Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μαύρη τρύπα στα ταμεία της Τραμ ΑΕ με έλλειμμα 155 εκατ. ευρώ


Μεγάλα ελλείμματα παρουσιάζουν τα ταμεία του τραμ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στα δύο χρόνια πειραματικής λειτουργίας του...

τραμ, δηλαδή μέχρι και το 2004, στην εταιρία απασχολούνταν 156 άτομα και το έλλειμμα ανερχόταν σε περίπου 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος του 2009 ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων έφτασε τα 689 άτομα και το έλλειμμα εκτοξεύθηκε στα 155 εκατομμύρια ευρώ.
Ήδη, όπως δήλωσε ο κ. Σηφουνάκης, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ελέγχει τη νομιμότητα των προσλήψεων που έγιναν κατά το διάστημα αυτό, ενώ το πόρισμά του έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Επίσης, ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε πως το υπουργείο Μεταφορών προωθεί την ολοκλήρωση του λεγόμενου «πράσινου κύματος», που δίνει προτεραιότητα στο τραμ στους φωτεινούς σηματοδότες, με στόχο να μειωθούν οι χρόνοι των διαδρομών. Στόχος είναι, όπως είπε, να γίνει πιο ελκυστικό στο επιβατικό κοινό το συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς.
Όπως προκύπτει από έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Τραμ ΑΕ, ενώ ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας, το αίσθημα ασφάλειας, την άνεση κατά τη μετακίνηση, την καθαριότητα των οχημάτων κ.ά. είναι πολύ υψηλός, ο χρόνος διαδρομής του τραμ αποτελεί το βασικό δείκτη περιορισμένης προτίμησης και δυσαρέσκειας των χρηστών.
Όπως διευκρινίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την εφαρμογή του πράσινου κύματος θα καταργηθούν πολλά φανάρια που εμποδίζουν την κίνηση του τραμ και θα μειωθεί ο χρόνος διαδρομής κατά 10-15 λεπτά στους τρεις βασικούς άξονες, δηλαδή από το Σύνταγμα στο ΣΕΦ θα γίνεται σε 40 από 50 λεπτά, η διαδρομή Σύνταγμα - Βούλα μειώνεται από τα 65 στα 50 λεπτά και η διαδρομή ΣΕΦ - Βούλα από τα 45 στα 35 λεπτά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σηφουνάκης ανακοίνωσε ότι η ολοκλήρωση της επέκτασης του τραμ προς τον Πειραιά, αναμένεται στο τέλος του 2012 ή εντός του 2013.
Τέλος, δήλωσε ότι δεν έχει σχέση η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του έργου του πράσινου κύματος με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Siemens.

in.gr
http://prionokordela.blogspot.com/2010/06/155.html

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στον Έβρο


Στη σύλληψη ενός ημεδαπού και δύο αλλοδαπών διακινητών, καθώς και 15 λαθρομεταναστών προχώρησαν χθες στο Τυχερό του νομού Έβρου οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Οι Αρχές είχαν στήσει καρτέρι στην αγροτική περιοχή του Φυλακτού, όπου είχαν πληροφορίες ότι γινόταν εδώ και καιρό παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς τη χώρα μας, μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι συνοριακοί φρουροί... κατέσχεσαν ένα ΙΧ όχημα, ένα ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας, ένα κινητό τηλέφωνο και μία πλαστική βάρκα, την οποία οι διακινητές χρησιμοποιούσαν, για να διασχίζουν το ποτάμι.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών. 
zougla.gr
 http://efenpress.blogspot.com/2010/06/blog-post_2426.html

Έπιασαν και το δεύτερο ληστή της χτεσινής ληστείας


Σήμερα το πρωί συνελήφθη στην Καλλιθέα και ο δεύτερος δράστης της χθεσινής ληστείας σε σούπερ μάρκετ στο Μοσχάτο. Η αστυνομία έκανε...



έρευνες στη γύρω περιοχή για τη σύλληψή του το πρωί.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_6894.html

Απέτρεψαν έξι αυτοκτονίες ανηλίκων

Έξι ανήλικοι, που επιχειρούσαν μέσω διαδικτύου να βρουν τρόπο να θέσουν τέλος στη ζωή τους, απετράπησαν το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΑΔΑ.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο προληπτικής έρευνας στο Διαδίκτυο, εντόπισαν τους ανηλίκους μέσα σε διαδικτυακές αίθουσες συζητήσεων,  τα λεγόμενα chat rooms, όπου συνομιλούσαν με άλλους χρήστες του Ίντερνετ, εκφράζοντας την επιθυμία τους να δώσουν τέλος στη ζωή τους.
Τα αίτια, στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν ψυχολογικά προβλήματα που οφείλονταν κυρίως σε λόγους ανεργίας και διαπροσωπικών σχέσεων.
Στη συνέχεια η αστυνομία προχώρησε σε ανάλυση των ψηφιακών ιχνών για να βρει τα στοιχεία και τη διεύθυνση κατοικίας των ανηλίκων και ενημέρωσε τους γονείς για την πρόθεση των παιδιών τους να θέσουν τέλος στη ζωή τους.  Παράλληλα υπήρξε συνδρομή ψυχολόγων, προκειμένου να παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη στους ανήλικους αλλά και τους οικείους του.
Ένας από τους έξι ανήλικους, την ώρα που εντοπίστηκε, έπαθε σοβαρή ψυχολογική κρίση και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια ενώ σε μια άλλη περίπτωση, ο νεαρός εγκατέλειψε το σπίτι του και βρέθηκε λίγο αργότερα. Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι αναζητούσε ανώδυνο και ασφαλή τρόπο για να αυτοκτονήσει.
Για όλες τις περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.
 
http://hamomilaki.blogspot.com/2010/06/apetrepsan-aytoktonies-anilikwn.html

Οι εθελοντές καθάρισαν την παραλία του Δήλεσι!!!


Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Σχηματαρίου , Δήλεσι & Οινοφύτων καθάρισαν την παραλία στο Δήλεσι

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Σχηματαρίου, Δήλεσι & Οινοφύτων, έδωσαν το δικό τους μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και συνείδησης. Τα 300 περίπου παιδιά των δύο τελευταίων τάξεων των πέντε (5) σχολείων συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα των ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ και προχώρησαν στον δεύτερο εθελοντικό καθαρισμό των ακτών μας, καθαρίζοντας την παραλία του Δήλεσι.
Τα εκατοντάδες παιδιά πλημύρισαν με ζωντάνια το Δήλεσι και καθάρισαν την δική τους παραλία, την παραλία όπου το καλοκαίρι απολαμβάνουν τα μπάνια τους και έστειλαν με την πράξη τους μήνυμα εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ελπίδας. Οι παραλίες, τα δάση, το περιβάλλον είναι δικά μας πολύτιμα αγαθά, γι’ αυτό τα φροντίζουμε και τα προστατεύουμε.
Σήμερα ολοκληρώσαμε τη δράση καθαρισμού της Παραλίας που εντάχθηκε στην πανελλαδική εκστρατεία «Καθαρίζουμε τις ακτές μας» της εταιρείας Coca Cola Τρία Έψιλον.
Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας που συμμετείχαν στους καθαρισμούς. Μετατρέπουμε την εμπειρία μας σε στάση ζωής και προσπαθούμε καθημερινά για καθαρές παραλίες, για καθαρό φυσικό περιβάλλον.
Οι πεντακάθαρες παραλίες του Δήλεσι σας περιμένουν να τις γνωρίσετε και να τις απολαύσετε.
Καλό καλοκαίρι.
ΤΟ Δ.Σ. 
 
http://thiva-press.blogspot.com/2010/06/blog-post_9164.html

kinimatografos
Ένας αναπάντεχος κινηματογραφικός θησαυρός περίπου 75 ταινιών που θεωρούνταν χαμένες για πάντα, ήρθε στο φως από ένα αρχείο στη Νέα Ζηλανδία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Ανάμεσά τους και μια βωβή ταινία του μεγάλου John Ford από το 1927.


Υπολογίζεται ότι περίπου το 80% των χολιγουντιανών παραγωγών των πρώτων δεκαετιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας έχουν χαθεί για πάντα, είτε από κακή συντήρηση, είτε από αμέλεια και κακή οργάνωση, είτε από φωτιά, λόγω του έφλεκτου φιλμ που χρησιμοποιούσαν τότε. Τυχαίνουν, όμως, και σπάνιες περιπτώσεις ιδιωτικών αρχείων που κατάφεραν να διατηρήσουν τις ταινίες όλα αυτά τα χρόνια για να τις απολαμβάνουμε εμείς σήμερα.

Από τις 75 ταινίες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Ζηλανδία, σίγουρα ξεχωρίζει το βωβό «Upstream» του John Ford από το 1927, πολύ πριν ο μεγάλος αμερικανός σκηνοθέτης υπογράψει την κλασική «Ταχυδρομική Άμαξα» ή την «Αιχμάλωτη Της Ερήμου», όταν δούλευε στο πλευρό του F.W. Murnau μαθαίνοντας τα μυστικά της 7ης τέχνης. Το «Upstream» είναι μία από τις 60 περίπου ταινίες που είχε γυρίσει ο Ford το διάστημα 1917-1928, από τις οποίες μόνο 10 έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα.

Η ταινία περιγράφεται ως ένα «κωμωδιόδραμα παρασκηνίων» και αφηγείται την ιστορία ενός σαιξπηρικού ηθοποιού και τη σχέση του με μια γυναίκα του «φτηνού» θεάματος που συμμετείχε σ’ ένα νούμερο όπου της πέταγαν μαχαίρια. Στους ρόλους βρίσκουμε τους κλασικούς ηθοποιούς Earle Fox και Nancy Nash.

Το «Upstream» βρίσκεται πλέον υπό τη φροντίδα της Fox, η οποία ανέλαβε την αναπαλαίωσή του ώστε να το προβάλει στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών κι Επιστημών (τη... γνωστή Ακαδημία των Όσκαρ δηλαδή) τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ 

http://aera.gr/world/5004-boubos-kinimatografos.html

Να σταματήσει επιτέλους η τρομολαγνία ζητά ο Γ.Παπακωνσταντίνου


Να σταματήσει η τρομολαγνία για την οικονομία, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζονας αστειότητες τα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ...


Σε συνάντηση που είχε με συντάκτες του υπουργείου ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και παρουσιάστηκε καθησυχαστικός για την πορεία εφαρμογής του Προγράμματος που έχει υπογράψει η χώρα με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ο υπουργός είπε ότι «το παιχνίδι των φημών δεν έχει ονοματεπώνυμο» και χαρακτήρισε «αστεία ιστορία» την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ανέδειξε τη κερδοσκοπική διάσταση των σεναρίων, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια του για το πώς λειτουργούμε ως κοινωνία.

«Υπάρχει μια τρομολαγνία που πρέπει να σταματήσει. Μην τσιμπάμε σε μια υστερία που δεν έχει καμία απολύτως βάση. Δεν τυπώνουμε δραχμές και δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Ερωτηθείς για το έαν η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ συνιστά αναδιάρθρωση χρέους, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως το Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα πάρει κανονικά τα χρήματα της δεύτερης δόσης του μηχανισμού (9 δισ. ευρώ).

«Η δόση του Σεπτέμβριου είναι εξασφαλισμένη. Όλα τα αντικειμενικά στοιχεία δείχνουν ότι προχωράμε και είμαστε συνεπείς» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εκτέλεση του προϋπολογισμού επανέλαβε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο, καθώς η μείωση του ελλείμματος ξεπέρασε το 40% στο πρώτο πεντάμηνο.

Η μείωση των δαπανών ανέρχεται στο 10% και η αύξηση των εσόδων στο 8%. Στο σκέλος της ανάπτυξης ο υπουργός είπε πως τα στοιχεία δείχνουν πως τα πράγματα δεν είναι τόσο μονοδιάστατα και δεν απέκλεισε «ευχάριστες εκπλήξεις» όσο προχωράει ο χρόνος.

tanea

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_1126.html

Έγινε η διάσπαση στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ

Τέσσερα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού αποχώρησαν σήμερα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ανεξάρτητοι βουλευτές. Πρόκειται για τους Φ. Κουβέλη, Γρ. Ψαριανό, Θ. Λεβέντη και Ν. Τσούκαλη, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν στον Πρόεδρο της Βουλής και επιστολή ανεξαρτητοποίησής τους.
Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι στόχος τώρα είναι η συγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Οι “4″ δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς χρειάζονται πέντε βουλευτές.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ:http://www.antinews.gr/?p=49112
«Η Ελλάδα καθυστερεί την εξόφληση των οφειλών της»,  
του Gerd Hohler

Στην εκτίμηση ότι τα μέτρα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, προβαίνει ο ανταποκριτής της εφημερίδας Handelsblatt, Gerd Höhler , σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα καθυστερεί την εξόφληση των οφειλών της». Ο ίδιος αναφέρει ότι το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει χρέη 10 δις ευρώ, κυρίως έναντι φαρμακοβιομηχανιών και εταιριών του κατασκευαστικού τομέα.
«Παρά την οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων εκ μέρους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παραμένει κρίσιμη. Το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας αποδίδει μεν τους πρώτους καρπούς, ωστόσο τα έσοδα από τη φορολογία είναι πολύ μικρότερα από τα προσδοκώμενα. Και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό από απλήρωτους λογαριασμούς».
«Τους πρώτους πέντε μήνες του 2010 η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κατά 40% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
Ο Παπακωνσταντίνου ξεπέρασε έτσι τον όρο της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, που ζητούν για όλο το χρόνο μείωση του ελλείμματος της τάξης του 35,1%. Ο Υπουργός Οικονομικός δηλώνει: “Θα πετύχουμε το στόχο μας”.
Αν ωστόσο παρακολουθήσει κανείς τα πράγματα από πιο κοντά, η εικόνα είναι διαφορετική. Ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται με την εξοικονόμηση της τάξης του 8,1% πάνω από το σχεδιαζόμενο 4,8%, εντούτοις, σύμφωνα με υπολογισμούς, τα έσοδα από τη φορολογία παραμένουν χαμηλά. Ανέρχονται στο 8%, ενώ υπολογίζονταν σχεδόν στο 12%.
Έτσι, στα ταμεία της χώρας εισέρρευσαν τους πρώτους πέντε μήνες του έτους 700 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα απ’ όσα αναμενόταν, ως αποτέλεσμα της ύφεσης».
«Οι αυξήσεις στη φορολογία της βενζίνης, των τσιγάρων και του αλκοόλ δεν είχαν επίσης τα αποτελέσματα που αναμένονταν, καθώς πολύ Έλληνες σταμάτησαν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο, καπνίζουν και πίνουν λιγότερο.
Επίσης, ούτε η μάχη κατά της τεράστιας φοροδιαφυγής είχε μέχρι τώρα την αναμενόμενη επιτυχία».
«Προκειμένου να εξωραΐσει την κατάσταση των ταμείων, το Υπουργείο Οικονομικών πάγωσε πρακτικά τις επιστροφές ΦΠΑ για επιχειρήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο Υπουργός Οικονομικός διαψεύδει ότι πρόκειται για γενικό “πάγωμα” και υποστηρίζει ότι ο ΦΠΑ θα επιστραφεί, αφού προηγουμένως γίνουν οι αναγκαίοι φορολογικοί έλεγχοι- κάτι που μπορεί να διαρκέσει μήνες.
Σύμφωνα με υπολογισμούς της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου το κράτος χρωστά στο μεταξύ σε επιχειρήσεις ένα δις ευρώ».
Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών δε χρωστά μόνο το ΦΠΑ. Η χώρα χρωστά 10 δις ευρώ, εκ των οποίων περίπου 6 “πέφτουν στους ώμους” ελληνικών κρατικών νοσοκομείων για χρέη τους προς φαρμακοβιομηχανίες και προμηθευτές ιατρικού εξοπλισμού.
Σε περίπου 100 εκ. ευρώ υπολογίζονται οι απαιτήσεις ελληνικών και ξένων εταιρών ΜΜΕ για τηλεοπτικές παραγωγές και διαφημιστικά σποτ του ΕΟΤ που δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.
Και περίπου 1,6 δις χρωστά το ελληνικό κράτος σε ελληνικές και ξένες κατασκευαστικές εταιρίες. Μερικοί από τους απλήρωτους λογαριασμούς αφορούν μάλιστα κατασκευές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004», καταλήγει η ανταπόκριση.

http://tvxs.gr/news/


Συναυλία οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, την Πέμπτη 24 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. στο Δημοτικό Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, για τα τριάντα χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη. Συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες κρητικής μουσικής, η Μικτή και η Παιδική Χορωδία της Νομαρχίας Ηρακλείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
http://forte-cargo.blogspot.com/2010/06/30_09.html

Μουντιάλ 2010- Ο Μαντέλα θα παραστεί στον εναρκτήριο αγώνα

Τις τελευταίες ημέρες είχε αναπτυχθεί έντονη φιλολογία στη Νότια Αφρική για το αν ο Νέλσον Μαντέλα ήταν σε θέση να παραστεί στην εναρκτήρια αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα φέρει αντιμέτωπες την εθνική ομάδα της πατρίδας του με το Μεξικό, την προσεχή Παρασκευή στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η παρουσία του βραβευμένου με το Νόμπελ για την ειρήνη Μαντέλα (1993) στο ματς της πρεμιέρας εθεωρείτο μέχρι σήμερα αμφίβολη, όμως η δήλωση του ανιψιού του, Νκόσι Ζβελιβέλιλε Μαντέλα, ο οποίος μίλησε εκ μέρους της οικογένειας του πρώην προέδρου της χώρας, ήταν σαφής: "Δεν ξέρουμε ακόμη πως θα εξελιχθεί η κατάστασή του, όμως την παρούσα στιγμή η αντοχή του είναι για περίπου ένα τέταρτο της ώρας. Θα πάει στο γήπεδο πριν από τον αγώνα για να χαιρετήσει τους φίλαθλους και τους ποδοσφαιριστές και ύστερα θα επιστρέψει στο σπίτι του για να παρακολουθήσει τον αγώνα". Ο πρώτος μαύρος ηγέτης στην ιστορία της Νότιας Αφρικής, που τον Ιούλιο θα συμπληρώσει 92 χρόνια ζωής, γνωστοποίησε ότι θα του άρεσε να παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις των "μπαφάνα μπαφάνα", όμως αυτό θα το αποφασίσει ημέρα με την ημέρα όπως είπε. Ο Νέλσον Μαντέλα σπανίως εμφανίζεται πλέον δημόσια. Η τελευταία παρουσία του καταγράφηκε στις 11 Φεβρουαρίου, όταν επισκέφθηκε το κοινοβούλιο επί τη ευκαιρία του εορτασμού της 20ης επετείου από την απελευθέρωση της Νότιας Αφρικής. Ως γνωστόν, η αποφυλάκισή του το 1990 σηματοδότησε κατακλυσμιαίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Νότια Αφρική, που οδήγησαν στην πτώση του ρατσιστικού καθεστώτος της χώρας. 

http://newsmessinia.blogspot.com/2010/06/2010_09.html

Δωρεάν σεμινάρια σεναρίου απο τον Παναγιώτη Καποδίστρια


Η πρώτη σχολή σεναρίου πλήρους φοίτησης στην Ελλάδα, «Tabula Rasa», είναι γεγονός.
Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος Παναγιώτης Καποδίστριας,…
κλείνοντας φέτος 15 χρόνια παρουσίας στον καλλιτεχνικό χώρο και θέλοντας να ευχαριστήσει το κοινό που τον στήριξε, προσφέρει εντελώς δωρεάν ένα τετράωρο σεμινάριο σεναρίου, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, για όλους εκείνους που πάντα ήθελαν να ασχοληθούν με τη συγγραφή αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να το προσπαθήσουν.









Περισσότερα:http://www.hellasnet.info/2010/06/09/%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%cf%83%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%b5%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bd/

κ.Παπακωνσταντίνου υπάρχει περίπτωση να πάμε για συντηρητική πτώχευση;


Ένα απλό ερώτημα πρέπει να κάνουμε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και εδώ πρέπει να πάρουν θέση τα δελτία ειδήσεων και να θέσουν το ερώτημα στους υπουργούς. Υπάρχει περίπτωση να πάμε σε συντηρητική πτώχευση από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο;
Αν γίνει...


αυτό υπάρχει περίπτωση να ζητήσουμε την έξοδο μας από το ευρώ; Δεν λέμε να μας πετάξουν έξω αλλά για να κάνουμε κουμάντο εμείς να ζητήσουμε την έξοδο από την ζώνη;

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/06/blog-post_3178.html#ixzzG1GgAOYmT

Αυτό που βλέπετε ειναι η Σανγκάη πριν μόλις 20 χρόνια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjMs8JKdfmZSoGnZ24bn-brGnjC-M-lYAx-orGycqJZoPMjIkdfPk0dxjm3NxIPLaS9H9SV04vaKDhTtStpc2zoirH1fjBCHbgJqUIoduhqleYyAQA6okWuG4gJM7r4fQkHOznR_Kprolv/s1600/sanagka1.jpg'

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhF26w9NZA_tnu85NDezjJUdgv2fTC8YYFmcgAL_C1df188Y1VhMFycDIeshhyfB5kdfViEY2s-KoUjXeBKArqdOSwwU9i_LPLhW0tivD7v1OFnOTfZojhVy-fkfEZ1r1BinVHXfvpMwXYL/s1600/sangka.jpg
 

http://korkos.blogspot.com/2010/06/20.html

Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η ταχύτητα πτώσης του ευρώ παρά το επίπεδο της ισοτιμίας του

Δήλωσε ο Επίτροπος Ρεν

Ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν δήλωσε σήμερα ότι μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η ταχύτητα της πτώσης του ευρώ απ'ό,τι το επίπεδο της ισοτιμίας του, την ώρα που η ισοτιμία του ενιαίου...

ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται κάτω από το 1,19 δολάριο για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια.

"Συμφωνώ με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (τον πρόεδρο του Eurogroup) και λέω ότι στην πραγματικότητα αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι η ταχύτητα της εξέλιξης παρά το επίπεδο" του ευρώ, δήλωσε ο Ρεν σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Ρεν σημείωσε ότι η σημερινή κατάσταση καθιστά ακόμη πιο σημαντικά τα μέτρα που εξετάζει η ευρωζώνη για να ενισχύσει τη δημοσιονομική πειθαρχία των χωρών μελών της υπό το φως της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετούς μήνες. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Εξάλλου ο ευρωπαίος επίτροπος απέρριψε οποιαδήποτε σύγκριση ανάμεσα στη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και σε αυτήν της Ουγγαρίας, μετά τις ανησυχητικές δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ούγγρων αξιωματούχων. "Όχι", απάντησε κατηγορηματικά στην ερώτηση δημοσιογράφου αν μπορούν να συγκριθούν οι δύο χώρες 
 
http://anopetra-eleos.blogspot.com/2010/06/blog-post_5274.html

«Εβδομάδα Μαθητικού Θεάτρου» 7 έως 13 Ιουνίου 2010 «Θέλουμε οι μαθητές μας να είναι οι πρωταγωνιστές της Αθήνας που ονειρευόμαστε»

Η Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας – ΔΕΠ του Δήμου Αθηναίων και ο Αθήνα 9,84 στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πάμε Αθήνα», σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Α’ Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, παρουσιάζουν την «Εβδομάδα Μαθητικού Θεάτρου» 7 έως 13 Ιουνίου 2010 στα θέατρα Λαμπέτη, Χορν και Κιβωτός με ελεύθερη είσοδο.
Τα παιδιά των δημοτικών σχολείων για πρώτη φορά έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θεατρικές και μουσικές τους παραστάσεις στην σκηνή κεντρικών θεάτρων.  Έτσι προσφέροντάς τους όλα τα μέσα θα μπορέσουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να γεμίσουν τη σκηνή των θεάτρων με την ενέργεια που μόνο τα παιδιά διαθέτουν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
o        7 ΙΟΥΝΙΟΥ - 19.00 
42Ο Δημοτικό Σχολείο 
«Εν’ Ονόματι» του Αντώνη Σαμαράκη
Θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ
o        8 ΙΟΥΝΙΟΥ - 20.0
121ο Δημοτικό Σχολείο 
«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου
Θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ
o        9 ΙΟΥΝΙΟΥ – 19.00
Α’ 6/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Μαρασλείου
"....και είπε ο ήλιος..."
" Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι"
Θέατρο Κιβωτός
o        9 ΙΟΥΝΙΟΥ – 20.00
127ο Δημοτικό Σχολείο 
«Περιμένοντας τις Πεταλούδες»
Θέατρο ΧΟΡΝ
o        10 ΙΟΥΝΙΟΥ  - 19.00
130ο Δημοτικό Σχολείο 
«Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ
Θέατρο Κιβωτός
 
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/06/7-13-2010.html
 

o        11 ΙΟΥΝΙΟΥ – 19.00
101ο  Δημοτικό Σχολείο 
«Το «ξινό» του Μπάρμπα Φραντζέσκου και
Μικρές Καθημερινές Ιστορίες Παντομίμας»
Θέατρο Κιβωτός
o        11 ΙΟΥΝΙΟΥ -  20.00
54ο Δημοτικό Σχολείο 
«Οι Ονειροταξιδευτές»
Θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ
o        12 ΙΟΥΝΙΟΥ – 20.30
7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου
Πρωτότυπο Μιούζικαλ «Όμορφες Μέρες»
Θέατρο ΧΟΡΝ
o        12 ΙΟΥΝΙΟΥ – 19.00
146ο Δημοτικό Σχολείο
«Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ
Θέατρο Κιβωτός

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Πιάστηκε Αλβανός ληστής


ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αλβανός 30 ετών έπεσε στα δίχτυα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο Μοσχάτο μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ληστεία που έκανε με συνεργό του, ο οποίος και αναζητείται. Πάνω του κουβαλούσε ένα πιστόλι Tokaref με το οποίο στις 7.12' το απόγευμα στη Ν.Σμύρνη...



... στην οδό Εφεσού και Πλαστήρα λήστεψαν το σούπερ μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. Στη συνέχεια ...χτύπησαν και δεύτερο κατάστημα της ίδιας αλυσίδας στο Μοσχάτο στην οδό Κοραή 51. Σε καταδίωξη που έγινε όμως συνελήφθη ο 3οχρονος με το όπλο ενώ κατασχέθηκε και η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν. Ο συνεργός χάθηκε σε ρέμα της περιοχής. Μια γυναίκα είπε στους αστυνομικούς πως ο ληστής βρήκε καταφύγιο σε σχολείο, πληροφορία όμως που δεν ευσταθούσε.

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_804.html
Ανακοίνωση των αθλητών στίβου του Ολυμπιακού

για οφειλόμενα οδοιπορικά 8 μηνών


ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι αθλητές και αθλήτριες του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού, 4 ημέρες πριν από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα. Με την ανακοίνωση διαμαρτύρονται προς τη διοίκηση του Ερασιτέχνη γιατί δεν έχουν εισπράξει οδοιπορικά τους τελευταίους 8 μήνες. Χαρακτηρίζουν...



...«ανέκδοτο» τις φήμες που κυκλοφορούν στο προπονητήριο ότι ο ΟΣΦΠ θα καταβάλει σύντομα τα οφειλόμενα, αναφέρουν πως θα μετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όχι για λόγους βαθμολογικούς, αλλά για να κερδίσουν την πρώτη θέση και την συμμετοχή τους στις εθνικές ομάδες.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι αθλητές και αθλήτριες στίβου του ΟΣΦΠ θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας 4 ημέρες πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ. Είναι καιρός να μάθει ο φίλαθλος κόσμος πως το τμήμα στίβου έχει αφεθεί στην τύχη του χωρίς καμία βοήθεια από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Οι περισσότεροι αθλητές/τριές του τμήματος δεν έχουμε πάρει τα οδοιπορικά των τελευταίων 8 μηνών. Τον τελευταίο μήνα ακούμε συνέχεια στο προπονητήριο πως αύριο θα πληρώσει ο ΟΣΦΠ, κάτι που έχει γίνει πια ένα ανέκδοτο για εμάς...

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ της Πάτρας θα κατέβουμε για τον τίτλο του Πρωταθλητή στο αγώνισμά μας και την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα Α-Γ. Οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται να μην συμμετάσχουν σε δεύτερο αγώνισμα. Βαρεθήκαμε να ακούμε από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη μόνο υποσχέσεις και πολλές φορές την λέξη υπομονή.

Κατανοούμε πως υπάρχει μεγάλο οικονομικό έλλειμμα στον Ερασιτέχνη και πως η εποχή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ακούμε όμως πως όλα τα άλλα τμήματα είναι πίσω από πλευράς πληρωμών περίπου 4 με 5 μήνες. Εμείς μάλλον δεν είμαστε ισότιμοι αθλητές του συλλόγου για να μας χρωστάνε 8 και 10 μήνες ή δεν είμαστε στις προτεραιότητες της διοίκησης. Ας βγουν επιτέλους οι υπεύθυνοι της διοίκησης του συλλόγου και καθαρά να μας πουν πώς και πόσους αθλητές μπορούν να έχουν στο τμήμα του στίβου. Περιττό να αναφέρουμε πως τα τελευταία χρόνια είμαστε πρωταθλητές Ελλάδας στη συνολική βαθμολογία.

Εμείς δυστυχώς, έχουμε καταλάβει πως το τμήμα οδεύει προς τον μαρασμό και τον αφανισμό του. Μακάρι να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο ώστε οι αθλητές που τιμούν τα χρώματα του συλλόγου, να έχουν την αντιμετώπιση που τους αξίζει»

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/8_08.html

Δεν παίζει να βρείτε ποια απο τις δυο νίκησε


ΜΑΡΙΑ VS ΕΡΡΙΚΑΣ

Κάποιοι είπαν πως ο αγώνας ήταν στημένος κάποιοι άλλοι πως απλά δεν βρισκόντουσαν σε φόρμα.

Ποια τελικά

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_1254.html

Καθαρισμός παραλιών ……συνέχεια















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά το καθαρισμό των παραλιών Καμίνια και Γιαλού Σκάλα, σειρά έχει η πανέμορφη παραλία μας Πευκούλια. Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας, καλεί όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν στο καθαρισμό της παραλίας, και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από την προηγούμενη φορά , γιατί όλοι μας θέλουμε τις παραλίες μας καθαρές και όλοι μας πρέπει να φροντίζουμε και να προστατεύουμε το περιβάλλον.
Σας περιμένουμε την Κυριακή 13/6/2010 στις 10:30πμ στην πλατεία του χωριού να ξεκινήσουμε όλοι μαζί.

ΤΟ Δ.Σ.

Νέα ιστορικά ρεκόρ για το χρυσό

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ «σκαρφαλώνει» την Τρίτη η τιμή του χρυσού, καθώς η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις αγορές αναφορικά με την εξέλιξη της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρώπη εξακολουθεί να ωθεί ολοένα και περισσότερους επενδυτές σε αναζήτηση ασφαλών επενδυτικών «καταφυγίων».

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του Αυγούστου έφτασε νωρίτερα να διαπραγματεύεται στα 1.254,5 δολάρια, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 1.251,3 δολ./ ουγγιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμβόλαια για τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο του 2011, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα 1.259,2 και 1.273,5 δολάρια αντίστοιχα.

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε νωρίτερα και στην αγορά spot του Λονδίνου, με το πολύτιμο μέταλλο να «πιάνει» τα 1.252 δολάρια η ουγγιά, ενώ ρεκόρ σημειώνει σήμερα ο χρυσός και σε όρους ευρώ, στα 1.050 ευρώ/ ουγγιά.

Νέες πιέσεις στο ευρώ

Την ίδια στιγμή, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα συνεχίζει να δέχεται πιέσεις στις αγορές συναλλάγματος, που το έφεραν νωρίτερα κάτω από το 1,19 έναντι του δολαρίου. Αυτή τη στιγμή, υποχωρεί 0,05% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,1912 δολ./ ευρώ, ενώ διαπραγματεύεται με απώλειες και έναντι του ελβετικού φράγκου, το οποίο σημείωσε νωρίτερα νέο ιστορικό υψηλό στα 1,3780 φράγκα/ ευρώ.

Έναντι του γεν το ευρώ επίσης υποχωρεί, σε ποσοστό 0,1% στα 108,9 γεν, ενώ έναντι της στερλίνας οι απώλειες διαμορφώνονται σε 0,4%, στα 0,8267 ευρώ/ στερλίνα.

Εκτιμήσεις για το χρυσό

«Το γεγονός ότι ο κίνδυνος για τα κρατικά χρέη στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρείται, κάτι που φαίνεται να διαχέεται και σε κράτη εκτός Ε.Ε., σε συνδυασμό με την κορύφωση της αποστροφής ανάληψης ρίσκου και την συνεχιζόμενη υποχώρηση του ευρώ, καθιστά τον χρυσό ελκυστικό», σχολιάζει στο πρακτορείο Dow Jones Newswires ο αναλυτής της HSBC, James Steel.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, traders και επενδυτές κάνουν παράλληλα λόγο για ισχυρή ζήτηση χρυσού σε φυσική μορφή και στις αγορές της Ινδίας, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας.

Στο μεταξύ, τα επίπεδα των 1.250 και 1.300 δολαρίων/ ουγγιά προσδιορίζει ως επόμενους στόχους για την τιμή spot του χρυσού ο Afshin Nabavi, επικεφαλής συναλλαγών της MKS Finance.

Το δημοσίευμα του Dow Jones Newswires σχολιάζει επίσης ότι η ανοδική κίνηση του χρυσού συνδυάζεται τόσο με την ανακοίνωση της Γερμανίας για περικοπή των δημοσίων δαπανών κατά 80 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία, όσο και με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ισπανία.

«Οι υπέρμαχοι του σεναρίου μιας ύφεσης τύπου ‘double dip’ είναι πλέον πιο ηχηροί, σχολιάζει στο Dow Jones Newswires ο αναλυτής της VTB Capital, Andrey Kryuchenkov. «Ο χρυσός συνεχίζει να ευνοείται από τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές και η ενδοσυνεδριακή του κίνηση καθορίζεται περισσότερο από την αντίληψη ρίσκου», προσθέτει ο ίδιος.

Capital

http://axinosp.blogspot.com/2010/06/blog-post_6876.html

Χτύπησε τον πατέρα της με τηγάνι για να... σώσει τη μητέρα της!


Στιγμές σοκ για μια 17χρονη και την επίσης ανήλικη αδερφή της, στο Ηράκλειο της Κρήτης!
Οι γονείς των δύο κοριτσιών είναι σε διάσταση. Ο 48χρονος πατέρας συναντήθηκε με τη σύζυγό του, στις σκάλες του σπιτιού τους και... σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να τη χτυπάει γιατί πίστευε ότι τον απατούσε. Οι ανήλικες κόρες του ζευγαριού που παρακολουθούσαν τη σκηνή, είδαν ξαφνικά τον πατέρα να ρίχνει τρεις μαχαιριές στη μητέρα τους!
Τότε η 17χρονη, του πέταξε ένα τηγάνι στο κεφάλι για να σώσει τη μητέρα της!

Αποτέλεσμα του αιματηρού επεισοδίου ήταν να βρεθεί στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου η μητέρα ενώ... πατέρας αλλά και κόρη κατέληξαν στον εισαγγελέα.
Στον 48χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Ωστόσο, δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε και στην 17χρονη, για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη...

http://newscity1.blogspot.com/2010/06/blog-post_150.html

Σκοπός του διευθυντή των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, είναι να δημιουργήσει ένα πρωτάθλημα που θα αποτελείται από 25 Grand Prix.

Η ιδέα που έχει o πάμπλουτος Βρετανός, είναι να.. βάλει το λαμπερό σπορ σε μονοπάτια που μέχρι χθες φάνταζαν άβατα. Μετά την εξασφάλιση της επιστροφής των αγώνων της Αμερικής και του Καναδά, ο Έκλεστοουν έχει "βάλει στο μάτι" τη Ρωσία. 


Η πόλη Σότσι, που θα φιλοξενήσει του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014, έχει κερδίσει την προτίμηση του ισχυρού άντρα της F1, ώστε να διοργανωθεί εκεί ο πρώτος αγώνας επί ρωσικού εδάφους.

Πάντως, η Ρωσία δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα πρέπει να δαπανηθούν από τις τοπικές Αρχές 200.000.000 δολάρια. Αν επέλθει η συμφωνία η πίστα θα κατασκευαστεί στο Imeretinskaya Valley, ενώ το σχεδιασμό της θα αναλάβει ο φίλος του Έκλεστοουν, Χέρμαν Τίλκε.

http://ipovrixia.blogspot.com/2010/06/formula-1.html

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πετσέτα θαλάσσης ,συνολικού εμβαδού 2.240 τετραγωνικών μέτρων, έκαναν στα Κανάρια νησιά, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε η Κύπρος.
Μία 25μελής ομάδα αφιέρωσε 15 ημέρες για να φτιάξει την πετσέτα, ενώ περισσότεροι από 50 άνθρωποι χρειάστηκαν για να την τυλίξουν, να τη μεταφέρουν και να την απλώσουν στην παραλία του Las Palmas.




Περισσότεροι από... 1.000 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή για να περάσουν τη μέρα τους “ράβοντας” την πετσέτα, αριθμός που ξεπέρασε, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Παγκοσμίων Ρεκόρ Guinness, τον αριθμό των συμμετεχόντων στο αντίστοιχο εγχείρημα της Κύπρου, δύο χρόνια πριν. 




http://ipovrixia.blogspot.com/2010/06/guinness-vid.html


Συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας Τουρκίας - Ρωσίας


Τι είπε ο Ρώσος πρωθυπουργος

Τη συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας Τουρκίας - Ρωσίας υπέγραψαν σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης ‘Ιγκορ Σέτσιν.

Η συμφωνία ...
προβλέπει τη συνεργασία της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας της Τουρκίας (ΤΑΕΚ) και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας για την Οικολογική, Τεχνολογική και Πυρηνική Ασφάλεια (Rostekhnadzor).

Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας παρέστησαν οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας και της Ρωσίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν, αντίστοιχα.

Η συμφωνία των δύο χωρών προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα πυρηνικής ενέργειας. Επίσης, οι δύο υπηρεσίες (ΤΑΕΚ και Rostekhnadzor) θα συνεργαστούν, μεταξύ άλλων, σε θέματα προστασίας από τη ραδιενέργεια, αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Σε δηλώσεις του, ο Ρώσος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τις ενεργειακές της πηγές. Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε και στη συμφωνία που υπεγράφη, χθες, μεταξύ της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Ο κ. Πούτιν σημείωσε πως η ποσότητα του αζέρικου φυσικού αερίου, από το κοίτασμα "Shah Deniz", δεν μπορεί να συγκριθεί με το ρωσικό φυσικό αέριο.

Αναφερόμενος στο έργο του αγωγού "Ναμπούκο", ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το αζέρικο φυσικό αέριο δεν θα είναι αρκετό τροφοδοτήσει το έργο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία επεξεργάζεται νέα έργα για να προσθέσει δύο επιπλέον "γραμμές" στον αγωγό "Blue Stream", σε μια προσπάθεια το ρωσικό φυσικό αέριο που μεταφέρεται στην Τουρκία, να επανεξάγεται σε τρίτες χώρες

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_3070.html

15 Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

Στις 9, 10 και 11 του Ιούλη, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανοίγει ξανά τις πύλες του. Στην καρδιά της Αθήνας, στο Άλσος Γουδή, για 15η χρονιά έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες στήνουμε παρέα την πιο μεγάλη αντιρατσιστική γιορτή της πόλης: μια γιορτή στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν 15.000-20.000 άτομα. Ένα φεστιβάλ φωτεινό, μελωδικό, αλλά και έντονα κριτικό κι ανήσυχο, πλούσιο σε εθνοτικές και πολιτισμικές αποχρώσεις. Μια καλοκαιρινή γιορτή ανοιχτή σε μετανάστες και αντιρατσιστές...
 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/06/15.html

Δώδεκα χρόνια πίσω το Χρηματιστήριο



Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 12 ετών υποχωρούσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα με τις τράπεζες να δέχονται αισθητές πιέσεις εν μέσω έντονων ανησυχιών για την εξάπλωση της κρίσης χρέους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο γενικός δείκτης  υποχωρούσε 4,27% στις 1.421,48 μονάδες σε επίπεδα που είχε να βρεθεί από τον Μάρτιο του 1998.
Οι φόβοι για διάλυση της ευρωπαϊκής οικονομίας, η υποχώρηση του ευρώ κάτω από το 1,19 δολάρια έπειτα από πολλά χρόνια και τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας προκαλούν μαζικό κύμα φυγής κεφαλαίων. Άλλωστε και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια διεθνώς υποχωρούν σημαντικά, δείγμα ότι υπάρχει μεγάλη απαισιοδοξία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Και μπορεί να είναι η Ουγγαρία και οι φόβοι για χρεοκοπία της, αλλά στην Ελλάδα τα κακά δημοσιονομικά στοιχεία που έρχονται στο φως, οι εκτιμήσεις ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας που βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, έχουν δημιουργήσει ασφυκτική πίεση στο χρηματιστήριο.

περισσσότερα:http://www.antinews.gr/?p=48894

Φώτα πορείας στα κοπάδια



Ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 606/2010 απόφασή του έκρινε ότι ο βοσκός ο οποίος δεν έχει ευδιάκριτα φώτα στην αρχή και το τέλος του κοπαδιού του, που κινείται νύκτα επί του οδοστρώματος, είναι συνυπεύθυνος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.
Αναλυτικότερα...

τον Μάιο του 2002, στην επαρχιακή οδό Σπάρτης - Γερακίου οδηγός κινούμενος στις 9,30 μ.μ. με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων και αφού είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, είδε κοπάδι από 65 αιγοπρόβατα. Εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου και μετά από φρενάρισμα 69 μέτρων τραυμάτισε τον βοσκό και σκότωσε 14 ζώα.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι συνυπαίτιος του ατυχήματος είναι ο οδηγός κατά 70% και ο βοσκός κατά 30%. Η ευθύνη του οδηγού έγκειται στο ότι «από έλλειψη προσοχής που όφειλε και μπορούσε να επιδείξει, κατέλαβε τμήμα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας και δεν μείωσε την υπερβολική ταχύτητά του, ενόψει των λοιπών ειδικών συνθηκών (νύκτα, επίδραση οινοπνεύματος, ζώα επί της οδού), με αποτέλεσμα να μην έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του».

Ο βοσκός είναι συνυπαίτιος του ατυχήματος, γιατί παρότι κινούσε το κοπάδι του κατά τη διάρκεια της νύκτας επί επαρχιακής οδού που δεν είχε φωτισμό, δεν είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα πορείας στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού, όπως προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_5294.html

15 τραυματίες από έκρηξη βόμβας 

στην Κωνσταντινούπολη


Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε πεζοδρόμιο, εξερράγη με τηλεχειριστήριο μπροστά από ένα νοσοκομείο της συνοικίας Κουτσουκτσεκμετσέ, στη δυτική πλευρά της πόλης. Η βομβιστική επίθεση πιστεύεται ότι είχε στόχο ένα διερχόμενο λεωφορείο της αστυνομίας, το οποίο μετέφερε προσωπικό που μετέβαινε στην εργασία του.
Οι τραυματίες, ανάμεσά τους αστυνομικοί και περαστικοί, έχουν διακομισθεί σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, λόγω της διεθνούς διάσκεψης για την ασφάλεια που διοργανώνει η Τουρκία, στην οποία μετέχουν αρκετοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ τους ο πρόεδρος του Ιράν και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.
http://mediacopy.blogspot.com/2010/06/15.html

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

1.000 Έλληνες φίλαθλοι στην προπόνηση της Εθνικής στη Νότια Αφρική

sportscaster | Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 | 19:41
Με 1.000 φιλάθλους παρόντες πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, στα πλαίσια της προετοιμασίας για τα παιχνίδια του Μουντιάλ. Θερμή η συμπαράσταση στην ομάδα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόγευση για το τί πρόκειται να ακολουθήσει στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Νότια Κορέα. Της προπόνησης προηγήθηκε αγιασμός από το Μητροπολίτη Καλής Ελπίδας και Γιοχάνεσμπουργκ, Σέργιο, και τον Αρχιεπίσκοπο του Ντέρμπαν, Προκόπιο. Ο Μόρας συνέχισε τη θεραπεία του, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κυργιάκος και Καπετάνος.

http://www.newsblog.gr/?p=41795&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=1-0cf

«Άδειασαν» σούπερ μάρκετ και μετά μοίρασαν προϊόντα σε περαστικούς

«Άδειασαν» σούπερ μάρκετ και μετά μοίρασαν προϊόντα σε περαστικούς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010, 22:57
Έφοδο σε σούπερ μάρκετ τροφίμων στο Αιγάλεω έκαναν σήμερα 40 άτομα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος διάφορα προϊόντα και στη συνέχεια τα διένειμαν σε πολίτες που ψώνιζαν στη λαϊκή αγορά επί της οδού Εδέσσης.

Οι δράστες διαφεύγουν τη σύλληψη και αναζητούνται.
LOGOGRAFOS from Zougla.gr


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=143188&cid=4
ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ  ΜΑΣ
ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Δ' ΕΘΝΙΚΗ  Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ


                                                                                  




Ολι Ρεν: Ανησυχητικός ο ρυθμός υποχώρησης του ευρώ

Την ανησυχία του για τον ρυθμό υποτίμησης του ευρώ, και όχι τόσο για τα πραγματικά επίπεδα στα οποία βρίσκεται το νόμισμα, εξέφρασε σήμερα ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.


Ο ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι πολλά κράτη – μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να επιταχύνουν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ αναφερόμενος στις ανησυχίες για την Ουγγαρία ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στη χώρα δεν είναι ίδια με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν πάνω στις λεπτομέρειες του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης. Η απόφασή τους είναι σημαντική για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στη ζώνη του ευρώ, υπογράμμισε ο Όλι Ρεν.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκτίμησε πως το ευρώ [EUR=X] δεν έχει εξασθενήσει παρά τη μεγάλη πτώση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου.

Ερωτηθείς από το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde για την πτώση του ευρώ, ο κ. Γιούνκερ εξήγησε ότι «αν και το νόμισμα δείχνει πολύ εξασθενημένο στα μάτια των αγορών, στην πραγματικότητα δεν είναι, καθώς τα βασικά δεδομένα μας είναι καλύτερα από εκείνα της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ».

Όσον αφορά τη χρηματοπιστωτική κρίση στην Ελλάδα και το ρόλο των κερδοσκόπων, σημείωσε πως «η ελληνική κρίση δεν οφείλεται μόνο στην κερδοσκοπία, αλλά στον ανεπαρκή έλεγχο των δημοσίων οικονομικών». Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης υποστήριξε ακόμη ότι δεν ανησυχεί για την οικονομική κατάσταση της Ουγγαρίας.

Τάχθηκε, παράλληλα, υπέρ της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής ελεγκτικής υπηρεσίας και μιας οικονομικής κυβέρνησης της ευρωζώνης. «Δεν είναι κατανοητό μια χώρα να υποβάλει ένα σχέδιο προϋπολογισμού στο κοινοβούλιό της, χωρίς να συζητά για το περιεχόμενό του με τις άλλες κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ», παρατήρησε.

Το κυριότερο μάθημα που πήραμε από την κρίση, είναι ότι δεν είμαστε επαρκώς Ευρωπαίοι, εκτίμησε ο κ. Γιούνκερ, που έχει επίσης ταχθεί υπέρ της επιβολής ενός φόρου στις τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.


Πηγή: Reuters 
http://dealnews-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_6037.html

Στους 10 της υφηλίου ο Νίνης

Στην λίστα με τους 10 ανερχόμενους αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που θα βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής συμπεριλαμβάνει το μέσο του Παναθηναΐκού, η ποδοσφαιρική ιστοσελίδα goal.com. «Ο νεαρός μέσος είναι μόλις 20 ετών αλλά με αρκετές εμπειρίες αφού αγωνίζεται...

... στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού» σημειώνει η ιστοσελίδα και κάνει αναφορά στην μέχρι τώρα παρουσία του παίκτη τόσο με την φανέλα του ΠΑΟ όσο και με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, τονίζοντας πως είναι ο νεαρότερος παίκτης που έχει σκοράρει ποτέ για την Εθνική Ελλάδος (στο φιλικό με την Κύπρο).

http://karfotiko.blogspot.com/2010/06/10.html

Χαμηλό δωδεκαετίας για το Χρηματιστήριο


Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1998 διαπραγματεύονται οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να χάνει τις 1.450 μονάδες και τους επενδυτές να προχωρούν σε...



μαζικές ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 3,78% στις 1.428,71 μονάδες. Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές

Αρνητικό κλίμα επικρατεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, μετά τα αρνητικά στιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ουγγαρίας.


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_1879.html

Οι νέες συντάξεις: το ύψος και τα όρια ηλικίας


Τη μάχη της... μισής σύνταξης φέρεται να κέρδισε το υπουργείο Εργασίας όπως προκύπτει και από την αλληλογραφία του υπουργού κ. Α. Λοβέρδου με την Κομισιόν. Αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσει η βασική σύνταξη και για τους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών με...




εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως.

Στα 360 ευρώ θα προστίθεται και η ανταποδοτική σύνταξη με μέσο όρο ετήσιας αναπλήρωσης το 1,2%. Κατά το υπουργείο Εργασίας, με τη νέα αυτή εξέλιξη η απώλεια στις συντάξεις θα είναι της τάξης του 7%, ποσοστό που αμφισβητείται από τη ΓΣΕΕ που δίνει μείωση σύνταξης κοντά στο 25%, Ειδικότερα το σχέδιο που αναμένεται να επικυρωθεί από την τρόικα όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού, θα προβλέπει ότι από 1/1/2015 (χωρίς να αποκλείεται και νωρίτερα) και σταδιακά, βάση υπολογισμού καθίσταται το σύνολο του εργασιακού βίου με έτος- βάση το 2013 ή και νωρίτερα. Διασφαλίζονται τα θεμελιωμένα δικαιώματα (με θεμελίωση έως και το τέλος του 2010) όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης. Βασική σύνταξη, και για τους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών, με εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως. Στα 360 ευρώ θα προστίθεται και η ανταποδοτική σύνταξη με μέσο όρο ετήσιας αναπλήρωσης το 1,2%.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το υπουργείο Εργασίας απορρίπτει με επιχειρήματα το θέμα ενσωμάτωσης των επικουρικών συντάξεων στην ανταποδοτική. Κι αυτό γιατί οι επικουρικές συντάξεις προέρχονται από εισφορές εργαζόμενου- εργοδότη ενώ δεν καταβάλλεται σε όλους τους ασφαλισμένους. Παράλληλα, για τις επικουρικές υπάρχει διάταξη στο νομοσχέδιο Λοβέρδου όπου προβλέπεται η δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων στο 20%.

Σημειώνεται πως οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015 (εκτός απροόπτου).

tanea

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_7147.html

Κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί το πετρέλαιο


Κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται, την Δευτέρα, η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μετά τα αρνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη...

Παρασκευή για την απασχόληση.
Στις πρωϊνές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού, για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου, υποχωρούσε κατά 1,82 στα 69,69 δολάρια . Το Μπρεντ υποχωρούσε, επίσης, κατά 1,46 δολάρια στα 70,63 δολάρια το βαρέλι.
«Το αργό συνέχισε την υποχώρησή του, ακολουθώντας την αντίστοιχη τάση στα ασιατικά χρηματιστήρια», σχολίασε ο Βίκτορ Σουμ, αναλυτής της "Purvin και Gertz", στη Σιγκαπούρη.
Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, λόγω των ανησυχιών για την κατάσταση στην Ουγγαρία.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή, τον Μάιο δημιουργήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες 431.000 θέσεις, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τη δημιουργία τουλάχιστον 500.000.


in.gr
http://prionokordela.blogspot.com/2010/06/70.html

Τοξικά βαρέα μέταλλα σε πόσιμο νερό, ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα


Τοξικά βαρέα μέταλλα σε πόσιμο νερό, ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα, σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η Ε.Ε. ή σε τιμές δυνητικά επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, ανιχνεύονται σε πολλές περιοχές της χώρας. NERO BRYSH Τοξικά βαρέα μέταλλα σε πόσιμο νερό, ποτάμια, λίμνες και
 υπόγεια ύδαταΈρευνα από το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό του ΕΦΕΤ, φέρνει στο φως αποκαλυπτικά ευρήματα: Στο νερό ύδρευσης της Καλαμάτας ανιχνεύθηκε νικέλιο. Στον δήμο Ασωπού Λακωνίας εντοπίζεται συγκέντρωση μολύβδου.
Δηλητήριο και στο νερό της Χίου. Χαρακτηριστικό στοιχείο των νερών ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων της Θήβας η παρουσία εξασθενούς χρωμίου, και οι εξαιρετικά υψηλές τιμές υδραργύρου. Στην Πάτρα ανιχνεύθηκαν νικέλιο, ολικό χρώμιο, μόλυβδος και αρσενικό (στο Ν. Σούλι). Το ίδιο κοκτέιλ βαρέων μετάλλων, ανιχνεύθηκε στα πόσιμα ύδατα Ορεστιάδας, Ν. Βύσσας και Αρδα.
Χαμηλές συγκεντρώσεις εντοπίζονται στις λίμνες Μαραθώνα, Υλίκης, Μόρνου. Σίδηρος και μαγγάνιο σε υψηλές συγκεντρώσεις -κατά περίπτωση πάνω από τα όρια- βρέθηκε στο νερό του νομού Έβρου. Στην Ορεστιάδα αρσενικό οι τιμές χαρακτηρίζονται υψηλές. Ιδιαίτερα στην κοινότητα Μπάκι παρατηρούνται τιμές διπλάσιες του επιτρεπτού, με αποτέλεσμα το νερό να κρίνεται ακατάλληλο. Τα υπόγεια νερά στο Λαύριο έντονα επιβαρυμένα σε μόλυβδο.
Η χρήση των νερών αυτών είναι απαγορευτική τουλάχιστον για ανθρώπινη κατανάλωση. Ακατάλληλα για κατανάλωση είναι και τα υπόγεια ύδατα στα Μεσόγεια. Μεταξύ Κορωπίου-Μαρκοπούλου-Παιανίας εντοπίζεται ολικό χρώμιο. Εκτός ορίων καταγράφεται ο μόλυβδος και το κάδμιο. Σε Ωρωπό και Οινόφυτα το εξασθενές εντοπίζεται σε τιμές μέχρι και 80 μg/l όλα τα τοξικά βαρέα μέταλλα υπερβαίνουν τα όρια. Προβληματικός και ο υδροφόρος ορίζοντας της Πτολεμαΐδας, Παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού ,υδραργύρου, μολύβδου ,και καδμίου.
Εκτεταμένη ρύπανση στους υδροφορείς στο Αλιβέρι και τη Μεγαλόπολη. Έντονη η τοξικότητα σε υπόγεια ύδατα της Ορεστιάδας, της Κομοτηνής, της Ξάνθης και του Πύργου Ηλείας, με κοκτέιλ μεταλλικών ιχνοστοιχείων. Στον Πύργο το νερό περιέχει μαγγάνιο 50 φορές πάνω από το όριο και σίδηρο τριπλάσιο του επιτρεπτού. Τα υπόγεια ύδατα είναι ακατάλληλα για ανθρώπινη χρήση και κατά περίπτωση ακατάλληλα και για άρδευση.
Τα «πρωτεία» στη ρύπανση κατέχει ο Ασωπός, καθώς όλα τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία υπερβαίνουν τα όρια. Χρώμιο ,εξασθενές χρώμιο, μόλυβδος, κάδμιο. Στον Πηνειό υψηλές συγκεντρώσεις σε νικέλιο και χρώμιο. Ο Έβρος έχει τη μεγαλύτερη τιμή στον υδράργυρο. Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος στη λίμνη Πετρών νομού Φλώρινας. Σε Δοϊράνη και Κορώνεια υψηλές τιμές αρσενικού. Γενικότερα, όλα τα λιμναία συστήματα της Βόρειας Ελλάδας εμφανίζουν επιβαρύνσεις σε αρσενικό μόλυβδο και νικέλιο.
enet.gr
http://thenetwar.com/2010/06/toxika-varea-metalla-se-posimo-nero-potamia-limnes-ke-ipogia-idata/