Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Φρένο στις ξαπλώστρες, στις παραλίες


Η κατάληψη χωρίς όρια από ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες θα σταματήσει, σύμφωνα με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία θα παρεμβαίνει σε όλες τις παραλίες που δεν έχει αφεθεί ελεύθερος χώρος για το κοινό
Το καλοκαίρι έρχεται και ο Ιωάννης Τέντες, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προανήγγειλε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην καταλαμβάνονται ολοκληρωτικά οι παραλίες από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, σκάφη αναψυχής και θαλάσσια ποδήλατα.
Η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού που δεν επιθυμεί να ενοικιάσει ομπρέλες και ξαπλώστερες στις παραλίες είναι πολύ σημαντική.
Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι θα ελεγχθούν οι ιδιώτες που ενοικιάζουν χώρους σε παραλίες, αλλά και οι δημοτικές αρχές: "Είναι γνωστή σε όλους η τάση να καταλαμβάνεται από τον εκμεταλλευτή εκ των προτέρων και μάλιστα εν πολλοίς με μόνιμες εγκαταστάσεις, ολόκληρος αιγιαλός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, σκάφη κ.λπ., σε τρόπο ώστε να αποκλείεται εντελώς τμήμα του κοινού, που δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των, επ' ανταλλάγματι, υπηρεσιών του παραχωρησιούχου, από την χρήση του κοινόχρηστου αγαθού. Αυτές οι πρακτικές είναι ασφαλώς παράνομες".
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=277253

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου