Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Παραλύουν τα πάντα την Τετάρτη από την απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Δύσκολη μέρα για τις μετακινήσεις και όχι μόνο. Νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι, λιμενικοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει Πανελλαδική κινητοποίηση για την μέρα αυτή στην οποία θα λάβουν μέρος πολλά σωματεία εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ήταν από τους πρώτους που ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην κινητοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι την Τετάρτη δεν θα υπάρχουν τρένα και προστιακός.

Όσον αφορά στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, στη οποία δημιουργήθηκαν και μικροεντάσεις, διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία, με αποτέλεσμα να συνεδριάσει και πάλι αύριο το ΔΣ του συνδικάτου για να ληφθεί οριστική απόφαση. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η τάση που επικρατεί είναι για 24ωρη απεργία την Τετάρτη.

Σε απεργία την ίδια μέρα προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι, πάντως, δέχονται προτάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις να λειτουργήσουν κάποιες ώρες το Μετρό, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται οι εργαζόμενοι να μετατρέψουν την απεργία σε στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας. 

Την ίδια ώρα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Επίσης, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι θα συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Οι δικηγόροι απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση και πλήττουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Τέλος, σοβαρά προβλήματα θα υπάρχουν την Τετάρτη στα λιμάνια καθώς οι εργαζόμενοι στα εμπορικά λιμάνια όλης της χώρας και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99274&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου