Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Κωνσταντίνος ο Μέγας!

Πόσο δύσκολο είναι να διασχίσει κανείς τις ΗΠΑ; Καθόλου δύσκολο για τον Κωνσταντίνο Καρναζή, ο οποίος έκανε τη διαδρομή Καλιφόρνια-Νέα Υόρκη, συνολικής απόστασης 3.000 μιλίων, σε 2.5 μήνες.
Το ονομα του 49χρονου ομογενή μόνο άγνωστο δεν είναι στην Αμερική, καθώς  έχει τρέξει σε πολλούς αγώνες, μεταξύ των οποίων και στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης και τον αποκαλούν ως τον «Μέγα Μαραθωνοδρόμο».

Ο Καρναζής ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου από την Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνιας και στις 11 Μαΐου, ύστερα από 3.000 μίλια, όπου χρειάστηκε να περάσει από βουνά και ερήμους κατέληξε στο «Μεγάλο Μήλο» διασχίζοντας συνολικά 16 Πολιτείες.

Στην 76η Οδό της κοσμοπολίτικης πόλης τον περίμεναν η σύζυγός του Τζούλι και ο 13χρνος γιος του Νίκος. «Ήταν ένα όνειρό μου. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» δήλωσε λίγη ώρα μετά σε εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή. Και συνέχισε: «Τόσες μέρες διερωτόμουν, άραγε μπορεί να γίνει, άραγε θα τα καταφέρω; Στο τέλος της πρώτης ημέρας είχα τρομοκρατηθεί. Σκέφτηκα, πώς θα κάνω αυτό το πράγμα 74 μέρες ακόμη; Έπειτα είπα στον εαυτό μου: Σήκω το πρωί και προσπάθησε να κάνεις το καλύτερο. Μπορεί να το πετύχεις μπορεί και όχι, αλλά η υπόσχεσή σου είναι να προσπαθήσεις όσο πιο πολύ και πιο δυνατά μπορείς».

Το εγχείρημα αυτό είχε ως στόχο να προαχθεί η ιδέα και η φιλοσοφία της καλής φυσικής κατάστασης των Αμερικανών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, προτρέποντας τους νέους ανθρώπους να μάχονται κατά της παχυσαρκίας.

Ο 49χρονος δρομέας έτρεχε 40 με 50 μίλια την ημέρα, από 8 ως 15 ώρες, χρησιμοποιώντας συνολικά πάνω από 50 ζεύγη παπουτσιών. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι κατάφερε να εξοικονομήσει πάνω από 177.000 δολάρια για την ενίσχυση του ιδρύματος «Δράση για Υγιή Παιδιά», ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μάχεται εναντίον της παιδικής παχυσαρκίας και του υποσιτισμού.

Ο Κωνσταντίνος Καρναζής γεννήθηκε από ελληνικής καταγωγής γονείς στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου