Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Νίκη πρωτιάς στο Σ.Ε.Φ. κόντρα στη Ρόμα


Μονάχα εάν δείξει σημάδια αυτοχειρίας ο Ολυμπιακός θα χάσει την πρώτη θέση στον Β' όμιλο της Ευρωλίγκας. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αποφύγουν την περιπέτεια των ισοβαθμιών εάν νικήσουν τη Ρόμα (21:45, novasports 1).
Το καθοριστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης έγινε την περασμένη εβδομάδα με τη νίκη στο Σαρλερουά. Τώρα, ο Ολυμπιακός καλείται να κρατήσει απόρθητο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και με αντίπαλο τη Λοτομάτικα Ρόμα ώστε να φέρει εις πέρας το πρώτο σκέλος της φετινής του ευρωπαϊκής αποστολής.
Παρά τις απουσίες των τραυματιών, Νίλσεν και Παπανικολάου ο Ολυμπιακός δείχνει στα τελευταία παιχνίδια ότι έχει βρει καλό αγωνιστικό ρυθμό και με αυτό το δεδομένο θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα η οποία ήρθε στην ελλάδα με σημαντικές ελλείψεις. Οι Τσαρλς Σμιθ και Αντζελο Τζίλι έμειναν στην Ιταλία, όπως και ο Τζάκοπο Τζιακέτι και οι τρεις λόγω τραυματισμών.
Τα μαθηματικά δεδομένα για τους κυπελλούχους Ελλάδας είναι απλά και κατανοητά. Με νίκη επί των Ιταλών καταλαμβάνει την πρώτη θέση, οτιδήποτε κι αν συμβεί στα άλλα δύο ματς του ομίλου, Ρεάλ Μαδρίτης - Σαρλερουά και Μάλαγα - Μπάμπεργκ.
Σε περίπτωση ήττας από τη Λοτομάτικα και νίκης της Ρεάλ προκύπτει τριπλή ισοβαθμία (ή και τετραπλή εάν νικήσει και η Μάλαγα) στην οποία η ομάδα του Ετορε Μεσίνα θα έχει το πάνω χέρι λόγω των δύο νικών που έχει πετύχει με αντίπαλο τη Ρόμα. Σε αυτή την περίπτωση η Ρεάλ θα μετρά 3 νίκες και μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει 2 και 2. Η Ρόμα θα είναι ουραγός με 1-3.
Επίσης, υπάρχει κι ένα σενάριο που μπορεί να φέρει τη Ρόμα στην πρώτη θέση! Αρκεί να νικήσει με διαφορά 16 πόντων τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα να ηττηθούν Ρεάλ και Μάλαγα. Ακούγεται απίθανο, αλλά το σενάριο υφίσταται.

http://www.contra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου