Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τις απολύσεις


Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ έχει πυροδοτήσει το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση «έλαβε - και συνεχίζει - τολμηρές αποφάσεις για την μεταρρύθμιση του ελληνικού Δημοσίου» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «η δημιουργία ενός πιο ευέλικτου, αποτελεσματικού κράτους».

Κατηγόρησε τέλος τη ΝΔ ότι «αυτά είτε δεν τα αντιλαμβάνεται, είτε συνειδητά τα διαστρεβλώνει ποντάροντας στον σκοταδισμό. Κι επειδή προφανώς θέλει και πάλι ''να χαϊδέψει αυτιά'', με τη λογική ''αστό για αργότερα'', ανακάλυψε σαν λύση τον θεσμό της "εργασιακής εφεδρείας''. Όπως κάποτε είχε ανακαλύψει τη χρήση των stage στο Δημόσιο, με τα γνωστά αποτελέσματα».

Απαντώντας, ο Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε ότι «αν η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει απολύσεις, δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται. Εάν, όμως, σχεδιάζει απολύσεις -όπως δηλώνει ο υπουργός των Οικονομικών- η ΝΔ προτείνει μια καλύτερη λύση: Να εφαρμόσει το θεσμό της ''εργασιακής εφεδρείας'', που αφενός περιορίζει το κόστος του Δημοσίου και αφετέρου σώζει χιλιάδες υπαλλήλους από την ανεργία».

Καλεί τέλος την κυβέρνηση αν διαθέτει «στοιχειώδη υπευθυνότητα και ευαισθησία» τουλάχιστον να μελετήσει την πρότασή της ΝΔ.

http://www.star.gr/politics/92568/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου