Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ημερίδα για το ποδήλατο στο Γκάζι

Tην Κυριακή στις 11 το πρωί

«A bikable city is a livable city - Με το ποδήλατο για μία ανθρώπινη πόλη» είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο «Αθήνα 9,84» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στο πλαίσιο του Athens Bike Festival.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Τζεφ Ρίσομ, πολεοδόμος, μέλος της αρχιτεκτονικής ομάδας Gehl Architects της Κοπεγχάγης που θα υπερασπιστεί την άποψη ότι το ποδήλατο θα βελτιώσει την καθημερινή ποιότητα ζωής των Ελλήνων. Μάλιστα ο Ρίσομ είναι πρωτοπόρος στο σχεδιασμό βιώσιμων χώρων και εναλλακτικών τρόπων ζωής.


Στην ημερίδα θα μιλήσουν επίσης ο κ. Θάνος Βλαστός, καθηγητής και επικεφαλής της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, δημάρχος Λαμιέων και προέδρου της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΚΕ, καθώς και ο κ. Δημήτρης Αλεξίου, εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου του ποδηλάτου.


Οι ομιλίες θα γίνουν στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά χρειάζεται προεγγραφή λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας.


Η ημερίδα διοργανώνεται από το περιοδικό MBike σε συνεργασία με την πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα και το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας.
 
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου