Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Εργασιακή εφεδρεία και στους ΟΤΑ

Ανοιχτό παράθυρο για απολύσεις-εξπρές

Σχέδιο περιστολής του μισθολογικού κόστους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Εντός Οκτωβρίου το πλεονάζον προσωπικό τους θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή θα απολυθεί με διαδικασίες-εξπρές.

Σε πρώτη φάση στο καθεστώς θα υπαχθεί ένας μικρός αριθμών δήμων -περί τους 15 με 20- που βρίσκονται κυρίως στην Αττική (Πειραιάς, Φυλή, Μενίδι) και οι οποίοι διαπιστωμένα έχουν υπεράριθμο προσωπικό.

Στη δίνη του κυκλώνα θα βρεθούν 12.000 εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις και 15.000 υπάλληλοι σε δήμους οι οποίοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Παράλληλα κινδυνεύουν και 17.000 συμβασιούχοι καθώς η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα περιορίσει κατά 50% τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Όπως δήλωσε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, «αν κάποιοι υπάλληλοι δεν δεχθούν θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση»,

Οι δήμοι που θα έχουν υπεράριθμους θα υποχρεούνται να καταθέσουν πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος με το πλεονάζον προσωπικό.



http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου