Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ελλάδα - Σερβία 87-77

Εξαιρετικό μπάσκετ από την Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο, η οποία επιβλήθηκε της Σερβίας με 87-77 και εξασφάλισε ένα "εισιτήριο" για το Προολυμπιακό τουρνουά. 


Η Εθνική μας φαίνεται ότι ξεπέρασε γρήγορα την ήττα στα προημιτελικά από την Γαλλία, ανασυγκροτήθηκε και... ξέσπασε απέναντι στην Σερβία (87-77), με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει ένα "εισιτήριο" για το Προολυμπιακό τουρνουά, κάτι που αποτελούσε και τον βασικό μας στόχο στην διοργάνωση.

Οι διεθνείς πραγματοποίησαν ένα συγκλονιστικό πρώτο δεκάλεπτο (34-8), "καθαρίζοντας" ουσιαστικά την υπόθεση νίκη από νωρίς και στη συνέχεια απλά φρόντισαν να μην απειληθούν από την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποδίδοντας μάλιστα όμορφο μπάσκετ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν καταιγιστικός, καθώς σημείωσε 27 πόντους, έχοντας 6 ριμπάουντ ενώ κέρδισε και 7 φάουλ! Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με δέκα πόντους και άλλες τόσες ασίστ.

Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης σταμάτησε στους 16 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Νίκου Ζήση, ο οποίος χτύπησε στο πόδι οκτώ λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχε 18 πόντους με 5 ασίστ!

Από την Σερβία που δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τους διεθνείς μας, ο Μάρκο Κέσελ σημείωσε 22 πόντους, ενώ οι Κρστιτς, Μάτσβαν πέτυχαν 15 και 14 αντίστοιχα.

περισσότερα στο http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου