Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οι αθλητές, ο Ερμής και ο Θανάσης Βέγγος


Σπάνια γραμματόσημα μπορεί κανείς να δει στην έκθεση των ΕΛ.ΤΑ.

H πρώτη χώρα που εξέδωσε γραμματόσημα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η Ελλάδα, για τους πρώτους Αγώνες του 1896. 

Έκτοτε όλες οι χώρες που φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκδίδουν ειδικά γραμματόσημα. Τα πρώτα λοιπόν ολυμπιακά γραμματόσημα στον κόσμο, με αθλητικές αλλά και αρχαιολογικές παραστάσεις, θα δούμε στην έκθεση που διοργανώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο Ζάππειο Μέγαρο, από σήμερα έως τις 9 Οκτωβρίου, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Η έκθεση παρουσιάζει την ελληνική Ιστορία ενάμιση αιώνα, μέσα από σπάνια γραμματόσημα, από τα πρώτα του 1861 που απεικόνιζαν τον Ερμή, τον ταχυδρόμο των Ολύμπιων θεών, μέχρι τα επετειακά των 150 χρόνων που θα εκδοθούν εντός του Οκτωβρίου και θα είναι μια σειρά με φυσιογνωμίες αποθανόντων ηθοποιών, ανάμεσά τους και ο Θανάσης Βέγγος. 

«Το σύνολο των ελληνικών γραμματοσήμων μέχρι σήμερα είναι 2.700, κατανεμημένα σε 570 σειρές», δηλώνει στο «Έθνος» ο ειδικός σύμβουλος Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ Μωυσής Κωνταντίνης. 

Οι περισσότεροι Έλληνες καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί με τα ΕΛ.ΤΑ., από τον μεγάλο χαράκτη Δημήτρη Γαλάνη που είχε αναλάβει μια σειρά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι τον ζωγράφο Κώστα Σπυριούνη, που υπογράφει τις σειρές με τις φυσιογνωμίες των ηθοποιών.

Την 1η Οκτωβρίου τα ΕΛ.ΤΑ. θα κυκλοφορήσουν σε συλλεκτική έκδοση τα πρώτα γραμματόσημα του 1861 με τον Ερμή, τα οποία θα διατίθενται στον χώρο της έκθεσης, όπου θα λειτουργήσει και ειδικό ταχυδρομικό γραφείο. Ο καθένας θα μπορεί από εκεί να στείλει τα γράμματά του επιλέγοντας γραμματόσημο και αναμνηστική σφραγίδα.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/238032/oi-athlites-o-ermis-kai-o-thanasis-veggos-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου