισμοί ελέγχου» καταγγέλλει.

Λειτουργούν χωρίς άδεια

Ποτέ δεν έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία του ποταμού, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει εδώ και δεκαετίες τραγική. Επιπλέον, ως σήμερα δεν έχει γίνει οριοθέτηση του Κηφισού και η Πολιτεία ουσιαστικά δεν γνωρίζει ποια τμήματα αποτελούν δημόσια γη και ποια έχουν καταπατηθεί. Γνωρίζει όμως ποιες χρήσεις επιτρέπονται και ποιες απαγορεύονται. Από το 1994 με προεδρικό διάταγμα είχαν καθοριστεί οι ζώνες προστασίας τόσο του Κηφισού όσο και των παραχειμάρρων του (Χελιδονούς, Πύρνας κ.ά.) από τη Νέα Φιλαδέλφεια ως το Κρυονέρι και την Ανοιξη Αττικής. Είναι δεδομένο ότι στις εκτάσεις που βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων εκατέρωθεν του άξονα της κοίτης του ποταμού δεν επιτρέπονται η δόμηση, οι περιφράξεις, η απόρριψη στερεών ή υγρών αποβλήτων κτλ. Και όμως, ακόμη παραμένουν ορισμένες βιομηχανίες στη ζώνη προστασίας του ποταμού χωρίς άδεια λειτουργίας.

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_7159.html

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ 110 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ


Ρεπορτάζ : Σωτήρης Νίκας
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Με την Ευρώπη να είναι ένα «καζάνι που βράζει» και με την τρόικα να έχει στείλει σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, η ώρα της αλλαγής των...
όρων του δανείου των 110 δισ. ευρώ που λαμβάνει η Ελλάδα έρχεται ολοένα και πιο κοντά.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Ελλάδα, κ. Σ. Ντερούζ, συμφώνησε με τον συνάδελφό του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), κ. Π. Τόμσεν, στο ενδεχόμενο οι δανειστές μας να δώσουν χρονική παράταση στην αποπληρωμή των 110 δισ. ευρώ. Πέραν αυτού, όμως, που είχε ειπωθεί επισήμως παλαιότερα τόσο από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όσο και από τον επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντ. Στρος - Καν, μέσα στην εβδομάδα προέκυψε ένας ακόμα τρόπος βοήθειας της Ελλάδας από την τρόικα στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.
Ο λόγος αφορά τη δήλωση του κ. Τόμσεν, ότι εναλλακτικά της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ μπορεί να δοθεί ένα συμπληρωματικό δάνειο προς την Ελλάδα. Μάλιστα, διεθνείς αναλυτές, μιλώντας στην «Κ», υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που η Ιρλανδία θα λάβει ως βοήθεια το ποσό που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της ανακοίνωσε (85 δισ. ευρώ), τότε δημιουργείται ένα ζήτημα άνισης μεταχείρισης στην Ευρωζώνη. Αυτό γιατί οι λήξεις ομολόγων της Ιρλανδίας για τα τρία χρόνια που θα διαρκέσει η βοήθειά προς εκείνη είναι περίπου 63 δισ. ευρώ, όταν στην Ελλάδα παρείχαν 110 δισ. ευρώ με τις ανάγκες της επόμενης τριετίας να καλύπτονται οριακά.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι θεωρούν ότι η συζήτηση για περαιτέρω βοήθεια της Ελλάδας δεν είναι της παρούσης και δεν έχει καταλήξει σε κάποια τελική απόφαση. Δεν αποκλείεται να βρεθεί και κάποιος άλλος τρόπος βοήθειας προς την Ελλάδα για την εξυπηρέτηση του χρέους της. Από την πλευρά της η τρόικα εμμένει στην άποψη ότι εάν εφαρμοστεί πιστά το Μνημόνιο, τότε η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές και να αναχρηματοδοτηθεί. Πέραν αυτού, στην τρόικα το ζήτημα προκαλεί τριγμούς, καθώς στο μεν ΔΝΤ είναι θετικοί σε μία τέτοια εξέλιξη, στη δε Ευρωζώνη πρέπει να συμφωνήσουν 14 χώρες για κάτι τέτοιο, φρενάροντας την όποια λύση προς το παρόν.
Σε ό, τι αφορά το οικονομικό επιτελείο, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι εφόσον παρασχεθεί επιπλέον διευκόλυνση στην Ελλάδα θα πρέπει να έρθει ως επιβράβευση των προσπαθειών και όχι γιατί «δεν βγαίνει» το πρόγραμμα. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη προχωρήσει σε πράξεις καλύτερης διαχείρισης του χρέους, πραγματοποιώντας προαγορές χρέους. Δηλαδή, αγοράζει τώρα κάποια ομόλογα που λήγουν αργότερα, καθώς έχουν μικρότερη τιμή. Ετσι, αγοράζει φθηνότερα τα ομόλογα και διαγράφει από το χρέος μεγαλύτερο ποσό.
Πάντως, οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ανατρέψει πλήρως το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στα μέσα Οκτωβρίου και έδινε την δυνατότητα στο οικονομικό επιτελείο να ευελπιστεί σε έξοδο στις αγορές ακόμα και στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Ο σχεδιασμός προς το παρόν δεν αλλάζει, ωστόσο η έκδοση εντόκων γραμματίων ενός έτους που πιθανόν να γινόταν τον ερχόμενο Ιανουάριο φαίνεται να αναβάλλεται ή τουλάχιστον να ξανα περνάει από δεύτερες σκέψεις.
Σε κάθε περίπτωση, το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να σχεδιάζει την έκδοση του ομολόγου «διασποράς», που θα απευθύνεται στους ομογενείς της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας, αλλά και στους κατά τόπους μικροεπενδυτές. Πέραν αυτού, στο υπουργείο θεωρούν ότι στις αρχές του φθινοπώρου ενδέχεται το κλίμα στις αγορές να είναι τέτοιο που να επιτρέπει μία έκδοση νέων ομολόγων. Στο οικονομικό επιτελείο επιδιώκουν την επάνοδο της Ελλάδας εντός του 2011 στις αγορές, καθώς το 2012 η χώρα θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει μεγάλο μέρος των αναγκών της μόνη της και είναι κρίσιμο να ανοίξει η «πόρτα» των αγορών από του χρόνου.
http://fimotro.blogspot.com/2010/11/110_28.html

Τίνα Μπιρμπίλη: "Θέλουμε αγρότες και όχι παραγωγούς ενέργειας"

«Θέλουμε αγρότες και όχι παραγωγούς ενέργειας. Για τον λόγο αυτό περιορίσαμε σε 1% ανά νομό το μέγιστο ποσοστό χρήσης της γης υψηλής παραγωγικότητας για εγκατάσταση φωτοβολαϊκών», τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Veto. «Δεν θα σπαταλήσουμε την παραγωγή για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών» επεσήμανε η υπουργός και ξεκαθάρισε ότι «τα φωτοβολταϊκά δεν είναι η νέα επιδότηση όπως ήταν παλιά το βαμβάκι».
Όσον αφορά τις αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και τη δημιουργία αιολικών πάρκων τόνισε ότι, «το πρόβλημα δεν είναι η δυνατότητα προσφυγής, αλλά ο χρόνος που απαιτείται για να εκδοθεί τελεσίδικα η σχετική απόφαση». Επεσήμανε, δε ότι «αυτοί που αντιδρούν για τις ανεμογεννήτριες είναι μειοψηφία αλλά είναι οι μόνοι που ακούγονται» και τόνισε την ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αφού όπως είπε «μόνο έτσι οι ακραίες αντιδράσεις θα γίνουν όλο ένα και σπανιότερες».
Για την «μεικτή επένδυση» στο Ελληνικό η υπουργός είπε ότι το έργο «εντάσσεται στην ευρύτερη συζήτηση για την Αθήνα» και επεσήμανε ότι «το πάρκο θα υιοθετηθεί οικονομικά από εκείνους που θα ωφεληθούν από αυτό».
Για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου που έχουν να κάνουν με το κέντρο της πόλης της Αθήνας, είπε ότι «η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου θα αλλάξει την όψη της Αθήνας και θα φέρει τουρισμό», ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρόκειται για ένα έργο με χαμηλό κόστος και πολλαπλασιαστικό όφελος».
Η υπουργός αναφέρθηκε και στο λεγόμενο «Πράσινο Ταμείο», το οποίο, όπως είπε, «ενοποιεί όλους τους πόρους που έρχονται στο περιβάλλον, κυρίως μέσα από παραβάσεις και πρόστιμα και μπορεί να χρηματοδοτεί με διαφάνεια τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου».
Κλείνοντας την συνέντευξη σε ερώτηση σχετικά με το αν αισθάνεται πολιτικός ή δεν την ενδιαφέρει ο όρος, η κα Μπιρμπίλη ανέφερε ότι «είναι ένας άνθρωπος που κάνει δουλειά, γιατί αυτό πρέπει να κάνει ένας πολιτικός».
http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=92967

Τα κορίτσια της Mexicana βγήκαν από τα ρούχα τους!

Κακό πράγμα η ανεργία και ο φόβος αυτής. Μετά την αίτηση πτώχευσης της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του Μεξικό οι αεροσυνοδοί βγήκαν από τα ρούχα τους..


Καθώς δεν βλεπουν φως από την εταιρεία, τα κορίτσια της Mexicana έβγαλαν τα ρούχα τους και έβγαλαν ημερολόγιο για το 2011 με σέξι πόζες μέσα στα αεροπλάνα που απειλούνται με καθήλωση.

Η αεροπορική τώρα, έχει χρέη περίπου 800 δολάρια και έκανε αίτηση για πτώχευση τον Αύγουστο ενώ έχει αναστείλει τις υπηρεσίες της. Η Κοράλ Περέζ που διοργάνωσε το όλο εγχείρημα δήλωσε ότι “μία που είμαστε μαζεμένα τόσα ωραία κορίτσια” θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για να μαζέψουν χρήματα.

Τα κορίτσια έβαλαν κάτι από την τσέπη τους για τα έξοδα της φωτογράφισης ωστόσο μέχρις ώρας έχουν πουλήσει 1.000 ημερολόγια – για 12 δολάρια το ένα – και βγαίνει όπου να ναι και νέα έκδοση 3.000 ημερολογίων.

newsit 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/11/mexicana.html

Τρίποντο από το κέντρο ο... θεατής







ΔΕΙΤΕ: Βρήκε στόχο και πήρε ένα αυτοκίνητο!

Ο Ντόρελ Ράιτ δέχτηκε μία εντυπωσιακή τάπα από τον Μάικλ Μπίσλεϊ των Τίμπεργουλβς, αλλά ο άσος των Ουόριορς τιμώρησε τους «λύκους» με εννέα τρίποντα σε δώδεκα προσπάθειες. Μοιραία λοιπόν κατέχει δύο θέσεις στο Top 10 της ημέρας στο ΝΒΑ.

Στην κορυφή, πάντως, δεν βρίσκεται κάποιος παίκτης αλλά ένας θεατής. Στον αγώνα των Κινγκς με τους Μπουλς ένας φίλος των «βασιλιάδων» που είναι κάτοχος διαρκείας πέτυχε τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου σε διαγωνισμό και κέρδισε ένα αυτοκίνητο.

Δείτε το βίντεο...



http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/81879/tripodo-apo-to-kedro-o-theatis/

Η Paris Hilton έγινε... μελαχρινή!


Αυτό κι αν ήταν ανατροπή: η Paris Hilton απαρνήθηκε το ξανθό και έγινε... μελαχρινή! Τέτοια ήταν η αλλαγή στην κουπ της περσόνας, που τρόμαξε να την γνωρίσει ο κόσμος όταν την είδε στον δρόμο...

Με μαύρα ρούχα που ήταν ασορτί με το κορακί μαλλί, η Paris εθεάθη στους δρόμους του Λος Άντζελες για τα γυρίσματα του νέου ριάλιτι, «My New Best Friends». Πάλι καλά που κάποιοι της φώναξαν «Paris σε αγαπάμε» και καταλάβαμε κι εμείς οι υπόλοιποι ποιά ήταν η κυρία!

«Πώς νιώθεις μελαχρινή;», ρώτησαν την νεαρά οι παπαράτσι και εκείνη τους απάντησε πως... έχει πλάκα! Mυαλό σίγουρα δεν έχει, ανεξάρτητα από το χρώμα της τρίχας...

Η μελαχρινή μπίμπο πείνασε στα γυρίσματα, οπότε μπήκε σε μια πιτσαρία και αποχώρησε με ένα τεράστιο κομμάτι στο ένα χέρι, ενώ στο άλλο κρατούσε αναψυκτικό (μην βαρυστομαχιάσει κιόλας).

Αφού έφαγε καλά καλά, η Paris επέστρεψε στη δουλειά και εθεάθη με ροζ ακουστικά και μηχάνημα καταγραφής συνομιλιών!

Κι αν με όσα διαβάσατε στεναχωρηθήκατε που χάσαμε την μπάρμπι, μην στεναχωριέστε: περούκα ήταν το μαλλί! Αργότερα το έβγαλε η Paris, χτένισε τα ξανθά extensions και... ήρθε στα ίσα της!

http://www.star.gr/life_style/70512

Αυτόφωρο για όσους δεν πληρώνουν ΦΠΑ


Πλήρη αυθαιρεσία στην αγορά αναδεικνύουν τα στοιχεία των ελέγχων του ΣΔΟΕ καθώς μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων αποδεικνύεται ότι δεν είχε καταθέσει ή απέκρυπτε τον αναλογούντα ΦΠΑ ζημιώνοντας έτσι το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το 50% των προστίμων που καταλογίζονται στις επιχειρήσεις αφορούν τη μη απόδοση ΦΠΑ, με την τάση αυτή να τείνει να εξελιχθεί σε καθεστώς. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τις εταιρείες που αποκρύβουν τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας ή δεν εκδίδουν αποδείξεις, αλλά και εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν εκδώσει παραστατικά και έχουν καταχωρίσει τον φόρο στα βιβλία τους αλλά δεν τον αποδίδουν. Το ποσοστό αυτό –το οποίο σημειωτέον είναι εκτός της παραοικονομίας- υπολογίζεται κοντά στο 30%.

Το Υπουργείο Οικονομικών, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικα για βελτιστοποίηση των εισπρακτικών μηχανισμών, προωθεί προς αυτή την κατεύθυνση διάταξη με την οποία θα προσάγεται σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου όποιος αποκρύπτει ή παρακρατά τον ΦΠΑ που υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό. Παράλληλα, με την ίδια αυτόφωρη διαδικασία θα διώκονται και όσοι εκδίδουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια (σήμερα κατατίθεται μήνυση).

Ταυτόχρονα, μετά από εισήγηση της τρόικας, το Υπουργείο εξετάζει την πρόταση να δώσει τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ (και ίσως και τους εφοριακούς) την ευχέρεια να επιβάλλουν επί τόπου πρόστιμα. Αρκετές είναι, πάντως, οι ενστάσεις για τέτοια εξέλιξη καθώς πολλοί θεωρούν ότι αφήνει περιθώρια ανάπτυξης νέων φαινομένων διαφθοράς και συναλλαγής.

http://www.star.gr/

Ποιος Μέσι και ποιος Ρονάλντο;

Ειδικά το φινάλε τα σπάει...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


newsbeast 
http://sarotiko.blogspot.com/

Τραυματισμός Ομπάμα σε αγώνα μπάσκετ!

Δώδεκα ράμματα έκανε στα χείλη ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα που τραυματίστηκε στη  διάρκεια αγώνα μπάσκετ στη στρατιωτική βάση Φορτ Μακνίρ της Ουάσινγκτον.

 Ο Αμερικανός πρόεδρος έπαιζε μπάσκετ με φίλους και μέλη της οικογένειας του, όταν αντίπαλος παίκτης τον χτύπησε κατά λάθος με τον αγκώνα στα χείλια. Παρά το ότι ο τραυματισμός θεωρείται ελαφρύς, οι γιατροί στην ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου χρειάστηκε να του κάνουν δώδεκα ράμματα!

 Λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας από εκπρόσωπο Τύπου της προεδρίας, δημοσιογράφοι διέκριναν τον Ομπάμα σε παράθυρο του Λευκού Οίκου να κρατάει στο στόμα του κάτι που έμοιαζε με κομπρέσα.


http://www.protothema.gr/world/article/?aid=92919

Σούπερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στην κορυφή, η Αρσεναλ ακολουθεί με διπλό επί της Αστον Βίλα

Στην premier league...

  (Φωτογραφία:  Reuters)
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Με τον πλέον εμφατικό τρόπο επέστρεψε στην κορυφή της Premier League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι κόκκινοι διάβολοι του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον διέλυσαν την Μπλάκμπερν με 7-1, με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και να πετυχαίνει πέντε γκολ.

Νέα γκέλα για την Μάντσεστερ Σίτι, που έμεινε στο 1-1 με την Στόουκ Σίτι, ενώ ίδιο αποτέλεσμα είχε και η αναμέτρηση της Φούλαμ με την Μπέρμιγχαμ. Μεγάλο διπλό για τη Γουέστ Μπρομ, 4-1 την Εβερτον, χωρίς νικητή αλλά με πολλά γκολ (2-2) το Μπόλτον-Μπλάκπουλ, νίκη με 3-1 επί της Γουίγκαν για την Γουέστ Χαμ, ενώ με 3-2 κέρδισε τη Σάντερλαντ η Γουλβς.

Στον 7ο ουρανό η Γιουνάιτεντ

Με τον Μπερμπάτοφ να είναι ασταμάτητος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε με 7-1 την Μπλάκμπερν και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, από όπου είχε πέσει λίγο νωρίτερα, μετά την νίκη της Αρσεναλ. Πλέον η ομάδα του Φέργκιουσον έχει 31 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Αρσεναλ και τρεις από την Τσέλσι, που έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο βούλγαρος άσος έκανε πάρτι στην αντίπαλη άμυνα και ήταν αυτός που έδειξε τον δρόμο για την μεγάλη νίκη των κόκκινων διαβόλων. Οι άγριες διαθέσεις του φάνηκαν με το καλησπέρα, καθώς στο 2ο μόλις λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Στο 23` ο Παρκ διπλασίασε τα τέρματα της Γιουνάιτεντ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπερμπάτοφ έκανε το 3-0. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν ούτε και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Μπερμπάτοφ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-0 στο 47` με τον Νάνι να κάνει πέντε τα τέρματα της ομάδας του στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο βούλγαρος άσος δεν σταμάτησε εκεί και με δύο ακόμα προσωπικά γκολ, διαμόρφωσε το 7-0. Η Μπλάκμπερν κατάφερε μόνο να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Σαμπά στο 83`.


http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1231069173