Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στην Πάτρα τίμησαν την μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών


Στην Πάτρα τίμησαν την μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών

Tην μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων της πόλεως και των χωριών της επαρχίας Καλαβρύτων από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής το Δεκέμβριο του 1943, τίμησε και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, πραγματοποιώντας σήμερα Κυριακή 19/12 το καθιερωμένο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξίου Πατρών παρεκκλήσι της Αγίας Λαύρας.
Αμέσως μετά την τελετή του μνημόσυνου ακολούθησε ομιλία από την  ειδική Γραμματέα του Συλλόγου μας δικηγόρο κ. Στέλλα Πανουτσακοπούλου.
Η κ. Πανουτσακοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ναζιστικής θηριωδίας, που στιγμάτισε την ευρύτερη περιοχή της πόλης των Καλαβρύτων, επικεντρώνοντας στην μαύρη αιματοβαμμένη ημέρα της 13ης Δεκέμβρη 1943.

Ακολούθως ο Σύλλογος προσέφερε καφέ και αναψυκτικά στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.Τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Σύλλογος με αφορμή την συμπλήρωση 67 χρόνων από το Ολοκαύτωμα, παρακολούθησαν ο βουλευτής Νικος Νικολόπουλος, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλος  ο τ. Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας,  ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων Γεώργιος Σιγαλός, αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου  Χρήστος Χαμακιώτης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου