Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Απεργίες, συλλαλητήρια και έμφραγμα στην Αθήνα

Σε απεργιακό κλοιό παραμονές Χριστουγέννων βρίσκεται η Αθήνα. Με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια από τη νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων η Αθήνα ζει μια ακόμη μέρα κυκλοφοριακής «ασφυξίας».

Το  χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας τις πρωινές ώρες ήταν... απύθμενο. Οι οδηγοί περνούν ώρες πάνω στο τιμόνι, προκειμένου να διανύσουν μερικά χιλιόμετρα και χιλιάδες πολίτες περιμένουν υπομονετικά κάποιο ταξί, για να πάνε στις δουλειές τους, με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από απίστευτη ταλαιπωρία.
Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε το μεσημέρι, όταν το κέντρο της πόλης έκλεισε εξ αιτίας των διαδοχικών συγκεντρώσεων των εργατικών συνδικάτων στο Σύνταγμα και την Ομόνοια και των πορειών προς τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υπό τελική έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμό λιτότητας του 2011.
Οι δύο κυρίαρχες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. βρέθηκαν ξανά επί ποδός πολέμου, πραγματοποιώντας τρίωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 13:00 για το παναττικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 14:00 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των μελών μέλη του Π.Α.ΜΕ. στην Ομόνοια.
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου