Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Έκκληση στην ομογένεια να στηρίξει την Ελλάδα, κάνει ο συντονιστής του ΣΑΕ



Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, ο συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, καλεί την Ομογένεια να στηρίξει την Ελλάδα και να συμβάλει για ένα καλύτερο μέλλον του Ελληνισμού.
«Η ανθρωπότητα διανύει μία εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολη εποχή με προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα. Η σοβαρότατη οικονομική κρίση, που πλήττει πολλές χώρες, ανέδειξε την παθογένεια και δυσλειτουργία υπαρχόντων οικονομικών δομών, κοινωνικών θεσμών, αξιών και αρχών», τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Σπυρόπουλος, σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα αυτά είναι ζητήματα πολιτισμού. Δεν προέκυψαν ξαφνικά και συμπράξαμε όλοι στη δημιουργία τους. Παραμελήσαμε την πνευματική και πολιτιστική μας ανάπτυξη, δίνοντας προτεραιότητα και αξία στην υλιστική εκδοχή του κόσμου, χάνοντας την ισορροπία και προκαλώντας δυσαρμονία στις ζωές μας. Όμως, μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις και αδιέξοδα της εποχής μας οφείλουμε να ενισχύσουμε τις ελπίδες μας και να στερεώσουμε την αισιοδοξία μας για το αύριο. Ως Αμερικανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής διαθέτουμε μία τεράστια παρακαταθήκη πατρογονικής πνευματικής και πολιτιστικής περιουσίας στην οποία μπορούμε να ανατρέξουμε για να αντλήσουμε δύναμη, ιδέες και αξίες, που σήμερα έχουμε ανάγκη. Αυτό άλλωστε είναι το χρέος μας απέναντι στις μελλοντικές γενεές».
Ακολούθως υπογραμμίζει ότι «στο πνεύμα των Χριστουγέννων και υποδεχόμενοι το νέο έτος ας διαθέσουμε χρόνο για ατομική και συλλογική αυτογνωσία και αυτοσυνειδησία και αντλώντας θετικά μαθήματα από το παρελθόν ας προχωρήσουμε στις αλλαγές εκείνες που θα μας καταστήσουν ικανούς και ικανές να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την Ομογένεια, τη χώρα που μας φιλοξενεί, την Ελλάδα και την οικουμένη. Μπορούμε και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην πορεία μας. Ο αλτρουισμός, η ομοψυχία, ο αλληλοσεβασμός και η ενότητα ας σταθούν οδηγοί μας για το μέλλον και πηγή έμπνευσης η αξεπέραστη ανθρωποκεντρική σοφία που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Ο Ελληνισμός ως ιδεολογία είναι η έντονη αγάπη για τον κόσμο. Είναι η πρώτιστη και συνεχής αιτία της κοσμογονίας και της κοσμοποιίας».
Καταλήγοντας, ο συντονιστής του ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ επισημαίνει: «Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες τις ημέρες των Χριστουγέννων να κυριαρχήσει η αγάπη και η συμπόνια για τον συνάνθρωπο και ο νέος χρόνος ας γίνει αφετηρία για ένα νέο και ώριμο ξεκίνημα με ενότητα και συνέργεια σε κοινούς στόχους και οράματα για το μέλλον».


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου