Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η Μπαρτσα απαγόρευσε το... κάπνισμα στο «Καμπ Νου»

Τσιγάρο τέλος στο «Καμπ Νου» από τις 22 του τρέχοντος μηνός. Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση των μελών της Μπαρτσελόνα, πλέον η απαγόρευση του καπνίσματος που ίσχυες για τους κλειστούς χώρους επεκτείνεται σ' όλο το γήπεδο, δηλαδή και στις εξέδρες χωρητικότητας 98.000 θεατών. Υπενθυμίζεται ότι μόλις από τις 15 Μαρτίου 2011 είχε κοπεί το τσιγάρο και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του “Καμπ Νου” (με την διαφορά ότι εκεί εφαρμόστηκε η απόφαση και όλοι την τήρησαν ευλαβικά).

Με κεντρικό σύνθημα «Camp Nou sin humos» (δηλαδή «Καμπ Νου χωρίς καπνό»), η Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι ο σύλλογος θα πρέπει να είναι σύμβολο για την υγεία, τη ζωή και τον αθλητισμό. Επιπλέον, στην απόφαση προστίθεται ότι ειδικά οι νέοι θα πρέπει να μάθουν να απολαμβάνουν το καλό ποδόσφαιρο χωρίς να καπνίζουν. Για αυτό και η απαγόρευση του καπνίσματος. που ισχύει σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους στην Ισπανία από τις αρχές του χρόνου, επεκτείνεται πλέον και σε όλο το συγκεκριμένο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Μπαρτσελόνα δεν πρωτοτυπεί με αυτήν της την απόφαση. Το κάπνισμα επίσης δεν επιτρέπεται εδώ και λίγα χρόνια σε όλα τα βρετανικά και γερμανικά γήπεδα ποδοσφαίρου. Για την Ελλάδα, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα, αφού ακόμα και στους κλειστούς χώρους συνεχίζεται κανονικά παρά τις επιταγές του νόμου...

http://www.star.gr/sports/109983

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου