Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Με Φάνη στην κορυφή

Επέστρεψε και παίρνει θέση βασικού. Ο λόγος για τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος-όπως φάνηκε από τις πρώτες δοκιμές του Φερνάντο Σάντος-προβάρει φανέλα βασικού για την κρίσιμη αναμέτρηση της Εθνικής με την Κροατία την ερχόμενη Παρασκευή στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα προκριματικά του Euro 2012. 

Το πρόγραμμα προπόνησης της Τρίτης στον Άγιο Κοσμά διήρκεσε μιάμιση ώρα και ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός μετά το καθιερωμένο ζέσταμα έδειξε τις προθέσεις του στις ασκήσεις που έγιναν για την επιθετική ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στο παιχνίδι από τα πλάγια. Με τη μία ομάδα, που λογίζεται σαν «βασική», αγωνίστηκαν σε διάταξη 4-3-3 οι Τζόρβας (τερματοφύλακας), Ζαραδούκας (αριστερό μπακ), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος (στόπερ), Κατσουράνης (αμυντικό χαφ), Καραγκούνης (αριστερός εσωτερικός μέσος), Τζιόλης (δεξιός εσωτερικός μέσος), Σαλπιγγίδης (δεξιός μεσοεπιθετικός), Σαμαράς (αριστερός μεσοεπιθετικός) και Γκέκας (σέντερ φορ).

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο Γιάννης Ζαραδούκας κερδίζει τη μάχη για τη θέση του βασικού αριστερού μπακ από τον Νίκο Σπυρόπουλο, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης χρησιμοποιήθηκε λίγο πίσω από τους Καραγκούνη και Τζιόλη (παρότι συνήθως παίζει ως καθαρό αμυντικό χαφ ο τελευταίος). Προφανώς αυτό έγινε για να υπάρχει καλύτερη υποδοχή της μπάλας και μεταφορά της από την άμυνα στη μεσαία γραμμή και την επίθεση.

Την άλλη ομάδα απάρτιζαν οι Χιώτης (τερματοφύλακας), Βύντρα (δεξί μπακ), Σπυρόπουλος (αριστερό μπακ), Κ. Παπαδόπουλος, Βόκολος (ο συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος επιστρατεύτηκε σε ρόλο δεύτερου στόπερ για να συμπληρωθεί η ενδεκάδα), Μάκος (αμυντικό χαφ), Πέτσος (αριστερός εσωτερικός μέσος), Φωτάκης (δεξιός εσωτερικός μέσος), Κονέ (αριστερός μεσοεπιθετικός), Χαριστέας (δεξιός μεσοεπιθετικός) και Αθανασιάδης (σέντερ φορ). Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι τιμωρημένος για το προσεχές παιχνίδι.

Ακολούθως έγινε ένα διπλό στο μισό γήπεδο, όπου δόθηκε έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας και ο Φερνάντο Σάντος ανακάτεψε τις ομάδες. Το ευχάριστο για τον ομοσπονδιακό προπονητή είναι πως σε αντίθεση με τα ματς του Σεπτεμβρίου, αυτή τη φορά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού.

Την προπόνηση της Εθνικής παρακολούθησαν περίπου 100 μαθητές από ένα τοπικό λύκειο.

Επιμέλεια: Σωτήρης Ταμπάκος



http://www.sport-fm.gr/list/102275

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου