Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δωρεάν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά

Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, το πολιτιστικό κέντρο «Ακαδημεία», πραγματοποιεί δωρεάν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά. 
Συγκεκριμένα, για παιδιά 3-6 ετών, στις 11:00 το πρωί θα λάβει χώρα το εργαστήρι «Είμαι αλλιώτικος, όχι άσχημος!!!», ενώ για παιδιά από 6-12 ετών στις 12:00 το μεσημέρι, σειρά έχει το εργαστήρι με τίτλο «Στα ίχνη του διαφορετικού».

Το εργαστήρι σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη θεατρική φόρμα και να τα βοηθήσει να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Με αυτόν τον τρόπο, εξερευνούν αξίες και θέματα των ενδιαφερόντων τους.

Ειδικότερα, τα παιδιά, με διαφορετικό τρόπο σε κάθε ηλικία, εμπνέονται από τις παραστάσεις του Θεάτρου Νέων, από παραμύθια, μουσικές ή βιβλία και ταξιδεύοντας στον κόσμο του φανταστικού και υποδυόμενα ρόλους, έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν συναισθήματα, ιδέες και νοήματα, να κάνουν επιλογές.

Έτσι, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και διερευνούν έννοιες και θέματα, όπως η διαφορετικότητα, η συνεργασία, τα προσωπικά όνειρα του καθενός. Οδηγούνται σε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου που τους περιβάλλει. Παράλληλα, γνωρίζουν και να επικοινωνούν μέσα από μια μορφή τέχνης διασκεδάζοντας.

Εμψυχώτριες:

Μαρία Βουβούση, Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, MA: Management in Education

Θάλεια Καλλιαντά, Δασκάλα, Δασκάλα Δράματος/ Θεάτρου (MA: Drama In Education)

Πληροφορίες- κρατήσεις: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδημεία», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: info@akademeia.gr.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=392840&cid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου