Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στην Πάτρα τίμησαν την μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών


Στην Πάτρα τίμησαν την μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών

Tην μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων της πόλεως και των χωριών της επαρχίας Καλαβρύτων από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής το Δεκέμβριο του 1943, τίμησε και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, πραγματοποιώντας σήμερα Κυριακή 19/12 το καθιερωμένο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξίου Πατρών παρεκκλήσι της Αγίας Λαύρας.
Αμέσως μετά την τελετή του μνημόσυνου ακολούθησε ομιλία από την  ειδική Γραμματέα του Συλλόγου μας δικηγόρο κ. Στέλλα Πανουτσακοπούλου.
Η κ. Πανουτσακοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ναζιστικής θηριωδίας, που στιγμάτισε την ευρύτερη περιοχή της πόλης των Καλαβρύτων, επικεντρώνοντας στην μαύρη αιματοβαμμένη ημέρα της 13ης Δεκέμβρη 1943.

Ακολούθως ο Σύλλογος προσέφερε καφέ και αναψυκτικά στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.Τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Σύλλογος με αφορμή την συμπλήρωση 67 χρόνων από το Ολοκαύτωμα, παρακολούθησαν ο βουλευτής Νικος Νικολόπουλος, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλος  ο τ. Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας,  ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων Γεώργιος Σιγαλός, αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου  Χρήστος Χαμακιώτης  

Τηλεσκόπιο για το κοινό στην έκλειψη Ήλιου


Την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα δύο τρίτα του Ηλιακού δίσκου να καλύπτονται από τη Σελήνη θα έχουμε και στη χώρα μας στις 4 Ιανουαρίου.

Η μέγιστη φάση της μερικής έκλειψης ηλίου θα γίνει στις 10:23 ώρα Ελλάδος και θα μπορούμε να την δούμε, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, στην είσοδο του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, όπου θα εγκατασταθούν τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης.

Πολλοί θα είναι μάλιστα και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι που θα βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να δουν την μερική έκλειψη του Ήλιου μέσα από το τηλεσκόπιο.

Σχεδόν 12 ώρες νωρίτερα, η Γη θα βρίσκεται στο περιήλιο της, δηλαδή στη πλησιέστερη απόστασή της από τον Ήλιο (147.105.721 χλμ.). Η έκλειψη θα αρχίσει στη 8:40 π.μ. στη Βόρεια Αλγερία και θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία.



http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=96545

Αθώα για την υπόθεση ντόπινγκ δήλωσε η Μάρτα Ντομίνγκεθ

Άγνοια για τη διακίνηση απαγορευμένων ουσιών από τον προπονητή της δήλωσε η Ισπανίδα αθλήτρια του στίβου, Μάρτα Ντομίνγκεθ. Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των 3.000 μέτρων στιπλ κατέθεσε για δεύτερη φορά στις ισπανικές Αρχές και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

"Είμαι αθώα και δεν έχουν βρει το παραμικρό εναντίον μου. Δεν έχω διακινήσει ποτέ απαγορευμένες ουσίες. Αυτές να θυμάστε βρέθηκαν στο σπίτι του προπονητή μου όχι στο δικό μου", δήλωσε μετά την ανάκριση η Ντομίνγκεθ.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί εμπλέκεται στην υπόθεση, αφού δεν υπήρχαν ουσίες στο σπίτι της, απάντησε: "Ο Θέσαρ Πέρεθ (σ.σ. ο προπονητής της) ανέφερε πολλές φορές το όνομά μου σε τηλεφωνικές του συνομιλίες, οι οποίες παρακολουθούνταν. Αλλά ήμουν αθλήτριά του. Ασφαλώς και θα έλεγε το όνομά μου".
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=235608

Κέρδη 2,32 δισεκ. ευρώ μοίρασε η ισπανική λοταρία


 Ολόκληρη η Ισπανία κράτησε σήμερα την ανάσα της κατά τη στιγμή της κλήρωσης του τυχερού λαχνού της μεγάλης λοταρίας του 'Γόρδο' (Χονδρού) κέρδους.
Χιλιάδες Ισπανοί θα έχουν μερίδιο από τα 2,32 δισ. ευρώ που κληρώθηκαν σήμερα στη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη λοταρία, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής της κλήρωσης του «Γόρδο» (Χονδρού) λαχνού, του οποίου ο πρώτος αριθμός κερδίζει 300.000 ευρώ.
Όπως κάθε χρονιά, όλη η χώρα κράτησε την ανάσα της την ώρα της κλήρωσης, οπότε δύο μαθητές με τις στολές τους ανακοίνωσαν τραγουδιστά τον τυχερό αριθμό 79250, που αντιστοιχούσε σε 1.950 λαχνούς σε όλην τη χώρα, με ονομαστική αξία 20 ευρώ έκαστος.
«Ποτέ άλλοτε δεν είχα κλάψει τόσο στη ζωή μου. Γνωρίζω πολλούς που είχαν φθάσει στα όριά τους εξαιτίας της κρίσης και κέρδισαν τη λοταρία στο μπαρ μου. Αισθάνομαι σαν τον Ρομπέν των Δασών», δήλωνε λίγο αργότερα ο ο Χοσέ Αντόνιο Μαλδονάδο, ιδιοκτήτης ενός μπαρ στην Παλιέχα, κοντά στη Βαρκελώνη, ο οποίος είχε πωλήσει 600 από τους τυχερούς λαχνούς, έναν από αυτούς και στον εαυτό του.
«Θα συνεχίσω να εργάζομαι, να αποπληρώνω τα χρέη μου, αλλά θα είμαι πιο χαρούμενος», τόνισε ο ίδιος.
Το χαρμόσυνο νέο σήμανε στις 11.14, όταν οι δύο μαθητές από το σχολείο Σαν Ιδελφόνσο της Μαδρίτης, ένα πρώην ορφανοτροφείο, ντυμένοι με μπλε στολές, σήκωσαν τις δύο μπίλιες, η μία με τον νικητήριο αριθμό και η άλλη με το ποσό.
Εξόν από το «Γόρδο», χιλιάδες άλλοι αριθμοί, με μικρότερα ποσά, κληρώθηκαν στη σημερινή τελετή, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 22 Δεκεμβρίου από την θέσπισή της το 1812. Η λοταρία του «Γόρδο» θεωρείται η πιο πλουσιοπάροχη σε κέρδη σε όλον τον κόσμο.
Ακόμη και τον χρόνο τούτο, παρά την κρίση μου μαστίζει άγρια την Ισπανία και ανάγκασε την κυβέρνηση να θεσπίσει τον πλέον σφικτό προϋπολογισμό των τελευταίων δεκαετιών, οι πωλήσεις των λαχνών έπεσαν μόλις κατά 0,26% και έφθασαν τα 2,695 δισ. ευρώ. Κατά μέσον όρον κάθε παίκτης ξόδευσε 59,74 ευρώ στη λοταρία.
Συχνά οι Ισπανοί δοκιμάζουν την τύχη τους διαλέγοντας αριθμούς που έχουν κάποιο, ασυνείδητο και μάλλον δεισιδαίμον, νόημα στον αστερισμό της τύχης, όπως για παράδειγμα φέτος έπαιξαν μαζικά το 11710, που αντιστοιχεί στις 11 Ιουλίου 2010, ημερομηνία της νίκης της εθνικής τους ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Άλλοι επέλεξαν τις ημερομηνίες της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στην Ισπανία, στις 6 και 7 Νοεμβρίου, δηλ. τους λαχνούς 61110, ή 71110.

πηγή www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΜΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 9πμ - 9μμ ΟΛΑ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Διαφοροποιούν μερικώς τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από τον εμπορικό κόσμο και το επιβατικό κοινό. Έτσι, για την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010, όλα τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατεβεί για ψώνια στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί 4ωρη στάση εργασία 12 με 4 στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Τραμ και 5ωρη 11 με 4 στο μετρό και τον Ηλεκτρικό. Για την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιες θα είναι οι κινητοποιήσεις.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/9-9.html

Είπε όχι στην Πετρούλα



Αποκαλυπτική όσο ποτέ ήταν η Σάσα Μπάστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή καναλιού της Θεσσαλονίκης.

Η εκρηκτική Σάσα δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Πετρούλα Κωστίδου τής πρότεινε να κάνουν μαζί το... εκπαιδευτικό ροζ DVD.



http://www.zougla.gr/

444 ώρες περισσότερη δουλειά για τους Έλληνες


Οι Έλληνες εργάζονται 444 ώρες περισσότερο από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα διαδομένη η μερική απασχόληση , ο μέσος όρος εργασίας των Ελλήνων είναι 2.120 ώρες σε σχέση με των ευρωπαίων που είναι 1. 676 ώρες και άρα ο ψηλότερος στην Ε.Ε.  

Σε επίπεδο ευρωζώνης μετά την Ελλάδα η κατάταξη διαμορφώνεται ως εξής Ιταλία 1.802 ώρες ανά έτος, Σλοβακία 1.769 ώρες, Πορτογαλία 1.745 , Φινλανδία 1.728 ώρες ετησίως, Αυστρία 1.631, Ισπανία 1.627, Ιρλανδία 1.601, Βέλγιο 1.568, Λουξεμβούργο 1.555, Γερμανία 1.432 και Ολλανδία 1.389 ώρες, ετησίως.

Χθες η ευρωπαϊκή επιτροπή ανακοίνωσε την  έναρξη της δεύτερης φάσης της δημόσιας διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, σχετικά με την επανεξέταση της κοινοτικής οδηγίας για τον καθορισμό των ανώτατου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις Λάζλο Αντορ, η δεύτερη αυτή φάση διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων επικεντρώνεται στην εξέταση των απόψεών τους για να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας για την επανεξέταση των κανόνων της ΕΕ για το χρόνο εργασίας.

Την άνοιξη του 2009 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε «μπλοκάρει» πολιτική συμφωνία του Συμβουλίου Υπουργών, η οποία επέτρεπε την υπέρβαση του ανώτατου χρόνου εργασίας των 48 ωρών/εβδομάδα, που ισχύει σήμερα στην Κοινότητα. Η υπέρβαση χωρίς όρια επιτρέπεται σήμερα μόνο στη Μεγάλη Βρετανία και σε χώρες μέλη της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης (έχουν προσωρινή ρήτρα εξαίρεσης), ενώ εάν περνούσε η απόφαση του Συμβουλίου η υπέρβαση του 48ωρου θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε προαναγγείλει το 2009 ότι μόλις τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας, θα επαναφέρει το θέμα με διαφορετική διαδικασία, η οποία θα προβλέπει δημόσια διαβούλευση σε δύο φάσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους, πριν υποβληθεί νέα πρόταση.

Σκοπός της διαβούλευσης είναι να συγκεντρωθούν γνώμες για συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις που αφορούν βασικά ζητήματα όπως: ο χρόνος εφημερίας, το χρονοδιάγραμμα ελάχιστων περιόδων ανάπαυσης, η αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερβολικών ωρών εργασίας, ο καλύτερος συνδυασμός επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και η διευκρίνιση των τομέων στους οποίους υπάρχει ασάφεια δικαίου.  

Από τις απαντήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων και των εργοδοτών σε επίπεδο ΕΕ κατά την πρώτη φάση της διαβούλευσης προέκυψε ευρεία συναίνεση. Το σαφές μήνυμα που δόθηκε ήταν ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για αλλαγές στους ισχύοντες κανόνες για το χρόνο εργασίας.


http://www.star.gr/

ΤΕΛΙΚΟ: Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-1

Οι ερυθρόλευκοι χάρη στο γκολ του Ιμπαγάσα 4 λεπτά πριν το τέλος νίκησαν τον Αστέρα στην Τρίπολη και... πήραν το εισιτήριο για τους "8" του κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ. Με 10 ο Ολυμπιακός από το 77' λόγω αποβολής του Μέλμπεργκ.









NewsIt.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/0-1_22.html

Μια Φλόγα αγάπης και ζωής στα... δένδρα της Πάρνηθας

Ενα έλατο μέσα στο δάσος της Πάρνηθας στόλισαν για τα Χριστούγεννα οι μαραθωνοδρόμοι εθελοντές του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Η Φλόγα. Ενα δένδρο για τα παιδιά με καρκίνο, «που περιμένουν το δικό τους άστρο το φωτεινό αυτά τα Χριστούγεννα και την ελπίδα ότι το 2011 θα φέρει μόνο χαμόγελα στο πρόσωπό τους».
Η ομάδα των δρομέων φορώντας τις φανέλες της Φλόγας με τις οποίες έλαβαν μέρος στον πρόσφατο Κλασικό Μαραθώνιο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να στολίσουν για τα παιδιά της Φλόγας ένα δένδρο στον δρυμό της Πάρνηθας, με δωράκια και στολίδια που πήραν μαζί τους στο πλαίσιο της τελευταίας προπόνησής τους.
Σκοπός, τις άγιες αυτές ημέρες να προβάλουν το έργο της Φλόγας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.tanea.gr/

Ο τίτλος στον Περικλή!

Ο τίτλος στον Περικλή!
Ο Περικλής Ιακωβάκης στους άνδρες και η Γεωργία Κοκλώνη στις γυναίκες αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές του στίβου για το 2010, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε ο ΣΕΓΑΣ.
Η σχετική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος σύμφωνα με τα πρότυπα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, δηλαδή το 1/3 των ψήφων προήλθε από το κοινό, το 1/3 από τους δημοσιογράφους και το 1/3 από την Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ.

Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό, ειδικά σε ό,τι αφορά τους άνδρες. Ο Περικλής Ιακωβάκης αποτελεί εδώ και χρόνια τον αθλητή πρότυπο και «σηκώνει» στις πλάτες του τον ελληνικό αθλητισμό σε κάθε μεγάλη διοργάνωση.

Έτσι έκανε και φέτος και ας μην κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στον τελικό των 400μ με εμπόδια στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης με επίδοση 49.38, που ήταν η καλύτερη της χρονιάς στη χώρα μας. Παράλληλα, ήταν 2ος στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων.

Η Γεωργία Κοκλώνη από την άλλη, είχε εξαιρετική παρουσία στους αγώνες της ισπανικής πόλης, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον τελικό των 100μ, όπου κατετάγη έβδομη με 11.36, ενώ ήταν 3η στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων.

http://feedproxy.google.com/~r/Gazzettagr/main

Έκκληση στην ομογένεια να στηρίξει την Ελλάδα, κάνει ο συντονιστής του ΣΑΕ



Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, ο συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, καλεί την Ομογένεια να στηρίξει την Ελλάδα και να συμβάλει για ένα καλύτερο μέλλον του Ελληνισμού.
«Η ανθρωπότητα διανύει μία εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολη εποχή με προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα. Η σοβαρότατη οικονομική κρίση, που πλήττει πολλές χώρες, ανέδειξε την παθογένεια και δυσλειτουργία υπαρχόντων οικονομικών δομών, κοινωνικών θεσμών, αξιών και αρχών», τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Σπυρόπουλος, σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα αυτά είναι ζητήματα πολιτισμού. Δεν προέκυψαν ξαφνικά και συμπράξαμε όλοι στη δημιουργία τους. Παραμελήσαμε την πνευματική και πολιτιστική μας ανάπτυξη, δίνοντας προτεραιότητα και αξία στην υλιστική εκδοχή του κόσμου, χάνοντας την ισορροπία και προκαλώντας δυσαρμονία στις ζωές μας. Όμως, μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις και αδιέξοδα της εποχής μας οφείλουμε να ενισχύσουμε τις ελπίδες μας και να στερεώσουμε την αισιοδοξία μας για το αύριο. Ως Αμερικανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής διαθέτουμε μία τεράστια παρακαταθήκη πατρογονικής πνευματικής και πολιτιστικής περιουσίας στην οποία μπορούμε να ανατρέξουμε για να αντλήσουμε δύναμη, ιδέες και αξίες, που σήμερα έχουμε ανάγκη. Αυτό άλλωστε είναι το χρέος μας απέναντι στις μελλοντικές γενεές».
Ακολούθως υπογραμμίζει ότι «στο πνεύμα των Χριστουγέννων και υποδεχόμενοι το νέο έτος ας διαθέσουμε χρόνο για ατομική και συλλογική αυτογνωσία και αυτοσυνειδησία και αντλώντας θετικά μαθήματα από το παρελθόν ας προχωρήσουμε στις αλλαγές εκείνες που θα μας καταστήσουν ικανούς και ικανές να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την Ομογένεια, τη χώρα που μας φιλοξενεί, την Ελλάδα και την οικουμένη. Μπορούμε και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην πορεία μας. Ο αλτρουισμός, η ομοψυχία, ο αλληλοσεβασμός και η ενότητα ας σταθούν οδηγοί μας για το μέλλον και πηγή έμπνευσης η αξεπέραστη ανθρωποκεντρική σοφία που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Ο Ελληνισμός ως ιδεολογία είναι η έντονη αγάπη για τον κόσμο. Είναι η πρώτιστη και συνεχής αιτία της κοσμογονίας και της κοσμοποιίας».
Καταλήγοντας, ο συντονιστής του ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ επισημαίνει: «Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες τις ημέρες των Χριστουγέννων να κυριαρχήσει η αγάπη και η συμπόνια για τον συνάνθρωπο και ο νέος χρόνος ας γίνει αφετηρία για ένα νέο και ώριμο ξεκίνημα με ενότητα και συνέργεια σε κοινούς στόχους και οράματα για το μέλλον».


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεκόρ συμμετοχών


Με εντυπωσιακό τρόπο και με υποσχέσεις για ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής «Καλαμάτα 2011», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τις 15 έως τις 17 Απριλίου 2011.

Το «Κύπελλο Καλαμάτας», που διεξάγεται ανελλιπώς από το 1993, θα είναι ενταγμένο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην σειρά αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG και υπόσχεται να είναι καλύτερο από κάθε άλλη φορά. Με βάση τις αρχικές δηλώσεις συμμετοχής, στη διοργάνωση του ερχόμενου Απριλίου προτίθενται να συμμετάσχουν 48 αθλήτριες του ατομικού και 21 ομάδες ανσάμπλ από 34 χώρες, μεγέθη που είναι πραγματικά εντυπωσιακά και συναγωνίζονται εκείνα του πρόσφατου παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο οριστικός αριθμός των χωρών και των αθλητριών θα γίνει γνωστός μετά τις 13 Φεβρουαρίου 2011, όταν και θα λήξει η προθεσμία υποβολής των τελικών δηλώσεων συμμετοχής.

«Η FIG αναγνώρισε την απόλυτη οργανωτική επιτυχία του φετινού, πρώτου παγκοσμίου κυπέλλου της Καλαμάτας, αναθέτοντας στην Ε.Γ.Ο. ανάλογη ευθύνη και για το 2011. Πλέον έρχεται και η αναγνώριση των ξένων αποστολών, που δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι το ''Κύπελλο Καλαμάτας'' έχει ξεχωριστή σπουδαιότητα για τη διεθνή κοινότητα της ρυθμικής γυμναστικής», σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Εκτός από το δεδομένο αγωνιστικό ενδιαφέρον που έχει η παρουσία των κορυφαίων αθλητριών του κόσμου, ο θεσμός της Καλαμάτας προσφέρει πολύ σημαντικά οφέλη και σε άλλους τομείς. Ενισχύει με τον ιδανικό τρόπο την έννοια του αθλητικού τουρισμού, φέρνοντας ξένους επισκέπτες σε επαφή με την ελληνική περιφέρεια και διαφημίζοντας την περιοχή της Μεσσηνίας σε όλο τον κόσμο. Γι' αυτό, τέτοιες προσπάθειες πρέπει να βρίσκουν συμπαραστάτες και να ενθαρρύνονται με κάθε τρόπο από όλους μας».



http://www.exedrasports.gr/news/article/?aid=89492&cid=60

Εξετάσεις και το απόγευμα στα νοσοκομεία για τους ασφαλισμένους

Όχι μόνον κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούν να κάνουν οι ασφαλισμένοι στα Ταμεία τις εξετάσεις τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η σχετική σύμβαση ανάμεσα στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας ανακοινώθηκε ότι έχει μπει στην τελική ευθεία.

"Είναι αδιανόητο να μην έχουν τα Ταμεία τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν μέσα από τα Κέντρα Υγείας, τα Νοσοκομεία, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν δυνατότητες, όπου υπάρχουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που έχουν αγοραστεί με χρήματα του ελληνικού λαού", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
"Εξασφαλίζουμε μεγάλο όφελος για τα πολύπαθα Ταμεία, που θα προκύψει από το ανταγωνιστικό τιμολόγιο των διαγνωστικών εξετάσεων στο ΕΣΥ", υποστήριξε εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός, Μιχάλης Τιμοσίδης.
Όπως τονίστηκε, σε πολλές περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι προωθούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Ανέφεραν εξάλλου, ότι το νομοσχέδιο για την Υγεία, προβλέπει τη μεταφορά των κλάδων υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων στο ΕΣΥ και τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Τα κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν πως έχουν τεθεί σε ολοήμερη λειτουργία 55 νοσοκομεία, ενώ σύντομα πρόκειται να ενταχθούν ακόμη οκτώ.
http://www.enet.gr/

Εκδηλώσεις σε αεροδρόμιο για τους επιβάτες

Oι υπεύθυνοι του αεροδορομίου στον Καναδά σκέφτηκαν να απαλύνουν με τον τρόπο τους την ταλαιπωρία των επιβατών λόγω της κακοκαιρίας.Δείτε βίντεο



dousisnews
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_2282.html

Η Nicole Kidman θέλει τα παιδιά της πίσω

Την θλίψη της που τα υιοθετημένα παιδιά της μένουν με τον πρώην σύζυγό της Tom Cruise, εξέφρασε... η Nicole Kidman στην βρετανική έκδοση του γνωστού περιοδικού «Hello!».

Η 43χρονη ηθοποιός μαζί με τον Tom Cruise, μεγάλωσαν την Isabella και τον Connor, σήμερα 18 και 15 αντίστοιχα, από όταν ήταν μωρά. Όταν όμως το ζευγάρι χώρισε το 2001, τα παιδιά αποφάσισαν να μείνουν μαζί με τον πατέρα τους, τη νέα σύζυγο του Katie Homes και την κόρη τους Suri.

Αν και η Kidman ποτέ δεν τα απέτρεψε από αυτή τους την απόφαση, δήλωσε στεναχωρημένη που δεν μένουν μαζί της. «Μένουν μαζί με τον Tom και αυτό ήταν δική τους απόφαση. Θα ήθελα πολύ να μείνουν μαζί μας, αλλά τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;».



Βέβαια, η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός επισημαίνει πως ίσως τελικά αυτό τους έκανε καλό. Το γεγονός ότι στην οικογένεια υπήρχε και ένα μικρότερο από αυτά παιδί, τα βοήθησε να ξεπεράσουν τον χωρισμό ευκολότερα.

Παρά την απόσταση μεταξύ τους, η Kidman εξομολογήθηκε στο Associated Press ότι είναι πολύ υπερήφανη για τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της. «Είναι υγιή, έξυπνα και είναι σπουδαίοι άνθρωποι. Δεν είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που χρειάζεται να τους υπενθυμίζουν τι έχουν».

Η Nicole μαζί με τον σύζυγό της Keith Urban και την κόρη τους, βρίσκονται στην Αυστραλία, τόπο καταγωγής της ηθοποιού, για να περάσουν τις γιορτές με την οικογένειά της.

protothema

http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/nicole-kidman.html

Νομιμοποιείται το διαδικτυακό στοίχημα

Τη νομιμοποίηση του στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, αλλά και την άρση των απαγορεύσεων για τα τεχνικά-ψυχαγωγικά παιγνίδια δρομολογεί το Υπουργείο Οικονομικών, εναρμονίζοντας την ελληνική νομοθεσία με αυτή της Ε.Ε., αλλά και προσβλέποντας στην είσπραξη περίπου 1 δισ. ευρώ στην επόμενη τριετία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο, προτείνει τη διάθεση τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων και τη διεξαγωγή τους μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους, ενώ προβλέπει κανόνες αδειοδότησης τυχερών παιχνιδιών ή στοιχήματος με παιγνιομηχανήματα.
Η χώρα μας καταβάλει υψηλά ημερήσια πρόστιμα στην ΕΕ από το 2002, όταν απαγόρευσε την λειτουργία όλων των τεχνικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών. Σημειώνεται ότι τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και οι κουλοχέρηδες των καζίνο εξαιρέθηκαν από την απαγόρευση.
http://www.naftemporiki.gr/




ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
από Ανατολή & Δύση


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Κωνσταντινουπόλεως & Ομήρου


23/12/10

ώρα 8.00μμ 





http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=536&Itemid=425

Ευεργετικές οι… φλούδες

Πετάξτε τους αποφλοιωτές και συνηθίστε να τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα τους. Μια τέτοια αλλαγή συνηθειών, θα μπορούσε να απογειώσει την καθημερινή απορρόφηση βιταμινών από τον οργανισμό και να αυξήσει τα αποθέματα ενέργειας- πέραν τού ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Η τριχωτή φλούδα του ακτινιδίου είναι αντιοξειδωτική και πιστεύεται πως διαθέτει αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες ενώ περιέχει τρεις φορές τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καρπού του φρούτου.

Συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση ιών όπως ο σταφυλόκοκκος και το κολοβακτηρίδιο Εcoli που προκαλούν συνήθως τις τροφικές δηλητηριάσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα ακόμη και αν περάσετε τα ακτινίδια από τον αποχυμωτή.

Όσο για τις μπανάνες, επιστήμονες στην Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι η φλούδα τους κάνει καλό στην κατάθλιψη καθώς είναι πλούσια σε σεροτονίνη, χημική ουσία η οποία επηρεάζει τη διάθεση του ανθρώπου που τη λαμβάνει. Κάνει επίσης καλό στα μάτια, αφού περιέχει αντιοξειδωτικό που τα προστατεύει από την έκθεση σε υπεριώδες φως, την κύρια αιτία πρόκλησης καταρράκτη.
Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στην Ιαπωνία, η φλούδα του σκόρδου περιέχει  αντιγηραντικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά.
Ένας θησαυρός γύρω από την πατάτα

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η φλούδα της κάνει καλό στην υγεία αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τον λόγο. Η φλούδα της αποτελεί πραγματικά θησαυρό θρεπτικών ουσιών. «Ενα κιλό πατάτες με τη φλούδα τους περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ότι ένα κιλό πορτοκάλια. Έτσι είναι τέλειες για όποιον θέλει να αποφύγει το κρύωμα» αναφέρει η δρ Γκλένβιλ. Συστήνει μάλιστα να τις κόβουμε σε φέτες και να τις ψήνουμε με λίγο λάδι ελιάς. Η φλούδα μιας μικρής πατάτας προσφέρει το 50% των απαραίτητων καθημερινά διαιτητικών ινών, αλλά και πολύτιμα συστατικά όπως ποτάσιο, σίδηρο, φώσφορο και φυσικά βιταμίνη C.

http://www.zougla.gr/

Απεργίες, συλλαλητήρια και έμφραγμα στην Αθήνα

Σε απεργιακό κλοιό παραμονές Χριστουγέννων βρίσκεται η Αθήνα. Με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια από τη νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων η Αθήνα ζει μια ακόμη μέρα κυκλοφοριακής «ασφυξίας».

Το  χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας τις πρωινές ώρες ήταν... απύθμενο. Οι οδηγοί περνούν ώρες πάνω στο τιμόνι, προκειμένου να διανύσουν μερικά χιλιόμετρα και χιλιάδες πολίτες περιμένουν υπομονετικά κάποιο ταξί, για να πάνε στις δουλειές τους, με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από απίστευτη ταλαιπωρία.
Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε το μεσημέρι, όταν το κέντρο της πόλης έκλεισε εξ αιτίας των διαδοχικών συγκεντρώσεων των εργατικών συνδικάτων στο Σύνταγμα και την Ομόνοια και των πορειών προς τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υπό τελική έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμό λιτότητας του 2011.
Οι δύο κυρίαρχες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. βρέθηκαν ξανά επί ποδός πολέμου, πραγματοποιώντας τρίωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 13:00 για το παναττικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 14:00 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των μελών μέλη του Π.Α.ΜΕ. στην Ομόνοια.
http://www.zougla.gr/

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η 11η αγωνιστική της Α΄ΕΣΚΑΝΑ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. 45-59(21-29)



Για την 11η αγωνιστική της Α΄ΕΣΚΑΝΑ σημειώθηκαν χθες τα παρακάτω αποτελέσματα: 
Άρης Νικ.- Εθνικός 70-69
Πρωτέας Β.- Φάρος 71-76
Πόλις – Προοδευτική 89-64
Πέρα –ΑΕ Ρέντη 60-51
ΔΑΣ Δραπετσώνα –ΑΛΦΑ 64-65
Φοίνικας Πειρ. –Ελευθερία Μοσχ. 45-59
ΓΑΣ Μάνδρας –Ιωνικός Νικ. 70-67


Βαθμολογία                            
Φάρος Κερατσινίου 20 11 9-2
Πόλις Καλλιθέας 20 11 9-2
ΓΑΣ Μάνδρας 19 11 8-3
Ιωνικός Νικαίας 19 11 8-3
Εθνικός 18 11 7-3
Ελευθερία Μοσχ 18 11 7-4
Αρης Νικαίας 18 11 7-4
Πρωτέας Βούλας 17 11 6-5
ΑΛΦ Αλίμου 16 11 5-6
Δραπετσώνα 14 11 3-8
Προοδευτική 14 11 3-8

Φοίνικας Πειραιά 13 11 2-9
Πέρα 13 11 2-9
Ρέντη 12 11 1-10



ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. 45-59(21-29)
Διαιτητές: Ντζαμάρας Αρφαρά

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κουρμούλης, Αυγουλής ): Συρόγλου 3(1), Καρατζής 13(2), Γεωργακόπουλος 2, Κουκουλάς , Δεβεζόγλου , Ρέππας 14, Μόμτσος 6, Καλής 7, Κορούνης

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. )Καρβούνης): Παπατρέχας 2 , Παρασίδης 15(1), Παυλιάς , Κουτσουμπάκος 15 , Τσιρόπουλος 12 , Τζαφέρης , Κόλιας 2 , Φραγκούλης 4 , Ανδρουλάκης, Χατζηκίδης 9

Επόμενη αγωνιστική (12η 10/1/11): Φάρος Κερατσινίου-Αρης Νικαίας, Πρωτέας Βούλας -Πόλις Καλλιθέας, Εθνικός-Πέρα, Ρέντη- Δραπετσώνα, ΑΛΦ Αλίμου-Φοίνικας Πειραιά, Ελευθερία Μοσχ -ΓΑΣ Μάνδρας, Ιωνικός Νικαίας -Προοδευτική






http://www.basketnet.gr/


Θέλει πολλά παιδιά η Katy Perry

Ντυμένη σύμφωνα με το κλίμα των ημερών
Μπορεί να είναι παντρεμένοι μόλις δυο μήνες, αλλά το ζεύγος Katy Perry και Russell Brand, δηλώνουν ήδη έτοιμοι να αποκτήσουν μια μεγάλη, μεγάλη οικογένεια!

Μιλώντας στο περιοδικό Grazia, η 26χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι θέλει να κάνει πολλά παιδιά. Συγκεκριμένα είπε: «Φυσικά και θέλω. Δε θέλω να χάσω καμία εμπειρία. Θέλω πολλά παιδιά».

Ενώ εξομολογήθηκε πως περιμένει όσο τίποτα άλλο να περάσει τα πρώτα Χριστούγεννα ως παντρεμένη, με τον αγαπημένο την Russell. «Θα είμαστε μόνο εγώ, ο Russ και ένα ροζ Χριστουγεννιάτικο δέντρο» δήλωσε η ποπ σταρ..

http://rc-cafe.blogspot.com/2010/12/katy-perry.html

Έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους για τους απλήρωτους εργαζόμενους

Με απόφαση του υπ. Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση. Έκτακτη επιχορήγηση σε δήμους που δεν έχουν... να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους προανήγγειλε κατά τη σημερινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως είπε, προκειμένου να μην μείνουν χωρίς χρήματα οι εργαζόμενοι ενόψει μάλιστα και των εορτών, το υπουργείο θα δώσει έκτακτη επιχορήγηση σε δήμους όπως αυτοί της Νίκαιας, του Ζεφυρίου και της Ζακύνθου.

Πηγή: aftodioikisi.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_9313.html

Fitch: Προειδοποιεί με νέα υποβάθμιση την Ελλάδα


Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης της Ελλάδας αφήνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, η οποία έχει τοποθετήσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε «BBB-».

Συγκεκριμένα η Fitch τοποθετεί την Ελλάδα σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης που υποδηλώνει αυξημένη πιθανότητα υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας.

Η έκθεση της Fitch αναμένεται τον Ιανουάριο του 2011.


http://www.zougla.gr/

Δεν μπορούν χωρίς γρήγορο Ίντερνετ οι Αμερικανοί


Το Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων έχει ασκήσει την μεγαλύτερη τεχνολογική επίδραση στην κοινωνία την τελευταία δεκαετία και πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα για το οποίο τα περισσότερα άτομα δηλώνουν ότι δε μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό.
Το 24% από τους συνολικά 1.950 Αμερικανούς ενήλικες που συμμετείχαν στην διαδικτυακή δημοσκόπηση της Zogby international, ανέφερε ότι το ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων έχει την μεγαλύτερη επιρροή στην ζωή τους. Το 22% απάντησε το ίδιο για το Facebook και το 10% για το Google.
Ανάμεσα στις τεχνολογίες τις οποίες χαρακτήρισαν ως απαραίτητες στην ζωή τους, οι ερωτηθέντες τοποθέτησαν στην πρώτη θέση με 28% το Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) με 18%.
Στην ερώτηση σε ποιον τομέα θεωρούν ότι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη τεχνολογική εξέλιξη το επόμενο έτος, το 24% δήλωσε στην οικιακή ψυχαγωγία και το 16% στον ευρύτερο τομέα τον υπολογιστών.
Για την επόμενη δεκαετία, το 43% των ερωτηθέντων προβλέπει ότι θα υπάρχει τακτική χρήση βλαστοκυττάρων και τεχνικών κλωνοποίησης για την δημιουργία ανθρώπινων οργάνων για μεταμόσχευση.
Το 40% ανέφερε ότι τα τσιπ υπολογιστών θα εμφυτεύεται στους ανθρώπους για να παρακολουθούν την υγεία τους και το ίδιο ποσοστό δήλωσε ότι τα ρομπότ θα είναι ικανά να κάνουν χειρωνακτικές δουλειές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία



Οι Αρχές της Ιαπωνίας έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι στη νότια και νοτιοδυτική Ιαπωνία, μετά από ισχυρό σεισμό 7,4 βαθμών Ρίχτερ κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (τοπική ώρα).

Ο σεισμός σημειώθηκε 130 χιλιόμετρα από το νησί Τσίτσι-σίμα στον Ειρηνικό Ωκεανό σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Στη δημόσια τηλεόραση μεταδόθηκε προειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι παράκτιων περιοχών «μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πολλά κύματα δύο μέτρων».

Η προειδοποίηση αυτή «ιδίως ισχύει για τις ακτές του νησιωτικού συγκροτήματος Ογκαουάρα» οι κάτοικοι του οποίου προσκλήθηκαν να μεταβούν, άμεσα, σε σημεία μακριά από τις ακτές.
http://www.tanea.gr/

Το ποδήλατο έχει επιστρέψει δυναμικά...


στην καθημερινότητα των Ελλήνων, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να φέρνουν στις πόλεις τα "ξεχασμένα" δίκυκλα από τα εξοχικά και τα χωριά τους.
Σε κάθε γωνιά της χώρας οργανώνονται ποδηλατοδρομίες, κυρίως από ομάδες πολιτών, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.
Την ίδια στιγμή, σε πολλές πόλεις όπου δεν
υπάρχει δίκτυο κατασκευάζονται ποδηλατοδρόμοι, συνήθως όμως πρόχειρα και βιαστικά.

Τα προβλήματα για τους ποδηλάτες, ωστόσο, παραμένουν πολλά, καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στους δρόμους, ούτε η οδική συνείδηση από την πλευρά των οδηγών.
Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι θα χρησιμοποιούσαν καθημερινά το ποδήλατο για να πηγαίνουν στη δουλειά τους, αν αυτό δεν ήταν τόσο επικίνδυνο.
* Τα αιτήματα του ποδηλάτη.
Βασικό αίτημα των ποδηλατών είναι να επιτραπεί η μεταφορά του μέσου με το μετρό. Αυτή τη στιγμή, η μεταφορά τους επιτρέπεται μόνο στο τραμ και στα τελευταία βαγόνια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Βέβαια το τραμ εξυπηρετεί μόνο τα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ ο ηλεκτρικός, λόγω των αλλαγών σε δρομολόγια αλλά και του μεγάλου όγκου επιβατών που μεταφέρει, δυσχεραίνει στην πράξη τη μεταφορά τους.
Το τελευταίο διάστημα, οι ποδηλάτες συζητούν με τον ΟΑΣΑ για τη δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος για τη συνδυασμένη μετακίνηση και χρήση των λεωφορείων. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται η χρήση των λεωφορειοδρόμων, αλλά και η αστυνόμευση των ποδηλατοδρόμων από τη Δημοτική Αστυνομία.
Όπως αναφέρουν οι ποδηλάτες, αν κάποιος οδηγός που παρκάρει επανειλημμένα στους ποδηλατοδρόμους κληθεί να πληρώσει πρόστιμο, δεν θα επιβαρυνθεί μόνο οικονομικά, αλλά κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσει πως η "συνήθεια" του δημιουργεί προβλήματα και εμποδίζει μια μερίδα ανθρώπων να κινηθεί ελεύθερα.
* Ποδήλατα για κάθε βαλάντιο.
Υπάρχουν πολλά είδη ποδηλάτων στην αγορά, για διάφορες χρήσεις και σε τιμές για όλα τα βαλάντια. Τα πιο οικονομικά κοστίζουν 150 - 200 ευρώ και είναι ιδανικά για όσους θέλουν απλώς να κάνουν τη βόλτα τους στην πόλη ή το βουνό και για περιορισμένη καθημερινή χρήση. Τα πιο ακριβά φτάνουν ακόμα και τα 4.000 ευρώ, αλλά η μέση τιμή για ένα καλό ποδήλατο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά χωρίς να παρουσιάσει προβλήματα είναι 300 - 400 ευρώ.
Στα περισσότερα καταστήματα υπάρχουν ειδικοί που θα σας προτείνουν το κατάλληλο ποδήλατο ανάλογα με τον σωματότυπό σας, ώστε να μην είναι κουραστικό και να μην καταπονείται ο οργανισμός
.
realnews
http://www.i-diadromi.com/2010/12/blog-post_8219.html